X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia dobrze ze wszystko jest ok. Łazienka dla mojego dziecka to najlepsze pomieszczenie. Szafkę z chemia mam zabezpieczona ale kiedyś to na pewno opanuje i wtedy nie wiem gdzie to wszystko dam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia biedaku. Dobrze, że Marika wporzo.

Ja zabezpieczyłam chemię zanim jeszcze zaczął chodzić. A u mnie łazienka otwarta non stop. Teraz się boję aż zacznie moczyć ręce w wodzie z kibla. Ale wyobraźcie sobie, że w moim mieście wspaniałym ani pół zabezpieczenia szafki nie kupisz. Także na cito nic nie kupiłam muszę jechać gdzie indziej albo zamówić.

I piec muszę zabezpieczyć, bo chrupek ostatnio otworzył mi sterowanie i przestawił n 29 stopni grzania. Najlepsze, że niemąż mówi, że aby to zrobić trzeba wykonać kilka czynności i na koniec nacisnąć akceptację :/

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Mila ja też byłam zakochana w Elodie Details tym w romby. I nawet niemąż się wkręcił.
    Po czym pojechaliśmy nad morze i były dwie pary z tymi wózkami. Jechaliśmy za nimi pierwszy raz i oboje spojrzeliśmy się na siebie w tym samym momencie i pokiwaliśmy głowami "yy" na nie. Czar prysł jak zobaczyłam te kółka miniaturowe furkoczące na byle łączeniu płytek chodnikowych jakby chciały odpaść :/ No ale piękne są.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Miszka wygrywa :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misza rządzi! :)

Monia to stresu miałaś :/ kurdeeeee, dobrze, że nic sie nie stało

Baga mój ma "rozwolnienie" od soboty. Więc obstawiam jakiegoś wirusa + zęby. Tzn robi raz dziennie ale ubranie do prania :/ zaczęłam dawać probiotyk na wszelki wypadek i więcej ryżu i marchewki gotowanej

Kri przy 4 faktycznie dziąsła masakra. Kiedyś były z przodu gulki a teraz jest opuchlizna na całej szerokości dziąsła prawie jak zielony groszek :/ bo wiesz... te zęby to już nie płaskie tylko szerokie, więc u nas przebijały się w kilku miejscach :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos biegunki i marchwianki to wiecie ze ten sposob ma ponad 100 lat i opracowal go Pan Moro? Ernest chyba mu bylo. (Tak tak,ten od odruchu Moro). I tak naprawde marcheianka to czysty sam samiuski wywar z marchwi a nie podziubana marchewka:) Ja pamietam tego smak... Boze jakie paskudztwo...kazali mi nos zatykac, pic na wdechu,ah cuuuda:-p

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia masakra dobrze że wszystko ok

Baga zamów na allegro zabezpieczenia z ikea one są super.

Maly spi od 19 mam nadzieję że ostatecznie nie wstanie o 3.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli mama mi opowiadała, że jak miałam 3 tyg (!) to dostałam takiego rozwolnienia, że mało nie zeszłam. Pewnie to był rota, ale wiadomo, że diagnozy nie było. No i co dać noworodkowi??? Jakaś stara lekarka właśnie doradziła mojej mamie marchwiankę. Oczywiście już nie miała wyjścia, więc z duszą na ramieniu dała mi. No i pomogło. Noworodkowi! 8) więc dla mnie takie rzeczy wygrywają! Marchwianki, kąpiele w krochmalu itp

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez ufam swej wewnętrznej szamance :) Ale mówią, że to właśnie kwestia wiary. Położna moja się pytała jak walczyłam o pokarm czy wierzę w takie rzeczy zanim poleciła mi specyfiki. Wierzę jak najbardziej, ale niestety nie pomogły.

Pomogły jagody. Kupa za przeproszeniem czarna, ale prawie normalna :)

Dziewczyny ja tak normalnie o kupie nie rozmawiam jak trafione mamuśki, co nie mają innych tematów. Także sorry - to miało być tylko zwieńczenie dzisiejszej historii :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nawiązując do wpisu Gorgeus, ze Jasiu ma nowego kolegę a Gorgeus koleżankę.
    Gdzieś czytałam wpis, że ktoś zrewidował swoje przyjaciółki/koleżanki bo miały inne poglądy na wychowanie. Trochę mnie to zaszokowało. Ja mam przyjaciół o innym stylu wychowania, ba, nawet go krytykuję, ale do głowy mi nie przyszłoby zrezygnować z jakiejś fajnej relacji, bo ktoś np. pozwala dziecku na oglądanie bajek od urodzenia a ja nie, albo posyła do takiej szkoły, którą ja uważam za niewypał.

A jak u was z tym? Zrewidowali się przyjaciele/znajomi pod tym względem? Bo może to ja źle myślę...

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorączka :/ Tak się poci przez sen, że włoski mokre, i ciągle się biedna wybudza

Moje przyjaciółki niedzieciate ale kontakt utrzymujemy cały czas.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Tysia jesteś wśród nich pierwsza? :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Baga, przetarłam szlaki :D Ta moja najbliższa przyjaciółka w grudniu poroniła, pisałam wam :( Na szczęście już się powoli zbiera i wraca do siebie. W 2018 roku bierze ślub a potem starania o dzidziusia. Jej, Gabrysia będzie wtedy taka duża :O

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze nie masz takich "problemów" i dylematów, o których ja piszę :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, jeszcze nie :)

Co myślicie o ramoneskach/kurtkach skórzanych dla dzieciaków takich jak nasze? Są na ali fajne takie kurtki i ciągle się waham czy kupić. To nie będzie robienie takiej starej maleńkiej?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziubas ma ramoneske:) z lumpa, ale ma. Wydaje mi się ze fajnie:)

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie zawsze sie zgadzam z kolezańkami ale nie sprawiło to ze zrezygnowaliśmy z przyjaźni. My mamy inny problem, ja znowu była prawie ostatnia co zdecydowała sie na dziecko i jak kiedyś dla wszystkich było wygodńiej ze my do nich przyjeżdżaliśmy tak teraz jest sie cieżko spotkać jak wszyscy mamy dzieci, albo któreś jest chore albo brakuje czasu bo pracują.
    Fajnie masz Gorgerous ze masz z kim chodzić na spacery, bo ja zazwyczaj sama chodzę, jak kogoś spotkam to nikogo nie znam. Muszę zacząć chodzić na płac zabaw, tam jest kumulacja matek i zacząć poznawać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym znalazła w lumpie taką kurtkę to byłabym w siódmym niebie :D Misza ma tak fajne długie włoski, ze pewnie w skórze wygląda jak gwiazda rocka :D

Dana u mnie nawet nie ma gdzie chodzić na spacery, poza tym mam dziecko antywózkowe :/ Już dobrze śmiga więc muszę te buty w końcu kupić i może będzie lżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:35

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ja też tak samo podchodzę. Mam przyjaciółki które niekoniecznie mają podobne poglądy ale nie wchodzimy sobie w paradę z wychowywaniem.

Tysia ja bym się bardziej zastanawiała czy taka kurteczka wygodna będzie dla takiego Malucha. Bo jeśli chodzi o wygląd to już Ty decydujesz w co je będziesz ubierać :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt... A wyrodna matka nawet nie pomyślała o wygodzie dziecka haha :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ