X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny kochane jestescie, co ma być to będzie. Już swoje wyryczalam teraz czas na zmiany. Albo on się zmieni albo ja zmienię całe życie.. Pisałam że to ten jedyny, bo my już kiedyś się rozstalismy, na jakieś 9 miesiecy i byłam w tym czasie nawet z innym..i co? Nie było dnia zebym nie myślała o nim.. całe 9 miesiecy ryczalam :-). Z nim źle, bez niego jeszcze gorzej heh.

Brusia poprosimy foto z wielkiej wyprawy :-)

No ja to na pewno dzisiaj będę pachnieć.. ehe jak co roku ;-) poszlabym sobie chociaż do fryzjera, żeby sama sobie dobrze zrobić, ale NieLuby do wieczora w pracy.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pocieszcie się że rok temu pachniałyśmy dziecięcymi rzygami :D

Lexi150, Kri, tysiaa93, tulipanna, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D no racja :P

Najlepszego wszystkie kobiety i te duże i te całkiem małe życzy Igor i Groszek :D

Kri, d84, vayn, dana222, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D dobre Haha ! Dziś pachnę obiadkami hehe ;) tak usypiałem dizecko wczoraj ze razem zasnelismy przy kołysankach ;)
    A ma któraś ten właśnie axkid albo próbuje kupić ? ;)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAga przepraszam ... ale pocieszę ze po 3 dniach gorączka prawie 40 minęła. A już drugi dzień czuje się w 60% zdrowa także jest progres.
    D uwielbiam czytać jak młody naparza Cię rogalem hahah

• d84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa zła wiadomość rogal został schowany dziś rano, tak żeby go nie widział :D
    Ciekawe co wymyśli hahah. W każdym bądź razie likwidujemy kp dzienne tak żeby było tylko 1.

Biedronka jak Sofijka znosi Twoją nieobecność w dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 09:43

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam axkid minikid. Montowany tylko tyłem.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ja nie pachniałam tym o czym napisałaś :P Polka na szczęście nie miała takich rewolucji :P :P

W ogóle trochę mi żal, że ona tak szybko rośnie, że ten czas tak ucieka ale z drugiej strony tak szczerze nie chciałabym wracać do tego co było :) Mój dorosły dzidziuś

Kri axkida też biorę pod uwagę, ale co nam będzie pasować do samochodu to już całkiem inna bajka. Wezmę to co poleci

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a zależy Ci na tym aby dziecko później miało więcej miejsca na nóżki ? Bo jedne foteliki są takie co można bardziej odsunąć od kanapy a drugie takie ze tylko blisko są kanapy . To zależy jak długo chcesz wozić Poluske tyłem. A będziecie kupować obustronnie montowany czy tylko tyłem ?:)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby wszystkiego dobrego :*

Tylko na szybko przeleciałam co pisaliście, w ogole nie mam jak poczytać, bo moje dziecko tak rozrabia że masakra!! Wczoraj juz weszła na meble...ciagle chodzić krzyczy i krzyczy niczym sie nie zajmie, a jesli juz to wlasnie demolką, zabawek nawetnie rusza :/ no i w nocy budzi sie co godzina...jestem po prostu wykończona strasznie daje mi w kość ostatnio

Lexi super, że dzidzia rośnie zdrowo <3
    Wczoraj dowiedziałam sie, ze moja najlepsza kolezanka z lo jest w 5tc ;) a na fb ci chwile ktos sie chwali bejbikiem, ale to chyba ten wiek juz przychodzi, że wszyscy sie decydują w koncu :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/g/9/u/107566e285718ee352b86c9b1de54035_orig.jpg

http://static.pokazywarka.pl/w/r/2/201b02decf3b99f80b3a6e1251a0b658_orig.jpg

http://static.pokazywarka.pl/z/h/u/d711f6291eb136bbd899b8511cfe187e_orig.jpg
    Pochwale sie-noja Corka Demolka ktorej tatus wczoraj na takie cuda pozwolil i moje swiezo wsiane pomodory:)
    Najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla Kobiet Duzych i Kobietek Malutkich:)

d84, Moniaa, dana222, vayn, Lexi150, Tusiaa, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a ja nie przeczytałam komentarza i se myślę ale muffinek czekoladowych narobila! !!! Hahah

vayn, Tusiaa, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia-padłam ze smiechu:)

Moniaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na początku pomyslałam ze to muffinki

Dziewczyny jak Wam faceci nic nie kupią to zamówicie sobie taki zestaw bielizny
    https://pl.aliexpress.com/item/French-high-end-brand-sexy-T-pants-romantic-temptation-lace-bra-set-young-women-underwear-set/32369409361.html?spm=2114.13010608.0.0.mKVRWt
    Był polecany na fb, rozmiary zgodne z naszymi. Ja sobie wzięłam większy pod biustem bo tak wyszło z tej tabelki i jest ciut za duży wiec mogłam wziac moj rozmiar standardowy. Jakościowo miły w dotyku

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ale była zabawa :)
    A ja też pomyślałam ze to jakieś ciasteczka ale coś nie wyszły bo się przypalily :D

Moniaa lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my mamy pochyłą kanapę w samochodzie więc fotelik będzie sporo odsunięty od oparcia. Ty chyba też masz taki samochód nie? Fotelik tylko tyłem

Nie wiem co te dziaciaki mają z papierem. Ja dzisiaj sprzątałam pół rolki papieru toaletowego z pokoju bo tak go poszarpała :P Połowa wepchnęła pod narożnik, ale to już mąż się będzie gimnastykował i wyjmowął

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D corcia dobrze znosi moja nieobecnosc,jak wracam to mam wrazenie ze to ja bardziej tesknilam jak ona :) jak wychodze daje mi buzi i macha mowiac pa-pa,dzis lekko sie buntowala ale wyszlam za drzwi i przestla.

Moj maz juz o 24 postawil w kuchni trzy piękne bukiety,zauwazylam bo bylam sie napic wody :)

Alezzzz mamy pogodę auuuuuu <3

Moja mnie bije pilotem po glowie i czeka az powiem ała i sie cieszy,i pozniej siebie tlumacze jej ze tak nie wolno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:40

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Lexi tutaj nie ma nic do podziwiania :) dla mnie kp jest to cos niesamowicie pięknego,u mnie mala nigdy nie wisiala na cycku po godzinie czy dwie jak to u niektórych dziewczyn,zjadla ile chciala i koniec,trwalo to z 10 minut,tak samo nie wkłada raczek pod bluzke itp. A ze w nocy sie budzi 4 razy to nie oznacza ze jakby byla karmiona mm to by spala cala noc,duzo jest takich przypadków,ze mimo mm dzieci sie budza.Dla mnie cycowanie jest czyms magicznym i bardzo wygodnym.Mala budzi sie wystawiam cyca i mala zaraz spi,a jakbym miala za kazdym razem biegac do kuchni i mleko szykowac to juz w ogole pol nocy bym nie spala,zanim mleko by sie przygotowało to dziecko by sie rozespalo.Wiem jak to wyglada bo jak mialam poranione sutki to bylam zmuszona mala na tydzien odstawic.Dla mnie to byla jakas masakra.No i nie rozumiem kobiet ktore moga karmic piersia dac swojemu dziecku to co najlepsze to karmia mm,ale wiadomo kazdy ma na to swoj poglad.Ja juz przezywam,ze jeszcze troche i bede musiala mala odstawic.Obecnie cycujemy sie raz dziennie.Oczywiscie to nie jest "atak"na Ciebie tylko ogolnie pisze.

Na dwor nie idziemy:)

Agulineczka ja tez cycuje raz dziennie i jak to wyglada u Ciebie nadal masz duzo mleka??? Bo u malo i mam wrazenie ze coraz mniej.Mala sie denerwuje.

Biedroniu u mnie dokładnie to samo :) Też bardzo lubię karmić i uważam, że to najlepsze co może dac mama dziecku. Moj synek też nigdy nie wisiał na piersi godzinami, najadał się i koniec, nie szuka cycusiów pod ubraniem. Nigdy tez nie traktowałam karmienia jako sposobu na uspokojenie dziecka, może tez dlatego. Widzę u kolezanek,że stosowanie takiej metody to nic dobrego, bo jesli dziecko zaczyna sobie nie radzić z emocjami pierwsze co, to szuka i domaga się piersi, ale nie w tym rzecz. U mnie początki karmienia były bardzo trudne. W szpitalu po porodzie musialam zostać tydzien czasu, bo Maly miał podwyzszone crp i czekali czy samo zacznie mu spadac czy maja mu podac antybiotyk. Bylam tam caly czas sama, bo był brak odwiedzin przez epidemię grypy. Mąż tylko dostawał zdjęcia, a synka widział dwa razy - raz, bo był przy porodzie i drugi raz jak na momencik wyszłam z Małym do drzwi wejsciowych na oddział połozniczy, bo na sam oddzial mąż po porodzie nie mógł juz wejsc. Więc sam stres zwiazany z taką sytaucją nie sprzyjał rozkręceniu laktacji, Małego dokarmiałam mm. Po powrocie do domu walczyłam z poranionymi az do krwi brodawkami, ale że jestem uparta bestia i pragnęłam kp nie poddawałam się. Kupiłam nawet laktator elektryczny, który poleciła Lexi :) Dobry wybór -> Lexi dziękuję :) I męczyłam te piersi w dzien po kazdym karmieniu i w nocy... I sie udało. Mleka zaczęło przybywać, Młody nauczył się ssac, butelka poszła w kąt. I tak karmię do tej pory. Więc teraz jestem z siebie bardzo dumna. Wcale nie potępiam kobiet, które karmią mm, z jakiś powodów, ale jeśli ktoś od razu przechodzi na mm i nawet nie próbuje to już nie jest to wg mnie dobre podejście.I czasami drażnią mnie komentarze typu po co tak dlugo karmisz, etc i to zazwyczaj z ust kobiet, ktore nie wlozyly wysilku, by karmic piersią, bo przeszły na łatwiznę. Może i na początku jest łatwiej zrobić mieszankę niż masakrowac piersi, ale pożniej kiedy juz wszystko wraca do normy to tak jak pisalas jest to wygodniejsze. Dziecko nie zdazy sie w nocy dobrze wybudzic, tak jak w przypadku robienia mm. No chyba, że ktos zaopatrzyl sie w podgrzewacz kolo lozka :)

Pytałas o ilość mleka. Pewnie, że się zmniejszyła. Kiedys po 5h niekarmienia miałam dosłownie kamienie i mleko samo zaczynało lecieć, biustonosz mokry. Teraz mamy czasami nawet 10h przerwy i tylko lekko czuję piersi. Ogólnie zrobiły się miękkie no i mniejsze ;)

vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, sorry za tak długi wpis :) Najwyzej nie czytajcie :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli podziwiam za te pomidory :) w ogóle widac, że porządna z Ciebie Pani domu :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ