SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Kilka moich koleżanek tez tak mówili, a w rzeczywistości dzidzia szybko lądowała w łóżku rodziców. Mnie tez strach ogarnia na samą myśl, ale zobaczymy jak to naprawde będzie
    Pewni, życie wszystko zweryfikuje :) ale na chwilę obecną sobie tego nie wyobrażam

Kasia02 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ciekawa jestem co mój pies powie na nowego członka rodziny. Mamy suke owczarka niemieckiego, która do tej pory byla jak nasze dziecko. Wpatrzona jest w mojego męża jak w obraz, wszędzie ją ze sobą zabiera. Ogólnie ona bardzo lubi dzieci, ale moze byc zazdrosna. A do tego jak ma oddać swoje miejsce w łóżku? :D

mandragora lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Haha ciekawa jestem co mój pies powie na nowego członka rodziny. Mamy suke owczarka niemieckiego, która do tej pory byla jak nasze dziecko. Wpatrzona jest w mojego męża jak w obraz, wszędzie ją ze sobą zabiera. Ogólnie ona bardzo lubi dzieci, ale moze byc zazdrosna. A do tego jak ma oddać swoje miejsce w łóżku? :D
    Miszka myśmy Stasia i nasza suczkę juz od dawna zaznajamiali. Dla Stasia to kolejna zabawka wiec łapie ciągnie do buzi. Ostatnio aż zapiszczała z bólu ale nawet nie drgnela tylko... juz się do niego nie zbliża ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:54

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywistość zweryfikuje gdzie będzie dziecko. U mojej siostry doszło do kuriozalnej sytuacji, przy dwójce dzieci 5 i 1 rok, rodzice "podzielili sie dziećmi" , starszy ma własny pokój ale za Chiny nie umie spac sam, bez ojca nie zaśnie. Z kolei młodszy ma łóżeczko w sypialni rodziców, ale widziałam, ze w praktyce śpi z moja siostra. No nie ma miejsca dla ojca w łożku, mały rządzi. Wiec ze tak powiem podzielili sie dziećmi. Ale nie polecam, to odbiło sie na ich małzeństwie. Mi mój B zapowiedział, ze bąbel tylko w swoim łóżeczku, a po kilku miesiącach emigracja do sąsiedniego pokoju. Nie da sie wygryźć :P.

Kasia02 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam jak u nas teraz będzie. Między dzieciakami będzie równo rok różnicy. Przecież nie będę spala z dwoma!

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu czy ja też mogę prosić o link do grupy na fb? :)

Pisałam do Pianistki, ale rozumiem, że dziś ciężki dzień ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, już Cię dodałam... przepraszam ale nie sprawdzam tak często wiadomości priv i nawet nie zauważyłam... :( sorki ale ciężki dzień... na dodatek mam katar :( ale to pewnie od płaczu...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzieje sie tam coś na tym fb innego niż tu:>?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotki latają :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przewidujecie pomoc dziadków? Moja siostra, która mieszka w UK korzystała falami z mojej pomocy gdy ta wróciła do pracy, w końcu jestem matka Chrzestna dzieciaków. I nie raz pamietam, jak ta nie mając juz siły, z niewyspania, budziła mnie o 3:00 nad ranem i wyganiała do młodszego a sama spała na moim miejscu, aby tylko uszczknąć kilka godzin snu. A w sytuacjach ekstremalnych brała malego i wrzucała mi do łóżka. Tym oto sposobem miałam załatwiona noc, nie umiem spac z małym dzieckiem w łożku bo boje sie ze je przydusze. Ale dzieci sa rożne u drugiej siostry obie córki od samego początku przesypialy cała noc bez budzenia, żadnych problemów.

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, niestety my zostaniemy ze wszystkim sami... Wiadomo, mama przyjedzie zaraz po porodzie na tydzień czy dwa ale tak na dłużsża metę bedziemy sami...
    Rodzice mieszkają 600 km od nas, pracują... tata ma dużą firmę, której nie pozostawi samej sobie...
    O teściach to nawet nie wspomnę, nie spodziewamy się jakiejkolwiek pomocy...
    Ale damy radę :) Mój mąż jest z tego gatunku ludzi którym wystarczy 2 godziny snu :D Dziwi mnie to od kiedy go znam ale czasami on cały tydzień kładzie się spać o 3-4 i wstaje o 6 :D I wcale nie jest zmęczony! Ja bym umarła...

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to pozazdrościć takiego cyborga ;) u mnie babcia była niezastąpiona w pierwszych dwóch miesiącach kiedy już padałam na nos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 21:34

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru no ja mam nadzieje ze dziadkowie co nie co pomogą, ale jakos nie wyobrażam sobie robic tak jak Twoja siostra. Wiadomo ze młoda mama jest zmęczona i potrzebuje chwili snu, ale chyba troszkę przesada żeby tak siostrze dziecko podrzucać. Jak urodził sie mój chrześniak tez bardzo dużo pomagałam mojej szwagierce. Pomagałam kąpać, jeździłam z nią na wizyty do lekarza. Przychodziłam w nocy jak maly miał temperaturę czy kolki. Ale jak urodzi sie moje dziecko jakos nie chcę angażować w opiekę nad kim calej okolicy. Mam nadzieje ze sami sobie poradzimy ale to się jeszcze okaże :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nic nie wyczaruję.... wiadomo byłoby nam łatwiej... ale mama pracuje, nie może mieszkać u mnie kilka miesięcy... weźmie urlop by przyjechać na tydzień lub dwa ale dłużej nie da rady... mąż też weźmie miesiąc urlopu od dnia porodu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam teraz na wyniki badań dzisiejszych i martwi mnie trochę tsh, a że nie znam się na tym to nie wiem, na ile się martwić... mam wynik 0,125, a norma podana to 0,270-4,200. Co myślicie?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj zosiaa jest ok.

zosiaaa lubi tę wiadomość

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Nie ja swego zapachu nie czuję ale mi zapach tego jak mi się wydawało antyperspirantu bezzapachowego przeszkadza od jakiegoś czasu, moja mama używa jakiejś mocniejszej wersji tego antyperspirantu więc może w tą stronę A.W. ?

To,że mam wrażenie że śmierdze to jedno (mąż mówi że zwariowałam) ale zawsze wybierałam antyperspiranty bez zapachowe ( przynajmniej tak mi się wydawało) a teraz ten po prostu śmierdzi. Muszę zmienić ;)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Co do oddechu to my kupimy na 100% monitor, wiem że będą i fałszywe alarmy ale wole wstać 20 razy na fałszywy niż przegapić jeden krytyczny...
    Moja siostra używała do 2jki dzieci takich samych monitorów. Raz miała fałszywy alarm, ale wtedy to jej mąż nie wyłączył monitoru i poniósł dziecko.
    Koleżanka za to już 3 razy ratowała córkę, nawet raz dmuchała jej w usta żeby przywrócić jej oddech.

• Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie moge liczyć na moja mamę bo pracuje, a poza tym nie nadaje sie do opieki nad takim maluchem. Totalnie odwykła od opieki nad takim malusim dzieckiem, wręcz boi sie ze cos mu zrobi, co innego gdy dziecko jest większe, biegające, wtedy jest ok. My liczymy na druga babcie, ta nie pracuje, ale to wyjdzie w praniu... Ja chce szybko wrócić do pracy, tylko u mnie to sie wiąże z szukaniem nowej pracy, niestety :/.

Taru

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę też prosić zaproszenie do tej grupy na fb? Czy ona jest tajna, tzn. moi znajomi nie zobaczą, że do niej dołączyłam? Nikt nie o ciąży, nie chcę się tak głupio wsypać :D

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ