Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronko, nie wiem co za geniusz robil Ci te paznokcie ale skorki to Ci pieknie skatowala.. Wiecej bym nie poszla do pani co ma tepe cążki..jak ona je ma tepe i nie dba o narzedzia to moge sie zalozyc ze ich tez nie sterylizuje.. Ojj lepiej do takich nie chodzic... Ostrzegam przez Wzw C.
-
A ja juz miałam pytać czy te zdjęcie tak zrobione czy te paznokcie tak zrobione, ale wzór ładny, wiadomo te prawdziwe lepsze
A ja nawet ńie zapytałam ile weźmie fotograf za sesje, za noworodkowa ale bez wywoływania wziął 150pln za kilkanaście zdjęć
-
Tusia, ja robilam dzika w sosie z borowikami z ziemniakami i burakami,dla dzieci nagetsy+ frytki, miesa pieczone,galarete z indyka, salatke grecka i z kaszy bulgur, dla dzieci kolorowe galaretki w kostke pokrojone z bita smietana i takie standardowe rzeczy grzybki, ogorki jak to na stol i ciasta. Dzieciom zrobilam u Julki osobny stol i byl to dobry pimysl bo w naszym ciasnym mieszkaniu nie "paletaly" sie wkolo stolu doroslych. 3 latki tez byly tam i daly rade:)
-
Tusia ja miałam: tort, bezę marakujową, muffiny z kremem jagodowym (niebieskim), galaretkę niebieską w plastikowych kieliszkach z czerwonym żelkiem - serduszkiem lub żelkiem pingwinkiem u każdego na talerzyku, pominę wszystkie dostępne w sklepie słodycze powsypywane do kieliszków od martini , deskę serów z kabanosami i wędliną z winogronami, czerwoną porzeczką, malinami i marchewką, małe pojemniczki z sosami 1000 wysp i tzatziki, kolorową paprykę pokrojoną w paski w kubeczkach, sałatkę z kurczaka wędzonego z selerem naciowym, sałatkę z szynki z makaronem i chili, koreczki z sera feta z oliwkami, koreczki z pomidorków cherry z mini kulkami sera mozarella na rukoli, maleńkie ogóreczki konserwowe z chili, nachosy solone i popcorn, fondue z czekoladą i owoce do maczania (truskawki, melon miodowy, arbuz, kiwi, ananas) + wafelki i puste rurki, "szaszłyki" owocowe (winogrono bez pestek przeplatane borówkami), pianki na patyczkach szaszłykowych, rochery, rafaello i oreo też na patyczkach To chyba tyle
Edit: specjalnie zrobiłam na 16 czyli po obiedzie impreza - deserWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 19:33
-
Jeju wy to male wesela robilyscie
U mnie na slodko bedzie tort, muffiny, babeczki, owoce i moze krowke zrobię.
Na słono pieczone skrzydelka, salatka grecka, wędliny, gyros, rollsy z ciasta francuskiego z szynką i serem. Dla dzieciaków kawałki kurczaka pieczone. No i na pewno coś jeszcze ale muszę pomyśleć.Moniaa lubi tę wiadomość
-
A ja sie poddałam i zamówiłam catering, tzn nie wszystko, kolacje na ciepło zrobię z mama. Tort tez zamówiłam mi nigdy biszkopty nie wychodzą, tesciowa ma upiec jeszcze 2 ciasta. Tak to czytam to sie w sumie ustawiłam, ale ja jestem lewa w kuchni. Dziecko powyżej roku bedzie jedno wiec ekstra nic dla niego nie bede robić. Ja temu 3 latkowi bez okazji robię ciasteczka wiec nie moze na mnie narzekać
-
U nas będzie obiadek: dewolaj z ziemniaczkami i suróweczkami, tort i ciasto, przystawki: 2 sałatki, galareta, jajko w szynce parmeńskiej, deska serów i wędliny (jutro będą się wędzić) i ulubiona potrawa Elmo- pizza:). Na osobnym stole mnóstwo czerwonych słodyczy dla dzieciaków do woli.
Ale z tego wszystkiego ja robię tylko tort -
no fatycznie małe wesela
U mnie beda tesciowie co beda jechac ok 3 godz wiec mysle zeby zrobic standardowo rosół, moze udka pieczone. Zastanawiam sie czy nie zrobic fileta w porach i sosie zapiekane w piekarniku. ryba po grecku (na pewno bede jesc ) mozarella z pomidorami ewentualnie szaszłyki jakies może kabanosy. 2 sałatki tylko zastanawiam sie jakie. Dla dzieci mysle ze zrobie frytki i nagetsy. no i kupie jakies kruche ciasteczka, jakies moze ciasta i tort Do końca sama nie wiemKubuś
-
Tulipana wlasnie nie wiem czemu mi je tak pojechała ,moja siostra do niej chodzi co msc i nigdy tak nie miała,robi przepiekne paznokcie a narysować potrafi na tipsie wszystko nawet swojego psa yorka.Jest znana ma duzo klientek ja akurat jestem z takich osob ktora zwraca uwagę na czystość itp wydaje mi sie ze sie spieszyła bo chciała zjeść po mnie zanim miała przyjść kolejna dziewczyna .
-
Boedroneczko piękne pazurki! A co do wzw C kuzynka męża ma...nie wie gdzie sie zaraziła, ta choroba jest jak rak, na szczęście udało jej sie dostac na jakas nowatorską metodę leczenia i juz jest duzo lepiej podobno zniszczyła wirusa , ale wątroba zjechana
Brusia co do słówek to nie są jakies nowoczesne slangi chyba regionalne bardziej haha albo w kręgach towarzyskich
-
Biedronka ! Możesz zawsze zrobić sobie te pierwsze pazury na stopach Haha.
Jejku ale imprezki . Można prosić o przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem i te z szynka i makaronem ? Mamusia ? Pliz
Ja to dla 17 osób nie dałabym rady zrobić obiadu poza tym takiego stołu nie mam wiec jakieś przystawko tylko .
Tak wogle dół dziś zgubiłam obrączkę mam nadzieje ze w domu nie w ogrodzie w śniegu po pas. Od tygodnia mi się śniło ze ja gubię i mam