Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A sa większe spacerówki? Bo ja jak tak przeglądałam na necie to właśnie były do 15kg. Mamusia waga na pewno zwolni, moj chrześniak chyba z 1,5 roku ważył 14-15kg, rósł do góry a nie przybierał. A tez mysle ze jak dziecko ma więcej jak 15 kg to i tak moze jeździć w tym wózku, podejrzewam ze jakieś dodatkowe normy by musieli spełniać zeby było do więcej kg a za to zapewne trzeba zaplacic
-
Dana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń :***
Baga chorowałam na greentom i nawet niwa wersje Classic miałam juz brac za 780zl, ale wlasnie widze że one ciagle są na Olx i to używane chwile...narzekają na ciasne pasy w nowej wersji, ze sie przewraca o zgrozo! Gdy jest oparcie rozłożone, ze sie brudzi i rysuje biała rama...no i nie wzielam ostatecznie, a teraz chyba jednak latem ona mi w wózku nie posiedzi, wiec szkoda kupować cos co nie wiem czy bedzie używane, a to co mam teraz chyba mi wystarczy. Na osiedlu widze czarnego grrentom maja i w kubelkowej tej mniejszej wersji woza dziecko od chyba 4mca życia i chyba jest ok, bo nie zmienili jeszcze
Odcycowac marzenie...dochodzę do wniosku, ze im starsza i wiecej rozumie tym gorzej z zakończeniem kp, pozniej dziewczyny naklejają plastry na sutki, że cycy chory, albo wyjeżdżają z domu ehhh u mnie lekko nie bedzue tez nie wyobrażam sobie nie dac w nocy cyca. Taki to paradoks najpierw musisz walczyć zeby karmic, a pozniej walczysz zeby odstawić :]
Przebiła nam sie górna jedynka!Tusiaa, Mamusia_synusia, tysiaa93, dana222, Lexi150, d84, Kri lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że faktycznie ten wózek wygląda super! dobrze, że zobaczyłam go już po fakcie bo bym miała zagwozdkę a tak jest joie i pozamiatane
Biedronko hahaha, dobry plan na lato ale masz rację, po kp jest niefajnie ale można "naprawić" buahahahaha -
Mój ma i piżamki i pajace, ale wole pajace bo jak sie odkrywa w nocy to przynajmniej ma plecy zakryte, a w piżamce koszulka cżesto mu wychodzi z spodni. A pajace moja kolezanka jeszcźe 2 latkowi ubiera, kiedyś były w lidlu i rozmiar 86/92 był tak wielki ze chyba 4 latek by w to wszedł wiec zwróciłam
Kurczę moje dziecię od wczoraj meczy gorączka. Moja mama mnie meczy żebym poszła z nim do lekarza ale ja sie boje ze wyjdę z tamtąd z katarem i kaszlem, a maks miał 38,6, poczekam jeszcze
-
Dana jak nic innego nie jest Michalkowi to ja bym się wstrzymała. Teraz w przychodniach tyle świństwa.
Nasz spi w pajacykach takich bez stopek i do tego skarpetki a to dlatego że nie toleruje przykrycia. Wiec nawet kocyk zazwyczaj ląduje poza nim.
A tak w ogole zauważyłam że od ok 2-3 tygodni Igor zrobił się taka gadula. Pepla po swojemu, krzyczy, spiewa. A był raczej cichutki.
No i dzisiaj przespal całą noc w łóżeczku. Tzn jeszcze śpi. Wstawalismy 4 razy zeby mu dyda podac ale to i tak mniej niz jak spi z nami.
Zosia to ile u Was juz ząbków? Nam w urodziny przebil sie 6. Ida dalej bo reka caly czas w buzi ale poki co nie widać ktore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 08:23
-
Lexi to nasz 3 ząbek dopiero ale pierwszy wyszedł na 11mcy takze teraz sie "sypią" a Igorek to ma sporo i zazdroszczę, ze macie to za sobą juz
Jesli ktos zakochany w greentomie to nic go nie powstrzyma zeby go kupic widzialysvie ze gondola tego wizka sięga do kolan? Wyglada to troche śmiesznie, ale oryginalnie za razem. Jeszxze zapomniałam, ze wada w tym wózku z tego co pisały dziewczyny jest brak regulowanego podnóżka czyli nozki są zawsze w dole, nie da sie podnieść i Dziewczyby przywiązują sznurkami. Moze przy drugim dziecku o ile bedzie namowie starego, bo teraz to nie ma szans
Moja spi w tych piżamkach z hm co Lexi kiedys dodała z promo, albo w pajacu z Tesco. Tez sie wykopuje ciagle.
Juz od 6 na nogach bo przesikała sie i juz po spaniu, juz mi sie wszystkirgo odechciało od razu. Znow apogeum przemęczenia u mnie. Jeszcze staremu sie zachciewa przytulanek o 23 i sie obraził wcziraj, ze mi sie nie chciało. A ja nie dość ze zmeczona to ciagle mnie boli brzuch jak na @ -
Mój w śpiochach sypia. Mi się to strasznie podoba A ostatnio w takich bez stópek i jak sobie je kolacyjkę to smyram
OStatnio jak usypiał to wystawił syrę przez szczebelki i "smyraj mama" a on miał odlot
W lato u nas strasznie gorąco, więc rampers lub sama pieluszka.
A dlaczego w ogóle pytasz Tusia? -
Moja na ogol spi w bodziaku i spodenkach, bez skarpet. Albo w koszulce i spodenkach. Pajaca mamy 1. Musle ze jej za goraco w pajacach,i tak zawsze sie odkrywa. Ja do spania to i tak bym jej zalozyla najlepiej body z kr rekawem ale Luby zabrania:-p tak naprawde to samej jak poloze sie w skarpetkach i przykryje to mi goraco,tak samo w pizamie z dl rekawem a przeciez niby jest zasada by dIecko ubierac jak siebie. Moze stad te pobudki? Ze jest naszym dzieciom za cieplo? Muslalyscie kiedys o tym? Ja mysle dosc czesto ale jak mowie-Luby zabania :-p
-
U nas jest ciepło w mieszkaniu ale ja zawsze przykryta po samą buzię a i tak czasem mi chłodno. Za to moj Mężu może spać na golasa bez przykrycia a i tak mu gorąco wiec to odczucie subiektywne
Zawsze sprawdzam po karku czy Młodemu nue za zimno/ gorąco.
A w lato też ubieram rampersy albo body albo samego pampa. -
Baga a pytam z ciekawości zastanawiałam się czy kupić mu pizamki czy może zaopatrywac się jednak w pajace . Powoli zaczyna wyrastać z nich
Mój też jeszcze pokaszluje czasem mokrym kaszlem , słychać jak mu charczy jak nie odkaszlnie. Sama się bilam że sobą czy iść na kontrolę czy nie ale jednak boję się ze czymś się zarazi bo osłabiony po antybiotyku.
Jest godzina 9 a moje dziecko nadal śpi . No i przesłał całą noc. Po 6 obudził się na jedzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 09:20
Kubuś
-
Boże z tego zmęczenia pomyliłam wózki haha. Znaczy nazwy wózków, bo czytałam o obu i tak jakoś mi utkwilo. Moja miłość to elodie details może macie jakieś opinie o nim?
Czuję się jakby mnie ktoś wyzul i wyplul.. Niunia glut po pas.. ściągamy a nosek ciągle zawalony. Stary spi w drugim pokoju.. bo raz ze zarazki a dwa ten kaszel ciągle by go budzil. Oby gorzej nie było
-
No i z tego wszystkiego zapomnialam napisac, ze Igus to już normalnie kawał faceta, mój Tymi to taki filigramowy się wydaje śliczny chłopczyk no i super ozdoby, zreszta widać bylo ze się podobało dla solenizanta . A brzuszek śliczny, zresztą w ciąży z Igorkiem do samego końca miałaś piękny brzuszek, ja to rozrastalam cala jakie do uczucie znowu czuć kopniaczki?Bo pewnie jakies lekkie juz są? Pamiętam, ze za każdym razem się wzruszalam hehe nawet na koniec gdy bolało albo siedziałam cały czas na wc bo naciskał na pecherz to wydawało mi się to takie słodkie
-
nick nieaktualnyMoja najstarsza a ma dwa ząbki :p
Śpi w pajacyku takim że stopami, ale ja ją nakrywam tylko pieluszką tetrowa.
My już od 7.30 na nogach tak mi ja żal było budzić, no ale rehabilitacja na 8.40. No i myślałam, że te dwa razy wystarczą tymczasem kolejny mamy za 2 tyg. Jak nie będzie poprawy to spotykamy się co tydzień. Nie żebym dziecku żałowała, ale w ogóle nie byliśmy przygotowani na taki ydatk bo to 120zl za jedno spotkanie
Ja właśnie siedzę na ławeczce w parku. Młoda śpi fajnie cieplutko to można :p a no i kupiłam sobie paczka z bitą śmietaną na odreagowanie stresów -
Igor wcale chyba nie jest taki duży. Wazy teraz 10700g i ma 81cm.
Ruchy juz czuję ale to jeszcze nie sa typowe kopniaki. Z resztą wcale mi się do nich nie spieszy. Igor rozpychal sie bardzo mocno i bolało jak cholera. I szczerze to wcale nie było słodkie zobaczymy jak będzie teraz.
Elodie widzialam tylko raz nad morzem w zeszłym roku. Chodnik nie był idealnie prosty ale też nie jakieś dziury a ten wózek było słychać pół km przed nami tak turkotal i stukal. Ale może to tylko kwestia akurat tego egzemplarza.