Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Agnesu! czyli mamy już dwie Jagodki na naszym forum, super.
Jeśli można wiedziec to skąd ta trauma? Rozumiem, ze komplikacje przy porodzie? Ja też mam traumę po swoim porodzie.. przy następnym bede kombinowala złotówki na prywatny poród, bo nie dam rady..
Tymi już dawno nie kp, a dziś w nocy też mieliśmy prawie 2h przerwy, tak cudowal, ze już sam nie wiedział co chce.. tylko że on śpi z nami (na własne życzenie ) ja już nie potrafię bez niego spać
-
My też zastanawiamy się nad piaskownica . Mąż mowil że zabije z desek ale znając jego ruchy zastanie nas kolejny sezon letni
Agnesu witaj ! prababcia czy babcia czy młoda nie ma znaczenia. Ważne ze mama !
Zosia ja sama się zastanawiam po takiej nocy jak u nas darcia, płaczu, niespania jak iść do pracy i jeszcze myśleć logicznie.
Ostatnio coraz częściej wiesza mi się belly. Wywala mnie co chwilę chyba po to żebym hasła nie zapomniała heheWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 10:50
Kubuś
-
Ucięło mi poprzedniego posta... Jagoda już odebrana ze żłobka, jutro zostanie już do 11
Mila, traumę mam po porodzie. Miałam cc w sumie na życzenie, bo mała przez całą ciążę ułożona była miednicowo. Tydzień przed wyznaczonym terminem cięcia trafiłam na patologię ciąży z wysokim ciśnieniem i wtedy na usg zonk! odwróciła się. Straszyli mnie,że nie będzie podstaw do zabiegu, ale że miałam lekarza, z którego zdaniem się liczą, to za 3 dni było cc. Za bardzo nastawiłam się na cesarkę,żeby rodzić naturalnie. Samo cc spoko, ale później miałam wszystkie skutki uboczne chyba za karę. Wychodziłam ze szpitala w kapciach, bo miałam tak opuchnięte nogi ( przez całe 2 tygodnie), ciśnienie skakało mi non stop, a przy wypisie nie dali mi żadnej recepty. No i najgorsze straszny nawał pokarmu w 3 dobie. Cycki jak kamienie, dreszcze. jak zobaczyła mnie połozna to załamala ręce, ale uratowała mnie. To był najgorszy masaż w życiu. Nie wiem co gorzej bolało gojąca się blizna i skurcze macicy, czy te cycki. Mleko podczas masażu tryskało po scianach dosłownie. Położna mówiła, że z jednej piersi mogłabym wykarmić dwoje dzieci. Liście kapusty w staniku jeszcze przez 2 tygodnie. Całe szczęście, ze mała ładnie ssała. Do tej pory tak boję się zapalenia piersi, że jeszcze nie założyłam stanika z fiszbinami... no i do tego baby blues... cały czas płakałam o byle co... OHHH okropny czas. Dobrze, że minął i mogę się cieszyć macierzyństwem.
Straszną epistołę popełniłam Kto to przeczyta!
Aniołek 24.11. 2014. Pamiętam...
-
Jesli chodzi o wiek, to mówię, że wygrywam ze wszystkimi w przedbiegach dosyć późno wyszlam za mąż i o Jagódkę też trzeba było trochę się postarać
Jagoda też w sumie śpi ze mną, tzn. zasypia ładnie w łóżeczku, a po pierwszej pobudce biorę ją do siebie. ja nie wiem o co chodz: widać, że chce spać, a rzuca się po łóżku, bo nie może zasnąć i tak przez 2 godz.
ja piaskownicę też zamierzam kupić, ale jeszcze chwilę poczekam. U mojej siostry zrobili sami. Kupili deski, pobejcowali i zbili baaaardzo długo slużyła, ale faktycznie lepiej mieć swoje podwórko.
Baga, reklamowałaś swój bidon skip hop? U mnie w oryginale stało się to samo.... nie ma już naklejki, za to ten z Ali przecieka...
-
I nie przecieka nic jak przekręcisz do góry nogami? Bo mnie na grupie dzieciowej na FB ktoś się o to pytał po wystawieniu recenzji i faktycznie cieknie... Też się wystraszyłam tych znaczków. zamówiłam na ali miseczkę i ona ma 7 w trójkącie... no i teraz trochę boję się podawać w niej jedzenie... A taka jest ładna...
-
Cieszę się, że wciąż tutaj zaglądacie
Cieszę się też, że nie jestem jedyną "nową"
Ja rownież w wieku prababciowym.
A mój synek Bartuś urodził się 22.02.2016 przez cc (ułożenie miednicowe, za które jestem mu wdzięczna, bo na myśl o sn truchlałam ze strachu). Karmiony od początku kp synuś nie przybierał jednak na wadze tak jak powinien (przy każdym karmieniu zasypiał po kilku łykach). Do tego doszła żółtaczka i w drugim tygodniu życia wylądował w szpitalu jako "niedokarmiony" (strasznie to dla mnie brzmi!). Bardzo stresujący to był czas, cały tydzień w szpitalu, później całe dnie z małym przy piersi, na zmianę z laktatorem. Nie udało się rozchulać laktacji do odpowiedniego poziomu i mały był karmiony w sposób mieszany.
Poza tym Bartuś ma 4 urocze ząbki, całkiem sprawnie sam już chodzi i mówi CO TO, DA (czyli daj), TATA (dlaczego nie mama?!) i BUUU (bo krówka robi buuu a nie muuu)
Ulubiona zabawka? To właściwie każda rzecz widziana po raz pierwszy.. i na b.krótko. A najlepsza jest i tak komórka taty!
Ulubiona zabawa? Burzenie wieży z klocków, zmienianie ustawień w pralce i słuchanie bajek i wierszyków, w kółko tych samych (książeczkowy terror, jak to któraś z Was pięknie tutaj określiła). Wkładanie do buzi wszelkich paprochów, piaski i kamieni też jest spoko, zwłaszcza jak mama zabrania.
Jeśli chodzi o długi sen to też szału nie ma i nigdy nie było.. zasypia o 21/22 i już po przebudzeniu/dwóch nie da się odłożyć do łóżeczka i ok. 1 godz. ląduje z nami w łóżku. Zaśnie tylko jak pociumka cycusia, bo podejrzewam że to raczej o uspokojenie chodzi niż o picie
To tyle bo i tak wyszło dużo -
Czy macie jakieś poduszki dla dzieci godne polecenia? Moje dziecko najpierw spało na poduszcze klin, później bez niczego, a teraz kupiłam poduszkę LEN z ikea (len to tylko nazwa, a nie skład), ale śpiąc na niej ma cała mokrą główkę, a dzisiaj nawet miał spoconego bodziaka na barkach!
-
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie.
Ja też od samego początku rozmawiałam z dzidzisuem, że ma siedzieć miednicowo bo mama chce cc No i całe szczęście moje prośby zostały wysłuchane.
Kiedyś już pisałam, że sam poród to pikuś w porównaniu do początku karmienia. Masakra, dobrze że było i minęło
Ej ej Wy z tych piaskowynic plastikowych chcecie basen robić?! Też mamy w planach ją zakupić, po kiego ja dmuchany basen młodej zakupiłam?
Moja od samego początku śpi bez poduszki i nie sądzę żeby miało się to prędko zmienićSteffka lubi tę wiadomość
-
Stefka co za wypracowanko
Bartuś brzmi jak fajny chłopak. I lubi same ciekawe rzeczy. Ja dzięki swojemu synkowi dowiedziałam się ze mam blokadę antydzieciową w pralce. Po 10 latach hej używania:)
Mój nie spał na żadnej poduszce aż zachorował i teraz na tym klinie już się przyzwyczaiłam. Podejrzewam ze ten LEN to samo sztuczne i dlatego się tak poci. Miechu tez baaaardzo się poci. -
Baga jaką masz ta pralke może tez mam blokade a nie wiem?
piaskownice tez chcę zamykaną - my mamy ogródek działkowy 8min od bloku. I super byłoby jakby się tez basenik robiło z niej.
Ja jestem od terrorru książeczkowego - czasami mu chowam nawet książeczki na kilka dni bo juz nimi zygam.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Stefka u nas tez króluje komórka taty, jak ją widzi to wydaje z siebie dźwięki jak małpka poduszkę mam z kompletu od kołdry z lamillou, spi na niej w łóżeczku, czyli na drzemkavh i do 24-1 w nocy, nie zauważyłam zeby sie głowa pociłam, ale jeszcze nie ma tak goraco.
Agnesu chyba tez bym zarwału dostała gdyby nagle okazało sie, ze dzieć sie obrócił
Te piaskownice muszle są teraz w intermarche za 49,99 ale nie maja pokrywy