X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupuję. Igor nie garnie się do chodzenia. Woli raczkowac. A jak już to na wiosnę dopiero chyba kupimy. Pojedziemy do tego sklepu z certyfikatem zdrowa stópka. Akurat u nas to ortopedyczny sklep i mają tam buciki różnych firm. Tak myślę ze do tej pory bedzie zwrot z podatku to akurat coś sie kupi. A później będziemy kupować w sieciowkach.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie interesowala sie za bardzo balonami, jedynie trochę ponosila :)

Ja kupię buty w bartku jak cos fajnego bedzie, bo kochana ciocia Vayn da mi kupon rabatowy :D Jak Gabrysia wyzdrowieje to od razu kupuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:15

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękne dziewczyny! Impreza się udała i widać że zadowolone i wy i goście. Nawet babusia się załapała na fote :)

Fajnie jest mieć taka ciocie Vayn:)

Ja tez nie wiem Tusiu gdzie kupić buty bo u nas rzadnych certyfikowanych sklepów nie ma. A mój jak nie chodził tak wstał i poszedł. Wiec na buty już czas.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie nie ma takich sklepów, bo mieszkam na koncu świata. Więc my kupiliśmy w sportowym, wrzucalam kiedyś, ale jednak wymieniliśmy je na inne. Sa za kostkę i super łatwo się zakładają.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu super wystrój super mama super miałaś imprezę !
    A my po lekarzu , dostał antybiotyk ;( pierwszy raz buuu.
    Ciocia nas zaskoczyła i przysłała attipasy 2 pary na urodzinki młodego :) fajne to ;) powiedzcie one na dwór tez mogą być jako pierwsze buty jakby co ,co nie ?
    A chłopy jak to chłopy - jak mawiała moja prababka "pies i chłop jedną drogą łazi"! Także tego :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    Tylko trochę zestresowałam się spacerówką bo teoretycznie jest do 15 kg, a u nas na wadze 12 :/ rozumiem, że teraz powinien już zwolnić, ale wszyscy mi to mówią od 3 miesięcy i nic ;) a dzisiaj 13 miesiąc puknął ;)
    Wszystkie wózki w UE muszą mieć oznaczenie, że są do 15 kg. W rzeczywistości mają większą nośność, ale producentowi nie wolno tego podawać ;) Więc tym się nie martw.

Co do fotelika, to nie miałam pojęcia, że są z takimi bajerami - obracanie do wyciągania z auta, to super pomysł. My mamy Chicco Oasys 2/3 i jestem też bardzo zadowolona, przede wszystkim ze względu na łatwość montażu w aucie i regulacje osobno szerokości i długości. I też 4 gwiazdki ADAC :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u nas tez był antybiotyk po raz pierwszy ale jak mus to mus. lepiej tak niz zeby wyszło cos powazniejszego.

No własnie u nas tez nie widziałam takich sklepów typowo dzieciecych z certyfikatem.
    Zostaje mi jedynie deichman albo takie jakies zwykłe sklepy bo gdzies tam widziałam ze 2 chyba.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie befadoo czy jakoś tak (te buty) są nazwy sklepów gdzie można kupić te buty w całej Polsce i ja sobie tam namierzyłam sklep i tam pójdę jak zacznie chodzić bo chce iść do sklepu gdzie są różne firmy, nie jedna.
    Jak nie zacznie mi chodzić do kwietniowego wyjazdu to mu i tak jakieś butki kupię bo zawsze po promenadzie pójdzie pchając wózek. Póki co się mu nie spieszy lata przy meblach i z krzesełkiem, pchaczem i wszystkim co jest wysokie. Jak się zapomni to zrobi 1 kroczek lub stanie sam ale to sprawy sekundowe.

U nas na 100% jajko, wczoraj zjadł 2 świderki z makaronem od ojca z talerzu i już się wysypka zaogniła. Czy jak ma na kurze to na przepiórcze też? To uczulenie mija czy jest na zawsze?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no dam dam :P

Przyszedł mi komplet z ali - koszulka i getry. Matko jedyna założyłam Polce ale się jej nie podobało :( Wrzask straszny, jak mogłam jej taką krzywdę zrobić.

Byłyśmy na spacerze. Masakra, zimno, ponuro, wieje :(

Tysia małża pytałam to mówił, że u nas w mieście w bartku konkret babeczki pracują. Także napewno dobrze doradzą :D

Mamusiu tak patrzę na ten fotelik, ale to jeszcze nie przedział wagowy dla naszych maluszków :) 15-36 to za kilka lat :P

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wózków są na pewno powyżej 15kg bo jak szukałam naszej spacerówki to były takie do 20 i 30kg i one sie chyba nazywały wózki wzmocnione czy jakoś tak, ale były jak zwykłe spacerówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:49

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D przypomniałaś mi coś jak mówisz o tym jajku. Wojtek zrobił sobie sam wczoraj próbę prowokacyjną. Na łóżku został talerz po kanapkach i spadł kawałek sera camembert taki spory. On mi się wierci wierci nagle przy tym talerzu i pół sekundy i do buzi ten ser.. wyjęłam zdecydowaną większość ! Ale po chwili na buźce od razu krostki czerwone tu dookoła ust . Momentalnie . To samo po jajku. Kurde kiedy to minie No !!!
    Wiecie co my dalej s tej spacerówce od Tutka. Nie wiem czy jest sens zamieniać czy już przejść na parasolkę ? Ma któraś ? Jak to jest?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak Tobie wygodnie z tą spacerówką to poczekaj. A nuż Wojtek jak zacznie dreptać nie będzie chciał do wózka... Wtedy zastanowisz się jaką i czy w ogóle.

Mi było za ciężko z Młodym już więc nie dało rady inaczej.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D dobra kobieto. Wpadłam na ten pomysł co ty i sprawdzałam te wszystkie bartki i korneckie. Nic nie ma u mnie. Ale befado jest :) Dzieki za przypomnienie o tej firmie. Ja właśnie też chcę coś kupić na wyjazd, który mamy pod koniec marca. Bo nie wiem jak się będzie zachowywał a po hotelowych korytarzach czy na jakieś spacerki dookoła to w niechodkach chyb anie bardzo.

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam napisać Księżniczka Gabi i mama super, dekoracje też extra i ten czerwony "tron" w honorowym miejscu stołu :D

Ja na co dzień jeżdzę spacerówką z wózka 3w1 i tak będę robic do końca, wg mnie nie ma sensu zmieniać. Na wyjazdy samolotem lub autem w ramach miasta mamy składaną małą parasolkę. Gdyby nie loty samolotem to bym pewnie jej nawet nie kupowała, ale tego cybexa szkoda mi do luku bagażowego dawać.

Lexi a Wy będziecie kupować podnóżek/dostawkę do wózka dla Igora, taką co dzieci na niej siedzą lub stoją?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D mam zaklepaną dostawkę siedzącą od kumpeli. Ale jeszcze musimy sprawdzić czy do naszego Tutka będzie pasować.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri my jeździmy w tutusiowej spacerówce :) Nie będę wymieniać, wiele dzieci jak zacznie chodzić nie chce już jeździć w wózku. Szukam jakiejś do samochodu, bo ta jest super, ale no niestety cały bagażnik zajmuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze dzieci też więcej rzeczy robią jedną ręką? Polka je tylko lewą i się zastanawiam czy tak już zostanie. DO kiedy się to kształtuje?

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Vayn lateralizacja się kształtuje długo. Praworęczność szbciej niż leworęczność. Ale tak ostatecznie do 6-7 roku życia jak pójdzie do szkoły powinnaś wiedzieć.

vayn lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to robi którą popadnie. A ja mu w tym nie przeszkadzam i nie nalegam. Choć jak coś mu podaję np łyżeczkę to już bezwiednie do prawej.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie Baga jedziecie?

Dana a dostaliście coś osłonowego do antybiotyku? pytam z ciekawości czy takie dzieci z automatu dostają jakieś osłonowe czy nie? Co jest Michałowi?

Zdrowia dla wszystkich chorowitków

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ