SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból głowy jest najgorszy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ból głowy jest najgorszy :P

No taka mnie dzisiaj muli jak nigdy :/ Może ciśnienie coś nie sprzyja bo pogoda też dzisiaj taka średnia ...

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Wogóle musze jakoś do rossmanna pojechać bo mi mój antyperspirant i dezodorant zaczął smierdziec.
    Dobrze ze perfum mam 4 rodzaje bo akurat jedne mają zapach ok.
    wy też tak macie?

Ja tam mam z antypers. Mam i rexone i nivea. Wczesniej bylo wszystko ok a teraz sie psikam a po chwili pacha mi smierdzi.

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    hehehehehe, ale to chyba nie będzie tak przez całą ciążę :P??

ilka85 może pomyśl faktycznie o Warszawie, ew. może Piaseczno? w sumie to nie daleko..

Iriss zjadłam prawie 1/3 wiaderka kiszonej kapusty...a do tego był zaraz obiad..boje się, że jak się gwałtowniej ruszę to... leże teraz na łóżku, a brzuch mam wielki jak nie wiem co.. aaa

To była jednorazowa akcja w życiu nie zamierzałam tu rodzić, poród w św. Zofii od zawsze, jeszcze zanim plany jakiekolwiek mieliśmy, jak byłam na izbie przyjęć to atmosfera miła lekarz super, no i tam mój lekarz prywatny też pracuje, nigdy więcej lekarza na NFZ pierwsza próba i ostatnia :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z antyperspirantem też dziwnie bo mam w rolce vichy od lat, nigdy nie czułam a od 2 tygodni zaraz po posmarowania pach dziwnie i intensywnie mi pachnie :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    To była jednorazowa akcja w życiu nie zamierzałam tu rodzić, poród w św. Zofii od zawsze, jeszcze zanim plany jakiekolwiek mieliśmy, jak byłam na izbie przyjęć to atmosfera miła lekarz super, no i tam mój lekarz prywatny też pracuje, nigdy więcej lekarza na NFZ pierwsza próba i ostatnia :)

o i super! jak mi przemykały myśli o porodzie, to też myślałam o Św.Zofii :P, tylko nie wiem, bo ja mam problem z krzepliwościa i musze się dowiedziec czy mogę w każdym szpitalu rodzic, czy są jakieś specjalistyczne szpitale. Kto wie, może się nawet tam spotkamy, bo mamy chyba ten sam termin :) :) :) !

ilka85, justikf lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W głowie mi się kręci a sama zostałam z dziećmi ratunku

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooł kada24, a długo będziesz sama? współczuje.. chyba coś z pogodą się znów dzieje, mi też jakoś dziwnie..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    W głowie mi się kręci a sama zostałam z dziećmi ratunku
    Też mi się dzisiaj kręciło, unikaj gwałtownych ruchów.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 to naprawdę super szpital, nawet jak nie ma się tam swojego lekarza, a wizyta na izbie przyjęć we wtorek tylko mnie w tym utwierdziła :) mam nadzieję, że uda Ci się tam rodzić, chociaż i inne szpitale w Wawie też mają coraz lepszą opinię :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Kasia02 to naprawdę super szpital, nawet jak nie ma się tam swojego lekarza, a wizyta na izbie przyjęć we wtorek tylko mnie w tym utwierdziła :) mam nadzieję, że uda Ci się tam rodzić, chociaż i inne szpitale w Wawie też mają coraz lepszą opinię :)

ilka masz racje, ale jednak Zofia ma najlepsze opinie(i najwięcej opinii)jest jeszcze sporo czasu, ale chciałabym tam rodzic :).Później będę musiała zrobi wywiad ;):P. Oczywiście nie dopuszczam do siebie innej myśli, niż taka, że będzie dobrze i to u nas wszystkich!

justikf lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam kilka osób, które tam rodziły ostatnia w czerwcu i opinia nadal świetna, my dodatkowo z mężem chcemy pokój dla siebiemżeby mógł ze mną zostać na noc:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mi zaczęły śmierdzieć perfumy których używałam baaardzo długo... No to pomyślałam ah, kupię nowe! Zawsze podobały mi się Lancome La Vie Est Belle.. no i w perfumerii chciałam je jeszcze raz powąchać i mi się prawie cofnęło!
    I co kupiłam? DKNY be delicious, coś co nigdy mi się wcześniej nie podobało a teraz jestem zakochana :d

Co do pracy, długo rozmawiałam z mężem... to nie pierwszy raz kiedy mam dość tej firmy, szefostwa... atmosfera jest naprawdę niezdrowa... Nie lubię tych ludzi, firmy... Jutro biorę wolne a w przyszłym tygodniu zaniosę wypowiedzenie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz są super udogodnienia:), fajnie, że teraz mężowie mogą byc właściwie cały czas, to bardzo pomaga i podnosi na duchu, a już pomijając wszystko jest ktoś bliski, kto czuwa..choc pewnie emocje są tak wielkie, że w 100% się nie da wszystkiego ogarnąc, ale zawsze coś :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada wiem co czujesz :/ Ostatnio mi się tak przez dobę kręciło! Nie wstawaj gwałtownie i uważaj żebyś nie zasłabła... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Pati, mi zaczęły śmierdzieć perfumy których używałam baaardzo długo... No to pomyślałam ah, kupię nowe! Zawsze podobały mi się Lancome La Vie Est Belle.. no i w perfumerii chciałam je jeszcze raz powąchać i mi się prawie cofnęło!
    I co kupiłam? DKNY be delicious, coś co nigdy mi się wcześniej nie podobało a teraz jestem zakochana :d

Co do pracy, długo rozmawiałam z mężem... to nie pierwszy raz kiedy mam dość tej firmy, szefostwa... atmosfera jest naprawdę niezdrowa... Nie lubię tych ludzi, firmy... Jutro biorę wolne a w przyszłym tygodniu zaniosę wypowiedzenie...

Pianistka no i bardzo dobrze, bez przesady wszystko rozumiem, ale nie takie akcje. Tobie teraz potrzebny jest spokój, a nie dodatkowe atrakcje. Pozatym pewnie już dawno chciałas to zrobi, tylko nie było odpowiedniego bodźca..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada dzisiaj ciśnienie masakryczne :/ Uważaj na siebie!

Oj tak mąż u boku i będę czuła się bezpiecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:05

Kasia02 lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam temat tsh, mi wyszło też podobno nieciekawie najpierw 3,4 później 2,5 więc lekarz włączył mi już leki. Miałam do zrobienia dodatkowo ft3 ft4 atg i atpo :P

Zastanawiam się czy nie powinnam zrobić usg aby sprawdzić czy wszystko jest ok jeszcze miesiąc czekać chyba nie wytrzymam...

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a żebyś wiedziała! :D Wiele razy chciałam im rzucić wypowiedzenie ale brakowało mi odwagi... Teraz i tak mam za dużo pracy... w drugiej firmie będę pracowała 3-5 dni w tygodniu :) Do tej pory pracując w dwóch firmach pracowałam 6 dni w tygodniu, czasem po 12-13 godzin... Także bardzo chętnie będę miała więcej wolnego czasu... Finansowo też mogę sobie na to pozwolić bo mąż świetnie zarabia a mi się przyda spokój i odpoczynek...

Kasia02, justikf lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Kasia, a żebyś wiedziała! :D Wiele razy chciałam im rzucić wypowiedzenie ale brakowało mi odwagi... Teraz i tak mam za dużo pracy... w drugiej firmie będę pracowała 3-5 dni w tygodniu :) Do tej pory pracując w dwóch firmach pracowałam 6 dni w tygodniu, czasem po 12-13 godzin... Także bardzo chętnie będę miała więcej wolnego czasu... Finansowo też mogę sobie na to pozwolić bo mąż świetnie zarabia a mi się przyda spokój i odpoczynek...

to do dzieła:)!!! jeszcze jak możesz sobie na to pozwolic, to cudownie!:)
    widzisz jak wszystko się układa, troche nerwów, ale po coś.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ