X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny..... czasami mam lekką obawę czy nie za szybko robię niektóre rzeczy, ale... Księciunio pałaszuje siam od jakiś 2 miesięcy. Kładę na jego talerzyku kanapeczki albo bułkę z masełkiem i pokrojoną parówkę, obok stawiam niekapka z wodą i odchodzę robić sobie śniadanie/jem swoje. Albo dam mu pół banana w rączkę i szama. To samo z jedzeniem butli. Tylko obiady łyżeczką mu daję bo wiadomo, byłoby wszędzie ;)

Tuli jednak dobrze pamiętałam, że w tym składzie coś jest nie halo :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaciaty ma bardzo dobre składy. Praktycznie każdy smak. Mniam.

Mamusia ricotta z serkiem śmietankowym zmiksowana też daje taką jakby masę. Ja ją daję do fit tiramisu.

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu ja chciałąm żeby Pola jadła sama, ale ona się bała dotknąć jedzenia. paluszkiem "dotknęła" i tyle szła dalej. Dopiero teraz mając 13 miesięcy się przekonała, że jednak jej to krzywdy nie zrobi.

Do tej pory pochłaniała wszystko co my jemy - kebsy, pizze, chińszczyznę no ale to mamusia musiała łądować do buzi. Teraz na szczęście powoli się to zmienia

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jedzieniem robię podobnie jak ty. Jeśli nie jemy rodzinnie to ja też się kręcę obok niego i zerkam i chwalę, że ładnie je. Albo zrobię jakąś głupią minę... :) I coś ogarniam.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia czy ja cie mam w znajomych na FB? Chyba nie...

A nie... mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 19:13

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a powiedz mi bo zaczynasz szczepić na pneumo to pierwsza dawka? I jaki koszt?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia po roczku jest tylko jedna dawka. Tak nam lekarka mówiła. Koszt ok. 240-290 zł

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawkę przypominającą. To chyba trzecia. My szczepiliśmy od razu, bo tatuś pracuje z dzieciakami i przez to jest w grupie ryzyka. Ja z resztą też.

W DOZ 249 zł preveran13

atdc6iyei0o27of5.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Michałka i Wojtusia :)

Mam pytanie,
    czy Wasze Skarby kręcą głowami tak jakby pokazywały "nie"? Siedzi, bawi się i nagle zaczyna kręcić głową. Trochę niepokojąco to wygląda.

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta robi nie nie, normalny etap u dziecka :) wszystkiego spróbować trzeba :p

• Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta u nas tak kręci głową od jakiś kilku miesięcy , wogle nie to jego ulubione słowo ;) jak leci piosenka " nie nie nie nie to nie mówię nie gdy myśle nie" to chyba Hej ? To kręci głową śmiesznie . I czasem oczy do góry żeby się w głowie nie kręciło i dalej macha :) ale nie dotyka sobie uszka przy tym ani nic ? Może takie etap i już.
    Niefart , poszły dwa balony literki , pękły przy pompowaniu ;(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri i zostało wam "ola"? :) może to znak ?

tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak łebkiem kręci

Kri kurcze szkoda. Nam się G nie dało dobrze napompować i było takie słabiutkie, a w dodatku wyglądało jak C :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi tez kręci tak głowa.

Jutro mamy wesele, trzymajcie kciuki za Tymiego, którego ulalam u rodziców i wracam na imprezę.. co to będzie, nie wiem kto gorzej przeżywa, chyba ja :-D

Kri lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Kri i zostało wam "ola"? :) może to znak ?
    Litości, @mi się spóźnia ;)
    Spróbujemy jutro dokupić brakujące literki ale słowo sto jest całe :) i jedynka cyferka .

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga zawsze moge Cie usunąc zebys mogła mnie z powrotem dodac :D

Mój jeszcze nie ma tego etapu ale ostatnio coraz czesciej sie tuli do mnie :D

Brusia ja tez mam kaskadera w domu , podstawia wszystko zeby sobie wejsc a teraz dodatkowo włazi do wywrotki i wez pchaj albo do jezdzika i sobie siedzi. Zastanawiam sie kiedy wymysli ze mozna wejsc na meble bo sa dosyc niskie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila baw się świetnie! I nie zapomnij wrzucić nam foty :)

Kri a ty z tych co się starają już czy nie? Bo nie wiem czy zapeszylam czy nie :)

Nie nie Tusia :)

Jak ja się cieszę ze mój z tych strachliwych :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też strachajło.
    Są tu jeszcze jakieś dzieci które nie stoją bez trzymanki??

moj czasem je sam łapkami obiady np. makaron w jakims sosie, rybe, pieczone ziemniaki, brokuły, kalafior itp. ostatnio dałam mu nawet całe upieczone odudzie z kurczaka i ładnie sobie chwycił i zjadł tak z 3/5. Zaczełam mu dawać łyżeczkę do kaszki jak mu ja daję ale bardziej niz jedzenie nią to woli wywalic trochę kaszki i ja rozmazać

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje dawac mieso w kawałku . Zreszta wiekszosc rzeczy kroje w kosteczke i czasem jeszcze dla bezpieczenstwa widelcem pare razy rozgniote hehe :D w ogóle jakby mu dała parówke do reki to by cała do buzi włozył :D :O strach sie bac

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy z Wojtusiem za wszystkie zyczenia!:* ja sie dzisiaj rano pierwsza obudziłam, spojrzałam na te nasze spiace obok szczescie i się tak wzruszyłam... Dziecko to największy skarb na świecie

tysiaa93, d84, vayn, dana222 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ