SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka musisz być dobrej myśl!!! Wszystko będzie ok! :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie, że naprawdę się staram ^^
    Iriss, Norwegia piękny kraj, zapraszamy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wracam po tygodniowej nieobecności na forum. Miałam bardzo podróżniczy tydzień (3 dni w Madrycie, 4 dni w Rzymie), mój mały groszek zaliczył 4 loty samolotem, jak nic podróżowanie próbuje w nim zaszczepić od pierwszych dni :)

Pomimo najszczerszych chęci zapewne nie nadrobię kilkudziesięciu stron forum, ale mam nadzieję, że są tam same dobre wiadomości, że wasze maleństwa rosną jak na drożdżach, a wam ciążowe dolegliwości doskwierają jak najmniej :)

W środę mam wizytę, niestety nie u mojego głównego lekarza tylko w Medicover skąd mam zamiar wyciągnąć skierowanie na wszystkie badania, które powinnam mieć za darmo w ramach abonamentu. Cały czas się zastanawiam, czy powiedzieć wprost lekarzowi z Medicover, że ciąże prowadzi kto inny i od niego oczekuje tylko skierowań czy się nie przyznawać, że mam już swojego lekarza, aby nie robił mi jakichś problemów ze skierowaniami. Czy któraś z was może jest / była w podobnej sytuacji??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :)

a ja pierwszą wizytę mam dopiero za tydzień.. już się nie mogę doczekac..
    ja też, jak jestem chwilę głodna to od razu mi niedobrze. Poza tym jestem cały czas senna i najchętniej bym lezała, drzemała i tak w kółko..Też tak macie?
    a jak u was z wizytami w toalecie, faktycznie częściej chodzicie?bo ja na początku tak, ale teraz wydaje mi się, że rzadziej..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr ja bym chyba powiedziała, że ktoś inny prowadzi moją ciąże, ale niestety go nie ma, a potrzebuję skierowania. Twój lekarz na urlopie?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, którą mają dziś wizyty:)!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jak u Was jest z cisnieniem?Kontrolujecie?Ja zawsze miałam książkowe 120/80 teraz jakby troche spadło 100/65.Puls zawsze miałam ok.60 teraz jednak czasami 50 uderzeń/min.Co myślicie?

olenka173065
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Cześć dziewczyny! Wracam po tygodniowej nieobecności na forum. Miałam bardzo podróżniczy tydzień (3 dni w Madrycie, 4 dni w Rzymie), mój mały groszek zaliczył 4 loty samolotem, jak nic podróżowanie próbuje w nim zaszczepić od pierwszych dni :)

Pomimo najszczerszych chęci zapewne nie nadrobię kilkudziesięciu stron forum, ale mam nadzieję, że są tam same dobre wiadomości, że wasze maleństwa rosną jak na drożdżach, a wam ciążowe dolegliwości doskwierają jak najmniej :)

W środę mam wizytę, niestety nie u mojego głównego lekarza tylko w Medicover skąd mam zamiar wyciągnąć skierowanie na wszystkie badania, które powinnam mieć za darmo w ramach abonamentu. Cały czas się zastanawiam, czy powiedzieć wprost lekarzowi z Medicover, że ciąże prowadzi kto inny i od niego oczekuje tylko skierowań czy się nie przyznawać, że mam już swojego lekarza, aby nie robił mi jakichś problemów ze skierowaniami. Czy któraś z was może jest / była w podobnej sytuacji??

nie bałaś się latać samolotem tak wcześnie?
    ja mam lot na wakacje w pierwszym tygodniu drugiego trymestru i się zastanawiam czy to dobry pomysł.. głównie ze względu na różnicę ciśnień, możliwość powstania zakrzepów etc...

nie musisz się przyznawać, ale możesz :)
    kobieta nie ma obowiązku chodzenia tylko do jednego lekarza w czasie ciąży :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu mi nikt nie odp.? :(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Justikf to we trzy mamy wizytę w czwartek. Twoja pierwsza? U mnie miała być pierwsza ale byłam zmuszona iść wcześniej i wtedy widziałam tylko pęcherzyk. Teraz licze na zarodek i chciałabym zobaczyć serduszko.

To będzie czwarta w ciągu dziesięciu dni :-) Jak się dowiedziałam w ubiegły poniedziałek u jednego lekarza to poszłam jeszcze do drugiego, potem byłam przy krwawieniu zbadana w szpitalu ... i w nadchodzący czwartek będzie 4 spojrzenie :-) Chciałabym chodzić przynajmniej w 1 trymestrze co 2 tygodnie. A że mam dwóch niezależnych lekarzy to chyba sobie tak poukładam !

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    kkkaaarrr ja bym chyba powiedziała, że ktoś inny prowadzi moją ciąże, ale niestety go nie ma, a potrzebuję skierowania. Twój lekarz na urlopie?
    Mój lekarz nie jest na urlopie, ale przyjmuje prywatnie. Abonament z pracy mam w klinice Medicover, która też jest prywatna, ale skoro mam abonament to za badania płacić nie muszę. W Medicover niestety lekarze są różnej jakości, w każdym razie ja nie trafiłam na takiego, któremu chciałabym powierzyć prowadzenie ciąży w szczególności, że o naszą staraliśmy się ponad rok i udało się dzięki inseminacji. Stąd też plan jest taki, aby mój lekarz ciążę de facto prowadził i jego się słucham, a lekarza z Medicover chcę wykorzystać głównie do skierowań na bezpłatne badania :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już założone karty ciąży? :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze karty ciąży bo wciąż nie byłam u rodzinnego :) Ale zamierzam iść na dniach...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Nie wchodziłam na forum bo chciałam się wyłączyć i nie nakrecac.
    U mnie sytuacja wygląda tak ze plamienia miałam od srody ,nie były to takie jakieś gluty tylko takie brudzenie w brunatnym kolorze.Później nie było cały dzień i wieczorami albo rano.Myslalam ze dziś wyjdę ale znowu było wiecej i pani doktor podczas usg stwierdziła że nie widzi serduszka.Ten konowal co badał mnie w czwartek nie przekazal swojej wiedzy niestety i ona nie widziała czy od czwartkowego badania się coś zmieniło. Wg niej ciąża wygląda na 6 tydzień. Owulacje miałam 25.05 to myślicie że to możliwe ze jeszcze serduszko się pojawi? Powiedziała mi ze za 2-3 dni zrobi mi usg żeby porównać. Po badaniu plamienie się bardzo nasiliło i przybrało nawet jaśniejszy kolor ale to zaraz po badaniu bo teraz już jest czysto. Powiedziala ze zawalczymy o ta ciaze i zwiekszyla mi duphaston do 2×3 tabletek.Dzwoniłam do mojego doktora (jeżdżę do niego 120 km na wizyty),dla mnie jest wyrocznia ,autorytetem i wspaniałym człowiekiem. Powiedział mi żebym wyszła do domu, że w ogóle nie powinnam tam leżeć. Ze jeszcze pewnie kolo ciężarnej mnie położyli. Ze niestety nie ma leku w takiej sytuacji i żebym w piątek przyjechała do niego na oddział żeby zobaczył czy jest ok. Powiem Wam ze jestem bardzo spokojna ,może dlatego że wiem ze córeczka na mnie czeka w domu.slyszalam o historiach ze serduszka nie było o gdzieś tam nagle się pojawiło wiec liczę na cud....tak samo jak słyszałam historie o plamieniach ze czasem zwiastuja poronienie a u innych to normalne. Dlatego nie czytam w necie bo kazda historia inna..Pozdrawiam Was dziewczyny, dam znać co i jak i trzymam kciuki za Was również.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie bałaś się latać samolotem tak wcześnie?
    ja mam lot na wakacje w pierwszym tygodniu drugiego trymestru i się zastanawiam czy to dobry pomysł.. głównie ze względu na różnicę ciśnień, możliwość powstania zakrzepów etc...

nie musisz się przyznawać, ale możesz :)
    kobieta nie ma obowiązku chodzenia tylko do jednego lekarza w czasie ciąży :)
    Pytałam lekarza, mówił, że w moim przypadku nie ma żadnych przeciwwskazań do lotu, pod warunkiem, że jest to krótki lot (jako krótki zdefiniował wszystkie lokalizacje w Europie i szeroko pojętym obszarze Morza Śródziemnego). Z lataniem to jest sprawa bardzo indywidualna, ale nawet jeżeli w twoim przypadku czujesz się teraz osłabiona, albo cokolwiek innego ci doskwiera to 2 trymestr jest podobno najlepszy na jakiekolwiek podróże, więc myślę, że nie powinnaś się martwić.
    Same loty zniosłam bardzo dobrze, jedynie przy pierwszym z 4 odrobinę mnie zemdliło, ale były straszne turbulencje i długo kołowaliśmy nad lotniskiem, więc w takich okolicznościach i bez ciąży mogłoby mi się zrobić lekko niedobrze.

domiii lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, trzymam kciuki!!!
    Musi być dobrze... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Nie wchodziłam na forum bo chciałam się wyłączyć i nie nakrecac.
    U mnie sytuacja wygląda tak ze plamienia miałam od srody ,nie były to takie jakieś gluty tylko takie brudzenie w brunatnym kolorze.Później nie było cały dzień i wieczorami albo rano.Myslalam ze dziś wyjdę ale znowu było wiecej i pani doktor podczas usg stwierdziła że nie widzi serduszka.Ten konowal co badał mnie w czwartek nie przekazal swojej wiedzy niestety i ona nie widziała czy od czwartkowego badania się coś zmieniło. Wg niej ciąża wygląda na 6 tydzień. Owulacje miałam 25.05 to myślicie że to możliwe ze jeszcze serduszko się pojawi? Powiedziała mi ze za 2-3 dni zrobi mi usg żeby porównać. Po badaniu plamienie się bardzo nasiliło i przybrało nawet jaśniejszy kolor ale to zaraz po badaniu bo teraz już jest czysto. Powiedziala ze zawalczymy o ta ciaze i zwiekszyla mi duphaston do 2×3 tabletek.Dzwoniłam do mojego doktora (jeżdżę do niego 120 km na wizyty),dla mnie jest wyrocznia ,autorytetem i wspaniałym człowiekiem. Powiedział mi żebym wyszła do domu, że w ogóle nie powinnam tam leżeć. Ze jeszcze pewnie kolo ciężarnej mnie położyli. Ze niestety nie ma leku w takiej sytuacji i żebym w piątek przyjechała do niego na oddział żeby zobaczył czy jest ok. Powiem Wam ze jestem bardzo spokojna ,może dlatego że wiem ze córeczka na mnie czeka w domu.slyszalam o historiach ze serduszka nie było o gdzieś tam nagle się pojawiło wiec liczę na cud....tak samo jak słyszałam historie o plamieniach ze czasem zwiastuja poronienie a u innych to normalne. Dlatego nie czytam w necie bo kazda historia inna..Pozdrawiam Was dziewczyny, dam znać co i jak i trzymam kciuki za Was również.

Kochana, trzymam kciuki mocno, wszystko będzie na pewno dobrze! :*
    i doskonale Cię rozumiem, że się wyłączyłaś, żeby się nie nakręcać... ja też wchodzę tylko raz na jakiś czas, bo zauważyłam, że zaczęło mi to odbierać radość z ciąży i spokój. każda z nas to indywidualna ciąża i tak należy ją traktować, nie zamartwiać się, nie porównywać do innych i nie czytać internetu!
    buziaki!

konwalijka, e-ness lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss zaczęty 7tc, to nie jest moja pierwsza ciąża:(,dlatego na pierwsze badanie mam przyjśc jak zaczne 8 tc, poza tym jestem na lekach,mam przynajmniej nadzieje, że pomogą. Chodziło mi o siusiu;). hihihi to faktycznie masz wyrozumiałego męża :P fajnie :). Grunt, że udało wam się obejrzec ten film ;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, ja również trzymam kciuki za Ciebie! :-)

konwalijka lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, domiii i wszystkim innym które pisały do mnie wcześniej DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Myślałam że jak będę w szpitalu to będę się czuła bezpiecznie ale niestety nie daje to gwarancji ze będzie ok,wręcz nie w ogóle nie mam poczucia bezpieczeństwa.
    Całe szczęście ze prywatnie mój doktor to taki skarb i wiem ze niedługo drugi raz mamą zostane ;-)

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Mianowicie chodzi o TSH, czy wynik 2.48 jest niepokojący? Niby norma jest wyższa ale słyszalam ze powyżej 2 w ciazy to zły wynik. Czy slyszalyscie coś na ten temat?Może to jakieś błędne info.

Dziękuję ,buziaki

czekolada lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ