X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia oby badania wszystko wyjaśniły, na pewno będzie wszystko dobrze! A że ma opóźnienia? Trudno, nadrobi, niektóre dzieci robią coś szybciej a drugie wolniej, już od małego zaczyna się presja i porównywanie. Dużo siły. Podołasz bo jesteś mamą a przecież mamy są naaaajsilniejsze na świecie :*

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Edit: Tuli mam dwie kieszonki One Size, niebieską w kotki z polarku i białą w biedronki z pul'u.
    Baga, jak Cie znalez na fb? Bo chyba sie nie mamy, musisz mi wszystko wyjasnic szczegolowo :) bylabys chetna odsprzedac? Odezwij sie na priv

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ta czapka to myślisz że na jesień tez będzie ok? czy za mała juz?

Lexi super - gratuluję podwójnie za imię i zazdroszczę. Ciekawe czy mi się uda zajść przy kp. Jak przez 2 cykle nie, to odstawiam zupełnie. Do sierpnia by mi pasowało zaciążyć żeby do pracy nie wracać.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia masakra, współczuję "wrażeń" - trzymamy kciuki za małego żeby wszystko zniósł dobrze i żeby wszystko skończyło się pomyślnie.

A babami z przedszkola się nie przejmuj wszystko szybko nadrobi. Syn koleżanki poszedł jak miał 15ms i na początku też jej mówiły że w porównaniu do reszty ma "braki" ale w 2 tyg zrobił mega postęp patrząc na inne dzieci.

Te wszystkie badania to macie żeby wyeliminować autyzm i padaczkę?
    A Ty na tarczyce to od dziecka chorowałaś?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale wiadomości! Oby to była glupotka i w badaniach nic nie wyjdzie. A już na pewno nie jest to twoja wina! Dzieci są po prostu różne. A Jasiek na pewno jest zdrowy! Przekazuje pozytywne wibracje!

Tysia dobrze ze wróciłaś!

Tuli ja jestem Agatka - znajdź mnie u kogoś. Zaraz ci wkleję zdjęcie tych pieluch to zobaczysz czy ci pasują.

govblcz7crf0_t.jpg

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. Trzymamy kciuki i przesyłamy dobrą energię oraz moc uścisków i buziaków :* głowa do góry!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia trzymaj się kochana.

Brusia nie wyobrażam sobie jak musisz się czuć, trzymam kciuki za same pozytywne wyniki Jasia i rychlego końca zmartwień.

My dalej goraczkujemy.. i najgorsze że nie mogę zbić :-(

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a T. miał już 3dniówkę może to to? Czy to po tym szczepieniu?

Ja od zeszłej nocy mam jakieś zawroty głowy. Tak że w nocy jak zmieniałam bok to traciłam normalnie równowagę i rano jak wstałam to po 5min chodzenia się praktycznie wywaliłam - złapałam się krzesełka do karmienia.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia będzie dobrze, bo inaczej być nie może. Współczuję Ci stresu, bo to najgorsze :(
    Przecież te głupie "braki" można szybko nadrobić i ja bym tak tego nie nazywała. Butlę z piciem też trzymaliśmy, ale mi się znudziło i zaczęłam stawiać przed nim. Szybko skumał, że służby nie ma i zaczął sam pić no i ogarnął, że główkę trzeba odchylać. Jasio też skuma :) a co do jedzonka to może trochę "cofnijcie się" i jak dasz w siateczce to załapie, że trzeba gryźć bo inaczej się nie da??? np warzywka czy owoce :) ale to tylko czyste moje pomysły, może coś Wam się przyda :)
    D ma rację. Przy innych dzieciach postępy są mega szybko :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia trzymaj sie. Póki co nie mysl zbyt dużo na ten temat. Spokojnie poczekaj na badania. Niektóre baby w przedszkolach , żłobkach sa bardzo leniwe i mysla, że jak beda tak gadac to matka zrezygnuje a one beda miały spokój. Dziwne jest to dla mnie, że powiedziały że ma braki. Braki jakie braki? bezsensu dla mnie. Nie mozna wszystkich wrzucac do jednego wora i porównywac :/ jedne dziecko chodzi szybciej, drugie poźniej. Jedno sra na nocnik w wieku 1,5 roku a inne w wieku 3 lat i nie oznacza to że jest opóźnione... Bedzie dobrze !

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kim trzeba być żeby od razu autyzm u dziecka podejrzewać... Zwłaszcza że neurolog wykluczył. Porobie badania i wierzę że wszystko będzie w najlepszym porządku. To tak jak u nas jak Pola nie przybierała o kup nie robiła. Pediatra podejrzewała raka i inne, nie mam nerwów żeby do tego wracać.

Pola by zginęła w żłobku. Bo ona sama się nie napije. Też nie ma tego odruchu Brusia. Jak chce pić to przychodzi do nas i oznajmia że tutut i my trzymamy szklankę a ona pije.

Znajoma syna do żłobka wyslala państwowego. 13msc jeszcze kontaktu nie miał z nocnikiem bo ona uważa że to za wcześnie a w żłobku wysadzaja. Ona wraca go odebrać a ten beczy na nocniku bo on tam nie chce siedzieć :(

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D a moze Ty masz anemie albo żelazo w dolnej granicy?

I takim oto sposobem mozna dziecko zniechecic do siedzenia na nocniku :/

Vayn a mój jeszcze nigdy nie miał stycznosci ze szklanką, Kubkiem :D mój tylko z niekapka pije i to jeszcze chodzi i pije . Błąka sie po domu :D

Dajecie dzieciom juz pic ze szklanek?

a i Kuba ostatnio zajarzył ze jest sufit i zyrandol. Chodzi z głowa odchyloną do tyłu. Mało co sie nie zabije :/ otwiera mi coraz wiecej szafek uz nie tylko w kuchni ale i w pokoju i przedpokoju :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 22:20

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 22 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Tysia tulanki przesyłam :*

Mila spróbuj zbić gorączkę kąpielą. U mojego bratanka tylko to najlepiej działa nawet przy extremalnej gorączce, której nie da się zbić syropami.

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no własnie w tamtym tyg robiłam morfologie i wszystko super. Kiedyś tak miałam jak się 'odwodniłam" tznza mało wody piłam, a dużofusiastej zielonej i czerwonej herbaty - i lekarz mi to stwierdził, więc od rana chleje mineralną zobaczymy.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od niedzieli jestem wyjęte z życia. Jestem z Marcią w szpitalu.
    Miała mega kaszel ale była osluchowo czysta. Wybadali wirusa RSV a przyjęli na oddział bo i słaba saturację miała. Obawiali soe jakiś tam duszności i bezdech ów bo to częste przy tym wirusów ze dzieciaki juz sine przyjmują do szpitala. Dziś mieliśmy wychodzić ale bieguna soe rozhulała i nas jeszcze zostawili. Szaleją tu rotawirusy a Marcie dopadł chyba jakoś nora wirusek. ..
    Teraz miała ponad 39 goraczki ...

Jejuu jak mi jej szkoda ehh

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Monia trzymajcie sie . Oby Marcia wróciła szybko do zdrówka i niczego wiecej nie załapała !

D za dużo zielonej i czarnej to tez nie zdrowo :P

Moniaa lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiem o tych herbatach, wtedy nie wiedziałam i piłam na potęgę..

Monia zdrówka dla małej.

Znowu jakieś czarne chmury nad forum brrrrrrr

Moniaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj Brusia weź im nakop do tylka za takie głupie gadanie. Jakbym ja miała porównywać mojego Michała do jego o miesiąc młodszego kuzyna to moj jest mega opóźniony w porównaniu z nim. Wiadomo chciałabym zeby umiał co kuzyn ale wiem ze nie mogę sie przejmować bo i tak sie kiedyś nauczy.

Tusia moj jak widzi kubek, szklankę to sie trzęsie i wszytsko z tego wypije, nawet koktajl z szpinaku, tylko mleka nie chce, tylko on w ogole mm nie chce. Juz mńie kusi czy by mu krowiego nie dac do spróbowania, choć lekarz mówił żebym spróbowała mm smakowe.

D84 jutro przymierze mu czapeczkę i jeszcze raz ocenie czy bedzie na jesień

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ostatnio o tym wirusie rsv - straszny jest.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 22 marca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko! Co tu wejdę to coś strasznego opisujecie :( biedulka Marcia :* dużo zdrówka :*
    Ja nawet nie wiem co to za wirus :/ właśnie kiepskie jest to, że w szpitalu jest worek chorób i wszystko można złapać na wspólnej sali :( a rota teraz szaleje :(

‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ