X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tamte były takie rzucające sie w oczy i na pewno kazdy by zwracał uwagi na nie :) oczywiscie miałam w planie robic inne a na miejscu zmieniłam zdanie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, nie wiem co za geniusz robil Ci te paznokcie ale skorki to Ci pieknie skatowala.. Wiecej bym nie poszla do pani co ma tepe cążki..jak ona je ma tepe i nie dba o narzedzia to moge sie zalozyc ze ich tez nie sterylizuje.. Ojj lepiej do takich nie chodzic... Ostrzegam przez Wzw C.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz miałam pytać czy te zdjęcie tak zrobione czy te paznokcie tak zrobione, ale wzór ładny, wiadomo te prawdziwe lepsze

A ja nawet ńie zapytałam ile weźmie fotograf za sesje, za noworodkowa ale bez wywoływania wziął 150pln za kilkanaście zdjęć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te 2 paznokcie bardzo ładne :) ja tez bede robic hybryde na żelu pierwszy raz :) zawsze miałam tylko hybrydy.

MOje dziecko coraz lepiej chodzi. PO woli zaczyna panowac nad swoim ciałem :D

Mamusia_synusia, Lexi150, Mila920, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie potrawy i przystawki robiłyscie na roczek ? i te które jeszcze nie robiły tak jak jak ja to jakie macie zamiar przygotowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 18:53

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwalimy się mały przeszedł po raz pierwszy dwa razy za raczki pół pokoju :D

Lexi150, Mamusia_synusia, dana222, Tusiaa, Zosia_wop, Kri, Mila920, L, tysiaa93 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ja robilam dzika w sosie z borowikami z ziemniakami i burakami,dla dzieci nagetsy+ frytki, miesa pieczone,galarete z indyka, salatke grecka i z kaszy bulgur, dla dzieci kolorowe galaretki w kostke pokrojone z bita smietana i takie standardowe rzeczy grzybki, ogorki jak to na stol i ciasta. Dzieciom zrobilam u Julki osobny stol i byl to dobry pimysl bo w naszym ciasnym mieszkaniu nie "paletaly" sie wkolo stolu doroslych. 3 latki tez byly tam i daly rade:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja miałam: tort, bezę marakujową, muffiny z kremem jagodowym (niebieskim), galaretkę niebieską w plastikowych kieliszkach z czerwonym żelkiem - serduszkiem lub żelkiem pingwinkiem u każdego na talerzyku, pominę wszystkie dostępne w sklepie słodycze powsypywane do kieliszków od martini ;), deskę serów z kabanosami i wędliną z winogronami, czerwoną porzeczką, malinami i marchewką, małe pojemniczki z sosami 1000 wysp i tzatziki, kolorową paprykę pokrojoną w paski w kubeczkach, sałatkę z kurczaka wędzonego z selerem naciowym, sałatkę z szynki z makaronem i chili, koreczki z sera feta z oliwkami, koreczki z pomidorków cherry z mini kulkami sera mozarella na rukoli, maleńkie ogóreczki konserwowe z chili, nachosy solone i popcorn, fondue z czekoladą i owoce do maczania (truskawki, melon miodowy, arbuz, kiwi, ananas) + wafelki i puste rurki, "szaszłyki" owocowe (winogrono bez pestek przeplatane borówkami), pianki na patyczkach szaszłykowych, rochery, rafaello i oreo też na patyczkach To chyba tyle ;)

Edit: specjalnie zrobiłam na 16 czyli po obiedzie ;) impreza - deser ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:33

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju wy to male wesela robilyscie :P

U mnie na slodko bedzie tort, muffiny, babeczki, owoce i moze krowke zrobię.
    Na słono pieczone skrzydelka, salatka grecka, wędliny, gyros, rollsy z ciasta francuskiego z szynką i serem. Dla dzieciaków kawałki kurczaka pieczone. No i na pewno coś jeszcze ale muszę pomyśleć.

Moniaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie poddałam i zamówiłam catering, tzn nie wszystko, kolacje na ciepło zrobię z mama. Tort tez zamówiłam mi nigdy biszkopty nie wychodzą, tesciowa ma upiec jeszcze 2 ciasta. Tak to czytam to sie w sumie ustawiłam, ale ja jestem lewa w kuchni. Dziecko powyżej roku bedzie jedno wiec ekstra nic dla niego nie bede robić. Ja temu 3 latkowi bez okazji robię ciasteczka wiec nie moze na mnie narzekać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie obiadek: dewolaj z ziemniaczkami i suróweczkami, tort i ciasto, przystawki: 2 sałatki, galareta, jajko w szynce parmeńskiej, deska serów i wędliny (jutro będą się wędzić) i ulubiona potrawa Elmo- pizza:). Na osobnym stole mnóstwo czerwonych słodyczy dla dzieciaków do woli.

Ale z tego wszystkiego ja robię tylko tort :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fatycznie małe wesela :) :O
    U mnie beda tesciowie co beda jechac ok 3 godz wiec mysle zeby zrobic standardowo rosół, moze udka pieczone. Zastanawiam sie czy nie zrobic fileta w porach i sosie zapiekane w piekarniku. ryba po grecku (na pewno bede jesc :D ) mozarella z pomidorami ewentualnie szaszłyki jakies może kabanosy. 2 sałatki tylko zastanawiam sie jakie. Dla dzieci mysle ze zrobie frytki i nagetsy. no i kupie jakies kruche ciasteczka, jakies moze ciasta i tort :D Do końca sama nie wiem :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana wlasnie nie wiem czemu mi je tak pojechała ,moja siostra do niej chodzi co msc i nigdy tak nie miała,robi przepiekne paznokcie a narysować potrafi na tipsie wszystko nawet swojego psa yorka.Jest znana ma duzo klientek ja akurat jestem z takich osob ktora zwraca uwagę na czystość itp wydaje mi sie ze sie spieszyła bo chciała zjeść po mnie zanim miała przyjść kolejna dziewczyna .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaa miałam tu o tej porze nie wchodzić, obiecałam sobie dzisiaj nie jeść kolacji a tu cały czas o jedzeniu, w brzuchu mi burczy.takie dobroci tu wypisujecie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boedroneczko piękne pazurki! A co do wzw C kuzynka męża ma...nie wie gdzie sie zaraziła, ta choroba jest jak rak, na szczęście udało jej sie dostac na jakas nowatorską metodę leczenia i juz jest duzo lepiej podobno zniszczyła wirusa , ale wątroba zjechana :(
    Brusia co do słówek to nie są jakies nowoczesne slangi :P chyba regionalne bardziej haha albo w kręgach towarzyskich :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dawał ktos juz dziecku lizaka? Na inata co chwile jakies dziecko w wieku naszych dostaje w nagrodę lizaka...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ! Możesz zawsze zrobić sobie te pierwsze pazury na stopach Haha.
    Jejku ale imprezki . Można prosić o przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem i te z szynka i makaronem ? Mamusia ? Pliz :)
    Ja to dla 17 osób nie dałabym rady zrobić obiadu poza tym takiego stołu nie mam wiec jakieś przystawko tylko .

Tak wogle dół dziś zgubiłam obrączkę mam nadzieje ze w domu nie w ogrodzie w śniegu po pas. Od tygodnia mi się śniło ze ja gubię i mam :(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jutro w promo mega boxy papersow zielonych białych i pantsow. Za 69 zł. Ale tylko jutro max 3 pudła można kupić. Edit w Carrefour.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 22:09

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri pomódl sie/popros św.Antoniego o pomoc :) mi zawsze pomaga :) i po 5 min mam zagubioną rzecz :)
    Kri jakby Biedronka zriobiła takie pazury u stóp to by na boso chodziła :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 22:03

Kri lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a gdzie?

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ