Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka musisz być dobrej myśl!!! Wszystko będzie ok! :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie, że naprawdę się staram ^^
    Iriss, Norwegia piękny kraj, zapraszamy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wracam po tygodniowej nieobecności na forum. Miałam bardzo podróżniczy tydzień (3 dni w Madrycie, 4 dni w Rzymie), mój mały groszek zaliczył 4 loty samolotem, jak nic podróżowanie próbuje w nim zaszczepić od pierwszych dni :)

Pomimo najszczerszych chęci zapewne nie nadrobię kilkudziesięciu stron forum, ale mam nadzieję, że są tam same dobre wiadomości, że wasze maleństwa rosną jak na drożdżach, a wam ciążowe dolegliwości doskwierają jak najmniej :)

W środę mam wizytę, niestety nie u mojego głównego lekarza tylko w Medicover skąd mam zamiar wyciągnąć skierowanie na wszystkie badania, które powinnam mieć za darmo w ramach abonamentu. Cały czas się zastanawiam, czy powiedzieć wprost lekarzowi z Medicover, że ciąże prowadzi kto inny i od niego oczekuje tylko skierowań czy się nie przyznawać, że mam już swojego lekarza, aby nie robił mi jakichś problemów ze skierowaniami. Czy któraś z was może jest / była w podobnej sytuacji??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :)

a ja pierwszą wizytę mam dopiero za tydzień.. już się nie mogę doczekac..
    ja też, jak jestem chwilę głodna to od razu mi niedobrze. Poza tym jestem cały czas senna i najchętniej bym lezała, drzemała i tak w kółko..Też tak macie?
    a jak u was z wizytami w toalecie, faktycznie częściej chodzicie?bo ja na początku tak, ale teraz wydaje mi się, że rzadziej..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr ja bym chyba powiedziała, że ktoś inny prowadzi moją ciąże, ale niestety go nie ma, a potrzebuję skierowania. Twój lekarz na urlopie?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, którą mają dziś wizyty:)!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jak u Was jest z cisnieniem?Kontrolujecie?Ja zawsze miałam książkowe 120/80 teraz jakby troche spadło 100/65.Puls zawsze miałam ok.60 teraz jednak czasami 50 uderzeń/min.Co myślicie?

olenka173065
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Cześć dziewczyny! Wracam po tygodniowej nieobecności na forum. Miałam bardzo podróżniczy tydzień (3 dni w Madrycie, 4 dni w Rzymie), mój mały groszek zaliczył 4 loty samolotem, jak nic podróżowanie próbuje w nim zaszczepić od pierwszych dni :)

Pomimo najszczerszych chęci zapewne nie nadrobię kilkudziesięciu stron forum, ale mam nadzieję, że są tam same dobre wiadomości, że wasze maleństwa rosną jak na drożdżach, a wam ciążowe dolegliwości doskwierają jak najmniej :)

W środę mam wizytę, niestety nie u mojego głównego lekarza tylko w Medicover skąd mam zamiar wyciągnąć skierowanie na wszystkie badania, które powinnam mieć za darmo w ramach abonamentu. Cały czas się zastanawiam, czy powiedzieć wprost lekarzowi z Medicover, że ciąże prowadzi kto inny i od niego oczekuje tylko skierowań czy się nie przyznawać, że mam już swojego lekarza, aby nie robił mi jakichś problemów ze skierowaniami. Czy któraś z was może jest / była w podobnej sytuacji??

nie bałaś się latać samolotem tak wcześnie?
    ja mam lot na wakacje w pierwszym tygodniu drugiego trymestru i się zastanawiam czy to dobry pomysł.. głównie ze względu na różnicę ciśnień, możliwość powstania zakrzepów etc...

nie musisz się przyznawać, ale możesz :)
    kobieta nie ma obowiązku chodzenia tylko do jednego lekarza w czasie ciąży :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu mi nikt nie odp.? :(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Justikf to we trzy mamy wizytę w czwartek. Twoja pierwsza? U mnie miała być pierwsza ale byłam zmuszona iść wcześniej i wtedy widziałam tylko pęcherzyk. Teraz licze na zarodek i chciałabym zobaczyć serduszko.

To będzie czwarta w ciągu dziesięciu dni :-) Jak się dowiedziałam w ubiegły poniedziałek u jednego lekarza to poszłam jeszcze do drugiego, potem byłam przy krwawieniu zbadana w szpitalu ... i w nadchodzący czwartek będzie 4 spojrzenie :-) Chciałabym chodzić przynajmniej w 1 trymestrze co 2 tygodnie. A że mam dwóch niezależnych lekarzy to chyba sobie tak poukładam !

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    kkkaaarrr ja bym chyba powiedziała, że ktoś inny prowadzi moją ciąże, ale niestety go nie ma, a potrzebuję skierowania. Twój lekarz na urlopie?
    Mój lekarz nie jest na urlopie, ale przyjmuje prywatnie. Abonament z pracy mam w klinice Medicover, która też jest prywatna, ale skoro mam abonament to za badania płacić nie muszę. W Medicover niestety lekarze są różnej jakości, w każdym razie ja nie trafiłam na takiego, któremu chciałabym powierzyć prowadzenie ciąży w szczególności, że o naszą staraliśmy się ponad rok i udało się dzięki inseminacji. Stąd też plan jest taki, aby mój lekarz ciążę de facto prowadził i jego się słucham, a lekarza z Medicover chcę wykorzystać głównie do skierowań na bezpłatne badania :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już założone karty ciąży? :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze karty ciąży bo wciąż nie byłam u rodzinnego :) Ale zamierzam iść na dniach...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Nie wchodziłam na forum bo chciałam się wyłączyć i nie nakrecac.
    U mnie sytuacja wygląda tak ze plamienia miałam od srody ,nie były to takie jakieś gluty tylko takie brudzenie w brunatnym kolorze.Później nie było cały dzień i wieczorami albo rano.Myslalam ze dziś wyjdę ale znowu było wiecej i pani doktor podczas usg stwierdziła że nie widzi serduszka.Ten konowal co badał mnie w czwartek nie przekazal swojej wiedzy niestety i ona nie widziała czy od czwartkowego badania się coś zmieniło. Wg niej ciąża wygląda na 6 tydzień. Owulacje miałam 25.05 to myślicie że to możliwe ze jeszcze serduszko się pojawi? Powiedziała mi ze za 2-3 dni zrobi mi usg żeby porównać. Po badaniu plamienie się bardzo nasiliło i przybrało nawet jaśniejszy kolor ale to zaraz po badaniu bo teraz już jest czysto. Powiedziala ze zawalczymy o ta ciaze i zwiekszyla mi duphaston do 2×3 tabletek.Dzwoniłam do mojego doktora (jeżdżę do niego 120 km na wizyty),dla mnie jest wyrocznia ,autorytetem i wspaniałym człowiekiem. Powiedział mi żebym wyszła do domu, że w ogóle nie powinnam tam leżeć. Ze jeszcze pewnie kolo ciężarnej mnie położyli. Ze niestety nie ma leku w takiej sytuacji i żebym w piątek przyjechała do niego na oddział żeby zobaczył czy jest ok. Powiem Wam ze jestem bardzo spokojna ,może dlatego że wiem ze córeczka na mnie czeka w domu.slyszalam o historiach ze serduszka nie było o gdzieś tam nagle się pojawiło wiec liczę na cud....tak samo jak słyszałam historie o plamieniach ze czasem zwiastuja poronienie a u innych to normalne. Dlatego nie czytam w necie bo kazda historia inna..Pozdrawiam Was dziewczyny, dam znać co i jak i trzymam kciuki za Was również.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie bałaś się latać samolotem tak wcześnie?
    ja mam lot na wakacje w pierwszym tygodniu drugiego trymestru i się zastanawiam czy to dobry pomysł.. głównie ze względu na różnicę ciśnień, możliwość powstania zakrzepów etc...

nie musisz się przyznawać, ale możesz :)
    kobieta nie ma obowiązku chodzenia tylko do jednego lekarza w czasie ciąży :)
    Pytałam lekarza, mówił, że w moim przypadku nie ma żadnych przeciwwskazań do lotu, pod warunkiem, że jest to krótki lot (jako krótki zdefiniował wszystkie lokalizacje w Europie i szeroko pojętym obszarze Morza Śródziemnego). Z lataniem to jest sprawa bardzo indywidualna, ale nawet jeżeli w twoim przypadku czujesz się teraz osłabiona, albo cokolwiek innego ci doskwiera to 2 trymestr jest podobno najlepszy na jakiekolwiek podróże, więc myślę, że nie powinnaś się martwić.
    Same loty zniosłam bardzo dobrze, jedynie przy pierwszym z 4 odrobinę mnie zemdliło, ale były straszne turbulencje i długo kołowaliśmy nad lotniskiem, więc w takich okolicznościach i bez ciąży mogłoby mi się zrobić lekko niedobrze.

domiii lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, trzymam kciuki!!!
    Musi być dobrze... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Nie wchodziłam na forum bo chciałam się wyłączyć i nie nakrecac.
    U mnie sytuacja wygląda tak ze plamienia miałam od srody ,nie były to takie jakieś gluty tylko takie brudzenie w brunatnym kolorze.Później nie było cały dzień i wieczorami albo rano.Myslalam ze dziś wyjdę ale znowu było wiecej i pani doktor podczas usg stwierdziła że nie widzi serduszka.Ten konowal co badał mnie w czwartek nie przekazal swojej wiedzy niestety i ona nie widziała czy od czwartkowego badania się coś zmieniło. Wg niej ciąża wygląda na 6 tydzień. Owulacje miałam 25.05 to myślicie że to możliwe ze jeszcze serduszko się pojawi? Powiedziała mi ze za 2-3 dni zrobi mi usg żeby porównać. Po badaniu plamienie się bardzo nasiliło i przybrało nawet jaśniejszy kolor ale to zaraz po badaniu bo teraz już jest czysto. Powiedziala ze zawalczymy o ta ciaze i zwiekszyla mi duphaston do 2×3 tabletek.Dzwoniłam do mojego doktora (jeżdżę do niego 120 km na wizyty),dla mnie jest wyrocznia ,autorytetem i wspaniałym człowiekiem. Powiedział mi żebym wyszła do domu, że w ogóle nie powinnam tam leżeć. Ze jeszcze pewnie kolo ciężarnej mnie położyli. Ze niestety nie ma leku w takiej sytuacji i żebym w piątek przyjechała do niego na oddział żeby zobaczył czy jest ok. Powiem Wam ze jestem bardzo spokojna ,może dlatego że wiem ze córeczka na mnie czeka w domu.slyszalam o historiach ze serduszka nie było o gdzieś tam nagle się pojawiło wiec liczę na cud....tak samo jak słyszałam historie o plamieniach ze czasem zwiastuja poronienie a u innych to normalne. Dlatego nie czytam w necie bo kazda historia inna..Pozdrawiam Was dziewczyny, dam znać co i jak i trzymam kciuki za Was również.

Kochana, trzymam kciuki mocno, wszystko będzie na pewno dobrze! :*
    i doskonale Cię rozumiem, że się wyłączyłaś, żeby się nie nakręcać... ja też wchodzę tylko raz na jakiś czas, bo zauważyłam, że zaczęło mi to odbierać radość z ciąży i spokój. każda z nas to indywidualna ciąża i tak należy ją traktować, nie zamartwiać się, nie porównywać do innych i nie czytać internetu!
    buziaki!

konwalijka, e-ness lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss zaczęty 7tc, to nie jest moja pierwsza ciąża:(,dlatego na pierwsze badanie mam przyjśc jak zaczne 8 tc, poza tym jestem na lekach,mam przynajmniej nadzieje, że pomogą. Chodziło mi o siusiu;). hihihi to faktycznie masz wyrozumiałego męża :P fajnie :). Grunt, że udało wam się obejrzec ten film ;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, ja również trzymam kciuki za Ciebie! :-)

konwalijka lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, domiii i wszystkim innym które pisały do mnie wcześniej DZIĘKUJĘ WAM BARDZO!
    Myślałam że jak będę w szpitalu to będę się czuła bezpiecznie ale niestety nie daje to gwarancji ze będzie ok,wręcz nie w ogóle nie mam poczucia bezpieczeństwa.
    Całe szczęście ze prywatnie mój doktor to taki skarb i wiem ze niedługo drugi raz mamą zostane ;-)

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Mianowicie chodzi o TSH, czy wynik 2.48 jest niepokojący? Niby norma jest wyższa ale słyszalam ze powyżej 2 w ciazy to zły wynik. Czy slyszalyscie coś na ten temat?Może to jakieś błędne info.

Dziękuję ,buziaki

czekolada lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
‹‹ ‹ 299 300 301 302 303 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ