Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Vayn no jasne 10,5 m-ca to duży sukces No ja tez bylam w szoku jak bolesne mogą byc początki karmienia. Nikt mnie na to nie przygotował psychicznie Ja nawet nie mogłam pod prysznicem lać strumienia wody bezpośrednio na piersi tak bolało... Ale wszystko jak widać można przeżyc. Wg mnie o te pierwsze 6 m-cy karmienia naprawdę warto powalczyć. Pózniejsze karmienie to już indywidualne podejście.
A zal przy kończeniu zawsze trochę pewnie pozostaje. Ja już tak nawet sobie mysle, że jak całkiem odstawię Wojtka to będzie mi smutno, ale w końcu będzie trzeba... Raz, że chcę ponownie zajść w ciążę, a dwa nie chce karmić zbyt długo.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mój mało kulturalny zapomniał Wam złożyć życzenia hahah najlepszego
Agulineczko a ile cykli się już staracie?
Mi się dziś udało ominąć cyca w pierwszej połowie dnia i tak bede robić chyba jeszcze 1,5tyg i potem 1 nocnego likwiduję. Zobaczymy jak będzie.
Mój mały zachowuje się jak sroka!!! bierze jakieś rzeczy z domu i znosi na swój materacyk i tam gromadzi hahha komicznie to wygląda. A hulą kula rzuca jak piłką lekarską ciekawe kiedy ją rozwali. Podnosi ją nad głowę i ciska przezpół pokoju - skąd on ma tyle siły!!!!Lexi150, Mamusia_synusia, Moniaa lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Zachorzał razem z mamą, ale mi już trochę lepiej a on cały czerwony od rana, choć gorączki nie ma.
Tuli u mnie też zawsze dużo plonów, ale ja to leniwa jestem i sadzonki kupuję. Zawsze mam pomidory, kabaczki, dynie i cukinie (choć mi żadna jeszcze nie urosła, bo dziki zżerają).
Ale kupiłam wczoraj bazylię i majeranek. Wysieję lada dzień właśnie w rozsady -
Baga,a ja w tym roku ide chyba tylko w pomidory,buraki,marchewki,pietruszke i bazylie. Dynie niby kupilam ale nigdy jeszcze nie probowalam,tak samo kupilam papryke. No zobaczymy. Masakra,co spanie Jagody to cos robilam:) a to ziemie upchalam, nastepne tabliczki zrobilam, dzis wreszcie posialam:)bo przeciez panna marudzaca jest:)
U mnie @ od wczoraj wieczor, dlatego wywinelam sie od sprzatania tego recznika :-p wyjatkowo koepsko sie czuje. Zrobilam dzis tylko Jagodzie zupe dyniowa a sama odsmazylam malaron z serem zoltym i wciagnelam. Luby z matka pojechal do wawy na chemie:/ caly dzien ich nie bedzie:/ -
No my wczoraj mieliśmy świętować jak zwykle, bo zawsze to okazja do napicia się szampana, ale ja się tak źle czułam, że niemąż ze strachem w czach chodził, bo odkąd razem jesteśmy chora nie byłam.
Dzisiaj już lepiej i nie wiem co mi pomogło. Albo Vicks i Tantum Verde albo specjalistyczna mikstura tatusia Polecam. Kiedyś jak mnie coś brało to już mi ją robił i super szybko przeszło.
Duuużo cytryny i duuuuużo imbiru zalane wódeczką. Ma się przegryźć (jak ktoś chce można na zapas robić na sezon grypowy) i to do herbatki lub dla hardcorów bezpośrednio spożywać Działa cuda. Żadne tam vicksy -
D zaczeliśmy się starać jak tylko przyszła pierwsza @ po porodzie, bo wcześniej nawet nie wierzyłam, że cokolwiek może się udać. Czyli staramy się odkąd Mały skończył 9 m-cy. 3 cykle bezskuteczne za nami. W dwóch ostatnich testy owu ewidentnie wskazywały pozytyw. Nawet zaczęłam mierzyć temp i skok jest. Wiadomo, że to mierzenie nie do końca jest miarodajne, bo jednak w nocy raz wstaję do Małego i nie jest to zawsze stała pora.W pierwszym cyklu po porodzie faza lutealna była krótsza niż zwykle i cykle póki co nieregularne, bo tak jak przed ciążą miałam prawie zawsze 30-31 dni, tak teraz 31,35,29. Pewnie się jeszcze wszystko normuje. Marzę o tym by zajść do końca września, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Nie chciałam już drugi raz być w końcowce ciąży zimą, ale teraz mi już wszystko jedno, oby się udało i dzidziuś był zdrowySynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Vayn niby mamy pochyłe. Auto niskie ale jakos sie przyzwyczaiłam. My podkładamy recznik pod stopke zeby mozna było zrobic większy kąt lezenia u dziecka
Musicie dobrze patrzec bo nie wszystkie przypasuja pewnie. My przymierzylismy az ten jeden heheh innych nie brałam pod uwage jak koles powiedział ze te mozna odsunac od kanapyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 14:53
Kubuś
-
Oooo luuudzie... Jak powiem ze Jagoda obsrala sie po kokardy to nie przesadze! Pierwszy raz w zyciu pomyslalam ze chyba zawine w siatke bodziaka i wyrzuce :-p ale upralam :-p
Ja to Wam powiem ze tym testom owu to ja nie wierze. Tez kiedys robilam i niby dodatnie byly i dupa. Teraz to gdym skutecznie chciala zajsc w ciaze to od razu poszlabym na monitoring. No ale my mamy za soba dlugie starania,leki uwienczone sukcesem. Ale z ta wiedza teraz to od razu walilabym na monit zeby zobaczyc czy jest jajko a nie tracic czas. -
A ja dzisiaj z Michałem była u ortopedy. Dla przypomnieńia lewa stopkę stawia w bok i jak idzie np za pchaczem to mam wrażenie jakby lewa nogę troche powłóczył. Okazało sie ze ma to samo co z prawa stopka czyli ma stopę końsko szpotawa, ale w mniejszym stopniu. Tylko ze z ta prawa zauważyli po porodzie i ja codziennie masowałem, lewa w sumie tez masowałam ale o wiele mńiej i tylko po to zeby nie była tylko prawa wzmocniona. Ta prawa juz wyglada o wiele lepiej i szkoda ze nie zauważono tej lewej wczesńiej bo jak był mńiejszy to go sie lepiej masowalo, teraz 2 min i ucieka
-
Kubusiu jakie Ty masz dluuugie nóżki.
Dzisiaj spotkałam moja gonekolog i nie mogła uwierzyć ze roczne dziecko moze byc tak wielkie. A dopytałam o ta cytologię czy robić jak jescze nie mam okresu. Powiedziała ze tak i ze jest dobrze zrobic sobie taka całkowita kontrol po roku
-
A mnie moi mężczyźni zabrali na obiad a później dostalam kwiatka. Anturium nie lubię ich ale Igor takiego w kwiaciarni wybrał i koniec
vayn, Mamusia_synusia, tysiaa93, dana222 lubią tę wiadomość