X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja straciłam 4 ciąże w 5-6 tygodniu więc u mnie od razu była panika że beta nie będzie rosła albo ciąża napewno obumrze... do tej pory panikuję ale staram się ogarnąć bo robiłam już 2 USG pierwsze w 6t+1d i było serduszko, drugie w 7t+4d i serduszko biło jeszcze mocniej i dzieciątko urosło prawidłowo... więc powinnam wyluzować ale jednak... :)

Hmm to może koło tej środy będzie już u mnie widoczne serduszko.. :)
    Kurczę to z takimi doświadczeniami to się nie dziwię że się denerwujesz.. Ale jak już serduszko biję to będzie dobrze.. :) Postaraj się uspokoić bo nerwy też nie pomagają :)
    Jakieś tam myśli zawsze będą się plątać po głowie ale staraj się nad tym panować :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mocmo trzymam kciuki za was... Dajcie znać od razu co tam jak tam :-)

Misiaa beta ładnie przyrasta. Nie panikuj kochana. Jak się nie mylę to im później tym beta coraz mniej przyrasta

misiaa lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaa wrote:
    Kurczę to z takimi doświadczeniami to się nie dziwię że się denerwujesz.. Ale jak już serduszko biję to będzie dobrze.. :) Postaraj się uspokoić bo nerwy też nie pomagają :)
    Jakieś tam myśli zawsze będą się plątać po głowie ale staraj się nad tym panować :)

U mnie serduszko było widać wczoraj...podobno od 22 dnia od owulacji jest to możliwe więc trzymam kciuki żebyś na wizycie zobaczyła ju serducho :)

misiaa lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jaki stres mam przed 1 wizyta...

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaa wrote:
    no właśnie ja się boję że np pójdę w 12 tyg i serce już nie będzie biło... na dodatek w poniedziałek plamiłam... :( chyba to nic groźnego bo trwało to dosłownie chwilę i przy kolejnej wizycie w toalecie było czysto ale jednak... dlatego w czwartek idę do ginekologa ( do tej pory chodziłam do położnej) i będę miała już 3cie USG.. ale musimy odkryć przyczynę plamienia...

misiaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    U mnie serduszko było widać wczoraj...podobno od 22 dnia od owulacji jest to możliwe więc trzymam kciuki żebyś na wizycie zobaczyła ju serducho :)

Ooo naprawdę. To może jednak wybiorę się do lekarza 1 lipca? Co myślicie czy koło 6/8 ?bo mój lekarz przyjmuję w poniedziałki i środy. Będzie to pierwsza wizyta. Nie chce za długo zwlekać a chcę też zobaczyć już serduszko ;)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech jak ktoś już ma za sobą złe doświadczenia to panikuje chyba jeszcze bardziej. Ja przed jutrzejszą wizytą strasznie zaczęłam panikować. Przed pierwszą wizytą też się bałam, trzy dni przed wizytą nic nie czułam, brzuch przestał kłuć ale okazało się, że było wszystko dobrze, serduszko biło. Ale dziś niepokój towarzyszy mi bardzo i coraz bardziej się nasila. I w żaden sposób nie umiem wyluzować. I dziś mam takie dziwne kłucia jakich jeszcze nie miałam, tak jakby kłucie w pochwie. Wcześniej czułam tylko tak jakby kłucia jajników.
    Zwariuję :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz najważniejsze pozytywne myślenie, ściągajmy na siebie same dobre rzeczy :). Mi też nieraz durne myśli wpadają do głowy, ale zaraz wyobrażam sobie naszego szkraba jak go tulimy i całujemy te małe rączki i już wiem, że będzie dobrze :)

Brzuch też mnie pobolewa, kłuje, ciągnie, ale podświadomie czuję, że tak ma być, jak nie zapomnę to podpytam się lekarza. Ale mam tyle pytan ... :D

lelewela lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    no właśnie ja się boję że np pójdę w 12 tyg i serce już nie będzie biło... na dodatek w poniedziałek plamiłam... :( chyba to nic groźnego bo trwało to dosłownie chwilę i przy kolejnej wizycie w toalecie było czysto ale jednak... dlatego w czwartek idę do ginekologa ( do tej pory chodziłam do położnej) i będę miała już 3cie USG.. ale musimy odkryć przyczynę plamienia...

Plamienia czasem w ciąży nie oznaczają nic złego a czasem niestety nie są dobre. Dlatego uważam że na pewno dobrze robisz że idziesz to skonsultować z lekarzem. Ja nie miałam jeszcze w ciąży plamień. Mam nadzieję że wszystko w porządku u Ciebie, tym bardziej że trwały chwilkę. :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jeszcze takiego odruchu aby sprawdzić czy czasem nie widzę krwi. Jakoś nawet do głowy mi nie przyszło ale może dlatego że nigdy mi się to nie zdarzało :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss z tym brzuszkiem w ciąży to tak jest że się czuje jakieś bóle czy kłócie.. dość przez długi czas na początku ciązy :)

A pytania sobie zapisz na kartce bo na pewno o czymś zapomnisz :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to na to już nie ma rady :D chyba że dasz lekarzowi kartkę i poprosisz aby odpowiadał kolejno na każde zapisane pytanie ;D

Nie wiecie może czy da się jakoś otworzyć swój poprzedni wykres z belly?

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie wyżej nieaktualne, znalazłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:14

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ciągle jak idę do łazienki to bardziej po to zeby sprawdzić czy nic sie nie dzieje niż siku zrobić. Niestety też mam złe doświadczenie z tego roku i dlatego panika większa.

misiaa lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    ja też ciągle jak idę do łazienki to bardziej po to zeby sprawdzić czy nic sie nie dzieje niż siku zrobić. Niestety też mam złe doświadczenie z tego roku i dlatego panika większa.

Kochana wyluzuj bo nie wolno się tak denerwować :)

Raaaaany jak mi się na wspomnienia wzięło jak zaczęłam przeglądać poprzedni wykres ciąży :) Świetne uczucie :D Już się nie mogę doczekać wyższego stanu ciąży :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Dokładnie, lepiej sprawdzić co i jak :) mieć spokojniejszą głowę :)
    Ja cały czas oglądam papier po siusiu...ale mam nadzieję, że w końcu mi to przejdzie... ;)

mam tak samo i nie wiem kiedy się tego lęku i nawyku wyzbędę :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że nie mam żadnych złych wspomnień to i tak sprawdzam po siku na papierze czy nie ma plamien. No po prostu taki odruch dziwny... ciekawe czy kiedyś minie?? Hmm...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Ja mimo że nie mam żadnych złych wspomnień to i tak sprawdzam po siku na papierze czy nie ma plamien. No po prostu taki odruch dziwny... ciekawe czy kiedyś minie?? Hmm...

Tak minie, po porodzie :P

To pierwsza odpowiedź jaką przyszła mi do głowy =D

ilka85, MiSia :) lubią tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodek 2.6 mm jest tetno

domiii, ilka85, kada24, tomania2806, Anabel, Bianka*, Max, MiSia :), Doti87, Skierka, zosiaaa, czekolada lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ