SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporo nadrabiania jak się trochę nie zagląda.

Pianistka pocieszę cię ze ja tem mam duży bęben a po całym dniu to już wgóle. Zginęła mi talia i wystaje brzuch i też się zastanawiam co jest grane, za wczesnie. Teraz nawet jak szłam do domu w witrynie sklepowej się oglądałam i nie mogłam się nadziwić jak mi brzuch odstaje. Też mnie to dziwi.

Ja jutro jadę na test pappa, ale chyba długo się czeka na wyniki.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie ma się czym martwić, niektóre z nas urosną wcześniej a niektóre później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:32

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Nooo nie chciałam nikogo urazić... Ale po prostu niektóre panie nie zachowują się stosownie... ale z resztą, nie ma co roztrząsać bo tak jest ze wszystkim... niektórzy nie mają ogłady więc nie ma jej co wymagać..

A. W pocieszę Cię, że to dopiero 8 tydzień :) Jeszcze 2-3 tygodnie i będzie lepiej...

Dziewczyny, zaczęłam się martwić czy coś jest nie tak ze mną :( Wg belly moja waga rośnie prawidłowo, tzn mieści sie w normach belly... Ale brzuch mi ewidentnie widać! Nie jakiś ogromny ale znam swoje ciało i wiem że takiego bębenka nie miałam... Teraz jak siedzę na sofie to widzę wystający brzuszek..
    Kurde, myślałam że przesadzam ale wystarczy wpisać w google... zobaczcie:http://static.flickr.com/109/292083750_2cc2249417_o.jpg u mnie tak to wygląda jak u niej w 11 tc... niby jutro zaczynamy 11 ale to i tak wczesnie :/ to nic złego?

Fajny obraz wzrostu brzuszka. Dziewczyna mojej figury i w sumie mam coś takiego jak ona w 8 ...
    Nie przejmuj się chociaż raz rosnącym brzuchem :-)

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka w Twoim brzuchu dzieje się rewolucja, ale to raczej nie macica a jelita przez nią wypchnięte. Choć to zależy od budowy kobiety... W każdym bądź razie u mnie widoczny ciążowy brzuszek pokazał się dopiero w 20 tc, więc trochę się naczekałam. Wcześniej byłam obrzmiała właśnie przez jelita i gazy ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jyz przy synku w 8 tyg miałam sylka pamiętasz?

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ja akurat nie chcę mieć w 16 tc wielkiego brzucha ale jak pooglądałam zdjęcia dziewczyn w necie to jest to całkiem możliwe! O.o
    Odziwo moja przyjaciółka w 24 tc miała taki brzuch jak ja teraz! Za to teraz, kończy 36 tc i ledwo może się ruszać taki ma oolbrzyyyymiiii bęben...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, teraz żałuję że nie cyknęłam fotki w 5 tc :D Miałabym porównanie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    dziękuję, że o mnie pomyślałaś - stwierdziłam, że najpierw przeczytam co u Was, sprawdzę jak nastroje, a potem napiszę !!!

A mówiłam, że wszystko będzie dobrze!!!! :) Ja usg robię dopiero 10 sierpnia więc jeszcze trochę obaw przede mną :P

Pianistka też mam już duży brzuch :D a jestem o ponad 2 tygodnie krócej w ciąży niż Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:59

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka wrote:
    Jeśli chodzi o karmienie, to ja chcę karmić piersią i butelką równocześnie. M.in po to, żeby dziecko nie było uzależnione ode mnie, a ja od niego ;):P

Też z butelką połączenie biorę pod uwagę ale życie zweryfikuje a raczej dziecko :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa, bardzo mi przykro z powodu babci... Trzymaj się Kochana.

Jeżeli chodzi o kwestię karmienia, jeśli tylko będę mogła, to chciałabym karmić piersią, ale tak jak Bianka* pozostawić sobie butelkę jako alternatywę-w razie nagłego przypadku (braku cycka), nie będzie hecy ;)

Natomiast mój brzuch... Mój brzuch wygląda jak balon, też się dzisiaj przeglądałam w witrynach sklepowych i stwierdziłam z całą pewnością, że muszę garderobę uzupełnić :D No szok, z jednej strony to takie cudowne uczucie-głaskać tę piłeczkę, ale z drugiej strony chyba jest trochę za wcześnie na brzuszek?

Kurczę w poniedziałek lecę na badanie krwi, trochę się cykam, to będzie "dziewiczy rejs", taki mój pierwszy raz :D Ale jakoś psychicznie się nastawiam, że dam radę i innej opcji nie ma. A już 21.07 mam wizytę i tego to się doczekać nie mogę :D

Trzymajcie się Kochane :) A i powiedzcie mi jedno-bierzecie mężów na porodówkę? Wiem, że trochę wcześnie na takie pytanie, ale ja powiem Wam, że takiej pewności jak w tej kwestii nie mam w żadnej innej-BEZ MĘŻA NIE RODZĘ i już :D

Buziaki :*

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle napisane, że musiałam męża z kompa wygonić, żeby wam odpisać, bo na komórce ciężko ;)

Justikf gratulacje!! :D

Cynamonowa wyrazy współczucia :(

Pianistka ja już dawno pisałam, że mam brzuch, ostatnio było tylko wieczorem, a teraz już cały dzień :) jak wejdę na swojego kompa to wrzucę zdjęcie brzucha, które mi mąż zrobił nad morzem.

Co do karmienia piersią - chyba najbardziej zgadzam się ze zdaniem Sylki i E-ness :) uważam, że to była jedna z najwspanialszych rzeczy jaka mnie spotkała :) uwielbiałam karmić, choć początki chyba nigdy nie są łatwe, bo brodawki muszą się przyzwyczaić. U mnie nie było żadnego dramatu, krwi, czy innych problemów, no ale na początku po prostu bolało. Później było już super, jadłam wszystko, przez pierwszy miesiąc tylko uważałam, a jak Ola miała miesiąc to zjadłam bigos na Święta i nic jej nie było :) dla mnie to wygoda i niesamowita więź. Jedyny minus tylko był taki, że zawsze to ja musiałam wstawać w nocy, podczas gdy mamy butelkowych dzieci mogły ten obowiązek podzielić z mężem ;) no i co do zdrowia to Ola bardzo mało chorowała, a jak miała 9 miesięcy to poszła do żłobka. Karmiłam ją 1,5 roku :) tak to lubiłam, że ciężko mi było podjąć decyzję o przestaniu :P

Się rozpisałam :P

Sylka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro te brzuszki wyskakują to chyba nie jest za wcześnie, nie dokladajmy sobie zmartwień, tylko się tym cieszmy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja wzięłam męża na porodówkę przy pierwszym porodzie - to była super decyzja :) takie wsparcie psychiczne, świadomość, że nie będę sama i pomoc czysto fizyczna :) na drugi poród na pewno biorę :)

Doti87 lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad porodem jeszcze tak dużo nie myślałam... ale chciałabym rodzić w wodzie.. a mój mąż chce towarzyszyć :)
    Ale wiadomo że to się jeszcze może zmienić milion razy :)

Zosiaaa! Wrzuć na naszą grupę zdjęcie brzuszka to i ja wrzucę co mi mąż przed chwilą zrobił :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupę na fb??? Ja jeszcze nie mam namiarów halllllo :D :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrzucę jak kompa odpalę mojego, a teraz już mi się nie chce ;) postaram się jutro :) przypominaj mi, gdybym zapomniała ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmij mnie do przyjaciółek tutaj to dam Ci namiary :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowane, a jak to jest z tymi grupami, czy będzie widoczna że do niej dołączyłam? Nie chciałabym aby jeszcze znajomi wiedzieli o ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 22:31

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to wrzuć swoje, ja podejrzę :D

zosiaaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nikt nie zobaczy, że dołączyłaś do grupy :)

Pianistka no właśnie, Ty wrzuć zdjęcie :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ