SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie się okaże ale może i w czwartek ja idę :)
    Dzisiaj w sumie chcę się tylko dowiedzieć czy z bąblem ok i czy nie ma mechanicznych przyczyń krwawienia typu krwiak itd. Może to nadżerka lub uszkodzona błona ale chcę wiedzieć czy dziecku coś grozi czy nie...
    Pewnie macie już dość tych moich jęków i się nie dziwię... ale martwię się... długo czekalismy na tę ciążę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 patrząc na godzinę to podziwiam za energię i chęci :) i aż zazdroszczę :)
    Mi ciężko się zmotywować, żeby wyskoczyć z piżamy i iść po zakupy. Nic mi się nie chce.

A moze macie pomysł na jakiś lekki obiad, bo mi problemy trawienne nie dają żyć :(

Pianistka daj spokój jakie dosyć, po to tu wszystkie jesteśmy, żeby sie wspierać. My tez kilka lat o ciąże walczyliśmy wiec wierzę, jak to musisz przezywać. Jesteśmy z Tobą, jesteś bardzo dzielna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:03

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nikt nie ma Cię dość - w każdym razie ja jeszcze NIE :) hehehhe
    Każda się martwi o swojego bobasa, tym bardziej że tyle się staraliście i przeszliście :) dawaj znać tylko co tam lekarz Ci powiedział :)

A powiem Tobie lelewela, że wykorzystuje dopóki jeszcze mam ochotę robić i siły bo potem może być gorzej...

Hmm coś lekkego na obiadek? A zrób zupke jakaś taką lekką mix warzywny.. tylko pytanie czy Twój mąż się tym zadowoli..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania ja już też kilka dni temu pisałam co tam u Konwalii i cisza.... nie odzywa się w ogóle :(

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupkę warzywną jadłam pół tamtego tygodnia hehe a mąż...faktycznie jadł, nic nie powiedział, ale miałam wrażenie że wciągnął by coś innego :)

Pianistka lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo sobie ugotuj na parze kurczaka z warzywami. A mężowi zorganizuj jakieś kotlety itp :)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, boję się tej wizyty strasznie...
    Jeśli okaże się że serduszko przestało bić... :(
    Bardzo chciałabym się dowiedzieć że mam nadżerkę albo pękające naczynka na szyjce...
    A co jeśli lekarz uzna że z dzieckiem wszystko super i nie ma powodu do krwawień? Będę chyba musiała uznać że taka moja uroda... Ale ja jestem jak dr House... Zawsze muszę znać przyczynę...

Co do obiadu to ja mam chęć na makaron ze szpinakiem :) Ale ja jestem wszystkożerna i gotuję bardziej pod męża bo to on ma większe zachcianki :)
    Dzisiaj rano mnie obudził, przyszedł na dziubka przed wyjściem i mówi żebym dzisiaj nie wstawała, to jak wróci to zrobi zapiekanki :)
    Swoją drogą jestem ciekawa jaka faktura przyjdzie mi za wczorajszą wizytę na pogotowiu...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela a może zrób cous cous curry z warzywami i do tego pieczone udka :) pychotka :)

Wiecie co, zanim podjęłam pracę w hotelu, pracowałam na kuchni... Jak ja się cieszę że nie muszę gotować 8 godzin dziennie w ciąży xD chociaż przechodzę ciąże bardzo lekko to wyobraźcie sobie iriss czy inne rzygające Panie całe dnie przy garach :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra wracam do dalszego sprzątania bo jeszcze obiadek mi zostal do zrobienia.... i musze sie wykapac ogarnac przed lekarzem :)do pozniej dziewczyny buuziaki

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dobry pomysł, zjem coś i musze po zakupy skoczyć.

Wiem, ze się boisz wizyty. Ja bałam się strasznie, a ty z tymi krwawieniami to już wogóle, ale zobaczysz, że bedzie dobrze. najważniejsze, ze to dziś i nie musisz już tyle czekać.
    Ja się cieszę ze zwolnienia, bo czasem bywało tak, ze śniadanie jadałam o 14 bo nie było czasu. A teraz tego sobie nie wyobrażam, bo jak poczuję głód to aż mnie trzęsie. I byłam osobą dla której śniadania mogły nie istnieć a teraz to sie zmieniło.

A jeszcze szpinak uwielbiam, więc moze cos ze szpinakiem wymyslę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:28

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 do później, czekamy na wieści

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na poprawę humoru zaszalalam i kupiłam sobie całą masę ciuszków, trochę ciążowych,trochę takich luzniejszych obiecałam sobie ze będę zadbana ciezaroweczka.

W pierwszej ciąży wyglądała fatalnie i tak też się czułam, z każdą kolejną coraz bardziej się sobie podobała i teraz również mam zamiar wpaść w samozachwyt i uwielbienie, ;-)

Pianistka lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, współczuję akcji z glutenem... Pracowałam na kuchni i wiele osób miało celiakię i wiem jakie to ważne by nie używać tych samych sztućców i myć ręce po każdym dotknięciu mąki czy chleba... niestety nie kazdy ma tę świadomość :(
    Jestes już w 9 tygodniu więc chwila moment mdłości się skończą :)
    Dla pocieszenia powiem że mam kolezankę która właśnie jest w 35tc i rzyga cały czas nawet w nocy :/ Jeszcze nie dobiła do wagi sprzed ciąży.... średnio raz na 2 tygodnie jest w szpitalu z odwodnieniem :/ Dostaje leki przeciwwymiotne które podaje się po chemii :/
    Trzymaj się :) Może te opaski na Ciebie działają? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriss, mam przyjaciółkę norweżkę z którą w tamtym roku pojechałam do Polski :) Taki babski wypadzik... Boże, to była tragedia... W każdej jednej restauracji musiałam chodzić do kuchni i dopytywać się o skład jedzenia bo kelnerki nie miały pojęcia co to gluten... za każdym razem błagałam żeby uważali...
    Stresowałam się strasznie czy nie zawalą bo nie chciałabym żeby mi się ta koleżanka pochorowała...
    W Norwegii każdy kto pracuje w gastronomii nawet jako pomocnik musi przejść kurs o alergiach i alergenach... Uczyłam się na nim m in co szkodzi, jakie objawy wywołuje, jak unikać alergenów...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja melduję się z nad morza :) z przygodami, ale jesteśmy na miejscu. Za chwilę idziemy na plażę :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Pianistka dobrze, że się umówiłaś wcześniej na wizytę :)

Monkey, e-ness, ilka85 lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Hej

Ja melduję się z nad morza :) z przygodami, ale jesteśmy na miejscu. Za chwilę idziemy na plażę :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Pianistka dobrze, że się umówiłaś wcześniej na wizytę :)
    A co to za przygody? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości jak jestem długo na czco więc wczoraj było ciekawie na mszy :) ja mam bardziej wahania nastroju apetyt i senność no i cycki mi urosły.

• Monkey Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Zosiaaa zazdraszczam!!!!!

Kciukam kochane za dzisiejsze pomyślne wizytowania <3

domiii, zosiaaa lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za sprzątanie wezmę się po wizycie... póki co siedzę jak na szpilkach :( Cholernie się martwię że okaże się że serduszko przestało bić... Krwi już nie ma ale za to był taki wielki brązowy glut rozciągliwy... W sumie wygląda to jak śluz płodny tylko zabarwiony :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja za sprzątanie wezmę się po wizycie... póki co siedzę jak na szpilkach :( Cholernie się martwię że okaże się że serduszko przestało bić... Krwi już nie ma ale za to był taki wielki brązowy glut rozciągliwy... W sumie wygląda to jak śluz płodny tylko zabarwiony :/
    Przeciez wczoraj słyszałaś serduszko. Ot tak nie przestanie bić po jednej nocy.

Ja właśnie gdyby nie dzidzia miałabym owulacje i prawy jajnik mnie boli jak szalony (moj maluszek jest z lewego)

zosiaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ