X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny..... czasami mam lekką obawę czy nie za szybko robię niektóre rzeczy, ale... Księciunio pałaszuje siam od jakiś 2 miesięcy. Kładę na jego talerzyku kanapeczki albo bułkę z masełkiem i pokrojoną parówkę, obok stawiam niekapka z wodą i odchodzę robić sobie śniadanie/jem swoje. Albo dam mu pół banana w rączkę i szama. To samo z jedzeniem butli. Tylko obiady łyżeczką mu daję bo wiadomo, byłoby wszędzie ;)

Tuli jednak dobrze pamiętałam, że w tym składzie coś jest nie halo :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaciaty ma bardzo dobre składy. Praktycznie każdy smak. Mniam.

Mamusia ricotta z serkiem śmietankowym zmiksowana też daje taką jakby masę. Ja ją daję do fit tiramisu.

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu ja chciałąm żeby Pola jadła sama, ale ona się bała dotknąć jedzenia. paluszkiem "dotknęła" i tyle szła dalej. Dopiero teraz mając 13 miesięcy się przekonała, że jednak jej to krzywdy nie zrobi.

Do tej pory pochłaniała wszystko co my jemy - kebsy, pizze, chińszczyznę no ale to mamusia musiała łądować do buzi. Teraz na szczęście powoli się to zmienia

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jedzieniem robię podobnie jak ty. Jeśli nie jemy rodzinnie to ja też się kręcę obok niego i zerkam i chwalę, że ładnie je. Albo zrobię jakąś głupią minę... :) I coś ogarniam.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia czy ja cie mam w znajomych na FB? Chyba nie...

A nie... mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 19:13

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a powiedz mi bo zaczynasz szczepić na pneumo to pierwsza dawka? I jaki koszt?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia po roczku jest tylko jedna dawka. Tak nam lekarka mówiła. Koszt ok. 240-290 zł

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawkę przypominającą. To chyba trzecia. My szczepiliśmy od razu, bo tatuś pracuje z dzieciakami i przez to jest w grupie ryzyka. Ja z resztą też.

W DOZ 249 zł preveran13

atdc6iyei0o27of5.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Michałka i Wojtusia :)

Mam pytanie,
    czy Wasze Skarby kręcą głowami tak jakby pokazywały "nie"? Siedzi, bawi się i nagle zaczyna kręcić głową. Trochę niepokojąco to wygląda.

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta robi nie nie, normalny etap u dziecka :) wszystkiego spróbować trzeba :p

• Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta u nas tak kręci głową od jakiś kilku miesięcy , wogle nie to jego ulubione słowo ;) jak leci piosenka " nie nie nie nie to nie mówię nie gdy myśle nie" to chyba Hej ? To kręci głową śmiesznie . I czasem oczy do góry żeby się w głowie nie kręciło i dalej macha :) ale nie dotyka sobie uszka przy tym ani nic ? Może takie etap i już.
    Niefart , poszły dwa balony literki , pękły przy pompowaniu ;(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri i zostało wam "ola"? :) może to znak ?

tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak łebkiem kręci

Kri kurcze szkoda. Nam się G nie dało dobrze napompować i było takie słabiutkie, a w dodatku wyglądało jak C :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi tez kręci tak głowa.

Jutro mamy wesele, trzymajcie kciuki za Tymiego, którego ulalam u rodziców i wracam na imprezę.. co to będzie, nie wiem kto gorzej przeżywa, chyba ja :-D

Kri lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Kri i zostało wam "ola"? :) może to znak ?
    Litości, @mi się spóźnia ;)
    Spróbujemy jutro dokupić brakujące literki ale słowo sto jest całe :) i jedynka cyferka .

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga zawsze moge Cie usunąc zebys mogła mnie z powrotem dodac :D

Mój jeszcze nie ma tego etapu ale ostatnio coraz czesciej sie tuli do mnie :D

Brusia ja tez mam kaskadera w domu , podstawia wszystko zeby sobie wejsc a teraz dodatkowo włazi do wywrotki i wez pchaj albo do jezdzika i sobie siedzi. Zastanawiam sie kiedy wymysli ze mozna wejsc na meble bo sa dosyc niskie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila baw się świetnie! I nie zapomnij wrzucić nam foty :)

Kri a ty z tych co się starają już czy nie? Bo nie wiem czy zapeszylam czy nie :)

Nie nie Tusia :)

Jak ja się cieszę ze mój z tych strachliwych :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też strachajło.
    Są tu jeszcze jakieś dzieci które nie stoją bez trzymanki??

moj czasem je sam łapkami obiady np. makaron w jakims sosie, rybe, pieczone ziemniaki, brokuły, kalafior itp. ostatnio dałam mu nawet całe upieczone odudzie z kurczaka i ładnie sobie chwycił i zjadł tak z 3/5. Zaczełam mu dawać łyżeczkę do kaszki jak mu ja daję ale bardziej niz jedzenie nią to woli wywalic trochę kaszki i ja rozmazać

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje dawac mieso w kawałku . Zreszta wiekszosc rzeczy kroje w kosteczke i czasem jeszcze dla bezpieczenstwa widelcem pare razy rozgniote hehe :D w ogóle jakby mu dała parówke do reki to by cała do buzi włozył :D :O strach sie bac

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy z Wojtusiem za wszystkie zyczenia!:* ja sie dzisiaj rano pierwsza obudziłam, spojrzałam na te nasze spiace obok szczescie i się tak wzruszyłam... Dziecko to największy skarb na świecie

tysiaa93, d84, vayn, dana222 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ