X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam dziewczyny powiem ze za badania nie place mimo ze chodzę prywatnie do Gina. Mam wykupione dodatkowe ubezpieczenie pzu opieka medyczna,place składkę miesięczna w zamian za to ani za wizytę ani za badania nie ponoszę dodatkowych kosztów :) a skladke mam 40zl miesięcznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:09

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dziewczyny oprocz konfliktu serologicznego jest też konflikt grup krwi głównych.
    My taki z mężem mamy, dzieci z takiego niekoniecznie dobrego doboru rodzicow pod katem grupy krwi sa narażone na żółtaczkę po porodzie. Można się wcześniej nastawić na dłuższy pobyt w szpitalu niestety...

My mamy ten sam konflikt, ja mam 0+, a mąż ma A+, z Olą leżałam tydzień w szpitalu i miała mocną żółtaczkę...

Skierka trzymam kciuki, żeby córcia szybko wyzdrowiała i żeby Ciebie nie dopadło.

Skierka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ale nie chcę już o tym myśleć, już więcej się to nie powtórzyło od wczoraj i mam nadzieję, że nie powtórzy... może podróż, może zapomniałam o luteinie... grunt że znów czuję się tragicznie i wzdęcia mnie wykańczają...
    Odpoczywam u rodziców i muszę doczekać do 15 lipca :)
    Na wzdęcia spróbuj pic herbatkę z kopru włoskiego taka jak dla niemowląt, mi wczoraj pomogła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:15

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście nie wytrzymałam - zapisałam się na 29.06. prywatnie :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko... ja tu zakwitnę do tej 18:20... W sumie już o 17 wyjeżdżam, bo do lekarza mam prawie godzinę drogi... Powoli zaczynam się denerwować. I znowu ryczeć mi się chce, tak bez powodu. Oszaleję!!!

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja bym poszła na usg,
    3 razy mialam tak ze pecherzyka nawetnie bylo,lub lokowal sie tak ze nie bylo go widac.
    W tej i poprzedniej ciazy poszlam od razu po pozytywnym tescie i pecherzyk jest ladnie ulokowany. Dopiero w poniedzialek mam wizyte ale jestem spokojna dzieki temu ze widzialam pecherzyk.

zosiaaa witam w klubie.Mam nadzieje ze tym razem zoltaczka nas ominie, bo z pierwszym dzieckiem mozna siedziec w szpitalu a przy drugim to jak najszybciej do domu zeby pierwsze sie nie zaplakalo.

Tez mam pakiet medyczny i na szczescie nie place za badania, ale same wizyty u ginka to tez nie sa male koszta.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, co do usg nie doradzę ale mi test wyszedł w 10 dpo a 5!!! dni przed terminem @ bo mam lutealne 15 dniowe.... :)
    Także to możliwe :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    My mamy ten sam konflikt, ja mam 0+, a mąż ma A+, z Olą leżałam tydzień w szpitalu i miała mocną żółtaczkę...

Skierka trzymam kciuki, żeby córcia szybko wyzdrowiała i żeby Ciebie nie dopadło.

Bardzo dziękuje <3

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    A orientujecie się, czy odwrotnie też jest konflikt ? Tzn.ja mam A+, a mąż 0+ Podejrzewam, że nie, bo nawet jak dziecko będzie miało grupę męża, to mi zero nie zaszkodzi, więc organizm nie powinien wytwarzać przeciwciał. Dobrze kombinuje?
    też mi sie wydaje ze tu nie ma konfliktu bo teoretycznie mozesz przyjac grupe 0 w razie np.transfuzji a na odwrot juz sie nie da.

Bianka to Twoje imie? Bardzo mi sie podoba.planowałam tak nazwac córkę , z imieniem dla syna mialabym duuuzo wiekszy klopot .

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=domiii
    zastanowiło go, że tak wcześnie (4 dni) przed @ wyszedł mi już pozytywny test... i pomyślał, że to może wcześniejsza ciąża, ale ja miałam bladą tą drugą kreskę i normalny okres w poprzednim cyklu, więc to chyba niemożliwe?
    [/QUOTE]

Kochana, serio go to zastanowiło?
    Ja mogę Ci podać przykład 3 moich ostatnich ciąż. W każdej bladzioch długo przed terminem. Z synkiem 9 dpo (czyli 5 dnie przed @), z Kają tak samo, a teraz już 8 dpo (a wiem dokładnie kiedy była) cień cienia cienia i w kolejnym dniu bladzioch :) Ani Kaja ani Marcel nie byli wcześniejszą ciążą. Po prostu szybko dochodziło u mnie do zagnieżdżenia. Teraz też zapewne tak było. Jeśli jesteś w 5 tygodniu licząc od ostatniej @, to dopiero minęło niewiele od zagnieżdżenia i według mnie data planowanego usg jest rozsądna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:41

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Skierka zdrówka!
    Mnie dzisiaj raz porządnie ze mdliło :/ I oczywiście nie miało kiedy, tylko podczas jazdy autem, w centrum miasta ;)

Dziękuję <3

Ja to w ogóle źle znosze jazdę samochodem, a teraz to koszmar! Wczoraj myślałam,że już będziemy stawać na awaryjnych, ale jakos powstrzymałam o.O Mąż mówi,że ma teraz ze mną prze****e.....haha....a kiedy nie miał? :P

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Kochana, serio go to zastanowiło?
    Ja mogę Ci podać przykład 3 moich ostatnich ciąż. W każdej bladzioch długo przed terminem. Z synkiem 9 dpo (czyli 6 dnie przed @), z Kają tak samo, a teraz już 8 dpo (a wiem dokładnie kiedy była) cień cienia cienia i w kolejnym dniu bladzioch :) Ani Kaja ani Marcel nie byli wcześniejszą ciążą. Po prostu szybko dochodziło u mnie do zagnieżdżenia. Teraz też zapewne tak było. Jeśli jesteś w 5 tygodniu licząc od ostatniej @, to dopiero minęło niewiele od zagnieżdżenia i według mnie data planowanego usg jest rozsądna :)

Dziękuję Kochana! ma to sens co piszesz... no ale mnie trochę wystraszył z tą ciążą mnogą :(
    zapisałam się za tydzień na USG prywatnie - będę spokojniejsza nawet jak zobaczę jakiś malusi pęcherzyk, a potem pójdę na to kolejne za 3 tygodnie :)
    dziękuję :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konflikt jest tylko wtedy gdy matka ma minus :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziękuję Kochana! ma to sens co piszesz... no ale mnie trochę wystraszył z tą ciążą mnogą :(
    zapisałam się za tydzień na USG prywatnie - będę spokojniejsza nawet jak zobaczę jakiś malusi pęcherzyk, a potem pójdę na to kolejne za 3 tygodnie :)
    dziękuję :*

hehe.....idź idź jak ma Cię to uspokoić :) A co do bliźniaków....zawsze marzyłam o nich ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to co innego. Na tym konflikcie to ja się nie znam ;)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    hehe.....idź idź jak ma Cię to uspokoić :) A co do bliźniaków....zawsze marzyłam o nich ;)

a miałaś już USG w tej ciąży czy czekasz jeszcze?

Skierka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 30 minut i wychodzę z pracy. Jakaś tragedia dziś z wysiedzeniem w robocie dla mnie. Ziewam, mdli mnie trochę, marzę o kanapie, kocu i ciepłej herbacie z cytryną i miodem :)

Ja to się śmieję do mojego K, że może bliźniaki od razu, a on z przerażaniem na mnie patrzy wtedy.

Jak byłam na USG to się dowiedziałam, że miałam w tym cyklu owulację z obu jajników. Pani się mnie pytała czy u mnie jakieś wspomaganie lekami było. Zgodnie z prawdą powiedziałam, że nie bo ja nic poza kwasem foliowym i witaminami nie brałam. Mam wrażenie, że była zdziwiona =D

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a miałaś już USG w tej ciąży czy czekasz jeszcze?

Nie kochana. U mnie nie robią tak wcześnie jeśli nic złego się nie dzieje. Za tydzień umówię się z położną i dowiem się jaki plan mają co do mnie. Ja z Uk ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Jeszcze 30 minut i wychodzę z pracy. Jakaś tragedia dziś z wysiedzeniem w robocie dla mnie. Ziewam, mdli mnie trochę, marzę o kanapie, kocu i ciepłej herbacie z cytryną i miodem :)

Ja to się śmieję do mojego K, że może bliźniaki od razu, a on z przerażaniem na mnie patrzy wtedy.

Jak byłam na USG to się dowiedziałam, że miałam w tym cyklu owulację z obu jajników. Pani się mnie pytała czy u mnie jakieś wspomaganie lekami było. Zgodnie z prawdą powiedziałam, że nie bo ja nic poza kwasem foliowym i witaminami nie brałam. Mam wrażenie, że była zdziwiona =D

ale pęcherzyk był jeden? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jeden. Ale go straszę trochę :P I mam ubaw =D

P.S. Wiem, okropna jestem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 15:02

qb3ckqi1kauxi3zl.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ