SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim.

Przyłączam się do pytania Monkey, jak dziś?

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak Pianistka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Pianistka daj znać jak dzisiaj.
    myszeczka wrote:
    Dzień Dobry :)

Helix gratuluję podwójnego szczęścia <3 hura.gif

Nie wiem, jak u Was, ale mi w ogóle senność nie mija, jest nawet gorzej - śpię do 10, a najchętniej nie wychodziłabym z łóżka wcale, męczą mnie mdłości, schudłam kilogram od piątku i zgaga męczy okropnie. I najgorsze - śmierdzi mi kawa! uwielbiam kawę a dziś musiałam wylać cały kubek do zlewu. Ale oczywiście - brzuch jak balon nadal .
    Czy Wy też macie takie uczucie w piersiach, jakby gorące igły ktoś wbijał ? To taki przeszywający ból, bardzo nieprzyjemny. Ale przynajmniej czuję się jak w ciąży :D

Aaaaa wczoraj nie miałam weny więc dziś wstawiam zdjęcie mojego kropka, a raczej krewetkę <3

f62c1916540bd1e4med.jpg

no i wózeczek który od wczoraj skradł nasze serca :O oczywiście to wersja typowo chłopięca, ale jeśli będzie dziewczynka to kupimy w wersji ecru z białym stelażem

b401234391e18a1emed.jpg

Myszeczka gratuluję fasolki, ale nie wiem jak z tym wózkiem i oczywiście nie chciałabym Cię zrażać, ale najczęściej 3 kołowe modele nie są zbyt wygodne. Jest spory problem z nimi na schodach, przy "atakach" na krawężniki i przy powieszeniu np. czegoś na rączce gdy wózek stoi sam bo może się wywrócić, no i gdy jakiś większy maluszek chce zajrzeć i opierać się o bok na wszystko przy takim modelu trzeba uważać. Pracowałam przez jakiś czas z wózeczkami i fotelikami więc to opinie klientów którzy często wymieniali modele 3 kołowe na 4 kołowe z wygody i bezpieczeństwa. Ze zdjęcia można też wywnioskować, że spacerówka jest dość niska w oparciu i na dole więc maluszek może wam szybko z niej wyrosnąć i będzie potrzeba kupić spacerówkę :) Wszystko zależy od tego w jakich warunkach będziecie używać wózeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 07:58

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Podczytuję Was już jakiś czas - więc troszkę Was znam. Bałam się odezwać, aby nie zapeszyć -ale skoro tak podglądam to wypada się poznać.

We mnie również rośnie mały cud (!!). 11 maja br po bardzo długich staraniach i leczeniu - poroniłam samoistnie (plamienie, potem krwawienie). Beta maksymalna była na wysokości tylko 60. Po pierwszych rozpaczach podjęłam decyzję o IVF... Po pierwsze miałam już dość tej wieloletniej loterii, a po wtóre miałam poczucie, że przynajmniej od pierwszego dnia będę pod opieką z pakietem leków, zamiast dowiedzieć się kiedy na podtrzymanie będzie za późno.
    Poszliśmy z mężem już podpisać umowę (w miniony poniedziałek) i podczas badania lekarz powiedział, że z IVF raczej nici bo na jego oko to ja jestem w ciąży !!! Był ładny pęcherzyk z ciałkiem żółtym (zbadany przez dwóch niezależnych lekarzy).
    Wówczas beta była już ponad 4 tyś, dwa dni później ponad 8 tyś. A wczoraj ponad 20 tyś.

Co ciekawe przez cały czas kiedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży, plamiłam a nawet krwawiłam.

Po dowiedzeniu się dostałam duphaston ... przy czym zdążyłam być już na pogotowiu, bo jednego dnia chlusnęłam żywą krwią. W szpitalu nie było już śladu po krwi. Dorzuciłam jeszcze luteinę i już 3 dzień nie plamię i jestem dobrej myśli :-)

Teraz czekam na wizytę w czwartek. Liczę zobaczyć już coś więcej :-) i oczywiście ufam, że plamienie się już nie pojawi. Z niecierpliwością czekam na koniec I trymestru i brzuszek :-)

czekolada lubi tę wiadomość

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf w takim razie trzymam jak najmocniejsze kciuki!!! Kiedy kolejna wizyta?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    justikf w takim razie trzymam jak najmocniejsze kciuki!!! Kiedy kolejna wizyta?

Czwartek

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy justikf i trzymam kciuki za maluszka teraz już może być tylko lepiej:)

6bf940ceba.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Justikf witaj :) trzymam kciuki, żeby plamienia się już nie powtarzały!

Pianistka jak tam?

Monkey cudny ludzik u Ciebie w suwaczku :D

My zaraz się zbieramy i tak jak pisałam ruszamy koło południa. Trzymajcie kciuki za bezpieczną podróż :) na pewno będę się odzywać z drogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 08:48

Monkey lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi kf super kochana. Gratulacje dla ciebie i zobaczysz napewno wszystko ok będzie :-)

Pianistka jak u ciebie sytuacja? Lepiej już?

Konwalijka odezwij się też bo martwimy się co z tobą kochana..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf ale historia :) Gratuluje i trzymam za Was mocno kciuki :)

Zosia fakt, słodki juz jest :)

Też się martwię o konwalijkę....

justikf lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia szerokości i słonecznej pogody!!!!
    Pozdrów morze ode mnie :D

zosiaaa lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się.
    Rano wstałam, nie ma krwi jedynie brązowe resztki...
    Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca... ;)
    Teraz nie wiem co robić, czy jechać do szpitala czy nie...
    Justikf witamy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey jaki cudny boczek w suwaczkow :-) 2

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Pianistka jak odpuścilo to może lez i odpoczywaj a jutro idź do normalnego lekarza po zwolnienie co?

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf niezła historia. Jesteś doskonałym przykładem na to, że cuda się zdarzają i nigdy nie należy tracić nadziei.

Pianistka może na razie odpoczywaj i zobaczysz jak bedzie w ciągu dnia. Do szpitala możesz w każdej chwili pojechać. Oby już bylo dobrze.

Miłego dnia dziewczyny. U mnie pogoda ładna więc idziemy z fasolką na spacer :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jutro muszę iść do pracy... i nie wiem co robić... nie mam chęci iść do szpitala ale zwolnienie by się przydało... przedyskutuję to z mężem...
    W Norwegii jest tak ze do 3 dni moge sama sobie wziąć zwolnienie bez świstka od lekarza... akurat do czwartku byłabym w domu i w czwartek okazałoby sie czy mam leżeć czy mi żyłka pękła ;)
    tylko nie bardzo chcę to wykorzystywać w nowej pracy... ale niestety będę musiała...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:),
    Jak tam dziś samopoczucie? U was też jest taka ładna pogoda:)?
    Witaj Justikf.
    Pianistka jak masz taką możliwość bierz wolne do czwartku:)!
    Zosia szybkiej.i mało meczacej podróży:)

zosiaaa lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam plan... szef mnie zabije chyba bo pracuję dopiero od miesiąca... :/ ale wszystko mi jedno, oby tylko nie zaszkodzić fasoli... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka fosla najważniejsza, szef jak ludzki to zrozumie.

U nas dziś super pogoda więc zbiramy się na spacer :)

Miłego dnia!

Kasia02 lubi tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szef niestety mało ludzki, na dodatek jeszcze nie wie o ciąży... Czekam z tym do skończonego 12 tygodnia...
    Naściemniam że mam jelitówkę, rzygam, gorączka... Nawet jeśli się wkurzy to niestety, będzie mu musiało przejść :P

Kasia02 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ