X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupuję. Igor nie garnie się do chodzenia. Woli raczkowac. A jak już to na wiosnę dopiero chyba kupimy. Pojedziemy do tego sklepu z certyfikatem zdrowa stópka. Akurat u nas to ortopedyczny sklep i mają tam buciki różnych firm. Tak myślę ze do tej pory bedzie zwrot z podatku to akurat coś sie kupi. A później będziemy kupować w sieciowkach.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie interesowala sie za bardzo balonami, jedynie trochę ponosila :)

Ja kupię buty w bartku jak cos fajnego bedzie, bo kochana ciocia Vayn da mi kupon rabatowy :D Jak Gabrysia wyzdrowieje to od razu kupuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:15

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękne dziewczyny! Impreza się udała i widać że zadowolone i wy i goście. Nawet babusia się załapała na fote :)

Fajnie jest mieć taka ciocie Vayn:)

Ja tez nie wiem Tusiu gdzie kupić buty bo u nas rzadnych certyfikowanych sklepów nie ma. A mój jak nie chodził tak wstał i poszedł. Wiec na buty już czas.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie nie ma takich sklepów, bo mieszkam na koncu świata. Więc my kupiliśmy w sportowym, wrzucalam kiedyś, ale jednak wymieniliśmy je na inne. Sa za kostkę i super łatwo się zakładają.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu super wystrój super mama super miałaś imprezę !
    A my po lekarzu , dostał antybiotyk ;( pierwszy raz buuu.
    Ciocia nas zaskoczyła i przysłała attipasy 2 pary na urodzinki młodego :) fajne to ;) powiedzcie one na dwór tez mogą być jako pierwsze buty jakby co ,co nie ?
    A chłopy jak to chłopy - jak mawiała moja prababka "pies i chłop jedną drogą łazi"! Także tego :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    Tylko trochę zestresowałam się spacerówką bo teoretycznie jest do 15 kg, a u nas na wadze 12 :/ rozumiem, że teraz powinien już zwolnić, ale wszyscy mi to mówią od 3 miesięcy i nic ;) a dzisiaj 13 miesiąc puknął ;)
    Wszystkie wózki w UE muszą mieć oznaczenie, że są do 15 kg. W rzeczywistości mają większą nośność, ale producentowi nie wolno tego podawać ;) Więc tym się nie martw.

Co do fotelika, to nie miałam pojęcia, że są z takimi bajerami - obracanie do wyciągania z auta, to super pomysł. My mamy Chicco Oasys 2/3 i jestem też bardzo zadowolona, przede wszystkim ze względu na łatwość montażu w aucie i regulacje osobno szerokości i długości. I też 4 gwiazdki ADAC :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u nas tez był antybiotyk po raz pierwszy ale jak mus to mus. lepiej tak niz zeby wyszło cos powazniejszego.

No własnie u nas tez nie widziałam takich sklepów typowo dzieciecych z certyfikatem.
    Zostaje mi jedynie deichman albo takie jakies zwykłe sklepy bo gdzies tam widziałam ze 2 chyba.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie befadoo czy jakoś tak (te buty) są nazwy sklepów gdzie można kupić te buty w całej Polsce i ja sobie tam namierzyłam sklep i tam pójdę jak zacznie chodzić bo chce iść do sklepu gdzie są różne firmy, nie jedna.
    Jak nie zacznie mi chodzić do kwietniowego wyjazdu to mu i tak jakieś butki kupię bo zawsze po promenadzie pójdzie pchając wózek. Póki co się mu nie spieszy lata przy meblach i z krzesełkiem, pchaczem i wszystkim co jest wysokie. Jak się zapomni to zrobi 1 kroczek lub stanie sam ale to sprawy sekundowe.

U nas na 100% jajko, wczoraj zjadł 2 świderki z makaronem od ojca z talerzu i już się wysypka zaogniła. Czy jak ma na kurze to na przepiórcze też? To uczulenie mija czy jest na zawsze?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no dam dam :P

Przyszedł mi komplet z ali - koszulka i getry. Matko jedyna założyłam Polce ale się jej nie podobało :( Wrzask straszny, jak mogłam jej taką krzywdę zrobić.

Byłyśmy na spacerze. Masakra, zimno, ponuro, wieje :(

Tysia małża pytałam to mówił, że u nas w mieście w bartku konkret babeczki pracują. Także napewno dobrze doradzą :D

Mamusiu tak patrzę na ten fotelik, ale to jeszcze nie przedział wagowy dla naszych maluszków :) 15-36 to za kilka lat :P

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wózków są na pewno powyżej 15kg bo jak szukałam naszej spacerówki to były takie do 20 i 30kg i one sie chyba nazywały wózki wzmocnione czy jakoś tak, ale były jak zwykłe spacerówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:49

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D przypomniałaś mi coś jak mówisz o tym jajku. Wojtek zrobił sobie sam wczoraj próbę prowokacyjną. Na łóżku został talerz po kanapkach i spadł kawałek sera camembert taki spory. On mi się wierci wierci nagle przy tym talerzu i pół sekundy i do buzi ten ser.. wyjęłam zdecydowaną większość ! Ale po chwili na buźce od razu krostki czerwone tu dookoła ust . Momentalnie . To samo po jajku. Kurde kiedy to minie No !!!
    Wiecie co my dalej s tej spacerówce od Tutka. Nie wiem czy jest sens zamieniać czy już przejść na parasolkę ? Ma któraś ? Jak to jest?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak Tobie wygodnie z tą spacerówką to poczekaj. A nuż Wojtek jak zacznie dreptać nie będzie chciał do wózka... Wtedy zastanowisz się jaką i czy w ogóle.

Mi było za ciężko z Młodym już więc nie dało rady inaczej.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D dobra kobieto. Wpadłam na ten pomysł co ty i sprawdzałam te wszystkie bartki i korneckie. Nic nie ma u mnie. Ale befado jest :) Dzieki za przypomnienie o tej firmie. Ja właśnie też chcę coś kupić na wyjazd, który mamy pod koniec marca. Bo nie wiem jak się będzie zachowywał a po hotelowych korytarzach czy na jakieś spacerki dookoła to w niechodkach chyb anie bardzo.

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam napisać Księżniczka Gabi i mama super, dekoracje też extra i ten czerwony "tron" w honorowym miejscu stołu :D

Ja na co dzień jeżdzę spacerówką z wózka 3w1 i tak będę robic do końca, wg mnie nie ma sensu zmieniać. Na wyjazdy samolotem lub autem w ramach miasta mamy składaną małą parasolkę. Gdyby nie loty samolotem to bym pewnie jej nawet nie kupowała, ale tego cybexa szkoda mi do luku bagażowego dawać.

Lexi a Wy będziecie kupować podnóżek/dostawkę do wózka dla Igora, taką co dzieci na niej siedzą lub stoją?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D mam zaklepaną dostawkę siedzącą od kumpeli. Ale jeszcze musimy sprawdzić czy do naszego Tutka będzie pasować.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri my jeździmy w tutusiowej spacerówce :) Nie będę wymieniać, wiele dzieci jak zacznie chodzić nie chce już jeździć w wózku. Szukam jakiejś do samochodu, bo ta jest super, ale no niestety cały bagażnik zajmuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze dzieci też więcej rzeczy robią jedną ręką? Polka je tylko lewą i się zastanawiam czy tak już zostanie. DO kiedy się to kształtuje?

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Vayn lateralizacja się kształtuje długo. Praworęczność szbciej niż leworęczność. Ale tak ostatecznie do 6-7 roku życia jak pójdzie do szkoły powinnaś wiedzieć.

vayn lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to robi którą popadnie. A ja mu w tym nie przeszkadzam i nie nalegam. Choć jak coś mu podaję np łyżeczkę to już bezwiednie do prawej.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie Baga jedziecie?

Dana a dostaliście coś osłonowego do antybiotyku? pytam z ciekawości czy takie dzieci z automatu dostają jakieś osłonowe czy nie? Co jest Michałowi?

Zdrowia dla wszystkich chorowitków

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ