X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciagle gluty , robię inhalacje z wody morskiej daje gripronosin i nic. Drze się od rana mierze temp 37, 5 i widzę napuchnięte dziąsło na maksa na dole pewnie 4 ka idzie ... i teraz zagwozdka czy to wszystko od zęba czy infekcja bo brat cioteczny tez ma gorączkę a razem byli na kulkach w bawialni dla dzieci i może tam coś złapali. I szczepienie w środę odpada.
    Kurczę z braku laku zrobiłam sobie test owu bo miałam w domu i jest pozytyw . A @ ni hu hu . A może być + przy ciąży ? Nie mam jak po test skoczyć .;(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila :* no wreszcie coś dla nas! ;) hihihi... tylko szkoda, że anatomiczny, bo takie są be :/ tylko okrągłe

U nas do spania tylko pajace do momentu aż nie dostaniemy rozmiaru ;) niczym nie da się go przykryć a jak założyłam skarpetki to po 15 obrocie już ich nie było, więc lipa. Teraz nawet śpi w polarkowych i nie uważam, ze jest przegrzany. Czasami nawet (zwłaszcza nad ranem) chyba nawet bywa mu chłodno. Wtedy tysiąc razy przykrywam go kocykiem lub kołderką, średnio co 3 min :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest u nas dzieciaczek, który nie ma zębów jeszcze?
    Tak pytam, bo znajmomy bobas z początku stycznia - nie ma ani jednego zęba jeszcze :/

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ale faktycznie Iguś wyglada na dużego. U nas 12 kg i 86 cm ale tylko widać długość jak chodzi ;)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! czuje sie juz lepiej, moze ta zmiana pogody tak podzialala :) Dziekuje Wam za wsparcie :) Dzis mamy piekna wiosne <3

Co do odstawienia to ja wiedzialam ze beda z tym problemy wiec rozlozylam to na raty. Moze sie ktorejs przyda wiec opisze:
    najpierw staralam sie zamieniac posilki w dzien, pokolei (nie beda glodni, nie bojcie sie) ile zjadl tyle zjadl. W koncu zostalo tylko karmienie do snu, nocne i poranne. Potem zabralam poranne - tez sie nie buntowal. Potem przyszla pora na zabranie tego do uspienia. I tu byl najwiekszy problem ale trwal pare dni. Po prostu mu spiewalam, kladlam go, dawalam kocyk, jak plakal to go przytulalam na chwile itd. I ladnie teraz nam zasypia, jest to mila czesc dnia, spiewam mu dalej, on juz wie o co chodzi, nie domaga sie. A wczesniej to bylo tak ze musial miec cycka zeby zasnac.
    No ale pozostalo nam karmienie w nocy. Dzis np super bo tylko raz sie obudzil kolo 24 i wtedy mu dalam. Jak sie nie domaga to go tule i spiewam i odkladam i czasami tak zasypia. Ale czasami widze ze to nie ma sensu bo dojdzie do histerii, pokazuje fotel, nie chce wody, ani nic. I wtedy go karmie bo szkoda mi sil na walke. Widocznie jeszcze tego potrzebuje. Plusem takiego stopniowego odstawienia jest to ze pioersi sie dostosowuja. W dzien juz mam calkiem miekkie, bez mleka, dopiero kolo polnocy czuje wlasnie ze mi naplywa i wtedy on je. Mysle ze nie bedzie wielkiego bolu jak juz calkiem przestanie (w sensie piersi). Ale jak to zrobic zeby nie jadl w nocy to NIE WIEM :D Co ciekawe jak spal u mojej mamy to wypil normalnie mm albo i nie i spal dalej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    A jest u nas dzieciaczek, który nie ma zębów jeszcze?
    Tak pytam, bo znajmomy bobas z początku stycznia - nie ma ani jednego zęba jeszcze :/

Baga to trochę słabo, bo czeka się do 13 m-ca a później nacina dziąsła. Masakra :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri te owu robione na ciażę to nie wyznacznik! Dopóki nie zrobisz prawdziwego ciążowego nic nie jest przesądzone. Ale jak ja byłam w ciąży zrobiłam z ciekawości owulacyjny i był pozytywny.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    U nas tez ciagle gluty , robię inhalacje z wody morskiej daje gripronosin i nic. Drze się od rana mierze temp 37, 5 i widzę napuchnięte dziąsło na maksa na dole pewnie 4 ka idzie ... i teraz zagwozdka czy to wszystko od zęba czy infekcja bo brat cioteczny tez ma gorączkę a razem byli na kulkach w bawialni dla dzieci i może tam coś złapali. I szczepienie w środę odpada.
    Kurczę z braku laku zrobiłam sobie test owu bo miałam w domu i jest pozytyw . A @ ni hu hu . A może być + przy ciąży ? Nie mam jak po test skoczyć .;(

kri, tak wydaje mi sieze na tescie ovu moze byc plus przy ciazy :) ale nie jestem pewna

a zapomnialam Wam napisac ze szwagierka w ciazy :D ma 4letniego, 14 miesiecznego i teraz na wrzesnien termin :D szok dla nich tez byl ale sie ciesza oczywiscie. Dla mnie to kosmos :D choc czasami jak sobie mysle o ciazy to fajnie by tak bylo

u nas Lexi tylko tak? Nie przeoczylam nikogo? :D A ktoras sie juz stara? :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia lekarka powiedziała, ze na razie ma się jeszcze nie martwić, ale potem jak zaczną wychodzić wszystkie na raz to będzie bolało. Ała.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dziewczyny mamy na sklepie nowosci w wiekszych rozmiarach, spodnie baggy, szyła nam babka na zamowienie, sa sliczne, jakby co to zapraszamy :)

http://babelu.pl/spodenki-baggy-only
    http://babelu.pl/spodenki-baggy-miki

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka sorry za konkurencje :)

Na Lidlu będą fatałaszki dla maluchów.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Myszka sorry za konkurencje :)

Na Lidlu będą fatałaszki dla maluchów.

Spoko baga! Sama tam kupie hahahaha :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri w ciąży tez wychodzą pozytywne owu. Ale to nie regula.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem ze ten test owu to nie to samo coś ciążowy zdaje sobie sprawę ;)
    Myszko dzięki za opis , przyda się :)
    Kurczę ale bym na spacer poszła ale jak taki glut to lepiej nie :(
    Miłego dnia Wam!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Roberta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerze, strasznie ciepło tam jest. Nic tylko spacerować :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, u nas z odstawianiem wygladalo to tak samo. Po kolei likwidowalam posilki, az do tego jak zostalo wieczorne i nocne. I Jagoda w sumie do swiat jadla jeszcze w nocy a pozniej to po prostu w ciagu dnia moja mama dala jej wiecej jesc, bardziej syty podwieczorek (a nie np jabklo,tylko banana), na noc ciut wiecej mleka/kaszki,nie 7 a 8 miarek i przestala jesc w nocy. Budzila sie owszem ale zasypiala za chwile po przytuleniu i standardowo po pomacaniu mnie. No i to mysle ze kazda mama musi pojac ze to nie glod tylko chec pocycowania. To tez klucz do sukcesu. A i zamiast cyca w nocy zaczelam dawac mm, owszem dziec misi chwile poczekac, ale naszykowana wieczorem woda w podgrzewaczu/termosie i odmierzone miarki mleka w jakims kubeczku to doslownie minutka tyle co wymieszac.No i konsekwencja. Jak postanowisz cyca nie dawac to nie dajesz,nie lamiesz sie, i nie robisz dziecku wody z mozgu ze 2 dni nie dasz a 3-go dasz bo np maz Ci powie"noo daj Mu/Jej" Odstawienie calkowite musi byc przemyslane i decyzja podjeta raz. Koniec,kropka.To of kors moje zdanie.

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tuli, tez tak mysle, wlasnie pamietalam jak mi to pisalas ze tak robilas i tez tak robilam, wlasnie w dzien najpierw i konswkentnie bardzo nawet jak myslalam ze chce to w dzien nie i koniec i nic mu sie nie stalo:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po lekarzu, mały już zdrowy ale spacery od środy. Na mokry kaszel mam nic nie dawać bo w odsłuchu czysto.

Pytałam o szczepienie i mi poradziła żeby przełożyć szczepienia na po wyjeździe ale jak spytała gdzie jedziemy i mówie cypr to powiedziała żeby lepiej zaszczepić, ale tydzień wcześniej. Bo powiedziała że to 1 żywe wirusy i u większości ta goraczka 38 występuje. Ale pindy w przychodni pewnie mi nie przepiszą jak je znam.

Baga u was już ta gorączka przeszła?

Kri na blogu mamaginekolog pamiętam że czytałam cos o tych testach ovu to tam możesz zerknąć. Cyba to było w poście 10 najczęstszych pytań, ale nie pamiętam.

a ja się zaczynam stresować przed moim czwartkowym badaniem

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja wiem, że ty mądra baba jesteś, ale na ovu już tyle przypadków widziałam, że wolałam napisać. Idź lepiej na ten spacer i kup testa :)

Kri lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorącka przeszła. teraz jest sraczka:/
    Co na nią? dałam kaszkę z jagodami. na obiad może marchwianka. Coś jeszcze mogę podać?

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2563 2564 2565 2566 2567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ