X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skapitulowałam dałam mu cycka bo się tak darł że się aż zanosił ;/ cóż nie dostanie cyca do drzemki ok 15. Ależ mam słaba wolę

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co dajecioe na podwieczorek maluchom? U nas do tej pory był jogurcik codziennie, ale komuś się znudził. Nie wiem może te bakoma bio się przejadły i wystarczy kupić piątusia czy coś :/ Ostatmio namiętnie jadamy budyń, no ale mi się już niedobrze robi na jego widok bo nie tylko ona go zjada

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D to musi przekomicznie wyglądać jak taki już kumaty dzieciak domaga się cycucha :)

W ogóle to podziwiam Was wszystkie mamusie kp. Że tak dajecie radę z tymi nieprzespanymi nocami i wiecznym uwiązaniem. Kocham swojego Synusia nad życie ale nie wiem czy bym tak dała radę. Nawet tak myślę że jak z drugim uda mi się karmić piersią to ok 3-4 miesiąca chciałabym przejść na mm. No ale życie pokaże jak to wszystko wyjdzie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a ja się tak zastanawiam skoro chcesz być w 100% pewna swojej decyzji to może warto sobie zrobić weekend sam na sam, gdzieś wyjechać nawet blisko, Małego do dziadków, i wtedy zobaczysz czy jest w ogóle cień nadziei czy sprawa spalona

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile porcji mlecznych jedzą Wasze dzieciaki? Bo Igor dalej ma 3 butle na dobę. Chcę mu zmienić tą popołudniową o 17 na kaszkę ale on nie bardzo chce to jeść. Kupiłam teraz jakąś inną z bobovity po 12 msc może to mu podejdzie. A na podwieczorek to co mam akurat po ręką. Kanapeczkę z dżemem, owocka, serek albo jogurt.

vayn lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi moja pije mm tylko do spania - 240. Tak to jogurt, jakiś twarożek. Czasami na szybko jej robię mm na drugie śniadanie, ale to już naprawdę muszę być poza domem wtedy.

U nas dżem nie smakuje :(

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Sofijka wczoraj miala szczepienie w nocy zaczela goraczkowac teraz niby goraczki nie ma,jak wstala o 7 to miala.Moge isc z nia na spacer mamy piekna pogode cieplutko.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi z tym kp to pewnie u roznych dziewczyn inaczej to wygląda, ale dla mnie to bardzo wygodne :) duzo wygodniejsze niz przygotowywanie mm. Jedyne co to to, ze nakarmic mozesz tylko Ty, no i alkohol odpada, ale do tego mnie nie ciagnie. Lampke winka przy rzadszym karmieniu tez wypic mozna. W nocy budzi mi sie teraz raz, wiec podobnie do dzieci na mm. No i nie trzeba wstawac i nic podgrzewac ;) dostaje cycusia i spi dalej. Moj synek to tez nie domaga sie sam szukajac cycka pod bluzka ;), on nigdy zreszta wyraznie nie zglaszal glodu ;) je teraz z piersi raz dziennie, bo przreszlismy na 1 drzemke w ciagu dnia, na noc dostaje, no i raz w nocy (rzadziej dwa). Byl okres miedzy 6-9 m-cem kiedy potrafil sie budzic i 4 razy w nocy, ale widocznie tego potrzrebowal. A co do dlugosci karmienia to nie mow hop ;) ja poczatkowo myslalam, ze bede z siebie dumna jak mi sie uda karmic pol roku, pozniej stwierdzilam, ze do roku, no i rok minal i dalej karmie ;) choc ograniczam, bo chcemy drugiego dzidziusia, a kp na pewno nie pomaga w zajsciu.

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko kiedyś ktoś tu pisał ze przy gorączce nie powinno sie wychodzić na spacer

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko mi lekarz mówił jak mój był chory że jak ma gorączkę to nie chodzić na spacery, ale z katarem tak. A na co szczepiłaś? Mój dziś poszedł do punktu szczepień przekładać szczepienie na tydzień wcześniej albo 5tyg po.

agulineczka lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko nie wiem czy to czytałaś, jak nie to zerknij

http://mamaginekolog.pl/karmienie-piersia-a-kolejne-ciaze/

u nas odstawianie to będzie z tego co widzę cyrk, a lada moment też starać się zaczynamy. Ale mam kumpele która przy kp normalnie zaszła.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję ze szykuje się druga tura ciąż :D

U nas Kuba zjada raz albo 2 razy mm. Rano z reguły dostaje kanapkę z serkiem, jajecznicę, parówki. A na podwieczorek głównie jogurt z biszkoptem albo sam jogurt. Raz smakowy a innym razem naturalny. Czasem zrobię budyń a ostatnio zjadł sałatkę owocową z jabłka, banana, gruszki :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie dzieciowo, ale w rossmanie na dzień kobiet dziś i jutro:

perfumy 1+1 gratis
    dezorodarnty, żele pod prysznic i pielęgnacja włosów też 1+1 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:14

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja też was podziwiam karmiące cycem. Teraz myślę podobnie jak lexi. Jak się uda to tak do 6-8 Msc Max i przejść na mm. Wszystko wyjdzie w praniu :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki do jutra jest promocja w rossmanie na wszystkie szampony i odżywki. Kupujecie 2 dowolne i tańszy jest za free :) no i z kartą pampery po 46 zł :)

vayn lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,bo to chyba tez zalezy czy jest owulacja i cykle. Ja dopoki karmilam nie mialam @ a moja siostra karmiac,2 tyg po pologu zaczela miec @,regularnie jak w zegarku.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu :D

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi tutaj nie ma nic do podziwiania :) dla mnie kp jest to cos niesamowicie pięknego,u mnie mala nigdy nie wisiala na cycku po godzinie czy dwie jak to u niektórych dziewczyn,zjadla ile chciala i koniec,trwalo to z 10 minut,tak samo nie wkłada raczek pod bluzke itp. A ze w nocy sie budzi 4 razy to nie oznacza ze jakby byla karmiona mm to by spala cala noc,duzo jest takich przypadków,ze mimo mm dzieci sie budza.Dla mnie cycowanie jest czyms magicznym i bardzo wygodnym.Mala budzi sie wystawiam cyca i mala zaraz spi,a jakbym miala za kazdym razem biegac do kuchni i mleko szykowac to juz w ogole pol nocy bym nie spala,zanim mleko by sie przygotowało to dziecko by sie rozespalo.Wiem jak to wyglada bo jak mialam poranione sutki to bylam zmuszona mala na tydzien odstawic.Dla mnie to byla jakas masakra.No i nie rozumiem kobiet ktore moga karmic piersia dac swojemu dziecku to co najlepsze to karmia mm,ale wiadomo kazdy ma na to swoj poglad.Ja juz przezywam,ze jeszcze troche i bede musiala mala odstawic.Obecnie cycujemy sie raz dziennie.Oczywiscie to nie jest "atak"na Ciebie tylko ogolnie pisze.

Na dwor nie idziemy:)

Agulineczka ja tez cycuje raz dziennie i jak to wyglada u Ciebie nadal masz duzo mleka??? Bo u malo i mam wrazenie ze coraz mniej.Mala sie denerwuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:21

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my cycujemy 2 razy dziennie i w nocy ale tak żeby długo i dużo jadł to 2 razy na dobę.

Jeszcze Tuli może być tak że ma się ovu ale faza lutealna za krótka, ja uważam że kp i ciąża to hard core dla organizmu ale wiele lasek ciągnie kp w ciąży. Mi okres normalny wrócił w grudniu, wcześniej to były jakieś plamienia, a ovu mam 2 raz bo robiłam testy żeby sprawdzić. Ale jak od porodu @ totalnie mnie nie bolała tak ovu to z 3 dni czuję jajniki.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga jak będziesz chciała kupić na allegro te buciki befado to uważaj na rozmiary. Mi właśnie przyszły 2 pary, które zamawiałam w weekend i są ogromne :/ r. 20 ale chyba będą na przyszłe lato ;) białe trampki są boskie <3

‹‹ 2590 2591 2592 2593 2594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ