X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia oby badania wszystko wyjaśniły, na pewno będzie wszystko dobrze! A że ma opóźnienia? Trudno, nadrobi, niektóre dzieci robią coś szybciej a drugie wolniej, już od małego zaczyna się presja i porównywanie. Dużo siły. Podołasz bo jesteś mamą a przecież mamy są naaaajsilniejsze na świecie :*

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Edit: Tuli mam dwie kieszonki One Size, niebieską w kotki z polarku i białą w biedronki z pul'u.
    Baga, jak Cie znalez na fb? Bo chyba sie nie mamy, musisz mi wszystko wyjasnic szczegolowo :) bylabys chetna odsprzedac? Odezwij sie na priv

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ta czapka to myślisz że na jesień tez będzie ok? czy za mała juz?

Lexi super - gratuluję podwójnie za imię i zazdroszczę. Ciekawe czy mi się uda zajść przy kp. Jak przez 2 cykle nie, to odstawiam zupełnie. Do sierpnia by mi pasowało zaciążyć żeby do pracy nie wracać.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia masakra, współczuję "wrażeń" - trzymamy kciuki za małego żeby wszystko zniósł dobrze i żeby wszystko skończyło się pomyślnie.

A babami z przedszkola się nie przejmuj wszystko szybko nadrobi. Syn koleżanki poszedł jak miał 15ms i na początku też jej mówiły że w porównaniu do reszty ma "braki" ale w 2 tyg zrobił mega postęp patrząc na inne dzieci.

Te wszystkie badania to macie żeby wyeliminować autyzm i padaczkę?
    A Ty na tarczyce to od dziecka chorowałaś?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale wiadomości! Oby to była glupotka i w badaniach nic nie wyjdzie. A już na pewno nie jest to twoja wina! Dzieci są po prostu różne. A Jasiek na pewno jest zdrowy! Przekazuje pozytywne wibracje!

Tysia dobrze ze wróciłaś!

Tuli ja jestem Agatka - znajdź mnie u kogoś. Zaraz ci wkleję zdjęcie tych pieluch to zobaczysz czy ci pasują.

govblcz7crf0_t.jpg

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. Trzymamy kciuki i przesyłamy dobrą energię oraz moc uścisków i buziaków :* głowa do góry!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia trzymaj się kochana.

Brusia nie wyobrażam sobie jak musisz się czuć, trzymam kciuki za same pozytywne wyniki Jasia i rychlego końca zmartwień.

My dalej goraczkujemy.. i najgorsze że nie mogę zbić :-(

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a T. miał już 3dniówkę może to to? Czy to po tym szczepieniu?

Ja od zeszłej nocy mam jakieś zawroty głowy. Tak że w nocy jak zmieniałam bok to traciłam normalnie równowagę i rano jak wstałam to po 5min chodzenia się praktycznie wywaliłam - złapałam się krzesełka do karmienia.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia będzie dobrze, bo inaczej być nie może. Współczuję Ci stresu, bo to najgorsze :(
    Przecież te głupie "braki" można szybko nadrobić i ja bym tak tego nie nazywała. Butlę z piciem też trzymaliśmy, ale mi się znudziło i zaczęłam stawiać przed nim. Szybko skumał, że służby nie ma i zaczął sam pić no i ogarnął, że główkę trzeba odchylać. Jasio też skuma :) a co do jedzonka to może trochę "cofnijcie się" i jak dasz w siateczce to załapie, że trzeba gryźć bo inaczej się nie da??? np warzywka czy owoce :) ale to tylko czyste moje pomysły, może coś Wam się przyda :)
    D ma rację. Przy innych dzieciach postępy są mega szybko :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia trzymaj sie. Póki co nie mysl zbyt dużo na ten temat. Spokojnie poczekaj na badania. Niektóre baby w przedszkolach , żłobkach sa bardzo leniwe i mysla, że jak beda tak gadac to matka zrezygnuje a one beda miały spokój. Dziwne jest to dla mnie, że powiedziały że ma braki. Braki jakie braki? bezsensu dla mnie. Nie mozna wszystkich wrzucac do jednego wora i porównywac :/ jedne dziecko chodzi szybciej, drugie poźniej. Jedno sra na nocnik w wieku 1,5 roku a inne w wieku 3 lat i nie oznacza to że jest opóźnione... Bedzie dobrze !

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kim trzeba być żeby od razu autyzm u dziecka podejrzewać... Zwłaszcza że neurolog wykluczył. Porobie badania i wierzę że wszystko będzie w najlepszym porządku. To tak jak u nas jak Pola nie przybierała o kup nie robiła. Pediatra podejrzewała raka i inne, nie mam nerwów żeby do tego wracać.

Pola by zginęła w żłobku. Bo ona sama się nie napije. Też nie ma tego odruchu Brusia. Jak chce pić to przychodzi do nas i oznajmia że tutut i my trzymamy szklankę a ona pije.

Znajoma syna do żłobka wyslala państwowego. 13msc jeszcze kontaktu nie miał z nocnikiem bo ona uważa że to za wcześnie a w żłobku wysadzaja. Ona wraca go odebrać a ten beczy na nocniku bo on tam nie chce siedzieć :(

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D a moze Ty masz anemie albo żelazo w dolnej granicy?

I takim oto sposobem mozna dziecko zniechecic do siedzenia na nocniku :/

Vayn a mój jeszcze nigdy nie miał stycznosci ze szklanką, Kubkiem :D mój tylko z niekapka pije i to jeszcze chodzi i pije . Błąka sie po domu :D

Dajecie dzieciom juz pic ze szklanek?

a i Kuba ostatnio zajarzył ze jest sufit i zyrandol. Chodzi z głowa odchyloną do tyłu. Mało co sie nie zabije :/ otwiera mi coraz wiecej szafek uz nie tylko w kuchni ale i w pokoju i przedpokoju :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 22:20

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 22 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Tysia tulanki przesyłam :*

Mila spróbuj zbić gorączkę kąpielą. U mojego bratanka tylko to najlepiej działa nawet przy extremalnej gorączce, której nie da się zbić syropami.

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no własnie w tamtym tyg robiłam morfologie i wszystko super. Kiedyś tak miałam jak się 'odwodniłam" tznza mało wody piłam, a dużofusiastej zielonej i czerwonej herbaty - i lekarz mi to stwierdził, więc od rana chleje mineralną zobaczymy.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od niedzieli jestem wyjęte z życia. Jestem z Marcią w szpitalu.
    Miała mega kaszel ale była osluchowo czysta. Wybadali wirusa RSV a przyjęli na oddział bo i słaba saturację miała. Obawiali soe jakiś tam duszności i bezdech ów bo to częste przy tym wirusów ze dzieciaki juz sine przyjmują do szpitala. Dziś mieliśmy wychodzić ale bieguna soe rozhulała i nas jeszcze zostawili. Szaleją tu rotawirusy a Marcie dopadł chyba jakoś nora wirusek. ..
    Teraz miała ponad 39 goraczki ...

Jejuu jak mi jej szkoda ehh

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Monia trzymajcie sie . Oby Marcia wróciła szybko do zdrówka i niczego wiecej nie załapała !

D za dużo zielonej i czarnej to tez nie zdrowo :P

Moniaa lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiem o tych herbatach, wtedy nie wiedziałam i piłam na potęgę..

Monia zdrówka dla małej.

Znowu jakieś czarne chmury nad forum brrrrrrr

Moniaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj Brusia weź im nakop do tylka za takie głupie gadanie. Jakbym ja miała porównywać mojego Michała do jego o miesiąc młodszego kuzyna to moj jest mega opóźniony w porównaniu z nim. Wiadomo chciałabym zeby umiał co kuzyn ale wiem ze nie mogę sie przejmować bo i tak sie kiedyś nauczy.

Tusia moj jak widzi kubek, szklankę to sie trzęsie i wszytsko z tego wypije, nawet koktajl z szpinaku, tylko mleka nie chce, tylko on w ogole mm nie chce. Juz mńie kusi czy by mu krowiego nie dac do spróbowania, choć lekarz mówił żebym spróbowała mm smakowe.

D84 jutro przymierze mu czapeczkę i jeszcze raz ocenie czy bedzie na jesień

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ostatnio o tym wirusie rsv - straszny jest.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 22 marca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko! Co tu wejdę to coś strasznego opisujecie :( biedulka Marcia :* dużo zdrówka :*
    Ja nawet nie wiem co to za wirus :/ właśnie kiepskie jest to, że w szpitalu jest worek chorób i wszystko można złapać na wspólnej sali :( a rota teraz szaleje :(

‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ