SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)),
    Iriss ladny brzuszek:).
    Co do TSH moja gin powiedziala,ze jak mi wyjdzie powyzej 2,5 to mam sie zapisac do endokrynologa. Moze nie ma tragedii,ale lepiej to sprawdzic:)

Milego dnia
    P.S. mi sie znow nic nie chce ;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak sie zapatrujecie na ten spot reklamowy o macierzyństwie, "nie zdążyłam zostać mama...". Obrażacie sie?

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi niedobrze rano było, ale po śniadaniu już ok. Też mi się nic nie chce a muszę jechać na testy pappa 120 km :(

a za badania zapłaciłam 280 zł :( a dziś testy 370 zł.

Miłego dnia wszystkim

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Dziewczyny, a jak sie zapatrujecie na ten spot reklamowy o macierzyństwie, "nie zdążyłam zostać mama...". Obrażacie sie?
    Nie widziałam jeszcze tego. A co to jakas kampania czy o co w tym chodzi?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten spot to taka głupota ze hej. jak można rozdmuchiwać takie rzeczy? przeciez to jest indywidualna sprawa każdej kobiety czy i kiedy chce zostać matką.
    Mnie osobiście strasznie on wkurzył, bo to że ja zostanę matką w wieku 34 a nawet już prawie 35 lat nie jest wynikiem tych bzdur o których oni piszą tylko kilkuletniej walki z niepłodnością. Ale u nas problem niepłodności jest bardzo bagatelizowany, a mnie to wkurza, bo tacy ludzie pozostawieni są sami sobie, a przecież to choroba, na dodatek jak dla mnie choroba cywilizacyjna. JAk mi ktoś powie, ze mam dziecko późno bo kariera, wygoda alb jeszcze inne farmazony to przywalę normalnie bo nie wytrzymam.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaa wpisz ta frazę w wyszukiwarkę, wyskoczy Ci. Swego czasu było wielkie halo, środowiska feministyczne sie rozpaliły do czerwoności, w internecie jak zwykle to wyśmiano, a generalnie chodzi o to zeby nie odkladac macierzyństwa na pózniej, bo moze byc za późno.

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie osobiście nie uraził, dotyczył odkładania decyzji na pózniej, a nie kwestii niepłodności. Każda kobieta decyduje o sobie, czy chce, czy nie chce mieć dzieci i kiedy chce je mieć. Jednakże przychodzą takie momenty w życiu, ze każdy z nas będzie robił sobie taki rachunek sumienia co wyszło a co nie, jedna stwierdzi ze żałuje, druga stwierdzi ze nie żałuje. Czy warto o ten spot rozpoczynać wojnę, myśle ze nie. Osobiście mi podobała sie kampania zwracająca uwagę na rodzenie po ludzku (szacunek dla rodzących) w polskich szpitalach.

Taru

• lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja za wszystkie badania zapłaciłam 180zł, za test pappa+usg płacę 370zł lelewela Ty masz rozumiem później juz usg wliczone?

Ja widziałam ten spot, uważam że to indywidualna sprawa każdego, kiedy decyduje się na dziecko. Mogli zrobić spot "zdążyłam skończyć studia i nie dostać dobrej pracy w tym kierunku, w jakiejkolwiek pracy udało mi się osiągnąć najniższą krajową, udało mi się kupić mieszkanie na kredyt, który spłacę za 30 lat, chciałam być matką, ale bałam się ze względów finansowych" o to pasuje do młodych polek...
    Sorry za ten sarkazm :)

Ja mam 32 lata i bolały mnie uwagi, że robię się stara, kij w oko wszystkim, chcieliśmy mieć dziecko kiedy będziemy gotowi i mieli jakąś stabilna sytuację, a nie spełniać oczekiwania innych, i tak się stało :)

Zgadzam się z tobą w 100%

a co do badań za usg (które mam 22.07) zapłacę oddzelnie. Wogóle 22.07 u jednego lekarza mam usg genetyczne a potem wizytę ciążową u innego lekarza, w tej samej przychodni, więc pewnie za wszystko sobie policzą oddzielnie :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Gdyby w Polsce były lepsze warunki do wychowywania dzieci (między innymi pieniężne) to wiele kobiet by nie zwlekalo z decyzją o dziecku. A jak kobieta ma przypuśćmy te 30 lat, nie znalazła jeszcze odpowiedniego partnera to ma sobie zrobić to dziecko z byle kim, żeby tylko ludzie nie gadali ze jest "za stara na dziecko"? Dla mnie ten spot jest durny, uogolniony i tyle :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam i jestem oburzona! Co za bezczelność! Sami doprowadzili to tego ze młodzi ludzie nie maja warunków do założenia rodziny a teraz zwalają to na" robienie kariery". Brak mi słów!

lelewela lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Życze Wam dobrego dnia - mój się zaczal bardzo dobrze. Przede wszystkim powiedziałam szefowej i przyjela to zaskakująco dobrze i pogodnie wiec wielki kamien z serca i od razu czuje się wyluzowana co na pewno jest dobre dla dzidziusia :)

Po drugie już 3 dzień mam czyściutko na wkladce bez brudzenia ani niczego innego i mam wielka nadzieje ze tak zostanie. A wczoraj miałam pierwszy aktywny dzień od powrotu ze szpitala, dużo chodziłam i na szczęście nic przynajmniej od razu się nie stało :)

Tez mam już maly brzuszek, tzn rano jest maly ale widoczny a pod wieczor to napompowany niestety ale to zależy co zjem :)

Wczoraj dostałam pierwszej mega zachcianki na BARSZCZ CZERWONY Z USZKAMI i mój kochany zabral mnie od razu do restauracji i sobie zjadłam <3

Ah chciałabym żeby u nas wszystkich już nie było zadnych plamień zebysmy mogly w 100% cieszyc się naszym stanem i promieniować pogoda ducha ;)

Taru lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz powiedziałam , mnie osobiście nie uraził, choć mam prawie 31 lat wiec "stara juz jestem" ;P.

Taru

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc mnie też nie uraził:).

Kurde wiecie co? rozmawiałyście już kilkukrotnie o teście pappa + usg genetyczne i tak właśnie spojrzałam, że w placówce gdzie chodzę łączny koszt to 550 zł?! duuużo!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jak już robi to raczej komplet czyli pappa +usg?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zaglądałam bo było mi ciężko. Wypisałam się po tygodniu leżenia w szpitalu w mojej miejscowości gdzie zostałam praktycznie bez opieki.plamienie zmieniło się w krwawienie a oni mi mówili że wszystko super.Pojechałam do mojego lekarza do szpitala 120km ode mnie o od razu zrobili mi zabieg.Tydzień leżałam w szpitalu z martwym dzieciatkiem a oni mi wmawiali ze mam walczyć o ciaze (?).po zabiegu od razu do domu.Czuje się bardzo dobrze psychicznie ale fizycznie średnio. Wiem ze duzo z Was też jest po przejściach wiec trzymam za wszystkie Was kciuki a Wy proszę za mnie,bo nie zamierzam odpuścić i chce zostać 2 raz mama.

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie przejmować gadaniem, ja mam 2 starsze siostry, obydwie juz po 2 dzieci urodziły. Szczęśliwe zadowolone i ok, ja nie czułam parcia zostawać wcześniej mama bo nie trafiłam na odpowiedniego faceta. Liczyłam sie z tym, ze moge w ogóle nie byc matka, bo nie puściłabym sie z pierwszym lepszym dla samego posiadania dziecka. Gadania wielkiego nie było. Choć miałam wrażenie, ze niektóre znajome będące matkami, traktowały mnie z góry. A juz wypowiadać sie na temat opieki nad dziećmi, broń Boże. Nie mam do tego prawa, nie mając własnych. Przykre jest to ze najcześciej szpile kobietom bezdzietnym, wsadzają inne kobiety, matki.

Taru

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka tak mi przykro :/ wspieram i tule! Oczywiście trzymam tez kciuki. <3

konwalijka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka - przykro mi, faktycznie sobie polecieli w kulki w tym pierwszym szpitalu. Trzymam mocno kciuki za Ciebie.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka - brak słów co do kompetencji w tym pierwszym szpitalu! Najważniejsze abyś sie nie poddawała. Ściskam.

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Taru, jakże znam temat udzielania rad przez bezdzietną :D, przy którymś razie się po prostu ugryzłam w język, chociaż widziałam pewne błędy w działaniach niektórych mam, ale każda moja rada kończyła się wzrokiem killera w moja stronę :D
    A ja udzielam i mam to gdzieś czy mnie mamusia dziecka zabije wzrokiem czy nie. Oczywiście tylko wtedy gdy mam 100% pewność, a najcześciej jest to w kwestiach medycznych. Do wychowania sie nie wtrącam, każdy robi jak uważa, choć swoje myśle ;).

Taru

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ