SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję A.W. :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie bałaś się latać samolotem tak wcześnie?
    ja mam lot na wakacje w pierwszym tygodniu drugiego trymestru i się zastanawiam czy to dobry pomysł.. głównie ze względu na różnicę ciśnień, możliwość powstania zakrzepów etc...

nie musisz się przyznawać, ale możesz :)
    kobieta nie ma obowiązku chodzenia tylko do jednego lekarza w czasie ciąży :)

Domii - gdzieś czytałam, że 2 trymestr jest najlepszy na podróże samolotem, raczej odradzają loty w 1 i 3.

domiii lubi tę wiadomość

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa to dobre wieści, skoro ciąża jest młodsza to na tym etapie widać to co powinno być widać :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to biegam do kibelka często... A o piciu muszę sobie przypominać bo średnio u mnie z tym jak siedzę w domu... Ale jedyne co jest u mnie od jakiś 4 dni stałe to to, że codziennie ok 6 rano regularnie jest pobudka do kibelka, gdzie nigdy się nie wybudzałam na siku, chyba nawet się nie budziłam jak miałam cos z pęcherzem... dziś sikałam przed wyjściem z domu a nim dotarłam do kliniki to minęła troche ponad godzina i pierwsze co zrobiłam jak tam dotarłam to ogłosiłam w recepcji że juz jestem i pędem do ubikacji a tam to myślałam, że nigdy nie przestanie lecieć... jakbym z pół dnia nie sikała takie miałam cisnienie hahaha...

Kasia02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    roxa to dobre wieści, skoro ciąża jest młodsza to na tym etapie widać to co powinno być widać :)
    :-* no tak zaczynam podejrzewać bo jak byłam w 5t3d to widziałam ledwo maleńki pęcherzyk jakbym dopiero w 4 tygodniu była, teraz byłam w 6t2d to był pęcherzyk i dwa razy coś sie pokazało jakby zarys zarodka, ale nie chciało sie to pokazac na dłużej żeby lekarz mógł zdjęcie zrobić czy zmierzyć... więc znów wychodzi na to, że ciąża podrosła ale teraz znów jakby była młodsza, więc troszke sie uspokoiłam i zaczęłam myśleć,że może owu była dzień później niż myślałam i zagnieżdżenie było trochę później dlatego ciąża wygląda na usg na młodszą, bo krew miałam pobieraną tydzień temu dla porównania i beta przyrasta bardzo ładnie według lekarza... teraz oby do kolejnego poniedziałku i byle dziudziuś nam się wkońcu pokazał!

Kasia02 lubi tę wiadomość

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa czyli wszystko jest dobrze:) tak jak by powinno, nie stoi w miejscu więc bądź dobrej myśli. to za tydzień będziemy miały razem wizytę :), bo Ty masz w przyszły poniedziałek :)? i na pewno przyniesiemy już dobre wieści:)!!!!!!!! NIE MA INNEJ OPCJI :]

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję was dziś trochę z pracy, ale wany ani do pracy ani do pisania nie mam. Mdli mnie strasznie :/ Niecałe 1,5h i wychodzę, jadę jeszcze potem na betę, więc do domu dotrę później niż zwykle. Zamierzam zalec i nic nie robić, dobrze, że pizza z wczoraj jeszcze została to mój luby z głodu nie padnie, a może i mnie najdzie :)

Trzymam kciuki za Was wszystkie i wyczekuję kolejnych po wizytowych wieści :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Podczytuję was dziś trochę z pracy, ale wany ani do pracy ani do pisania nie mam. Mdli mnie strasznie :/ Niecałe 1,5h i wychodzę, jadę jeszcze potem na betę, więc do domu dotrę później niż zwykle. Zamierzam zalec i nic nie robić, dobrze, że pizza z wczoraj jeszcze została to mój luby z głodu nie padnie, a może i mnie najdzie :)

Trzymam kciuki za Was wszystkie i wyczekuję kolejnych po wizytowych wieści :)

Cynamonowa współczuję... ja dziś od rana też strasznie się czuje(na szczęście jestem w domu), chociaż przed chwilą byłam się w łazience "przytulic" to od razu lepiej..Ładnie Ci beta rośnie to nie strach iśc:). Ja byłam tylko raz, żeby potwierdzic, a potem miałam iś po 48h, ale się bałam i sobie darowałam. Daj będziesz miec siłę daj znac jak wyniki:).

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    roxa czyli wszystko jest dobrze:) tak jak by powinno, nie stoi w miejscu więc bądź dobrej myśli. to za tydzień będziemy miały razem wizytę :), bo Ty masz w przyszły poniedziałek :)? i na pewno przyniesiemy już dobre wieści:)!!!!!!!! NIE MA INNEJ OPCJI :]
    Tak kolejna wizyta w przyszły poniedziałek i mam nadzieję, że maluszek nam się już wstydniś pokaże! Obyśmy obie przyniosły super wieści!!!

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba jakiś taki dzień niezbyt dla nas łaskawy. Jak ja nie miałam do tej pory męczących mdłości to dzisiaj jest koszmar co za dzień :P

Dostałam lampką w głowę ale to chyba nie ma wpływu na maluszka? :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Dziewczyny to chyba jakiś taki dzień niezbyt dla nas łaskawy. Jak ja nie miałam do tej pory męczących mdłości to dzisiaj jest koszmar co za dzień :P

Dostałam lampką w głowę ale to chyba nie ma wpływu na maluszka? :D
    hehehe raczej nie ;))). Możliwe, że dzień dziś taki byle jaki :/.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w dalszym ciągu nie mam mdłości :/ wiem, że powinnam się cieszyć ale pewnie spokojniejsza byłabym jakbym jednak czasem mdłości miała...

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka piszesz o błogiej nieświadomości - ja znam dziewczynę co zrobiła test ciążowy i od razu wrzuciła na fejsa ;)

ja musiałam zwolnić się z pracy - tak mnie rozbolał jajnik i podbrzusze i do tego mega mdłości. W domu położyłam się i ból minął. Zazdroszczę Wam zwolnień :)

I oczywiście kciuki za Wszystkie wizytujące :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jeszcze przyjdą.. nie znasz dnia ani godziny;), a może jestes szczęściarą, którą ominą.kto wie.. nie przejmuj się tym.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy macie zwolnienia od ginekologa? ja mam na razie od rodzinnego.
    magdalenka_ka dobrze, że się zwolniłaś! kiepsko się pracuje w takim stanie.. wiem coś o tym. chyba naprawdę dziś taki dzień..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mogę oddać troche swoich mdłości.Czasami są nie do wytrzymania szczególnie w autobusach;/

olenka173065
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa ja do dzisiaj też ich nie miałam i się martwiłam. Trzeba się cieszyć jak się nie ma bo to nic przyjemnego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 14:20

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 ja miałam 2 tygodnie (zaraz od dnia w którym zadzwonili z kliniki że hcg pozytywne) od rodzinnego, miałam je do wczoraj... a od dziś mam zwolnienie z kliniki leczenia niepłodności już...

madzia2526 no może należę do tych szczęściar i wiem że pewnie jakbym je miała to bym też narzekała :P takie już kobiety są haha... narazie póki co to mam czasem taka jakby gulę w gardle, czasem z rana, a czasem tylko późnym popołudniem...

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa to ja też tak mam, do tej pory nie przytulałam się jeszcze do kibelka :D i oby tak pozostało. Dzisiaj mam uczucie jakby prawie zebrało mi się na czułości ale jednak nie :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa ja dzisiaj niby powinnam mieć 7 tydzień 3 dzień...ale owulację miałam późno i dopiero 7 tydzień, ważne że beta rośnie a na następnej wizycie groszek się pokaże;)

a co do mdłości mam je sporadycznie i tylko kilka razy dokuczyły mocniej...i oby tak zostało...:) Wyczytałam gdzieś, że witamina B6 zażywana przed ciążą i w ciąży może powodować brak uciążliwych mdłości a ja po poronieniu w lutym zaczęłam zażywać i nadal biorę więc może to pomogło faktycznie :P

f2w3nafadrqkf4rw.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ