SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka bardzo się cieszę, że wszystko z maleństwem dobrze :) Może te plamienia to jednak po prostu taka Twoja uroda.

Ja się zbieram z pracy, lecę na tą betę i do domku. Już tylko 4 dni do wizyty, ale się doczekać nie mogę :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel, nie wiem czy progesteron mam ok bo to Norwegia i tu go nie zbadają. powiedziałam lekarzowi że biore luteine bo miałam kiedyś niedomogę to powiedział że to źle, że natura wie co robi itd itp...Biorę go bo wiem że nie zaszkodzi a może pomóc... Lekarz powiedział że mam wyluzować bo nic złego się nie dzieje...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "serdecznie" pozdrawiamy ze szpitala , na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze , nad ranem myślałam , że zejdę na zawał :( plamienie okazało się być zjawiskiem niegroźnym dla płodu. Dostałam magnez w kroplówce , luteinę i jeszcze jakiejś tabletki. Lekarze twierdzą że jak wszystkie wyniki wyjdą ok to jutro po obchodzie mogę wrócić do domku :)

oto moja fasolinka :) kolejna foteczka do kolekcji :)

4a661431b9a86f14med.jpg

ilka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    dziewczyny a wy macie zwolnienia od ginekologa? ja mam na razie od rodzinnego.
    magdalenka_ka dobrze, że się zwolniłaś! kiepsko się pracuje w takim stanie.. wiem coś o tym. chyba naprawdę dziś taki dzień..
    Też mam od ginekologa. Właśnie z powodu pracy w niewygodnych dla ciężarnych warunkach :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Też mam od ginekologa. Właśnie z powodu pracy w niewygodnych
    dla ciężarnych warunkach :)

a jakie to u Ciebie warunki Kochana?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 najbliższy termin udało mi się załatwić na środe.. jutro rano jeszcze obdzwonie inne miasta, może uda mi się gdzieś szybciej załatwić.. nie zmienia to faktu, że boję się, że to i tak będzie za późno, bo jestem juz w 8 tygodniu. Boje sie jak cholera, az sie poryczałam jak dzieciak..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Maluch żyje i ma się dobrze, serce bije, CRL 2,3cm.
    Tylko że nadal nikt nie wie skąd krew w śluzie... Nie ma nic niepokojącego ani w pochwie, ani na szyjce ani w macicy. Zero krwiaków, nadżerek i czegokolwiek...
    Lekarz powiedział że wszystko wygląda ok i nie widzi przyczyny plamień. Powiedział że albo jakaś żyłka mi pękła, albo ma to związek z terminem @. Bo fizycznie nie ma źródła krwawienia..
    Powiedziałaś że jak lekarz nic nie znajdzie to będziesz uważała że taka Twoja natura więc już się nie martw i nie dołuj.

Ale z Tą luteiną to trochę przesadził. Rzeczywiście ta Norwegia trochę dziwna, warto walczyć o każde dziecko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:28

• Anabel Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no tak rozumiem, co prawda nie do konća się zgadzam z tym podejściem za granicą że natura wie co robi itd bo w swojej pracy spotkałam wiele przypadków gdy pomoc naturze w odpowiednim czasie zaowocowała cudownym dzieckiem gdzie to w niektórych miejscach na świeci nik by o te dzieci nie walczył. Ale no co robić, tam żyjecie i skoro lekarze uspokajają to wszystko będzie dobrze :) rośniemy dalej do lutego :D
    Ja też na razie nic nie kombinuje, nie cuduje czekam do 8 na usg :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a jakie to u Ciebie warunki Kochana?
    Nocki, dźwiganie, praca z chemią domową (domestosy, cify, płyny do mycia podłogi ale te bardziej profesjonalne), długie siedzenie na kasie i użeranie się z klientami...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie stresuję :) Ale luteinę biorę nadal, mam z Polski ;)
    Nie muszę się ich ślepo słuchać a luteina na pewno nie zaszkodzi... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonili przed chwilą z kliniki że moje HCG tym razem trochę za wolno przyrasta i wynik powinien być trochę wyższy dziś niż jest Mam nadal brać leki i przyjechać za tydzień na usg i wtedy się ostatecznie okaże, ale mam być przygotowana na wszystko i tyle było z mojego spokoju powizytowego... Jestem załamana... :-(

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Ilka ja też przed ciążą brałam b6 i nadal biorę i mdłości mam, więc to nie zasada ;)

No to jestem w grupie szczęśliwców:P

Pianistka 2,3 cm :) Zazdroszczę Ci, że to już 9 tydzień:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    dzwonili przed chwilą z kliniki że moje HCG tym razem trochę za wolno przyrasta i wynik powinien być trochę wyższy dziś niż jest Mam nadal brać leki i przyjechać za tydzień na usg i wtedy się ostatecznie okaże, ale mam być przygotowana na wszystko i tyle było z mojego spokoju powizytowego... Jestem załamana... :-(

Trzymaj się dzielnie...w rodzinie też miałam przypadek, że wolno beta rosła...i za mały przyrost był przez jakiś czas...a dzidzia ma już 6 miesięcy!!

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Nie załamuj się, myśl pozytywnie!
    Pianistka wrote:
    Już się nie stresuję :) Ale luteinę biorę nadal, mam z Polski ;)
    Nie muszę się ich ślepo słuchać a luteina na pewno nie zaszkodzi... :)
    bierz, bierz jak miałam niedomogę :)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie dobrze!!!!!!!!! Musi kurcze byc!!!!!
    Ile jest takich przypadkow o poronieniu itp ?? Naprawde malo.... a mysle ze az takeigo pecha nie mamy co ?
    Ja tam wierze ze bedzie ok... mam taka nadzieje :) Zaczynam sie sama obawiac swojej wizyty dzisiejszej.... ehhhhh

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez moj gin przepisal luteine tak na wszelki wypadek... niech w ten norwegii nie swiruja za bardzo.. natura spoko ok, ale czasem trzeba jej pomoc przeciez :)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odezwe sie wieczorkiem, trzymacie kciukasy proooosze

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, myśl pozytywnie i nie rób już bety! :) Będzie dobrze!
    Ja plamiłam krwią a maluch ma się dobrze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja straciłam jedną ciąże, a przez zajebisty wynik TSH mogę stracic drugą.
    I myśl tu pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:53

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa trzymaj się i myśl pozytywnie - to dla Was teraz najważniejsze. Ja też słyszałam wiele historii o źle przyrastającej becie z happy endem. Zastanawiam się dlaczego w UK i Norwegii nie robią bety. Podpytam o to moją położną w czwartek - kiedyś obiło mi się o uszy, że nie robią, bo często beta nie jest wiarygodna - czasem przyrasta prawidłowo a ciąża nie rozwija się dobrze, a innym razem niby jest zły przyrost a z Dzidziulem jest dobrze.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ