SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka dzięki za pomoc :)

No to się chwalę (jak mi sie uda) :)
    cdc2b27b1f86134bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 10:39

Pianistka, myszeczka, Bianka*, miszkaaa, domiii, Max, Anabel, pati87, zosiaaa, ilka85 lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne fasoleczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko, a widzisz ja np. w dniu miesiączki kiedy zaszłam w ciąże dostałam lekkiego krwawienia, to było dość podejrzane bo zawsze czułam że to mam, a wtedy nic nie czułam jedynie ta krew, była ciemna, brunatna wręcz (przepraszam za słowa ale inaczej nie da się tego opisać) zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki, byłam przerażona bo skoro jestem w ciąży to po co ta krew, położyłam się więc spać, rano jak wstałam to były już malutkie skrzepy krwi, wiedziałam że to koniec a mimo to po tygodniu zobaczyłam piękne serduszko i całą zdrową fasolkę która pomimo mojego wiecznego stresu i płaczu dzielnie walczyła

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Pianistka współczuję Ci, te plamienia cie wykończą psychicznie. To na pewno nic groźnego ale sam ich fakt musi być strasznie stresujący. Trzymam mocno kciuki żeby wreszcie plemienia daly Ci spokój.
    Racja, jestem zmęczona psychicznie :( Cholernie boję się o tę ciążę :( Ale położna mówi że skoro w poniedziałek rano widziała dzieciątko, serce biło jak dzwon, w macicy nie było krwi to przecież nie pojawiła się w sekundę...
    Dlatego w czwartek idę do gina, obejrzy mnie, zrobi cytologię i zobaczymy... Położna przynajmniej w poniedziałek mówiła że wszystko jest ok więc podejrzewam że nie jest to krwiak ani odklejanie kosmówki bo chyba by zauważyła (???)

Oby do czwartku serduszko nadal biło... to już będzie 10 tc...

Jeszcze jedno przychodzi mi do głowy... Gdybym nie była w ciąży tylko dostała okresu zgodnie z planem, to dzisiaj byłby mój 30 dzień kolejnego cyklu... A cykle miałam 28 - 32 dni...
    Może to pseudomiesiączka?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka być może często się mówi, ze kobiety do któregoś nawet miesiąca mają coś na podobieństwo miesiączek w ciązy. Znam dziewczynę, która miała tak do 4 miesiąca a z dzieckiem było wszystko dobrze, teraz ma juz kilka lat :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Mój groszek postanowił mi zafundować idealną cerę :D
    No nie mogę się napatrzeć ;)
    Jest gładka, promienna, koloryt się wyrównał, ani śladu krostek. Jestem zachwycona :D

mam dokładnie tak samo i jestem przeszczęśliwa z tego powodu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka prawie do 4ms nie wiedziała ze jest w ciąży wlasnie prze takie pseudo krwawienia. Nie starali sie o drugie dziecko, zawsze miała skąpe miesiączki wiec nawet nie pomyślała ze może być w ciąży :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) gratuluje Wam wizyt i pięknych fasolek :)

Pianistka nie martw się, nie masz bólu brzucha i wierzę, że wszystko będzie dobrze:) i w czwartek zobaczysz piękna fasolkę z serduszkiem bijącym jak dzwon :)

Ja dzisiaj pierwszy raz u mamy odkąd się dowiedziałam, ale do USG nic nie chce jej mówić... A jak na złość mdli mnie tak że nic przełknąć nie mogę i mama się dziwi czemu nic nie jem... A jak poczuła zapach pasztetu to myślałam, że zwymiotuję... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 11:09

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helix O jaa gratulacje :) ale super :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Bianka, wiem że stres nie pomaga i staram się jak mogę myśleć pozytywnie ale to nie jest łatwe... przestanę tak szaleć jak te cholerne plamienia ustąpią... a już było prawie 2 tygodnie spokoju... a tu znowu :/ nie rozumiem tego...
    Najlepsze jest to, że brałam prysznic no i myślę sprawdzę jak tam się sytuacja ma... zero krwi. nie ma. jedynie takie brązowe "brudy" :/
    I co ja mam o tym myśleć? Że mój organizm zwariował?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny :-) ale się wyspalam Ojoj...
    Pianistka kochana nie denerwuj się tymi plamieniami. Faktycznie 10h podróż jest męcząca i to organizm daje znać. Odpoczywaj leniuchuj i będzie dobrze. No musi przecież być i raz dwa minie te kilka dni i zobaczysz swoją fasolkę ładna duża :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lutóweczki :)

Ja miałam dziś ciężki zryw. Jestem w lesie z robotą. Idę na szybko wstawić grzybową :)

Lelewela kawał groszka <3

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka pamiętasz co wczoraj mówiłaś - wszystkie do lutego dotrwamy nie ma innej opcji. Może w 2 trymestrze w końcu ten stres Cię opuści :)

Lelewela śliczności :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bola Was jajniki? Ja odczuwałam wczoraj taki mocniejszy bol prawego jajnika jak się położyłam spać. Nie mogłam przez to zasnąć bo się martwiłam. Ale później oczywiście przeszedł.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    A bola Was jajniki? Ja odczuwałam wczoraj taki mocniejszy bol prawego jajnika jak się położyłam spać. Nie mogłam przez to zasnąć bo się martwiłam. Ale później oczywiście przeszedł.
    mnie kłują lekko przy oddychaniu czasami jak siedzę w złej pozycji :)

Anabel, mam nadzieję, że dotrwam z Wami :)
    Stres mnie opuści jak przestanę plamić... W sumie jak mi ginekolog da odpowiedź skąd jest to krwawienie to już trochę odpuszcze :) Bo jeśli z pochwy lub szyjki to jesteśmy w domu :) Gorzej jeśli z macicy... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam jeszcze na drzemke bo uważam że im więcej śpię tym szybciej choroba sobie pójdzie :) katar mam okropny i nadal czuję się podeptana, ale 'goraczka' utrzymuje się na poziomie 37,10 więc tylko 0,25 od stanu mojej temperatury ciała w ciąży :) gdyby nie ten katar :((

• Monkey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka co u Was???????

Pianistko jest dobrze <3

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyluzować ^^
    Ale zaraz jedziemy z mężem do ikei :) pooglądam sobie dziecięce mebelki to mi przejdzie zamartwianie się :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    mi chyba urlop i swieze powietrze sluzy, dzis moje mdlosci rano trwaly 2 minuty skonczyly sie po wypicu pol szklanki wody,
    moze dlatego ze jestem caly czas na swiezym powietrzu,
    pogoda fajna, akurat za goraco nie jest,

pozdrawiam i milego weekendu wam zycze :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Skierka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Ja dziś pospałam, więc samopoczucie od razu lepsze. Co prawda katar mam jeszcze paskudny, ale już mnie gnaty tak nie bolą i ból głowy nie męczy. Mąż lepiej, dzieci również, więc oby ta zaraz wreszcie odpuściła.

Na razie muszę skoczyć na zakupy, więc będę dopiero wieczorkiem. Życzę Wam miłego dnia kochane. W między czasie zerknę na telefonie :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ