SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Si si, od pierwszej wizyty :D

Oglądam ciuszki dziecięce i się rozczulam ehhh :D, jak widzę te maleńkie kubraczki to po prostu łzy mi się cisną do oczu :D

Agnesia, oglądałam dziś w internecie też Expander Mondo Greyline, też fajna propozycja, ohh nie mogę sie doczekać aż pojediemy oglądać bryki na żywo :D
    Ponieważ ja muszę mieć wszystko załawione, wybrane, zaplanowane wcześniej to podejrzewam że po prenatalnych będę męczyć męża :D aby pojechac pooglądać :D
    W końcu do kosztorysu się wpisze co i jak :D
    No właśnie ja też się będę wybierała oglądać wózeczki, niekoniecznie z moim lubym ale z moją mamą. Mój uważa że wózek ma być dla mnie wygodny i dla mnie ładny bo to ja nawięcej czasu będę z nim spędziała oraz uważa że mój gust jest odpowiedni i nie wybiore dziwadła. On się dostosuje do wszystkiego co ja wybiore:)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się zbierać i niedługo wychodzę... Dam znać po wizycie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka też trzymam kciuki, żeby było dobrze! a bedzie na pewno:).
    Mi moja doktor powiedziała, że jak będzie powyżej 2,5 to do endokrynologa.. a tak to nie

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Konwalijka trzymam mocno kciuki za Twojego kropka.

Pianistka za Twojego też :) niech będą silne i zdrowe

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach.
    A jutro kto wizytuje? Ja, Bianka, ktos jeszcze?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Iriss, domiii i wszystkim innym które pisały do mnie wcześniej DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Myślałam że jak będę w szpitalu to będę się czuła bezpiecznie ale niestety nie daje to gwarancji ze będzie ok,wręcz nie w ogóle nie mam poczucia bezpieczeństwa.
    Całe szczęście ze prywatnie mój doktor to taki skarb i wiem ze niedługo drugi raz mamą zostane ;-)

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Mianowicie chodzi o TSH, czy wynik 2.48 jest niepokojący? Niby norma jest wyższa ale słyszalam ze powyżej 2 w ciazy to zły wynik. Czy slyszalyscie coś na ten temat?Może to jakieś błędne info.

Dziękuję ,buziaki

Z tego co słyszałam TSH w ciąży powinno być poniżej 2,5. I trzymaj się, wierzę że lada dzień serduszko się pojawi:)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, serduszko ma jeszcze czas się rozwinąć :)
    tez zauważyłam że częste wchodzenie na forum odbiera mi radość, wyszukuje u siebie różnych objawów, a każda jest inna. Na poważnie zaczęłam się zastanawiać z usunięcia siebie z forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    kasia, no częste wizyty w toalecie to norma, macica się lekko powiększa i ciśnie na pęcherz, więc się nie martw :), później sie dopiero zacznie haha ;)

Konwalijka, mój lekarz też był zdania, że lepiej w domu (oczywiście jeżeli nie ma jakiś akcji, które wymagają hospitalizacji) bo to komfort psychiczny jest inny, a skoro dostałaś leki i masz czekać, to w domku z rodziną lepiej :)

Agnesia, ja uwielbiam zakupy z mężem bo: ja jestem wzrokowcem i szybko się napalam, a ten jak ogląda to znajdzie najmniejsze wady itp. np spodnie prawie kupiłam, znalazł skazę i szukał mi takich idealnych, butki zawsze ogląda czy dobrze sklejone hehe, ja to bym brała od razu :D. Co prawda ocena wózka i jego funkcjonalności będzie należała do mnie, ale ja wiem że pod kątem technicznym mąż niech sprawdza :P. Z mamą na pewno uderzę na zakupy ciuszkowe i coś czuję, że popłyniemy bo dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuk/wnuczka :D
    Ahhh no widzisz a to ja jestem ta szukająca skazy :D musze oglądać każdy produkt czy nie ma ubytku itd. :D

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka trzymam kciuki żebyś zobaczyła serduszko...wszystko jest tak indywidualną sprawą, że unikanie czytania jest dobrą metodą żeby negatywne myśli nie przychodziły...a podejście Twojego lekarza super...myślący i empatyczny...bezcenne!!

Pianistka trzymam kciuki, żeby lekarz Cię uspokoił bo na pewno wszystko jest dobrze!!

Ja jestem po weekendowym maratonie weselno-poprawinowym...lekko zmęczona ale kawa trochę mi pomogła:) Niestety jedzenie weselne i jego widok różnie na mnie oddziaływało, ale tragedii nie było...jedynie pod koniec zaczęły mnie boleć plecy i to był znak, że koniec imprezy dla Nas:) W drodze powrotnej mało nie zasnęłam ale jakoś nas dowiozłam...chociaż lekko nie było...zasypiałam na maksa :P

Powodzenia dla wizytujących dzisiaj!!:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia. Mnie na OF koleżanki uprzedzały ze początki na belly są trudne. I trymestr to głównie strach, nakręcanie sie i porównywanie objawów. Staram się podchodzić do tego z dystansem bo kazda z nas jest inna i nie można sie porównywać. Pozniej objawy mijają i przychodzą przyjemniejsze rzeczy. Agnesia, a kto mi i Iriss dokładnie expandera oceni jak będę zamawiać jak nie Ty? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:42

domiii, Fleur-de-lis lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh juz mam dość non stop wymiotuje jedynie na spacerze było ok tylko wróciliśmy do domu bo pora spania synka to znowu mdli wymiotuje kręci się w głowie eh...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg internetu (wiem wiem, ale nie zabijajcie mnie :D ) odsetek poronień po usłyszeniu serduszka do 8 tc wynosi 1%... Zaczęłam się nad tym zastanawiać i stwierdziłam, że w większości, to kobiety po stratach piszą na forum. Jeśli na wątku o np obumarciu ciąży jest 10 dziewczyn które to spotkało to nie oznacza że 100% plamień w ciązy się tym kończy a jedynie że 0.1% ciężarnych pisze o tym w internecie...
    Nieświadomość jest wspaniała...
    Mam przyjaciółkę która po pierwszym usg w 5tc wrzuciła na fb zdjęcie z USG zapytałam ją czy nie obawia się, że coś się stanie i że wszyscy będą wiedzieli?? A ona nawet nie wiedziała że jest coś takiego jak ciąża biochemiczna?! Dziewczyna jest teraz szczęśliwie w 35 tc...
    Więc pomyślałam sobie, tak na logikę, dlaczego ja mam być w tym 1% pechowców? Wybaczcie za określenie ale mam wrażenie że pierdole straszne durnoty i jestem zdrowo rąbnięta jeśli zakładam że moja fasolka nie żyje...
    Bo niby dlaczego miałabym być w tym 1%?
    Nigdy w życiu nie wygrałam big milka z patyczka ani tatuażu z czipsów, nigdy nie trafiłam nawet 3 w lotka! W życiu nie spotkało mnie nigdy nic takiego "raz na milion" (oprócz wspaniałego męża ale ich jest więcej) :D
    Ma być dobrze i już! Jeśli mój fasol ma nosić imię boga walki to ma walczyć i już!
    I takim oto pozytywnym akcentem żegnam się z wami i pełna optymizmu idę na wizytę! :)

Kasia02, Cynamonowa, kkkaaarrr, Max, justikf, zosiaaa, niezapominajka_86, Fleur-de-lis lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka maluch jest silny i na pewno za te trzy dni pojawi mu się serduszko :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty, obyśmy wszystkie przyniosły dobre wieści :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Iriss, domiii i wszystkim innym które pisały do mnie wcześniej DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Myślałam że jak będę w szpitalu to będę się czuła bezpiecznie ale niestety nie daje to gwarancji ze będzie ok,wręcz nie w ogóle nie mam poczucia bezpieczeństwa.
    Całe szczęście ze prywatnie mój doktor to taki skarb i wiem ze niedługo drugi raz mamą zostane ;-)

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Mianowicie chodzi o TSH, czy wynik 2.48 jest niepokojący? Niby norma jest wyższa ale słyszalam ze powyżej 2 w ciazy to zły wynik. Czy slyszalyscie coś na ten temat?Może to jakieś błędne info.

Dziękuję ,buziaki
    Ja mam 2,70 tsh w poprzedniej ciąży 2,5 miałam ale niby norma

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, widzę że rozsądek wrócił!!! :D
    Tia, musiałam wziąć prysznic i przemyślałam to na spokojnie...
    Podejrzewam że te wahania to przez hormony... Bo jeszcze nie raz będę panikowała...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wiem, że częstsze wizyty są jak najbardziej normalne, ale ja teraz chodzę chyba rzadziej.. eh , ale dobra nie bede się nakręcac i tak jestem zestresowana czy wszystko tym razem jest dobrze.

dzięki za słowa wsparcia i otuchy.
    najchętniej bym coś porobiła w domu, ale nie mam siłyyy :(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie a wiec tak na obrazie usg ciaza nadal wyglada na mlodsza niz z om w sensie mniej widac niz powinno byc widać... ale beta rosnie zdaniem lekarza super prawidlowo, tsh tez super, badania genetyczne jakies z krwi mi ostatnim razem robili tez super, wiec kaze byc dobrej mysli bo on juz sam tez skolowany zastanawia sie czy mimo stymulacji, badan i zastrzykow owu nas nie zrobila troche w konia i nie byla nieco pozniej... narazie jest pecherzyk ktory bylo odrazu wyraznie widac, dwa razy na chwile udalo mu sie zlapac obraz w ktorym bylo cos w pecherzyku widac, powiedzial ze mozliwe ze to juz echo zarodka ale nie udalo mu sie tego zlapac na dluzej tak zeby zrobic zdjecie... Podsumowujac na usg dalej wszystko mniejsze niz by sie mozna bylo spodziewac ale wiecej niz ostatnim razem i krew tez dobra, dostalam zwolnienie na kolejny tydzien i za tydzien kolejna kontrola... strasznie bym chciala zeby juz bylo widac maluszka nieodwolalnie... nie powiem zmartwił mnie trochę fakt, że wiele z was a właściwie chyba każda w 6 tygodniu widziała już dzidziusia z serduszkiem, no ale pozostaje mi tylko wiara, że ciąża jest młodsza i wszystko będzie dobrze...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozostałe dziś wizytujące!!!

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Iriss wiem, że częstsze wizyty są jak najbardziej normalne, ale ja teraz chodzę chyba rzadziej.. eh , ale dobra nie bede się nakręcac i tak jestem zestresowana czy wszystko tym razem jest dobrze.

dzięki za słowa wsparcia i otuchy.
    najchętniej bym coś porobiła w domu, ale nie mam siłyyy :(

Kasia ja chodze tak samo jak przed ciążą - no może ciut częściej. To zależy od tego też ile pijecie.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka i Pianistka trzymam kciuki! Musi być dobrze :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja mam mdłości jak jestem długo na czco więc wczoraj było ciekawie na mszy :) ja mam bardziej wahania nastroju apetyt i senność no i cycki mi urosły.

My wczoraj musieliśmy wyjść z kościoła, tak mnie mdliło. Może gdyby ksiądz się tak nie rozwodził, to bym wytrzymała do końca, ale minęło 40 minut, a ksiądz był ciągle w trakcie kazania ;-)

Miałam plan, żeby umyć okna, skoro nigdzie na urlop nie wyjechaliśmy. Ale całe dnie bym leżała, całe dnie mnie mdli. I jeszcze męża mi coraz bardziej rozkłada...

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ