Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pogotowia...
    Zaczął mnie boleć brzuch, położyłam się spać... gdy wstałam, znowu była ta sama krew co wczoraj.
    pojechalismy na pogotowie... nie było nawet ginekologa czy położnej więc nawet nie zrobili mi USG!!!
    Po wywiedzie lekarz powiedział że często we wczesnej ciąży pojawiają się takie plamienia i dopóki nie leci tyle krwi co przy okresie to jest ok o.o Powiedział że wg ostatniego usg wszystko było idealnie.
    Luzackie podejście... powiedział że w czwartek muszę iść do gina zrobić wszystkie badania i znaleźć przyczynę. Ale oczywiście ja nie odpuszczałam i nalegałam na USG. No i po moich naleganiach w końcu przyniósł detektor tętna płodu chociaż sam powiedział że nie jest doświadczony w tym. Najpierw pokazał mi mój puls a potem po chwili znalazł bicie serca dziecka, choć dla mnie to były tylko szumy i trzaski... Aż sam się ucieszył jak znalazł serce bąbla :)
    Powiedział że do czwartku to mi musi wystarczyć ale że dziecko żyje :)

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy aby nie za wcześnie na detektor tętna płodu? Na moje oko to ci tycke ściemnil żeby się ciebie pozbyć. Detektorem można znaleźć tętno od 11-12 tc . Używałam w poprzedniej ciąży.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, że detektora używa się jakoś od 12 tygodnia. No ale chyba w szpitalu nie robiliby takich akcji i nie wmawiali komuś, że serduszko bije bez sprawdzenia tego?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jeśli obsługuje go lekarz nie ginekolog to w zasadzie sam nie wie czego szukać ;) przede wszystkim trzeba sobie uświadomić ze na tym etapie ciąży to serce nawet nie jest sercem. No ale może na polskich porodowkach mają słabsze detektory ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, rozumiem że lepiej byłoby siedzieć i czekać na planowaną wizytę jak na zbawienie? Zrobiłam co moglam, więcej nie mogę.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, na tą chwilę nie można było zrobić nic więcej, niż wizyta w szpitalu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka w Norwegii rzeczywiscie moga miec lepszy sprzet wiec to nie musiala byc sciema! trzymaj sie zrobilas wszystko co moglas, a powiedz jaki to jest bol? Bo np mnie dwa dni temu przez chwile bolal tak, ze sie wystraszylam, a potem wyczytalam, ze w 8 tyg to normalne

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bolało tak słabo... ale ja panikara jestem straszna :P przy @ zwijam się z bólu a tak od tygodnia pobolewa tak ale ledwo ledwo. nie można tego porównać z bólem @...
    Czytałam w necie że te nowoczesne detektory profesjonalne wykrywają tętno od 9tc...a wg usg moje dziecie jest starsze o tydzień... póki co nic lepszego nie mogę zrobić a uwierzcie, że poruszyłam tam niebo i ziemię. czekam spokojnie do czwartku... no i szef odpisał na sms... życzy powrotu do zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 22:49

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mandragora, rozumiem że lepiej byłoby siedzieć i czekać na planowaną wizytę jak na zbawienie? Zrobiłam co moglam, więcej nie mogę.
    Ty chyba mnie zle rozumiesz. Nie oceniam ciebie, tylko lekarza. Bardzo dobrze ze pojechałas na ip, ale źle ze lekarz w ten sposób postąpił, nie wydaje mi się żeby był fair.

• Max Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-D dopiero dzisiaj Was odwiedzam. Zaczęły mi się mdlosci i chodzę ciągle glodna ale też ledwo coś w siebie mogę wcisnąć, na myśl o jedzeniu mi niedobrze. Siostra mi dziś zrobiła smaka na pizze i jak jadłam o mi smakowała a teraz mi wszystko w gardle stoi...

Cały dzień prawie przeleżałam, jajnik mnie znów przez kilka minut dość mocno bolał. No i maz mi się przeziebil i rozsiewa zarazki więc go dziś wysłałam do drugiego pokoju do spania ;-)

Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ze mną bo mamy trochę zakupów do zrobienia. No i coraz bardziej się stresuję przed czwartkową wizytą.

Powodzenia dziewczyny na jutrzejszych.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny. Pianistka trzymaj się ciepło i nie denerwuj. Dla twojej kropki potrzebny teraz spokój. Spokojna szczesliwa matka to szczesliwe dziecko ;) Wszystko będzie dobrze.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko większość słyszała, a ja wiem,że są detektory, które wykrywają tętno płodu już w 9-10 tygodniu ciąży. Sama słyszałam u swojego synka dokładnie w 9t+2dni. Dużo zależy od sprzętu, ale nie jest to nie możliwe :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie 8+3 ale wg usg powinno być jakieś 9+2 własnie... wątpie aby lekarz ściemniał... tutaj oni nie wpadliby nawet na taki przekręt... nie pytajcie dlaczego ale oni nie umieją kłamać i oszukiwać... ;)
    Będzie dobrze, musi być... fasol musi walczyć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co innego niż w Polsce, tutaj same kłamstwa i obłuda :D

Serce bije, jest dobrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 23:25

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No u mnie 8+3 ale wg usg powinno być jakieś 9+2 własnie... wątpie aby lekarz ściemniał... tutaj oni nie wpadliby nawet na taki przekręt... nie pytajcie dlaczego ale oni nie umieją kłamać i oszukiwać... ;)
    Będzie dobrze, musi być... fasol musi walczyć :)

U nas by nikt nie ściemniał z prostej przyczyny. W przypadku błędu lekarskiego prawo jest zawsze po stronie pacjenta...ot, taki kraj ;) A co to oznacza dla lekarza wiadomo. Twój fasolek ma się na pewno świetnie, więc go nie denerwuj swoim dumaniem :P Do czwartku szybko zleci :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka.. serducho musi bić przez najbliższe 100 lat :) Trzymaj się mocno do czwartku :)

Powodzenia dla jutro wizytujących. Ja dziś objadłam się polskim jadłem z grila u teściów i ledwo chodzę :) Tak więc Dobranoc :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - trzymaj się ciepło i obie czekamy na wizyty do czwartku. Dobrze wiem co czujesz, to samo przechodziłam ! Życzę Ci żeby plamienia ustały tak jak i u mnie. U mnie chyba problematyczny był niski progesteron.

Życzę dobrego dnia!!!

Ja z każdym dniem lepiej się czuję. W ubiegłym tygodniu byłam bardzo nieefektywna w swojej pracy, więc od dziś muszę troszkę przycisnąć a i czas wówczas inaczej będzie mijać do wizyt, które mam na horyzoncie.
    Brzuch nie boli tak jak na samym początku. Mam całkiem dobre wypróżnianie.
    Piersi pobolewały na samym początku - teraz już średnio i przestały póki co rosnąć.
    Mdłości i innych tego typu dolegliwości również brak.

Z niecierpliwością czekam na czwartkową wizytę. Liczę, zobaczyć coś więcej na USG. Liczę również na serducho. Fajnie byłoby również ustalić tydzień ciąży. Czy obecnie wchodzę w 7, czy może w 8 tydzień.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś mam wizytę na 20 dopiero czytam was to macie tyle objawów ze szok ja mam tylko ze rano mdłości zjem śniadanie i witaminy prenatalne i jux nie mam smaków zbytnio tez niemam a io cyckach nie wspomnę wogole nie bolą nic a nic. .. i jakoś się nie przejmuje ze coś złego może się dziać

justikf, domiii lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka trzymam kciuki, odpoczywaj i postaraj się myśleć pozytywnie.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to mdłości chyba zagościły na stałe, raz mniejsze raz większe. Na szczęście obchodzi się na razie bez wizyt w toalecie. Spać nadal długo nie mogę, pobudka między 4 a 5 to już codzienność dla mnie, tyle, że coraz mniej siły przez to mam. Siedzę teraz w pracy i na myśl, że jeszcze tyle godzin do powrotu do domu gorzej mi się robi.

Jadę dziś sobie kontrolnie po pracy zrobić jeszcze jedną betę, tak z ciekawości. Lubię cyferki =D No i wizyta w piątek, więc już coraz bliżej :) Jeszcze 4 dni muszę wytrzymać...

Trzymam kciuki za dobre samopoczucie Was wszystkich i za dzisiejsze wizyty. Powodzenia!

Miłego dnia :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny :) ja właśnie wygramoliłam się z łóżka :) ide zjeść śniadanko i zabieram się za obiecany porządek... Zaplanowałam sobie codzienne sprzątanie 1 pomieszczenia w naszym domku :) hihihihi a co tam - jak ambitnie :) hihihihi

Już doczekać się nie mogę dzisiejszej wizyty...oby wszystko ok było..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ