X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka. Ja szczepie podstawowym trybem. W Niemczech szwagierka pierwsza szczepionkę wkłuwaną miała po 4mż a wczesniej tylko płynna do picia...u nas ledwo co sie urodzi i juz milion igieł, jakos wydaje mi sie że w tym jestesmy milion lat do tylu, w stanach Evans to pewnie jeszcze inaczej wyglada? czytałam ostatnio gdzues ze macie duzo odczynów poszczepiennych i w zasadzie wszelkie badanie to u Was robią, no i chyba ważna kwestia że sie do szczepień nie zmusza?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans u nas chyba wszystkie dziewczyny szczepią, tylko jedne podstawowymi, a inne też dodatkowymi. Dla mnie ta moda na nie szczepienie jest jakąś fanaberią i przez co te choroby będą wracać. Teraz w Rumunii jest epidemia odry i u nas też już zmarło ok. 20 osób :(

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam sobie akurat na kwietniówki i poród za porodem, aż mi się przypomniało jak u nas zaczął się styczeń i zastanawiałyśmy się, która po której urodzi :P I te nasze zdjęcia okruszków... Teraz to już takie duże dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 20:45

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiąca chwile beda lutówki 2018 :D 30kwietnia 2015 miałam ostatnia miesiączkę haha

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 21! :) szok!

atdc6iyei0o27of5.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 11 maja hehehe u mnie @ wróciła równo po 3 miesiącach po porodzie, a karmię do tej pory...

3i49cwa1blwk27c7.png

Aniołek 24.11. 2014. Pamiętam...
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Wasze dzieci wytrzymują na basenie? My zawsze idziemy do mńiejzego gdzie niby jest 30 stopni, ale Michałkowi po max 15 minutach trzęsie sie warga z zimna i musimy wychodzić. Dzisiaj to pobił rekord i wytzymal 10 minut. Tak sie zastanawiam czy jeździć i go przyzwyczajać czy jednak na razie odpuścić, bo tego szykowania i pakowania na basen jest tyle ze nie wiem czy sie opłaca dla tych 10 minut

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez syna szczepie , poszedl rowno jak w ksiazeczce, policzylam ostatnio I dostal juz od 13 chorob, wiadomo od niektorych kilka razy I zawsze boje sie tych szczepionek, nigdy nie rozdzielalam zawsze na jednej wizycie wszystko naraz, jedynie opoznilam troszke MMR I podalam oddzielnie od innych na ten czas... grneralnie nie ma przumusu ale potrzebujesz szczepienia do szkol itp. Mozesz miec papier , ze np. Religia Ci nie pozwala I ja mam taki papier gdyz nie podalam dla syna szczepienia od grypy I to jest jedyne od czego sie schowalismy . Moje przeczkole ma kopie karty szczepien I dokumenty od lekarza , ze zdrowy i orginal od urzedu zdrowia ze religia mi zabrania na grype szczepic I tyle. Moj syn naszczescie nigdy nie mial nawet podwyzszonej temperatury po szczepieniach, zawsze ok

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tyle na internecie zlego , a teraz ten film na temat szczepien , duuuzo tam o zlych skutkach , no ale Maximilian ma za soba I jest ok I ja nie znam nikogo kto by mial problemu po szczepieniach.

U mnie w bydtnku gdxie znajduje sie przedszkole jest basen ale Maximilian nie chodzi ja uwazam ze jest za maly poza tym zbyt mocno smierdzi chlorem, wedlug mnie .

Szkoda , ze ja nie korzystam z fb zbyt czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 02:18

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Steffka Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie chodzimy na basen.. trochę głupio przyznać, ale jednym z powodów jest to, że po ciąży jeszcze nie odważyłam sie wyjść w stroju kąpielowym "do ludzi" :/

Hej Adelka, ja też często padam na kanapę ok. 22 czyli zaraz po tym jak moje dziecko zaśnie i budzę się po dwóch godzinach z wyrzutami sumienia że tyle jeszcze mialam rzeczy do zrobienia..

Nie wiem czy korzystacie z e-zakupów w tesco, ale wlasnie sie dowiedzialam ze w moim miescie ta usługa będzie niedostępna od 1 maja :( buuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nie byliśmy, ale jak patrzę jak moja mała uwielbia się kąpać to będziemy musieli zacząć. Z tym że ja preferowałabym jednak odkryty basen, albo jakieś jeziorko :)

Ja szczepię, są nerwy przed każdym szczepieniem jak przy każdej ingerencji w ciało no ale wydaje mi się, że to mniejsze zło. Różne rzeczy są w szczepionkach, ale jakby mi miała córka ciężko zachorować i nie daj jakieś poważne powikłania to ja bym sobie nigdy nie wybaczyła
    Evans ja na grypę też bym małej nie zaszczepiła

Ja dostałam @ w czerwcu, no to 5 miesięcy po porodzie. A młoda na cycky co 2h także no.

Stefka ja korzystam z ezakupów, ale u rodziców. U mnie niby wcale nie takie małe miasto, a nie ma tej opcji. Zadaleko Tesco extra od nas żeby to uruchomili

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy ostatnio na basenie to bardziej od wody interesowało moja pannę bieganie po obiekcie, a ze było mokro wszędzie jak to na basenie to sie ślizgala i robiła szpagaty, za rękę sie prowadzić nie da no nie było ciekawie...w wodzie wytrzymała bez nudy moze 20min, moze jakby brodzik był to by dluzej była...a tam głęboko do pasa nam - to nie dało sie inaczej jak cały czas na rękach. Wiecej na razie nie idziemy tam, bo to bez sensu. Woda chyba ma 30-35st i nie marznie mi szybko.
    Ja dalej nie mam @ za chwile bedzie 2 lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:01

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja @ miałm 28kwietnia :D i powróciła 26 sierpnia

Na basenie tez nie bylismy . Wydaje mi sie ze samej byłoby mi ciezko ogarnąc i siebie i dziecko . ja pływac nie umiem i może dlatego nie chodzimy :D a szkoda bo Kuba moze by umiał pływac:)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem czy mam iść z Jagodą do lekarza. Sytuacja wygląda następująco: od kilku dni ma katarek, a od wczoraj kaszle przez sen. Jest to raczej suchy kaszel, brzmi jakby się krztusiła. Gorączki brak. Katar też nie jest duży. Martwi mnie ten kaszel, bo naprawdę ją męczy... z drugiej strony iść na chorą stronę do przychodni też mi się nie uśmiecha. Na razie odciągam katar i inhaluję małą. Aha i w ciagu dnia prawie w ogóle nie kaszle... Do tej pory praktycznie nie chorowała oprócz 3 dniówki w wakacje.

3i49cwa1blwk27c7.png

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesu to katar spływa po gardziołku i jest odruch kaszlu. Musi wyżej spać. Rano możesz dawać lekki syropek wykrztuśny. Ale wiesz, że musisz trzymać rękę na pulsie, żeby było czysto osłuchowo

Oczywiście rozumiem, że rozpoczęłaś procedurę "katar"? Czyli te wszystkie inhalacje solą itd...

• dana222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesu ja po paru dniach kataru i kaszlu szlam do lekarza, bo bałam sie czy odsłuchowo jest ok. Z tym ze ja do lekarza idę z dziadkiem, ja pilnuje kolejki a dziadek chodzi z małym na zewnątrz. Akurat osluchowo było ok i tylko dostaliśmy syropki na kaszel i wykrztuśne

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam do lekarza. Niech sprawdzi, bo wczorajszy atak kaszlu był naprawdę nieprzyjemny. Przy rejestracji babka podała mi godzinę to mam nadzieję, ze nie będziemy długo czekać... Dzięki dziewczyny za odzew

3i49cwa1blwk27c7.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Agnesu, że idziesz sprawdzić. Będziesz spokojniejsza, choć tak jak Mamusia pisze teraz to pewnie ten katar spływa. i oby tak było, a nie jakieś choróbsko.

Jagoda jeszcze nigdy nie była chora?

Z tymi terminami to różnie bywa. My też chodzimy na godzinę, ale jak jest poślizg to sama wiesz...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesu a jaki Jagódka ma kaszel? Mój miał taki niby piszczacy, nie był mokry taki suchy jakis i miał zapalenie krtani :/Nie chce cie straszyc ale lepiej isc do lekarza . Dobrze by było jakby jeszcze zakaszlała...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agnesu Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idziemy idziemy do lekarza. Kaszel brzmi raczej jakby się krztusiła śliną. Przypuszczam tak, jak Wy, że to katar spływa. W ciągu dnia nie słyszę, żeby kasłała, ale wczoraj w nocy miała taki atak około pół godziny no i spała czas... a za Chiny ludowe nie chce spać wyżej, tylko płasko. Inaczej się drze...

Tak jak pisałam praktycznie nie chorowała oprócz tej trzydniówki. Parę razy miała katarek, ale to był raczej zębowu taki wodnisty i szybko przechodził ;) Mam nadzieję, że to kp działa :)

3i49cwa1blwk27c7.png

‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ