X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciagle gluty , robię inhalacje z wody morskiej daje gripronosin i nic. Drze się od rana mierze temp 37, 5 i widzę napuchnięte dziąsło na maksa na dole pewnie 4 ka idzie ... i teraz zagwozdka czy to wszystko od zęba czy infekcja bo brat cioteczny tez ma gorączkę a razem byli na kulkach w bawialni dla dzieci i może tam coś złapali. I szczepienie w środę odpada.
    Kurczę z braku laku zrobiłam sobie test owu bo miałam w domu i jest pozytyw . A @ ni hu hu . A może być + przy ciąży ? Nie mam jak po test skoczyć .;(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila :* no wreszcie coś dla nas! ;) hihihi... tylko szkoda, że anatomiczny, bo takie są be :/ tylko okrągłe

U nas do spania tylko pajace do momentu aż nie dostaniemy rozmiaru ;) niczym nie da się go przykryć a jak założyłam skarpetki to po 15 obrocie już ich nie było, więc lipa. Teraz nawet śpi w polarkowych i nie uważam, ze jest przegrzany. Czasami nawet (zwłaszcza nad ranem) chyba nawet bywa mu chłodno. Wtedy tysiąc razy przykrywam go kocykiem lub kołderką, średnio co 3 min :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest u nas dzieciaczek, który nie ma zębów jeszcze?
    Tak pytam, bo znajmomy bobas z początku stycznia - nie ma ani jednego zęba jeszcze :/

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ale faktycznie Iguś wyglada na dużego. U nas 12 kg i 86 cm ale tylko widać długość jak chodzi ;)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! czuje sie juz lepiej, moze ta zmiana pogody tak podzialala :) Dziekuje Wam za wsparcie :) Dzis mamy piekna wiosne <3

Co do odstawienia to ja wiedzialam ze beda z tym problemy wiec rozlozylam to na raty. Moze sie ktorejs przyda wiec opisze:
    najpierw staralam sie zamieniac posilki w dzien, pokolei (nie beda glodni, nie bojcie sie) ile zjadl tyle zjadl. W koncu zostalo tylko karmienie do snu, nocne i poranne. Potem zabralam poranne - tez sie nie buntowal. Potem przyszla pora na zabranie tego do uspienia. I tu byl najwiekszy problem ale trwal pare dni. Po prostu mu spiewalam, kladlam go, dawalam kocyk, jak plakal to go przytulalam na chwile itd. I ladnie teraz nam zasypia, jest to mila czesc dnia, spiewam mu dalej, on juz wie o co chodzi, nie domaga sie. A wczesniej to bylo tak ze musial miec cycka zeby zasnac.
    No ale pozostalo nam karmienie w nocy. Dzis np super bo tylko raz sie obudzil kolo 24 i wtedy mu dalam. Jak sie nie domaga to go tule i spiewam i odkladam i czasami tak zasypia. Ale czasami widze ze to nie ma sensu bo dojdzie do histerii, pokazuje fotel, nie chce wody, ani nic. I wtedy go karmie bo szkoda mi sil na walke. Widocznie jeszcze tego potrzebuje. Plusem takiego stopniowego odstawienia jest to ze pioersi sie dostosowuja. W dzien juz mam calkiem miekkie, bez mleka, dopiero kolo polnocy czuje wlasnie ze mi naplywa i wtedy on je. Mysle ze nie bedzie wielkiego bolu jak juz calkiem przestanie (w sensie piersi). Ale jak to zrobic zeby nie jadl w nocy to NIE WIEM :D Co ciekawe jak spal u mojej mamy to wypil normalnie mm albo i nie i spal dalej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    A jest u nas dzieciaczek, który nie ma zębów jeszcze?
    Tak pytam, bo znajmomy bobas z początku stycznia - nie ma ani jednego zęba jeszcze :/

Baga to trochę słabo, bo czeka się do 13 m-ca a później nacina dziąsła. Masakra :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri te owu robione na ciażę to nie wyznacznik! Dopóki nie zrobisz prawdziwego ciążowego nic nie jest przesądzone. Ale jak ja byłam w ciąży zrobiłam z ciekawości owulacyjny i był pozytywny.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    U nas tez ciagle gluty , robię inhalacje z wody morskiej daje gripronosin i nic. Drze się od rana mierze temp 37, 5 i widzę napuchnięte dziąsło na maksa na dole pewnie 4 ka idzie ... i teraz zagwozdka czy to wszystko od zęba czy infekcja bo brat cioteczny tez ma gorączkę a razem byli na kulkach w bawialni dla dzieci i może tam coś złapali. I szczepienie w środę odpada.
    Kurczę z braku laku zrobiłam sobie test owu bo miałam w domu i jest pozytyw . A @ ni hu hu . A może być + przy ciąży ? Nie mam jak po test skoczyć .;(

kri, tak wydaje mi sieze na tescie ovu moze byc plus przy ciazy :) ale nie jestem pewna

a zapomnialam Wam napisac ze szwagierka w ciazy :D ma 4letniego, 14 miesiecznego i teraz na wrzesnien termin :D szok dla nich tez byl ale sie ciesza oczywiscie. Dla mnie to kosmos :D choc czasami jak sobie mysle o ciazy to fajnie by tak bylo

u nas Lexi tylko tak? Nie przeoczylam nikogo? :D A ktoras sie juz stara? :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia lekarka powiedziała, ze na razie ma się jeszcze nie martwić, ale potem jak zaczną wychodzić wszystkie na raz to będzie bolało. Ała.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dziewczyny mamy na sklepie nowosci w wiekszych rozmiarach, spodnie baggy, szyła nam babka na zamowienie, sa sliczne, jakby co to zapraszamy :)

http://babelu.pl/spodenki-baggy-only
    http://babelu.pl/spodenki-baggy-miki

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka sorry za konkurencje :)

Na Lidlu będą fatałaszki dla maluchów.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Myszka sorry za konkurencje :)

Na Lidlu będą fatałaszki dla maluchów.

Spoko baga! Sama tam kupie hahahaha :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri w ciąży tez wychodzą pozytywne owu. Ale to nie regula.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem ze ten test owu to nie to samo coś ciążowy zdaje sobie sprawę ;)
    Myszko dzięki za opis , przyda się :)
    Kurczę ale bym na spacer poszła ale jak taki glut to lepiej nie :(
    Miłego dnia Wam!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Roberta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerze, strasznie ciepło tam jest. Nic tylko spacerować :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, u nas z odstawianiem wygladalo to tak samo. Po kolei likwidowalam posilki, az do tego jak zostalo wieczorne i nocne. I Jagoda w sumie do swiat jadla jeszcze w nocy a pozniej to po prostu w ciagu dnia moja mama dala jej wiecej jesc, bardziej syty podwieczorek (a nie np jabklo,tylko banana), na noc ciut wiecej mleka/kaszki,nie 7 a 8 miarek i przestala jesc w nocy. Budzila sie owszem ale zasypiala za chwile po przytuleniu i standardowo po pomacaniu mnie. No i to mysle ze kazda mama musi pojac ze to nie glod tylko chec pocycowania. To tez klucz do sukcesu. A i zamiast cyca w nocy zaczelam dawac mm, owszem dziec misi chwile poczekac, ale naszykowana wieczorem woda w podgrzewaczu/termosie i odmierzone miarki mleka w jakims kubeczku to doslownie minutka tyle co wymieszac.No i konsekwencja. Jak postanowisz cyca nie dawac to nie dajesz,nie lamiesz sie, i nie robisz dziecku wody z mozgu ze 2 dni nie dasz a 3-go dasz bo np maz Ci powie"noo daj Mu/Jej" Odstawienie calkowite musi byc przemyslane i decyzja podjeta raz. Koniec,kropka.To of kors moje zdanie.

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tuli, tez tak mysle, wlasnie pamietalam jak mi to pisalas ze tak robilas i tez tak robilam, wlasnie w dzien najpierw i konswkentnie bardzo nawet jak myslalam ze chce to w dzien nie i koniec i nic mu sie nie stalo:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po lekarzu, mały już zdrowy ale spacery od środy. Na mokry kaszel mam nic nie dawać bo w odsłuchu czysto.

Pytałam o szczepienie i mi poradziła żeby przełożyć szczepienia na po wyjeździe ale jak spytała gdzie jedziemy i mówie cypr to powiedziała żeby lepiej zaszczepić, ale tydzień wcześniej. Bo powiedziała że to 1 żywe wirusy i u większości ta goraczka 38 występuje. Ale pindy w przychodni pewnie mi nie przepiszą jak je znam.

Baga u was już ta gorączka przeszła?

Kri na blogu mamaginekolog pamiętam że czytałam cos o tych testach ovu to tam możesz zerknąć. Cyba to było w poście 10 najczęstszych pytań, ale nie pamiętam.

a ja się zaczynam stresować przed moim czwartkowym badaniem

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja wiem, że ty mądra baba jesteś, ale na ovu już tyle przypadków widziałam, że wolałam napisać. Idź lepiej na ten spacer i kup testa :)

Kri lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorącka przeszła. teraz jest sraczka:/
    Co na nią? dałam kaszkę z jagodami. na obiad może marchwianka. Coś jeszcze mogę podać?

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2563 2564 2565 2566 2567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ