Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim.

Przyłączam się do pytania Monkey, jak dziś?

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak Pianistka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Pianistka daj znać jak dzisiaj.
    myszeczka wrote:
    Dzień Dobry :)

Helix gratuluję podwójnego szczęścia <3 hura.gif

Nie wiem, jak u Was, ale mi w ogóle senność nie mija, jest nawet gorzej - śpię do 10, a najchętniej nie wychodziłabym z łóżka wcale, męczą mnie mdłości, schudłam kilogram od piątku i zgaga męczy okropnie. I najgorsze - śmierdzi mi kawa! uwielbiam kawę a dziś musiałam wylać cały kubek do zlewu. Ale oczywiście - brzuch jak balon nadal .
    Czy Wy też macie takie uczucie w piersiach, jakby gorące igły ktoś wbijał ? To taki przeszywający ból, bardzo nieprzyjemny. Ale przynajmniej czuję się jak w ciąży :D

Aaaaa wczoraj nie miałam weny więc dziś wstawiam zdjęcie mojego kropka, a raczej krewetkę <3

f62c1916540bd1e4med.jpg

no i wózeczek który od wczoraj skradł nasze serca :O oczywiście to wersja typowo chłopięca, ale jeśli będzie dziewczynka to kupimy w wersji ecru z białym stelażem

b401234391e18a1emed.jpg

Myszeczka gratuluję fasolki, ale nie wiem jak z tym wózkiem i oczywiście nie chciałabym Cię zrażać, ale najczęściej 3 kołowe modele nie są zbyt wygodne. Jest spory problem z nimi na schodach, przy "atakach" na krawężniki i przy powieszeniu np. czegoś na rączce gdy wózek stoi sam bo może się wywrócić, no i gdy jakiś większy maluszek chce zajrzeć i opierać się o bok na wszystko przy takim modelu trzeba uważać. Pracowałam przez jakiś czas z wózeczkami i fotelikami więc to opinie klientów którzy często wymieniali modele 3 kołowe na 4 kołowe z wygody i bezpieczeństwa. Ze zdjęcia można też wywnioskować, że spacerówka jest dość niska w oparciu i na dole więc maluszek może wam szybko z niej wyrosnąć i będzie potrzeba kupić spacerówkę :) Wszystko zależy od tego w jakich warunkach będziecie używać wózeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 07:58

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Podczytuję Was już jakiś czas - więc troszkę Was znam. Bałam się odezwać, aby nie zapeszyć -ale skoro tak podglądam to wypada się poznać.

We mnie również rośnie mały cud (!!). 11 maja br po bardzo długich staraniach i leczeniu - poroniłam samoistnie (plamienie, potem krwawienie). Beta maksymalna była na wysokości tylko 60. Po pierwszych rozpaczach podjęłam decyzję o IVF... Po pierwsze miałam już dość tej wieloletniej loterii, a po wtóre miałam poczucie, że przynajmniej od pierwszego dnia będę pod opieką z pakietem leków, zamiast dowiedzieć się kiedy na podtrzymanie będzie za późno.
    Poszliśmy z mężem już podpisać umowę (w miniony poniedziałek) i podczas badania lekarz powiedział, że z IVF raczej nici bo na jego oko to ja jestem w ciąży !!! Był ładny pęcherzyk z ciałkiem żółtym (zbadany przez dwóch niezależnych lekarzy).
    Wówczas beta była już ponad 4 tyś, dwa dni później ponad 8 tyś. A wczoraj ponad 20 tyś.

Co ciekawe przez cały czas kiedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży, plamiłam a nawet krwawiłam.

Po dowiedzeniu się dostałam duphaston ... przy czym zdążyłam być już na pogotowiu, bo jednego dnia chlusnęłam żywą krwią. W szpitalu nie było już śladu po krwi. Dorzuciłam jeszcze luteinę i już 3 dzień nie plamię i jestem dobrej myśli :-)

Teraz czekam na wizytę w czwartek. Liczę zobaczyć już coś więcej :-) i oczywiście ufam, że plamienie się już nie pojawi. Z niecierpliwością czekam na koniec I trymestru i brzuszek :-)

czekolada lubi tę wiadomość

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf w takim razie trzymam jak najmocniejsze kciuki!!! Kiedy kolejna wizyta?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    justikf w takim razie trzymam jak najmocniejsze kciuki!!! Kiedy kolejna wizyta?

Czwartek

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy justikf i trzymam kciuki za maluszka teraz już może być tylko lepiej:)

6bf940ceba.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Justikf witaj :) trzymam kciuki, żeby plamienia się już nie powtarzały!

Pianistka jak tam?

Monkey cudny ludzik u Ciebie w suwaczku :D

My zaraz się zbieramy i tak jak pisałam ruszamy koło południa. Trzymajcie kciuki za bezpieczną podróż :) na pewno będę się odzywać z drogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 08:48

Monkey lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi kf super kochana. Gratulacje dla ciebie i zobaczysz napewno wszystko ok będzie :-)

Pianistka jak u ciebie sytuacja? Lepiej już?

Konwalijka odezwij się też bo martwimy się co z tobą kochana..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf ale historia :) Gratuluje i trzymam za Was mocno kciuki :)

Zosia fakt, słodki juz jest :)

Też się martwię o konwalijkę....

justikf lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia szerokości i słonecznej pogody!!!!
    Pozdrów morze ode mnie :D

zosiaaa lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się.
    Rano wstałam, nie ma krwi jedynie brązowe resztki...
    Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca... ;)
    Teraz nie wiem co robić, czy jechać do szpitala czy nie...
    Justikf witamy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey jaki cudny boczek w suwaczkow :-) 2

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Pianistka jak odpuścilo to może lez i odpoczywaj a jutro idź do normalnego lekarza po zwolnienie co?

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf niezła historia. Jesteś doskonałym przykładem na to, że cuda się zdarzają i nigdy nie należy tracić nadziei.

Pianistka może na razie odpoczywaj i zobaczysz jak bedzie w ciągu dnia. Do szpitala możesz w każdej chwili pojechać. Oby już bylo dobrze.

Miłego dnia dziewczyny. U mnie pogoda ładna więc idziemy z fasolką na spacer :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jutro muszę iść do pracy... i nie wiem co robić... nie mam chęci iść do szpitala ale zwolnienie by się przydało... przedyskutuję to z mężem...
    W Norwegii jest tak ze do 3 dni moge sama sobie wziąć zwolnienie bez świstka od lekarza... akurat do czwartku byłabym w domu i w czwartek okazałoby sie czy mam leżeć czy mi żyłka pękła ;)
    tylko nie bardzo chcę to wykorzystywać w nowej pracy... ale niestety będę musiała...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:),
    Jak tam dziś samopoczucie? U was też jest taka ładna pogoda:)?
    Witaj Justikf.
    Pianistka jak masz taką możliwość bierz wolne do czwartku:)!
    Zosia szybkiej.i mało meczacej podróży:)

zosiaaa lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam plan... szef mnie zabije chyba bo pracuję dopiero od miesiąca... :/ ale wszystko mi jedno, oby tylko nie zaszkodzić fasoli... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka fosla najważniejsza, szef jak ludzki to zrozumie.

U nas dziś super pogoda więc zbiramy się na spacer :)

Miłego dnia!

Kasia02 lubi tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szef niestety mało ludzki, na dodatek jeszcze nie wie o ciąży... Czekam z tym do skończonego 12 tygodnia...
    Naściemniam że mam jelitówkę, rzygam, gorączka... Nawet jeśli się wkurzy to niestety, będzie mu musiało przejść :P

Kasia02 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ