X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam napisać, że w środę Mikołaj miał szczepienie na świnkę-odrę-różyczkę i ostatnia dawka pneumo. Póki co jest ok.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri z tymi testami owu to ja im nie wierze, kiedys robiłam i wychodziły pozytywnie i wyedy miałam wizytę u gin i on do mnie, ze cykl bezowulacyjny takze ten...

Nam lekarka w grudniu jak jeszxze nie było zebow mowila, ze noe ma sie co martwić i jest jeszcze czas. Na grupie styczniowych mam są jeszxze bezzębne dzieciaczki. 1,5roku to tak optymalnie zeby czekać, pozniej chyba najpierw robią prześwietlenie zeby spr czy w ogole są. Z reszta my tez czekaliśmy długo i co nagle z dnia na dzien wyszły 2 na raz i teraz 3.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko sie przebudziło z drzemki ale ryk ze dalej chce spac, a ze nie chciałam przy gorączce zeby tak płakał to go wzięłam na ręce. Śpi ale mały piorunem nie chce sie dac odłożyć, lozeczko parzy a obiad sam sie ugotuje, al okna chciałam umyć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ja bym coś na ryżu dała

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga-ja to mysle ze to moze ząbki.. Jagoda jak wylaza to co prawda goraczki nie ma ale robi po 2-3 sraczkowato zielone kupy wtedy. I jakiejs specjalnej diety nie stosuje, bo biedunka to jest raczej wyedy jak sie strasznie z tylka leje,no chyba ze sie leje to idz do lekarza

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga może zjadł jakiegoś paprocha z podłogi i stąd ta biegunka. Nie upilnujesz :P

Roberta nie chciałaś rozdzielać mmr i pneumo czy w przychodni podali dwie bez gadania?

Co do odstawienia od piersi - to fakt że im później tym gorzej. Dzieci się przyzwyczajają do dobrego :) Najlepiej odstawiać proponując coś w zamian. U nas niestety się młoda sama odstawiła, lekarka też była zdziwiona bo rzadko się zdarza żeby to była decyzja dziecka a nie mamy

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze to może być nawet jakiś wirusik. Nie od szczepionki.

Taka woda właśnie. No zobaczymy jak po tych jagodach.

atdc6iyei0o27of5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ale raz sie tak zalatwil? Czy non stop tak leci?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana. Ale nie często.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiala ktoras skarpetki antyposlizgowe na ali jakies ladne i poratuje linkiem? w pl same pstrokate, a chcialabym jakies jednokolorowe najlepiej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko dziewczyny polecały z tych stron, ja dopiero zamówiłam wiec nie poradzę czy sa ok
    https://pl.aliexpress.com/item/2016-Brand-Design-Baby-Non-slip-Socks-Cute-Hat-Shark-Mouse-Moustache-Boys-Girls-Cartoon/32703654452.html?spm=2114.13010608.0.0.
    https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Kids-Small-Infant-Socks-Little-Ears-Cotton-Socks-Cartoon-Socks-8-Colors/32522519918.html?spm=2114.13010608.0.0.AqEgfG
    Nie sa jednokolorowe ale tez ńie sa pstrokate

szara myszka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Michalek juz smiga i goni jak zajac wiec jutro idziemy kupic pierwsze buty na pole :D jeszcze tak ladnie teraz to super bedzie spacerowac troszke juz na nozkach ;) macie juz pierwsze prawdziwe buty? na co zwrocic uwage?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga przy biegunce ryżowa dieta - daj obiadek z ryżem a na kolacje kaszkę ryżową.
    No i zrobiłam test - nic nie ma :D
    A to na dziąsle to taka bania nie wiem czy to normalne przy 4 kach która się wypowie? Wcześniej aż tak nie było. A bucików jeszcze nie mamy ale lepiej idź do sklepu gdzie dobiorą np boso czy coś takiego . Musza być miękkie i szerokie w palcach tak czytałam ale może ktoś kto już ma niech doradzi ;)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli własnie kupiłam jakis syrop. W aptece nie było ani mucosolvanu , flegaminy . BYł inny ale mam go w domu ale on dla dzieci od 2 albo 3 lat wiec dziekuje. Kupiłam jakis jeszcze inny niby dla dzieci od 1 r.ż - Hederasal.
    Jak mu nie przejdzie to do lekarza pojde bo moze mu siedzi cos dalej na oskrzelach :(

Baga ja bym chyba kupiła enterol czy cos podobnego jakby nie przechodziło...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka dziś piękna pogoda. Byłoby cudownie gdyby już tak zostało :) Jaś dziś poznał nowego kolegę - trzymali się za ręce jak jechali wózkami, więc będzie z tego przyjaźń hehe. Jestem zachwycona,bo nie ma to jednak jak pogadać z inną mama, a tym bardziej, że mamy identyczne poglądy na wychowywanie dzieci. ;p

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ja tam ufam w sumie tylko flegaminie, ale jak tam uwazasz z tym syropem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnosnie biegunek - to świetnie zadziałał u nas tasectan polecam . To jest jak smecta ale mniej do rozpuszczenia ilościowo i lepiej zadziałał . I oczywiście probiotyki do tego.
    Kurde mały śpi koło mnie na kanapie już ponad godzinę a ja się ruszyć nie mogę bo się budzi . Oho już wykrakałam ;)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri powtórz testa rano :) a tak z ciekawostek to przy tej ciąży na jednym tylko tescie wyszla mi bladziocha straszna a jak później robiłam to wszystkie negatywne. A dzidziolek jest :D

Hederasal jest od 3 msc już. Nam lekarka go polecala ale trzeba pamietac ze tylko do 18 mozna bo to wykrztusny. Ale lepiej sprawdzić bo jak osluchowo czysto to nie powinno sie juz nic podawac. Nawet jesli jeszcze trochę kaszle. Przynajmniej nam tak lekarka mowila.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko z rana wstało. Nakarmiłam. Patrze za oknem chyba wiosna. Pięknie świeci słońce i 8.5 stopnia. Chyba pół dnia spędzimy na podwórku. Po czym pouściłam dziecko luzem po chacie a sama zajęłam się robieniem sobie herbaty do śniadania. Nastąpiła w domu błoga cisza jakiej dawno nie słyszałam. Wiec intuicja matki mówi idź sprawdź co robi dziecko bo ewnoe lezie w szkodę.
    I mam oczom ukazała się otwarta toaleta. (Zwykle pilnuje aby była zamknięta ale tym razem chyba noe domknęłam drzwi)
    Na podłodze siedzi dziecko umorusane granatowym płynem. Tak to bref z takiej kostki do toalety. Wiec w te pędy chwytam dzieciaka. Myje buzie na zewnątrz i w środku a także ręce. Rozbieram z ubrań które są usyfione tym czymś i zmywam zabarwienia ze skóry.
    Hmm co robić... dzwonie na sor do szpitala. Nic nie radzą i karzą przyjeżdżać. Na całe szczęście dziecko ogarniete przebadane. Śluzówki czyste bez poparzeń i podrażnień.
    DROGIE MAMUSIE CHOWAJMY WSZELKIE KRETY, DOMESTOSY, MYDŁA, KOSMETYKI i inne nawet na najwyższe półki. Szkoda naszych szkrabów.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia współczuje akcji. Dobrze ze nic się nie stało. Czasami tak niewiele trzeba. U nas szafka z chemia zabezpieczona ale i tak pilnuje zawsze.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2564 2565 2566 2567 2568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ