Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi oby Tobie szybko plamienie przeszło. Moze to jakies podraznienie? Z dzidzia na pewno wszystko w porzadku, nic sie nie martw!
Patrzyłam na to nosidło, faktycznie dosyc ciekawa opcja, jednakze tula jakos bardziej do mnie przemawia.Niemniej dziękuję, ze o mnie pomyslalas
Co do roczku to ja robie obiad i pozniej jakis poczestunek na 12 osob doroslych do tego kilkoro dzieci i tez juz mysle nad menu. Co tu na 2 danie zrobic, zeby szybko bylo. Jakies mieso pieczone w piekarniku, zeby nie smazyc na ostatnia chwile. Tort zamowie bo takich zdolnosci nie mam niestety.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lexi oby plamienie szybko przeszło, nie powinnaś sie przeciążać, ale jak tu nie podnieść słodkiego pierworodnego i koło sie zamyka nie ma to jak pierwsza ciąża, mozna było odpoczywać do oporu, a ze straszakiem nie ma lekko
-
Kri 4U tylko, że ja na oko dodaję składniki, ale postaram się poporcjować
Sałatka z selerem:
- pół lub 2/3 opakowania selera naciowego kroisz nie za grubo
- 2 filety z piersi kurczaka wędzonego (mogą być udka, ale trzeba się chrzanić z okrajaniem) kroisz w kostkę ok. 1-1,5 cm
- oczywiście puszka kukurydzy
- kilka plasterków sera żółtego pokrojonego w kostkę lub cienkie paseczki
- majonez
- ananas (ja akurat nie dodaję)
- BEZ soli i pieprzu
Sałatka z szynki:
- gotujesz pół opakowania makaronu kokardek (kupuję Barilla bo są mniejsze od pozostałych)
- szynkę kupujesz w plastrach ok. 1,5 cm grubości, 4-5 plastrów i kroisz w kostkę
- papryka w kostkę
- ser żółty w kostkę lub paski
- majonez
- BEZ soli, ale dodajesz do smaku chili
I włala żeby mieć więcej czasu składniki możesz pokroić dzień wcześniej i trzymać w lodówce w osobnych torebkach śniadaniowych później tylko dodajesz majonez i mieszasz
Kri lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wlasnie skończyłam szykować pokój na jutrzejsza imprezke, Luby odebrał tort - jest przepiękny. Trzymajcie kciuki, żeby wszysto się Niuni spodobało jak wstanie. Mój roczniak.. taka dumna jestem, ze najchętniej bym go wyjela z łóżeczka i wytulila. Zgapilam od mamusi i zrobiłam wlasna girlande ze zdjęć, wyszło tak(żadna ze mnie artystka, ale na prawdę się starałam ):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/536cd605a6e5.jpg
Obrocilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 00:15
Tusiaa, Lexi150, Mamusia_synusia, Kri, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Dziś kolejne roczki Tymi, Max dużo zdroweczka. Usmiechajcie się ciagle i rozrabiajcie. Niech wszystkie troski Was omijają a marzenia się spełniają. Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek!
Mila920 lubi tę wiadomość
-
Tymuś najlepszego a tort masz cudowny
Maxymilian sto lat
u nas noc tragedia budził się co chwilę wstał o 7 i jojczy bo się nie wyspał a spać nie chce....
jutro robimy test wyciągam materac z łóżeczka i sprawdzam czy lepiej będzie spał na samym materacu bo on chyba w tym łóżeczku czuje się jak w klatce i nienawidzi go, turystycznego też - nigdy w nim nich zasnął. a jak go położę na jakimś innym nie raz to o 2min śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:10
Mila920 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
mam jeszcze pytanie do naszych mistrzyń cukierniczych
robię tort bez pieczenia na roczek z mleka kokosowego i chia i na to galaretka z mango (robię to 1 raz więc jak nie wyjdzie lecę do cukierni po torcik - sprawdziłam są )- z czego na tym można zrobić napis?? Z czekolady na foii i przełożyć jak zastygnie???17/2/2016 B
11/3/2018 I