Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a robicie dla dziecka osobny pokoik czy będzie z wami? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, i tak ostatnio unikałam jak ognia dodatkowych zmian, szukałam sobie zastępstw... Odejdzie mi ten zasrany hotel to i będę szczęśliwsza, i będę więcej odpoczywać... :) 4 dni pracy w tygodniu mi wystarczy :) zwłaszcza że ta druga wcale nie jest stresująca :)

Tysia :) my robimy osobny :) Ale zaraz za ścianą :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też planuję rodzić w Św. Zofii :) Jest tu więcej Warszawianek? Znacie kogoś kto rodził w szpitalu Bielańskim? Mam tam rzut beretem i pewnie wolałabym mieć tak bliziutko, ale z kolei św. Zofia ma tak świetne opinie, że sama nie wiem!

My kupiliśmy mieszkanie 85m kw, ale będzie oddane dopiero we wrześniu 2016! Nie spodziewaliśmy się, że w 1 cyklu zajdziemy, więc będziemy musieli wynająć coś na parę miesięcy, bo teraz mieszkamy na 3 piętrze bez windy i bez możliwości postawienia gdzieś na dole wózka. 2 przeprowadzki w ciągu roku nas więc czekają :D

Współczuję przeżyć z lekarzem na NFZ :( Ja też do jednego chodzę, choć ciążę prowadzę prywatnie. Od tego na NFZ oczekuję tylko skierowań na badania, żeby za nie nie bulić dodatkowo. Ale buc i chujek, za przeproszeniem, straszny!!

Pianistka, rzucaj wypowiedzenie na biurko! Co to jest kantyna i co Ty tam robisz :)?

My sobie z mężem siedzimy na mojej działce na Mazurach - ale sielanka!! I mamy naprawdę dobry seks w tej ciąży ;)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale się rozpisałyście :) od 2 dni nie mam internetu w pracy więc nie mogę Was podczytywać i dzisiaj raczej nie dam razy nadrobić. Ale jutro mam wolne na szczęście:)

My robimy osobny pokoik:) już mam w głowie 1000 pomysłów jak go urządzić:)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszyscy Zofia, dasz radę dojechać pierwszy poród to trochę trwa ;) Mąż będzie pędził buspasem najwyżej :p Ja mam trochę dalej bo z Grójca, ale planuje CC więc tu pilnej jazdy być nie powinno :)

Co do pokoju narazie z nami :) ale nie w łóżku z tym będziemy walczyć oby dzidzia chciała współpracować :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:36

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Ja cały czas podczytuję, ale się nie udzielam bo po całym dniu w pracy mam już mało siły na cokolwiek innego...

Przede wszystkim współczuję wszystkich strat Maluszków :( Dziewczyny bądźcie dobrej myśli :*

My będziemy robić osobny pokój. Mąż nie chce poznawać płci, więc będę miała wszystko odrobinkę utrudnione. Pokoik będzie miał ciemniejsze meble i pomalujemy na bardzo delikatny szary kolor i już po narodzinach Luciątka dobierzemy niebieskie bądź różowe dodatki. Przez pierwsze 6 miesięcy Dzidek będzie u nad w sypialni a potem zobaczymy...

Dziewczyny ile z Was jeszcze pracuje na cały etat? Ja już nie daję rady....ogólnie dobrze się czuję tylko zmęczenie i mdłości dokuczają...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcemy zrobić osobny pokój :) Ale najpierw muszę się wziąć za remont swojego bo już nie mogę na niego patrzeć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen, hahaha :) kantyna to kantyna, nie wiedziałam że po polsku się tak nie mówi (?) :D To taka stołówka dla pracowników :) W każdej firmie jest taka :) A co ja tam robiłam? Jadłam lunch :)
    Ale kiedyś zanim podjęłam pracę w hotelu pracowałam na kantynie w Statoilu... 800 ludzi dzień w dzień, kuchnia olbrzymia a atmosfera jak u Gordona Ramseya :) Ale tam gotowałam... :)

Na dniach poinformuję szefową... :) Już papier przygotowałam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, ja do teraz pracowałam na 2 etaty... 6 dni w tygodniu po 10-14 godzin... W piątek tydzień temu zaliczyłam 13 h... Ale pewnie jak zdążyłaś doczytać - już niedługo :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata był wojskowym i chodził do kantyny czyli do wojskowej stołówki ;)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejne przy nas będzie mam większą czujność nad oddechem dziecka ale w swoim łóżeczku będzie no i oczywiście wygoda di karmienia cyca wyciągasz małego i karmisz a nie chodzę kilometrów żeby dojść do niego i budzić wszystkich i siebie przy okazji

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka ja pracuję na cały etat i powiem, że powoli mam dość... dlatego w tygodniu staram się 1 dzień urlopu brać:)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tygodnie mam urlop, więc trochę wypocznę :) ja tutaj nie mam szans na zwolnienie i muszę dybać aż do macierzyńskiego :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój facet tak chrapie ze ten bobas by przy nim nie usnal, gdyby byli razem w jednym pokoju haha :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oddechu to my kupimy na 100% monitor, wiem że będą i fałszywe alarmy ale wole wstać 20 razy na fałszywy niż przegapić jeden krytyczny...

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka_ka, o rany, na szczęście możesz wziąć miesiąc przed porodem już macierzyński... Ja zamierzam pracować do końca października. Ale ja kocham moją pracę i nie jest to dla mnie duże obciążenie :)

My pewnie będziemy spać z dzidzią - jestem za rodzicielstwem bliskości i jeśli małe będzie tego potrzebowało, to niech śpi. Przecież do 18stki tak z nami spać nie będzie, a ten okres niemowlęcy szybko zlatuje. Łóżeczko postawimy w naszej sypialni, ale pewnie tylko drzemki będzie tam miało.

Wiecie co, odkąd zobaczyłam tego człowieczka na USG, co ma główkę, brzuszek i w ogóle, zaczęło do mnie docierać, że to wszystko NAPRAWDĘ się dzieje - aaale fajnie!

Pianistka, achaa, już rozumiem z tą kantyną :D Jest oczywiście takie słowo, tylko chyba rzadko się go już używa w stosunku do zwykłej pracowej stołówki. Dobrze, że odpoczniesz.

ilka, popieram monitor oddechu! Dostanę od brata na szczęście, bo i tak bym kupiła.

Dziewczyny, a idziecie do szkoły rodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:56

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem w łóżku, w życiu bym się nie wyspala.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Z antyperspirantem też dziwnie bo mam w rolce vichy od lat, nigdy nie czułam a od 2 tygodni zaraz po posmarowania pach dziwnie i intensywnie mi pachnie :/

Mam to samo! Antyperspirant vichy - do tej pory ok a teraz po godzinie czuję, że śmierdzę. Muszę zakupić jakiś inny :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Mam to samo! Antyperspirant vichy - do tej pory ok a teraz po godzinie czuję, że śmierdzę. Muszę zakupić jakiś inny :)

Nie ja swego zapachu nie czuję ale mi zapach tego jak mi się wydawało antyperspirantu bezzapachowego przeszkadza od jakiegoś czasu, moja mama używa jakiejś mocniejszej wersji tego antyperspirantu więc może w tą stronę A.W. ?

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem w łóżku, w życiu bym się nie wyspala.

Ja mimo wszelkich zapewnień że się czuwa i krzywdy nie zrobi to po opowieściach męźa co robię w nocy bałabym się o dziecko :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ