SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Pianistko - jak sama pisałaś - może taka Twoja natura. Słyszałaś bicie serduszka na pierwszej wizycie, później plamiłaś i się zamartwiałaś, po czym na kolejnej wizycie znów zobaczyłaś bijące serduszko. Więc głowa do góry, dopóki nie boli brzuch i nie ma krwawienia, to nie ma się co negatywnie nakręcać. Przeleż dzisiejszy dzień, odpoczywaj. Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i liczę, że w czwartek serduszko będzie dalej biło jak szalone :* Ściskam mocno :)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... spróbuję jakoś dożyć do tego czwartku ale boję się strasznie... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje aaaaaaaa a na działce obok mojego domu kuzyn robi kawalerskie we wtorek ma ślub na który idziemy i tak mi pachnie grillem ze zwariuje a na kolacje robie tosty sobie no zesz ja chce kielbase.... a swoją drogą oby mi dzieci nie obudzili

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę kiełbasę z grilla ale skończyło się na pomidorowej i na deser jeżyny z malinami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:22

_nick00 lubi tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się objadłam grzybowej a teraz wysłałam małża na Orlen po hot-doga z sosem czosnkowym <3
    Na potem mam pełno owoców :D

jestem już 2kg na plusie :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja namówiłam męża na pizzę z sosem czosnkowym - była pyszna :)

Witam nowe dziewczyny:)

Monkey lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ja dziś byłam na wizycie w klinice. Niestety nic dobrego nie usłyszałam. Na usg widać pęcherzyk plodowy ale nie widać ciałka zoltkawego ani zarodka. Mamy się pojawić za tydzień. Profesor tylko powiedział ze wygląda to niepokojąco. Dziś jest 25dpt wiec raczej byłoby coś widać. Tak się boję że to już koniec... :(
    kochana głowa do góry ja też to przeżyłam poszłam do gina według ostatniej miesiączki w 7 tygodniu a tylko pęcherzyk zobaczyłam i też straciłam wiarę mimo że lekarz mówił że zarodek co prawda już powinien być ale zdarza sie że pojawia się póżniej kiedy owulacja pózno wystąpiła i kazał przyjsć nie wczesniej niż za tydzień i doradził cierpliwosć i dokładnie tydzień pozniej był już zarodek w dodatku już z serduszkiem uwierz mi to jest możliwe i rozumiem ciebie bo ten tydzień to masakra była ta niepewność i dlatego jestem na lutówkach a teoretycznie termin mam na 25 stycznia ale u mnie wiek dziecka mogą oceniać tylko na podstawie usg będzie dobrze:)

Monkey lubi tę wiadomość

Justi2
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Myślę dziś o konwalijce, nie wiecie co u niej? Renieczka nic się nie martw, tutaj jest tyle zaciśniętych kciuków i tyle życzliwych Ci osób, że wszystko musi być OK. I innej opcji nawet nie bierz pod uwagę. Pianistka, mój facebookowy polubiaczu, ani mi się waż mieć czarne myśli. Leż, włącz sobie jakiś fajny film, odpręż się i myśl tylko pozytywnie. W przeciwnym wypadku pofatyguję się do Ciebie (choćby rowerem :P ) i dam Ci taką nauczkę i lekcję pozytywnego myślenia o jakiej nawet nie śniłaś :)

A teraz pytanie ode mnie. Dzisiaj, przed prysznicem robiłam siusiu i jakiś dziwnie gęsty śluz zauważyłam, taki kisielowaty... Sądzicie, że to normalne? Nic mnie nie boli poza głową, czuję się raczej normalnie, tyle że mega chce mi się spać... Nie miałam tak wcześniej, dlatego pytam... Mam nadzieję, że to raczej nic groźnego?

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Myślę dziś o konwalijce, nie wiecie co u niej? Renieczka nic się nie martw, tutaj jest tyle zaciśniętych kciuków i tyle życzliwych Ci osób, że wszystko musi być OK. I innej opcji nawet nie bierz pod uwagę. Pianistka, mój facebookowy polubiaczu, ani mi się waż mieć czarne myśli. Leż, włącz sobie jakiś fajny film, odpręż się i myśl tylko pozytywnie. W przeciwnym wypadku pofatyguję się do Ciebie (choćby rowerem :P ) i dam Ci taką nauczkę i lekcję pozytywnego myślenia o jakiej nawet nie śniłaś :)

A teraz pytanie ode mnie. Dzisiaj, przed prysznicem robiłam siusiu i jakiś dziwnie gęsty śluz zauważyłam, taki kisielowaty... Sądzicie, że to normalne? Nic mnie nie boli poza głową, czuję się raczej normalnie, tyle że mega chce mi się spać... Nie miałam tak wcześniej, dlatego pytam... Mam nadzieję, że to raczej nic groźnego?
    Ja mam non stop taki śluz spokojnie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada24 wczoraj byłam u lekarza i dostałam na bakterie w moczu Monuril:) mam nadzieję że już pozbędę się ich heh..

6bf940ceba.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal krew w śluzie... póki co leżę i czekam do czwartku... jeśli będzie żywa krew lub pojawi się ból to jadę do szpitala i nie dam się zmyć...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianista trzymam kciukasy musi być wszystko dobrze z groszkiem, odpoczywaj kochana:)

6bf940ceba.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Kada24 wczoraj byłam u lekarza i dostałam na bakterie w moczu Monuril:) mam nadzieję że już pozbędę się ich heh..
    no i super zobaczymy co ja dostane hihi
    Pianistka łez nogi do góry a jak nie to jedz na IP

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na mega migreny dobrze jest zjeść łyżeczkę suchej sypanej kawy, przynajmniej mi po ok. Pół godziny przechodzi a boli mnie czasem tak ze nie mam siły zwlec się z łóżka. Poza tym ostatnio mam jakąś zwiększona ilość śluzu takiego biało - żółtego. To normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 21:29

201602111680.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziś zakręcony dzień i dopiero was doczytuję. My już prawie spakowani, jutro trochę odeśpię, dopakujemy się i około południa ruszamy nad morze :)

Renieczka trzymam kciuki, żeby pojawił się piękny zarodek za tydzień!

Pianistka za Ciebie też kciuki, ja myślę, że będzie dobrze :) ale oszczędzaj się!

Witam nowe lutówki :)

A gdzie się podziała Tysia??

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Pianistka wiem jak się stresujesz, każda z nas by się stresowała jakby zobaczyła choćby plamkę .. ja też siedzę i myślę że może mam bliźniaka który się usadowił w jajowodzie i też mnie trochę nosi.. ale nie ma wybacz musimy czekać do wizyt i dopiero wtedy będziemy sobie mogły pomarudzić. A jak na razie staramy się mysleć pozytywnie :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę do szpitala...
    Nie będę jechać teraz z paniką bo ani nie boli, ani krew się nie leje po nogach...
    Ale od poniedziałku muszę wracać do pracy a do czwartku nie chcę ryzykować... dlatego jutro pojedziemy do szpitala, mam nadzieję że mnie przebadają a jeśli nie to przynajmniej wezmę zwolnienie do tego czwartku...

Gosiak, Anabel lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka a jakie sa Twoje cykle? Bo moje dosc dlugie, a w cyklu zajscia w ciaze owulacje mialam dopiero w 26 dniu cyklu(bylam akurat wtedy na kontrolnej wizycie u gina i mowil ze moge sie starac) wiec moja ciaza z usg jest az o 10 dni mlodsza niz z OM, wiec moze i u Ciebie wystapila tak pozna owulacja :-) wyluzuj i badz dobrej mysli, trzymam kciuki :-)

Pianista rozumiem, ze sie stresujesz i napewno stresowalabym sie tak samo, ale stres nic nie da, badz silna i dzielna, jedynie to moze pomoc w tej sytuacji, trzymam kciuki za Ciebie i Twoja fasolinke :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jesteś dzielna babka. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. A zwolnienie faktycznie by ci sie przydało. Ja jestem spokojniejsza odkąd mam zwolnienie. W pracy dużo moze się wydarzyć, a w domu chcesz coś porobisz, chcesz to leżysz.

Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, bo parę godzin nie zaglądałam i widzę, ze nie tylko ja jem niezdrowe jedzenie. Mnie naszło na Maca....i dopięłam swego, zjadłam 2 i pół hamburgera i frytki i teraz mi niedobrze :( po prostu niczego nie umiem sobie odmówić :(

A co do śluzu, nie mam go cały czas, ale pojawia się biały (ale to moze być zasługa też luteiny) ale od czasu pojawia sie kremowo-żółty, więc może to normalne. Czytałam, że puki nie ma nieprzyjemnego zapachu to jest wszystko ok.

Chyba dziś nie zasnę tak mi niedobrze po tym jedzeniu :(

Trzymajcie się i spijcie dobrze :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Pianistko i jak na dziś?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ