X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_ma wrote:
    Z tym sie zgodze i tez mi sie tak wydaje, ale ja moge dopiero 13ego spytac dokładnie lekarza na wizycie...

Aaa to ozywiste kwas caly czas ;), a powiedz mi Iriss jakie bierzesz witaminy?? oprocz Kwasu ??, bo ja mam Femibion, a pytalam lekarke swoja jakie sa najlepsze ale ona jest jakas dziwna, twierdzi ze ona nie jest zwolenniczka witamin, sam kwas foliowy mam brac...
    Prawie każdy lekarz nie jest za lykaniem witamin w pierwszym trymestrze. Mamy dostarczać witaminy przez jedzenie. Nawet na wielu suplementach dla ciężarnych jest zalecenie żeby stosować od 2trymestru ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:59

• czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibion jest dla kobiet starajacych sie o dziecko jak i do 12tyg ciazy wiec ja biore go normalnie i podejrzewam ze od 2Trymestru bede brac kolejny etap. ;)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem wszystko co popadnie, aż muszę się powstrzymywać, bo mam problemy trawienne dużo większe teraz niż kiedyś.

A co do witamin to też biorę femibion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:06

czarna_ma lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam że na większości a nie na wszystkich:) ja pytalam o witaminy. Powiedział mi lekarz że szkoda wątroby a na tabletki przyjdzie czas, teraz najlepsze witaminy to owoce i warzywa.

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    mam nadzieje ze mi czas szybko zleci do wizyty do 16.10

specjalnie na dzis umowilam sie na paznokcie na 13, zawsze czas szybciej plynie :)

Hahaha ja też wczoraj byłam na paznokciach przed wizytą zawsze to te 2h mniej myślenia:)

Dziękuję Monkey za wpakowanie mnie na listę:)

pati87 lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam witaminy Nycoplus gravid, w Polsce ich nie ma ale spodobały mi się :)

Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na @... Ale raczej leciutko.. może dzidziuś rośnie i coś się rozciąga? Sama nie wiem... ale nie jest to ból z rodzaju "panika" tylko zauważalny...

Monkey, trzymam kciuki i czekam na relacje !

czarna_ma lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...mnie denerwuje i stresuje ból krzyża czasem pośladka i góra pleców boli...niby lekarz zbadał i wszystko ok...ale strach to chyba nieodłączny towarzysz ciężarówek:/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja dzisiaj kupiłam witaminy Nycoplus gravid, w Polsce ich nie ma ale spodobały mi się :)

Od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na @... Ale raczej leciutko.. może dzidziuś rośnie i coś się rozciąga? Sama nie wiem... ale nie jest to ból z rodzaju "panika" tylko zauważalny...

Monkey, trzymam kciuki i czekam na relacje !

Ja mam tak od tygodnia, a z tego co wiem to niby dobre objawy,gdyz Dzidzia rośnie ;)

• czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey , trzymam mocno kciuki i chwal sie tu nam szybko ;)

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...no pozycje zmieniam ale w samochodzie czy przed kompem pole manewru ograniczone :P

Ja zażywam Pregna Plus i Pregna 250 DHA, przed ciążą zaczęłam i kontynuuje:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam że ok 8 tygodnia może rozpocząć się takie pobolewanie spowodowane rozciąganiem i nie jest to nic niepokojącego dopóki ból nie jest silniejszy niż ten przy @. A u mnie rozpoczęło się to wczoraj, więc się zgadza... :)

Dzisiaj jechałam z mamą i policja nas złapała :/ 1600 :/ auć

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się z mdlosciami i wymiotami... eh

Nie nadrobie was nie ma szans.. nie mam sił nawet siedzieć na forum :-/

Życzę miłego dnia :-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam w aptece cos takiego na mdłości

http://www.aptekagemini.pl/category/dla-mamy-i-kobiety-w-ciazy-zdrowie-mdlosci-i-nudnosci-w-ciazy

Moze Wam pomoże

Ja właśnie zjadłam pizze w pracy :D jeszcze godzinka i do domu

MiSia :) lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie ta Monkey?! :)

domiii lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No gdzie ta Monkey?! :)
    Poszła z radości na zakupy :D

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Na mnei PreVomit i Mamarin (tu go nie ma) nie działa :P, tak jak imbir
    Od dzis testuję:
    http://www.aptekagemini.pl/seaband-opaska-przeciw-mdlosciom-dla-doroslych.html

Czytałam też na naszym forum opinie, więc to moja ostatnia deska ratunku. Dziś czuję się całkiem ok, ale opinia będzie za kilka dni :)
    Kurcze były te opaski swojego czasu w Rossmannie, mogłam kupić za śmieszne pieniądze :) narazie nie potrzebuje ale czekam na Twoją opinie bo coraz bardziej mi się wydaje że i mnie mdłości nie ominą :D

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od lat nie jem masła, po prostu nie lubię tego smaku masła, wolałam margarynę do kanapek. Posmarowałam sobie teraz kanapkę masłem... Niebo w gębie! Chce jeść masło łyżkami xD

Pianistka lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh a ja mam taki apetyt że szok!!! :) Właśnie jem kinder niespodziankę :D :D :D

ilka85 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Oh a ja mam taki apetyt że szok!!! :) Właśnie jem kinder niespodziankę :D :D :D
    A ja zjadłam kilka czekoladek merci ;-) a w tamtym tym w ogóle mnie nie ciągnęło do slodyczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    JA widziałam jeszcze Avioopaski trochę tańsze, ale wzięłam te :). Jak się sprawdzą, to wezmę sobie jeszcze jedne (jedne do domu, drugie do pracy) bo jednak ten materiał będzie się brudził :)

Monkey czekamy :) może faktycznie już połowę dziecięcego wykupiła ;)

Agnesia już niebawem nasze wizyty :D
    No już tylko 2 godziny, ale tam gdzie idę zawsze są jakieś opóźnienia ;p Zobaczę jak to będzie;p

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ