Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam dzisiaj betę dla swojego spokoju, chcialam sprawdzic czy ladnie rośnie, bo pierwsza wizyta dopiero na koniec maja. Wynik: 5835
No i moj synek zaczal chodzic, troche mu to zajelo Myslalam, ze na roczek bedzie chodzil, bo szybko zaczął raczkować.
A Ty Tysiu nie piszesz na fb z dziewczynami?Tusiaa, Lexi150, Biedroneczka29, Mila920 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dana, Jagoda też w sumie nie chodzi. Dziadkowie chcą to na niej wymusić, ale ona, jak nie czuje podparcia to od razu na kolan i raczkuje. Dzisiaj bawila sie sama, ja siedziałam obok, przyraczkowala do stołu, wstała, odwróciła się i ... poszła do swoich zabawek! Czyli nie można jej do niczego przymuszać.'
Aniołek 24.11. 2014. Pamiętam...
-
Mój Bartuś wczoraj miał mieć swój debiut w żłobku ale niestety ma katar i go nie posłaliśmy Mam nadzieję że do poniedziałku przejdzie, bo został mu tylko tydzień na adaptację. A mi tydzień "siedzenia" w domu... z jednej strony sie ciesze, ale i troche smutek, żal że tak szybko czas ucieka, i stres bo zmiany w pracy i niewiadomo co mnie czeka.
Mój już od jakiegoś czasu umie chodzić ale każde dziecko dojrzewa do pewnych decyzji w swoim tempie
A teraz ma nową zabawę: kręci się w kółko jak szalony bączek, chichrając się i potykając.. im bardziej mu sie zabrania, tym bardziej go to bawi. -
I mam wrażenie że mojemu dziecku zaczęly ostatnio wypadać włosy.. może tak mi się tylko wydaje bo są coraz dłuższe i je wyraźniej widać?! Ale jest podobnie jak wtedy, gdy tracił swoje pierwsze ciemne włoski, z którymi się urodził. Teraz jest średniociemnym blondynem może znowu zmienia ich kolor..
-
agnesu wrote:Dana, Jagoda też w sumie nie chodzi. Dziadkowie chcą to na niej wymusić, ale ona, jak nie czuje podparcia to od razu na kolan i raczkuje. Dzisiaj bawila sie sama, ja siedziałam obok, przyraczkowala do stołu, wstała, odwróciła się i ... poszła do swoich zabawek! Czyli nie można jej do niczego przymuszać.'
U nas dokladnie to samo. Chodzenie to za duzo powiedziane Wolabym zeby juz chodzil calkowicie bo czasami jak jestesmy na dworze to chce raczkowac, beton, bloto,zimna ziemia niewazne,a ja teraz wolalabym nie dzwigac tych ponad 10kgSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hello, tez zaglądam, ale logowanie na belly to ostatnio droga przez męki
Moje plecy tez cierpią, Florka chodzi, ake trzeba ją wnieść na 5 piętro, ciagle ucieka gdzieś, wiec musze ją gonić i przestawiać tam gdzie mozna, a ona i tak swoje i ciągnie tak gdzie nie mozna...wiec po samotnym spacerze nogi i plecy włażą do tyłka. Wcziraj u nas padało było takie błoto w ktore wlazła, a ze łaziła wszędzie byle nie po scieżce to mowię dość i wsadziłam do wozka to złapała za brudne buty i rozsmarowała rekami to błoto po buzi -
Zosia to niezłe te spacery. U mnie w wózku też nie chce siedzieć.
Czy Wasze dzieci też tylko mama i mama? Ja już wysiadam. Z nikim nie chce być tylko że mną... jak jestem obok to i na ręce do kogoś pojdzie, pobawi się. Jak tylko odejdę to wielki płacz... poza tym zlośnica z niej niesamowita. Krzyczy drapie i bije jak coś idzie nie po jej myśli... masakra
-
Agnesu odkąd wróciłam do pracy to Michałek stał sie takim przytulnisiem. I jak kiedyś bez problemu mogłam go sprzedać komuś na ręce to teraz nie bardzo, tylko mama i mama. Ale zauważyłam ze tez cześciej przytula sie do męża, zwłaszcza jak mnie jeszcze nie ma a on wraca z pracy. A złości tez ma, spróbowałabys mu nie dac tego co on chce albo czasem to ja juz nie wiem co on chce a on wtedy płacze i zazwyczaj z liścia mi daje
-
Agnesu poki co ja moge odetchnąc bo moje dziecko chyba mnie nie lubi ehheh a tak serio nie musze byc zawsze tylko ja. Ostatnio jak mąz przyjezdza z pracy na weekend to mogłabym nie istniec dla mojego dziecka
Mój tez jest złośnik. Jak mu cos zabiore np pilota z reki strasznie piszczy, krzyczy W ogóle nieraz sobie tupka w miejscu ze złoscia, ewentualnie czyms rzuca np zabawkami to co ma pod reka. Idzie oszalec z nim. Te krzyki , piskiKubuś
-
Agnesu u mnie jest to samo tylko mama,mama i jeszcze raz mama.Jak ja jestem na widoku malej to tylko chee ze mna,zaczyna mnie to czasami wkurzac bo idac np do restauracji powiedzi chwile w krzeselku a pozniej u mnie na kolanach do taty zeby poszła to mogę pomarzyc o tym:/
Agulineczka cudownie
Moja zaczela chodzić dzien przed 14 miesiącami,ale jak narazie jest bardzo ostrozna i woli wiecej zs rączkę jak sama. -
Biedroneczko u mnie jest to samo z tym chodzeniem. Od jakiś 3 tygodni umie sama,ale woli z rękę. A to mama i mama to non stop. W poprzedni weekend byliśmy na komuni i mojego chrzesniaka, to takie popisy dawała, że szok. Nie mogłam nawet do kivelka wyjść... A jak nie krzyczała mama, to głośno domagała się jedzenia albo pokazywała jak się złości... zlośnica pierwszego sortu hihihi. Powiem wam, ze z ulgą powitałam żłobek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 19:49