SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

Pianistko oby dziś u Ciebie było spokojnie! Ja chyba bym wzięła to zwolnienie do czwartku mimo wszystko ;)

Justi ale historia! Kochana, kciuki za Ciebie trzymam. Niech rośnie zdrowo maleństwo :)

Zoasiu bezpiecznej podróży i udanego wyjazdu kochana :)

Dla wszystkich udanego dnia oczywiście :)

U mnie zatoki chyba poległy. Mam paskudny ropny katar i jak za dwa dni nic lepiej nie będzie, to jednak lekarz. Na razie inhalacje dają radę :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam w grafiku do pracy jedynie poniedziałek i wtorek więc te 2 dni wezmę wolne :) Szef się wścieknie, trudno... nie jest pępkiem świata... :)
    Póki co nawet brązowe plamienie zniknęło :)
    Idę zjeść tosty :)
    Ale się wczoraj objadłam :) mąż zrobił nuggetsy (frytownica to jego ulubiony sprzęt w kuchni) :) dorobiłam sosik czosnkowy :D mniaaaam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ale się wczoraj objadłam :) mąż zrobił nuggetsy (frytownica to jego ulubiony sprzęt w kuchni) :) dorobiłam sosik czosnkowy :D mniaaaam :)

U mnie dziś mąż umył frytkownice i wymienił olej, więc robię do obiadu kulki ziemniaczane :P Sosik czosnkowy też mam, także będę kurować nim zatoki :D

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kulki ziemniaczane <3 pamiętam jak jeszcze w Polsce je jadłam :)
    a pamiętasz snacki? Takie kwadraciki do smażenia :) dzisiaj mam ochotę na nie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja pamiętam te snacki. Uwielbiałam je hihihihihi
    Jak byłam mała mówiłam mamie żeby mi zrobiła "okienka "bo Tak wyglądały hihihihihi ale mi przypomniałas dzieciństwo.. Ciekawe czy idzie gdzieś je Jeszcze kupić hmm

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak.....kratki <3 Jeszcze nie dawno je jadłam :D Wiecie,że moja szwagierka je te snacki z cukrem pudrem? Może i wy tak jecie, ale zawsze takie nagusieńkie....Aaaaaa, muszę zerknąć czy są jeszcze w polskim sklepie :P Ostatnio u mnie były :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ale bym sobie coś zjadła.. Hmm tylko nie wiem co..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, mój mąż też na nie mówi okienka! :)
    Kupę lat nie było ich w sklepach ale teraz są bo zawsze gdy szwagier męża przyjeżdża z Polski to nam przywozi :)

Skierka, fakt, ludzie jedzą dziwacznie ale żeby z cukrem pudrem?! Nieee :) Ja tak na sucho zawsze jem :)
    U mnie w domu jak były pierogi z serem i jadło się ze śmietaną, to śmietanę wszyscy posypywali cukrem, a ja znam ludzi którzy posypują śmietanę solą! M. in mój mąż :)
    Albo np jak jemy tortille to ja używam sosu słodko kwaśnego lub mango curry. Ewentualnie czosnkowego, ale znam osoby które najpierw smarują tortille śmietaną! :D

Skierka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, tak zerknęłam, nie ma Cię w tabelce...

EDIT: wysłałam Ci link do tabelki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 13:09

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki chyba największy dla mnie szok był jak mnie teściowa uraczyła pierogami ruskimi :P To była taka historia, że męża poznałam tu, w Uk. Zaszłam w ciąże i w 4 miesiącu podjęliśmy próbę powrotu do Pl. Miałam wtedy poznać moją teściową. Ponieważ ja w ciąży, to tak mi chciała dogodzić i podpytywała, co ugotować. To mówię pierogi ruskie, bo dawno nie jadłam, a naszło mnie wtedy. Po 24h jazdy do Pl byłam już na prawdę głodna i tak mnie cieszyły te pierogi, ale jakże mocno się rozczarowałam....Otóż u mojego męża pierogi ruskie są z boczkiem w farszu i majerankiem (poza twarogiem i ziemniakami), a na dobicie, je się to ze śmietaną i cukrem :O o.O O matko!!!! Jaka to była męka! U mnie są zawsze z cebulką i bez majeranku i boczku i takich mi się chciało...no numer nie z tej ziemi :P

Pianistka lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka xD Ale numer :D te pierogi to faktycznie problem :D
    U mnie ruskich się w domu nie jadło wcale, a z serem twarogowym, troszkę ziemniaków + cukier :) takie deserowe na słodko. No i pamiętam jak po jakimś czasie naszego małżeństwa chciałam mężowi dogodzić i pierwszy raz w życiu zabrałam się za pierogi :) A u niego w domu jak na złość, nie jadło się z serem na słodko tylko ruskie :) No i się nie dogadaliśmy :D Zapytałam czy chce pierogi takie z twarogiem, to powiedział że tak! No to ja zadowolona nawaliłam do farszu cukru... wrócił z pracy, spróbował (a ja lepiłam te pierogi przez kilka godzin - wiadomo, debiut), zjadł jednego i więcej nie chciał. powiedział że to nie są prawdziwe pierogi! Pamiętam jak się pobeczałam xD Ale wiadomo, początki...
    Teraz już wiem, że dla męża pierogi z twarogiem mają być z cebulką przysmażaną na smalczyku ze skwareczkami, dużo soli i pieprzu i ZERO CUKRU :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Oooo ja pamiętam te snacki. Uwielbiałam je hihihihihi
    Jak byłam mała mówiłam mamie żeby mi zrobiła "okienka "bo Tak wyglądały hihihihihi ale mi przypomniałas dzieciństwo.. Ciekawe czy idzie gdzieś je Jeszcze kupić hmm
    Ja je do teraz jem;) oczywiście że je kupisz w Szczecinie nawet w żabce widziałam;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    To taki chyba największy dla mnie szok był jak mnie teściowa uraczyła pierogami ruskimi :P To była taka historia, że męża poznałam tu, w Uk. Zaszłam w ciąże i w 4 miesiącu podjęliśmy próbę powrotu do Pl. Miałam wtedy poznać moją teściową. Ponieważ ja w ciąży, to tak mi chciała dogodzić i podpytywała, co ugotować. To mówię pierogi ruskie, bo dawno nie jadłam, a naszło mnie wtedy. Po 24h jazdy do Pl byłam już na prawdę głodna i tak mnie cieszyły te pierogi, ale jakże mocno się rozczarowałam....Otóż u mojego męża pierogi ruskie są z boczkiem w farszu i majerankiem (poza twarogiem i ziemniakami), a na dobicie, je się to ze śmietaną i cukrem :O o.O O matko!!!! Jaka to była męka! U mnie są zawsze z cebulką i bez majeranku i boczku i takich mi się chciało...no numer nie z tej ziemi :P
    Oryginalne ruskie pierogi dostałaś ;)
    A kiełbasę z grilla jadłyscie kiedyś że śmietaną, ja nie bylam przekonana ale spróbowałam i pycha! ;D frytki z majonezem moje ulubione połączenie. Jem też placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem ;D wiem że niektórzy tak nie jedzą :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki ziemniaczane ja jem zawsze ze śmietaną i cukrem :) pyyycha
    Kiełbasy ze smietaną nigdy nie próbowałam :) frytki z majonezem zjem choć nie jest to moja ulubiona wersja frytek :)
    Ale jestem ciekawa czy próbowałyście kiedyś kanapki z serem żółtym i dżemem :) Meeeega <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Pianistko :D To u mnie tak było barszczem czerwonym zabielanym. W moim domu jadło się taki czysty ze śmietaną, a obok na talerzy ziemniaczki z cebulką. No i mówię mężowi,że może ugotuję, ale bez większego tłumaczenia. Po prostu barszcz czerwony zabielany. On,że ok. Zrobiłam, wołam, a on grzebie łyżką i pyta gdzie wiórki? :O Ja w szoku, jakie wiórki? W końcu wyszło na to,że spodziewał się barszczu ukraińskiego :D No ok. Na drugi raz gotują barszcz ukraiński. Dopieszczam, staram się (tak jak Ty z tymi pierogami) podaję, a on znowu grzebie z miną nieco dziwną....pytam co jest nie tak? "Nie lubię fasoli" o.O Nosz k**** trafiło mnie :P Od tamtej pory o wszystko pytam, żeby nie było,że coś nie jest tak. Fakt,że po tych kilku latach mąż dużo polubił z mojej kuchni, ale te początki :D

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Żadko teraz tu wpadam , ale trzymam cały czas za was wszystkie kciuki ! :-)

Milej niedzieli życzę :-)

Skierka, tomania2806 lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Skierka, na początku jest dużo śmiechu :) xD xD rozwaliłaś mnie fasolą :D Ale faktycznie tak się zdarza :)
    A skoro poznaliście się w Uk to domyslam się że pochodzicie z kompletnie różnych rejonów Polski co jest zrozumiałe.. Ale ja i mój mąż mieszkaliśmy 30 km od siebie :D :D
    U mnie jest taka różnica z pomidorową... Mój mąż lubi pomidorową taką czerwoną, z pomidorami z puszki, przecierem i czym tam jeszcze, a ja lubię taką ze śmietaną ledwo co pomarańczową :) I zawsze robię jedną bazę, nalewam sobie i potem dopiero dodaję pomidorów do jego wersji :D
    No i uwielbiam zupę owocową tzw "owocówka" :) No i kiedyś byłam chora i pytam D. "kochanie, zrobisz mi owocówkę?" A on na to "jak ja bym Ci zrobił to byś nie zjadła"... pytam "dlaczego?" a on na to "bo by była z mięsem"...
    Tak właśnie myśli mój mąż... a spróbuj na obiad zupę zrobić xD To powie że się napił i zapyta co na obiad :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki jadam tylko ze śmietaną kwaśną i tak nauczyłam dzieci :D Mąż na to patrzy dziwnie, ale cóż...tak mam. Placki ziemniaczane z cukrem, albo tylko z kwaśną śmietaną :P Kiełbasy ze śmietaną Agnesia nigdy nie próbowałam, choć pewnie by u mnie przeszło to, b lubie śmietanę :) A ser żółty dżemem jadłam, ale nie przepadam ;) Fajnie tak posłuchać czasem co inni jedzą :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, mam znajomego norwega, który na chleb kładzie pasztet, wędlinę i wali dżemem na koniec... mi się cofa na sam widok xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko hahaha...przy pasztecie i dżemie wymiękam :D Ale wiesz, mój mąż też zupy nie traktuje jako obiad, bo twierdzi,że to do picia jest :D Na szczęście jest taki,że jak robię coś, czego on nie zje, albo się nie naje,to sam zadba o siebie. No, czasem gotuję na 2 gary ;) No i fakt...ja Kielczanka, a mój z granicy polsko-niemieckiej, więc dwa różne światy :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ