X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj najstarsza jest Evans która ostatnio nas bardzo zaniedbuje. Evans pamiętamy!!!!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnesu! :-) czyli mamy już dwie Jagodki na naszym forum, super.

Jeśli można wiedziec to skąd ta trauma? Rozumiem, ze komplikacje przy porodzie? Ja też mam traumę po swoim porodzie.. przy następnym bede kombinowala złotówki na prywatny poród, bo nie dam rady..

Tymi już dawno nie kp, a dziś w nocy też mieliśmy prawie 2h przerwy, tak cudowal, ze już sam nie wiedział co chce.. tylko że on śpi z nami (na własne życzenie :-P) ja już nie potrafię bez niego spać ;-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za przyjęcie

3i49cwa1blwk27c7.png

Aniołek 24.11. 2014. Pamiętam...
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Agnesu! Miło, ze sie idezwalas :)

Miałam dzis taką noc, że mi sie kp odechciewa :/ a jak tu po takiej nocy isc do pracy i jeszcze w niej logicznie myślec?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zastanawiamy się nad piaskownica . Mąż mowil że zabije z desek ale znając jego ruchy zastanie nas kolejny sezon letni :D

Agnesu witaj ! :) prababcia czy babcia czy młoda nie ma znaczenia. Ważne ze mama ! :)

Zosia ja sama się zastanawiam po takiej nocy jak u nas darcia, płaczu, niespania jak iść do pracy :O i jeszcze myśleć logicznie.

Ostatnio coraz częściej wiesza mi się belly. Wywala mnie co chwilę chyba po to żebym hasła nie zapomniała hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 10:50

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnesu. Fajnie sie ciebie czyta, szkoda ze tak pozno sie odezwalas ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnesu,prosze sie rozgoscic :)
    Moja sama tez jeszcze nie chodzi tylko za rączki chce :)

Ja tez chce kupić piaskownice musze zobaczyć czy sa :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnesu :)

Ja też będę kupować piaskownicę tą z przykrywką, bo później służy jako basenik :) więc mały będzie moczył tyłek w upał :)
    Kiedyś kupiłam dla bratanków na allegro taką sporą, chyba słoneczko (?) i do tej pory jest ok, a to już chyba 4 lata

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, ze Wy wszystkoe macie swoje ogródki? Czy to sie tez na balkon nadaje?

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi poprzedniego posta... Jagoda już odebrana ze żłobka, jutro zostanie już do 11 ;)

Mila, traumę mam po porodzie. Miałam cc w sumie na życzenie, bo mała przez całą ciążę ułożona była miednicowo. Tydzień przed wyznaczonym terminem cięcia trafiłam na patologię ciąży z wysokim ciśnieniem i wtedy na usg zonk! odwróciła się. Straszyli mnie,że nie będzie podstaw do zabiegu, ale że miałam lekarza, z którego zdaniem się liczą, to za 3 dni było cc. Za bardzo nastawiłam się na cesarkę,żeby rodzić naturalnie. Samo cc spoko, ale później miałam wszystkie skutki uboczne chyba za karę. Wychodziłam ze szpitala w kapciach, bo miałam tak opuchnięte nogi ( przez całe 2 tygodnie), ciśnienie skakało mi non stop, a przy wypisie nie dali mi żadnej recepty. No i najgorsze straszny nawał pokarmu w 3 dobie. Cycki jak kamienie, dreszcze. jak zobaczyła mnie połozna to załamala ręce, ale uratowała mnie. To był najgorszy masaż w życiu. Nie wiem co gorzej bolało gojąca się blizna i skurcze macicy, czy te cycki. Mleko podczas masażu tryskało po scianach dosłownie. Położna mówiła, że z jednej piersi mogłabym wykarmić dwoje dzieci. Liście kapusty w staniku jeszcze przez 2 tygodnie. Całe szczęście, ze mała ładnie ssała. Do tej pory tak boję się zapalenia piersi, że jeszcze nie założyłam stanika z fiszbinami... no i do tego baby blues... cały czas płakałam o byle co... OHHH okropny czas. Dobrze, że minął i mogę się cieszyć macierzyństwem.
    Straszną epistołę popełniłam ;) Kto to przeczyta! :)

3i49cwa1blwk27c7.png

• agnesu Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wiek, to mówię, że wygrywam ze wszystkimi w przedbiegach :) dosyć późno wyszlam za mąż i o Jagódkę też trzeba było trochę się postarać ;)

Jagoda też w sumie śpi ze mną, tzn. zasypia ładnie w łóżeczku, a po pierwszej pobudce biorę ją do siebie. ja nie wiem o co chodz: widać, że chce spać, a rzuca się po łóżku, bo nie może zasnąć i tak przez 2 godz.

ja piaskownicę też zamierzam kupić, ale jeszcze chwilę poczekam. U mojej siostry zrobili sami. Kupili deski, pobejcowali i zbili :) baaaardzo długo slużyła, ale faktycznie lepiej mieć swoje podwórko.

Baga, reklamowałaś swój bidon skip hop? U mnie w oryginale stało się to samo.... nie ma już naklejki, za to ten z Ali przecieka...

3i49cwa1blwk27c7.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj niemąż zreklamował. Zobaczymy co będzie.

A z Ali spisuje się świetnie tylko mały nim rzucił i to zamykanie pękło.

Trochę zlękłam się tych wszystkich znaczków sraczków, że z Chin szkodliwe. Więc nie zamówiłam drugiego.

atdc6iyei0o27of5.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie przecieka nic jak przekręcisz do góry nogami? Bo mnie na grupie dzieciowej na FB ktoś się o to pytał po wystawieniu recenzji i faktycznie cieknie... Też się wystraszyłam tych znaczków. zamówiłam na ali miseczkę i ona ma 7 w trójkącie... no i teraz trochę boję się podawać w niej jedzenie... A taka jest ładna... :)

3i49cwa1blwk27c7.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciekał nam przy zmianie temperatur. Jak z domu na dwór brałam w zimie. A tak to nie...

Aha! Czyli zaraz cię wyśledzimy na FB :) Takie z nas "śledzie" :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Steffka Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że wciąż tutaj zaglądacie :)
    Cieszę się też, że nie jestem jedyną "nową" :)
    Ja rownież w wieku prababciowym.

A mój synek Bartuś urodził się 22.02.2016 przez cc (ułożenie miednicowe, za które jestem mu wdzięczna, bo na myśl o sn truchlałam ze strachu). Karmiony od początku kp synuś nie przybierał jednak na wadze tak jak powinien (przy każdym karmieniu zasypiał po kilku łykach). Do tego doszła żółtaczka i w drugim tygodniu życia wylądował w szpitalu jako "niedokarmiony" (strasznie to dla mnie brzmi!). Bardzo stresujący to był czas, cały tydzień w szpitalu, później całe dnie z małym przy piersi, na zmianę z laktatorem. Nie udało się rozchulać laktacji do odpowiedniego poziomu i mały był karmiony w sposób mieszany.

Poza tym Bartuś ma 4 urocze ząbki, całkiem sprawnie sam już chodzi i mówi CO TO, DA (czyli daj), TATA (dlaczego nie mama?!) i BUUU (bo krówka robi buuu a nie muuu) ;)

Ulubiona zabawka? To właściwie każda rzecz widziana po raz pierwszy.. i na b.krótko. A najlepsza jest i tak komórka taty!

Ulubiona zabawa? Burzenie wieży z klocków, zmienianie ustawień w pralce i słuchanie bajek i wierszyków, w kółko tych samych (książeczkowy terror, jak to któraś z Was pięknie tutaj określiła). Wkładanie do buzi wszelkich paprochów, piaski i kamieni też jest spoko, zwłaszcza jak mama zabrania.

Jeśli chodzi o długi sen to też szału nie ma i nigdy nie było.. zasypia o 21/22 i już po przebudzeniu/dwóch nie da się odłożyć do łóżeczka i ok. 1 godz. ląduje z nami w łóżku. Zaśnie tylko jak pociumka cycusia, bo podejrzewam że to raczej o uspokojenie chodzi niż o picie :/

To tyle bo i tak wyszło dużo :)

• Steffka Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie jakieś poduszki dla dzieci godne polecenia? Moje dziecko najpierw spało na poduszcze klin, później bez niczego, a teraz kupiłam poduszkę LEN z ikea (len to tylko nazwa, a nie skład), ale śpiąc na niej ma cała mokrą główkę, a dzisiaj nawet miał spoconego bodziaka na barkach! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.

Ja też od samego początku rozmawiałam z dzidzisuem, że ma siedzieć miednicowo bo mama chce cc :P No i całe szczęście moje prośby zostały wysłuchane.
    Kiedyś już pisałam, że sam poród to pikuś w porównaniu do początku karmienia. Masakra, dobrze że było i minęło :P

Ej ej Wy z tych piaskowynic plastikowych chcecie basen robić?! Też mamy w planach ją zakupić, po kiego ja dmuchany basen młodej zakupiłam? :/

Moja od samego początku śpi bez poduszki i nie sądzę żeby miało się to prędko zmienić

Steffka lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefka co za wypracowanko :)

Bartuś brzmi jak fajny chłopak. I lubi same ciekawe rzeczy. Ja dzięki swojemu synkowi dowiedziałam się ze mam blokadę antydzieciową w pralce. Po 10 latach hej używania:)

Mój nie spał na żadnej poduszce aż zachorował i teraz na tym klinie już się przyzwyczaiłam. Podejrzewam ze ten LEN to samo sztuczne i dlatego się tak poci. Miechu tez baaaardzo się poci.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga jaką masz ta pralke może tez mam blokade a nie wiem?

piaskownice tez chcę zamykaną - my mamy ogródek działkowy 8min od bloku. I super byłoby jakby się tez basenik robiło z niej.

Ja jestem od terrorru książeczkowego - czasami mu chowam nawet książeczki na kilka dni bo juz nimi zygam.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefka u nas tez króluje komórka taty, jak ją widzi to wydaje z siebie dźwięki jak małpka :P poduszkę mam z kompletu od kołdry z lamillou, spi na niej w łóżeczku, czyli na drzemkavh i do 24-1 w nocy, nie zauważyłam zeby sie głowa pociłam, ale jeszcze nie ma tak goraco.

Agnesu chyba tez bym zarwału dostała gdyby nagle okazało sie, ze dzieć sie obrócił

Te piaskownice muszle są teraz w intermarche za 49,99 ale nie maja pokrywy

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ