Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
czarna_ma wrote:Z tym sie zgodze i tez mi sie tak wydaje, ale ja moge dopiero 13ego spytac dokładnie lekarza na wizycie...
Aaa to ozywiste kwas caly czas
, a powiedz mi Iriss jakie bierzesz witaminy?? oprocz Kwasu ??, bo ja mam Femibion, a pytalam lekarke swoja jakie sa najlepsze ale ona jest jakas dziwna, twierdzi ze ona nie jest zwolenniczka witamin, sam kwas foliowy mam brac...
Ja też łykam femibion 1 - on jest dla kobiet starających się i w 1 trymestrze ciąży, więc liczę, że nie powinien zaszkodzić. -
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:No właśnie czytałam że ok 8 tygodnia może rozpocząć się takie pobolewanie spowodowane rozciąganiem i nie jest to nic niepokojącego dopóki ból nie jest silniejszy niż ten przy @. A u mnie rozpoczęło się to wczoraj, więc się zgadza...

Dzisiaj jechałam z mamą i policja nas złapała
1600
auć
Dopiero od 8 tygodnia? Ja mam taki ból cały czas, taki w zasadzie bardziej jak zwykle miewałam przed @, nie jakiś bardzo bolesny, ale jest.
Plus 2 dni temu miałam taki jakby mnie ktoś szpilką kuł. -
Justaw wrote:Gratulacje za wizyty

Ja odebrałam własnie wynik progesterony - 35,2 ng/ml, nie ma tam rozpisanych nor dla ciązy, ale chyba nie jest źle?
Ja u siebie na badaniu miałam progesteron 76 a norma chyba od kilku do 86... ale powinni Ci w Twoim laboratorium dać swoje granice, bo co laboratorium to inne normy - w zależności od tego jakim sposobem mierzą itp. Ale 35,2 to myślę, że ładny wynik, na pewno w normie
-
Tomania2806, mi się wydaje, że Twoje wyniki tarczycowe kiepskie.
Wybacz, ale nie pamiętam czy leczysz się na tarczycę? Jeśli tak, to TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2,5 a ft3 i ft4 powinny być min na poziomie 50%, a najlepiej w górnej granicy normy. -
Odnośnie progesteronu znalezione na internecie:
Poziom progesteronu - normy
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
I teraz się zastanawiam, bo mi w 4 tygodniu wyszło aż 76 jednostek. Czyli ponad normę...
EDIT: Justaw, ja na normy lutealnej miałam do 86...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 17:41
-
Jestem i ja

Z groszkiem wszystko w porządku!
Malutki nadgonił i ciąża wychodzi starsza o 5 dni
Serduszko puka 151 bpm
Moje brudzenia spowodowane są malutkim krwiaczkiem.
Jako, że jest daleko i bardzo niewielki to mam się nim nie przejmować.
Zwiększonego mam jedynie dupka do 3 sztuk dziennie.
Ginka powiedziała też, że mam być spokojna bo Ona czuje, że wszystko będzie dobrze

Max, Magdalena87, MiSia :), Doti87, ilka85, czarna_ma, Biedroneczka29, konwalijka, A.W., domiii, Skierka, gezanew, Anabel, Bianka*, zosiaaa, pati87, czekolada, Viki26 lubią tę wiadomość

ek + 09.05.2014 (9tc)