Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pogotowia...
Zaczął mnie boleć brzuch, położyłam się spać... gdy wstałam, znowu była ta sama krew co wczoraj.
pojechalismy na pogotowie... nie było nawet ginekologa czy położnej więc nawet nie zrobili mi USG!!!
Po wywiedzie lekarz powiedział że często we wczesnej ciąży pojawiają się takie plamienia i dopóki nie leci tyle krwi co przy okresie to jest ok o.o Powiedział że wg ostatniego usg wszystko było idealnie.
Luzackie podejście... powiedział że w czwartek muszę iść do gina zrobić wszystkie badania i znaleźć przyczynę. Ale oczywiście ja nie odpuszczałam i nalegałam na USG. No i po moich naleganiach w końcu przyniósł detektor tętna płodu chociaż sam powiedział że nie jest doświadczony w tym. Najpierw pokazał mi mój puls a potem po chwili znalazł bicie serca dziecka, choć dla mnie to były tylko szumy i trzaski... Aż sam się ucieszył jak znalazł serce bąbla
Powiedział że do czwartku to mi musi wystarczyć ale że dziecko żyje
justikf lubi tę wiadomość
-
Pianistka w Norwegii rzeczywiscie moga miec lepszy sprzet wiec to nie musiala byc sciema! trzymaj sie zrobilas wszystko co moglas, a powiedz jaki to jest bol? Bo np mnie dwa dni temu przez chwile bolal tak, ze sie wystraszylam, a potem wyczytalam, ze w 8 tyg to normalne

-
oj bolało tak słabo... ale ja panikara jestem straszna
przy @ zwijam się z bólu a tak od tygodnia pobolewa tak ale ledwo ledwo. nie można tego porównać z bólem @...
Czytałam w necie że te nowoczesne detektory profesjonalne wykrywają tętno od 9tc...a wg usg moje dziecie jest starsze o tydzień... póki co nic lepszego nie mogę zrobić a uwierzcie, że poruszyłam tam niebo i ziemię. czekam spokojnie do czwartku... no i szef odpisał na sms... życzy powrotu do zdrowia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 22:49
-
Ty chyba mnie zle rozumiesz. Nie oceniam ciebie, tylko lekarza. Bardzo dobrze ze pojechałas na ip, ale źle ze lekarz w ten sposób postąpił, nie wydaje mi się żeby był fair.Pianistka wrote:Mandragora, rozumiem że lepiej byłoby siedzieć i czekać na planowaną wizytę jak na zbawienie? Zrobiłam co moglam, więcej nie mogę.
-
Hej dziewczyny
dopiero dzisiaj Was odwiedzam. Zaczęły mi się mdlosci i chodzę ciągle glodna ale też ledwo coś w siebie mogę wcisnąć, na myśl o jedzeniu mi niedobrze. Siostra mi dziś zrobiła smaka na pizze i jak jadłam o mi smakowała a teraz mi wszystko w gardle stoi...
Cały dzień prawie przeleżałam, jajnik mnie znów przez kilka minut dość mocno bolał. No i maz mi się przeziebil i rozsiewa zarazki więc go dziś wysłałam do drugiego pokoju do spania
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ze mną bo mamy trochę zakupów do zrobienia. No i coraz bardziej się stresuję przed czwartkową wizytą.
Powodzenia dziewczyny na jutrzejszych. -
Pianistko większość słyszała, a ja wiem,że są detektory, które wykrywają tętno płodu już w 9-10 tygodniu ciąży. Sama słyszałam u swojego synka dokładnie w 9t+2dni. Dużo zależy od sprzętu, ale nie jest to nie możliwe
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
No u mnie 8+3 ale wg usg powinno być jakieś 9+2 własnie... wątpie aby lekarz ściemniał... tutaj oni nie wpadliby nawet na taki przekręt... nie pytajcie dlaczego ale oni nie umieją kłamać i oszukiwać...

Będzie dobrze, musi być... fasol musi walczyć
-
Pianistka wrote:No u mnie 8+3 ale wg usg powinno być jakieś 9+2 własnie... wątpie aby lekarz ściemniał... tutaj oni nie wpadliby nawet na taki przekręt... nie pytajcie dlaczego ale oni nie umieją kłamać i oszukiwać...

Będzie dobrze, musi być... fasol musi walczyć
U nas by nikt nie ściemniał z prostej przyczyny. W przypadku błędu lekarskiego prawo jest zawsze po stronie pacjenta...ot, taki kraj
A co to oznacza dla lekarza wiadomo. Twój fasolek ma się na pewno świetnie, więc go nie denerwuj swoim dumaniem
Do czwartku szybko zleci
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
nick nieaktualnyPianistka - trzymaj się ciepło i obie czekamy na wizyty do czwartku. Dobrze wiem co czujesz, to samo przechodziłam ! Życzę Ci żeby plamienia ustały tak jak i u mnie. U mnie chyba problematyczny był niski progesteron.
Życzę dobrego dnia!!!
Ja z każdym dniem lepiej się czuję. W ubiegłym tygodniu byłam bardzo nieefektywna w swojej pracy, więc od dziś muszę troszkę przycisnąć a i czas wówczas inaczej będzie mijać do wizyt, które mam na horyzoncie.
Brzuch nie boli tak jak na samym początku. Mam całkiem dobre wypróżnianie.
Piersi pobolewały na samym początku - teraz już średnio i przestały póki co rosnąć.
Mdłości i innych tego typu dolegliwości również brak.
Z niecierpliwością czekam na czwartkową wizytę. Liczę, zobaczyć coś więcej na USG. Liczę również na serducho. Fajnie byłoby również ustalić tydzień ciąży. Czy obecnie wchodzę w 7, czy może w 8 tydzień.
-
Hej ja dziś mam wizytę na 20 dopiero czytam was to macie tyle objawów ze szok ja mam tylko ze rano mdłości zjem śniadanie i witaminy prenatalne i jux nie mam smaków zbytnio tez niemam a io cyckach nie wspomnę wogole nie bolą nic a nic. .. i jakoś się nie przejmuje ze coś złego może się dziać
justikf, domiii lubią tę wiadomość
-
Pianistka trzymam kciuki, odpoczywaj i postaraj się myśleć pozytywnie.
Jeśli chodzi o moje samopoczucie to mdłości chyba zagościły na stałe, raz mniejsze raz większe. Na szczęście obchodzi się na razie bez wizyt w toalecie. Spać nadal długo nie mogę, pobudka między 4 a 5 to już codzienność dla mnie, tyle, że coraz mniej siły przez to mam. Siedzę teraz w pracy i na myśl, że jeszcze tyle godzin do powrotu do domu gorzej mi się robi.
Jadę dziś sobie kontrolnie po pracy zrobić jeszcze jedną betę, tak z ciekawości. Lubię cyferki
No i wizyta w piątek, więc już coraz bliżej
Jeszcze 4 dni muszę wytrzymać...
Trzymam kciuki za dobre samopoczucie Was wszystkich i za dzisiejsze wizyty. Powodzenia!
Miłego dnia
-
hej hej dziewczyny
ja właśnie wygramoliłam się z łóżka
ide zjeść śniadanko i zabieram się za obiecany porządek... Zaplanowałam sobie codzienne sprzątanie 1 pomieszczenia w naszym domku
hihihihi a co tam - jak ambitnie
hihihihi
Już doczekać się nie mogę dzisiejszej wizyty...oby wszystko ok było..