Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny co dajecioe na podwieczorek maluchom? U nas do tej pory był jogurcik codziennie, ale komuś się znudził. Nie wiem może te bakoma bio się przejadły i wystarczy kupić piątusia czy coś Ostatmio namiętnie jadamy budyń, no ale mi się już niedobrze robi na jego widok bo nie tylko ona go zjada
-
D to musi przekomicznie wyglądać jak taki już kumaty dzieciak domaga się cycucha
W ogóle to podziwiam Was wszystkie mamusie kp. Że tak dajecie radę z tymi nieprzespanymi nocami i wiecznym uwiązaniem. Kocham swojego Synusia nad życie ale nie wiem czy bym tak dała radę. Nawet tak myślę że jak z drugim uda mi się karmić piersią to ok 3-4 miesiąca chciałabym przejść na mm. No ale życie pokaże jak to wszystko wyjdzie. -
Mila a ja się tak zastanawiam skoro chcesz być w 100% pewna swojej decyzji to może warto sobie zrobić weekend sam na sam, gdzieś wyjechać nawet blisko, Małego do dziadków, i wtedy zobaczysz czy jest w ogóle cień nadziei czy sprawa spalona
Mamusia_synusia lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A ile porcji mlecznych jedzą Wasze dzieciaki? Bo Igor dalej ma 3 butle na dobę. Chcę mu zmienić tą popołudniową o 17 na kaszkę ale on nie bardzo chce to jeść. Kupiłam teraz jakąś inną z bobovity po 12 msc może to mu podejdzie. A na podwieczorek to co mam akurat po ręką. Kanapeczkę z dżemem, owocka, serek albo jogurt.
vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lexi z tym kp to pewnie u roznych dziewczyn inaczej to wygląda, ale dla mnie to bardzo wygodne duzo wygodniejsze niz przygotowywanie mm. Jedyne co to to, ze nakarmic mozesz tylko Ty, no i alkohol odpada, ale do tego mnie nie ciagnie. Lampke winka przy rzadszym karmieniu tez wypic mozna. W nocy budzi mi sie teraz raz, wiec podobnie do dzieci na mm. No i nie trzeba wstawac i nic podgrzewac dostaje cycusia i spi dalej. Moj synek to tez nie domaga sie sam szukajac cycka pod bluzka , on nigdy zreszta wyraznie nie zglaszal glodu je teraz z piersi raz dziennie, bo przreszlismy na 1 drzemke w ciagu dnia, na noc dostaje, no i raz w nocy (rzadziej dwa). Byl okres miedzy 6-9 m-cem kiedy potrafil sie budzic i 4 razy w nocy, ale widocznie tego potrzrebowal. A co do dlugosci karmienia to nie mow hop ja poczatkowo myslalam, ze bede z siebie dumna jak mi sie uda karmic pol roku, pozniej stwierdzilam, ze do roku, no i rok minal i dalej karmie choc ograniczam, bo chcemy drugiego dzidziusia, a kp na pewno nie pomaga w zajsciu.
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Biedronko mi lekarz mówił jak mój był chory że jak ma gorączkę to nie chodzić na spacery, ale z katarem tak. A na co szczepiłaś? Mój dziś poszedł do punktu szczepień przekładać szczepienie na tydzień wcześniej albo 5tyg po.
agulineczka lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Agulineczko nie wiem czy to czytałaś, jak nie to zerknij
http://mamaginekolog.pl/karmienie-piersia-a-kolejne-ciaze/
u nas odstawianie to będzie z tego co widzę cyrk, a lada moment też starać się zaczynamy. Ale mam kumpele która przy kp normalnie zaszła.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Coś czuję ze szykuje się druga tura ciąż
U nas Kuba zjada raz albo 2 razy mm. Rano z reguły dostaje kanapkę z serkiem, jajecznicę, parówki. A na podwieczorek głównie jogurt z biszkoptem albo sam jogurt. Raz smakowy a innym razem naturalny. Czasem zrobię budyń a ostatnio zjadł sałatkę owocową z jabłka, banana, gruszkiKubuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lexi tutaj nie ma nic do podziwiania dla mnie kp jest to cos niesamowicie pięknego,u mnie mala nigdy nie wisiala na cycku po godzinie czy dwie jak to u niektórych dziewczyn,zjadla ile chciala i koniec,trwalo to z 10 minut,tak samo nie wkłada raczek pod bluzke itp. A ze w nocy sie budzi 4 razy to nie oznacza ze jakby byla karmiona mm to by spala cala noc,duzo jest takich przypadków,ze mimo mm dzieci sie budza.Dla mnie cycowanie jest czyms magicznym i bardzo wygodnym.Mala budzi sie wystawiam cyca i mala zaraz spi,a jakbym miala za kazdym razem biegac do kuchni i mleko szykowac to juz w ogole pol nocy bym nie spala,zanim mleko by sie przygotowało to dziecko by sie rozespalo.Wiem jak to wyglada bo jak mialam poranione sutki to bylam zmuszona mala na tydzien odstawic.Dla mnie to byla jakas masakra.No i nie rozumiem kobiet ktore moga karmic piersia dac swojemu dziecku to co najlepsze to karmia mm,ale wiadomo kazdy ma na to swoj poglad.Ja juz przezywam,ze jeszcze troche i bede musiala mala odstawic.Obecnie cycujemy sie raz dziennie.Oczywiscie to nie jest "atak"na Ciebie tylko ogolnie pisze.
Na dwor nie idziemy:)
Agulineczka ja tez cycuje raz dziennie i jak to wyglada u Ciebie nadal masz duzo mleka??? Bo u malo i mam wrazenie ze coraz mniej.Mala sie denerwuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:21
-
my cycujemy 2 razy dziennie i w nocy ale tak żeby długo i dużo jadł to 2 razy na dobę.
Jeszcze Tuli może być tak że ma się ovu ale faza lutealna za krótka, ja uważam że kp i ciąża to hard core dla organizmu ale wiele lasek ciągnie kp w ciąży. Mi okres normalny wrócił w grudniu, wcześniej to były jakieś plamienia, a ovu mam 2 raz bo robiłam testy żeby sprawdzić. Ale jak od porodu @ totalnie mnie nie bolała tak ovu to z 3 dni czuję jajniki.
17/2/2016 B
11/3/2018 I