SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do pracy po 10 miesiącach :) a moja mama... Chyba nie wyobraża sobie życia bez pracy... Jest strasznie aktywna :) czasem ja nie nadążam za jej pomysłami... Średnio co 3 lata "pyka" sobie jak to określa podyplomówke, w wieku 44 lat zaczęła doktorat piorun wie po co, pracuje, pisze książkę... Gdyby ktos jej zaproponował siedzenie w domu i gotowanie obiadków zginąłby śmiercią tragiczna :D

Co do tsh, ja sie nie znam... Mi nawet nie zrobili :/ ale co tam, skoro w NO sie nie robi i kobiety rodzą to pozostaje mi zaufać systemowi :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy, nikt nie zobaczy :) top secret :) wyślę ci namiar na priv

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na was zawsze można liczyć :D oczywiście dla mnie najważniejsza jest opinia lekarza, ale teraz wiem, że mogę spokojnie poczekać do wizyty :)

Jeszcze mi wyszły liczne bakterie w moczu, ehhh, znów będzie trzeba pewnie na to coś wziąć...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wróciłam, krew pobrana na pappa a teraz czekanie 2 tygodnie :( ale cóz nie ma wyjścia. Nie wiem czy dam radę was nadrobić :)
    PeggyOlsen wysłałam ci zaproszene do przyjaciółek to zaakceptuj

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela a dlaczego tak wcześnie pappa? To się chyba robi 12-13 tc

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chyba bede sama dla siebie, mój Artur będzie po pracy dawał mi ewentualne drzemki. Mam też zamiar robić jak moja siostra wstawała rano z dzieckiem i szła spać z dzieckiem :D Zobaczę w praniu jak wyjdzie. Jedyne co to wiem że dziecko będzie spało samo :) w nocy bede cycowała w fotelu, chociaż zastanawiam się nad karmieniem na noc butelką. Podobno dziecko dłużej przesypia :)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Lelewela a dlaczego tak wcześnie pappa? To się chyba robi 12-13 tc

tak mi lekarz wyznaczył termin w mojej klinice, ja według niego wczoraj zaczęłam 11 tydzień a według belly jutro zacznę. Ale raczej powinnam słuchac się lekarza bo ja mam ciążę po transferze wieć on coś inaczej wyliczył niż wg. ostatniej miesiączki się liczy. A w 12 tyg. będę miała usg genetyczne.

mandragora, justikf lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Sylka, już Cię dodałam... przepraszam ale nie sprawdzam tak często wiadomości priv i nawet nie zauważyłam... :( sorki ale ciężki dzień... na dodatek mam katar :( ale to pewnie od płaczu...

Pianistka nie nadrobię całego dnia :) i nie wiem czy o tym pisałaś, ale coś się wydarzyło u ciebie złego, że od płaczu?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Jeszcze mi wyszły liczne bakterie w moczu, ehhh, znów będzie trzeba pewnie na to coś wziąć...
    zosiaa a na pewno właściwie pobrana próbkę moczu? Bo wtedy czasem wychodź bakterie a nie koniecznie musi to być związane z infekcja.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    tak mi lekarz wyznaczył termin w mojej klinice, ja według niego wczoraj zaczęłam 11 tydzień a według belly jutro zacznę. Ale raczej powinnam słuchac się lekarza bo ja mam ciążę po transferze wieć on coś inaczej wyliczył niż wg. ostatniej miesiączki się liczy. A w 12 tyg. będę miała usg genetyczne.
    Aha. To tego nie wiedziałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie zapiekanke z masłem czosnkowym nie mogłam się opanować:D a teraz idę spać. Dobrej nocy dziewczynki! :D
    Jutro idę na badania krwi rano:) muszę pamiętać żeby nasiusiać do pojemniczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:32

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    zosiaa a na pewno właściwie pobrana próbkę moczu? Bo wtedy czasem wychodź bakterie a nie koniecznie musi to być związane z infekcja.

Mandragora no idealnie chyba nie, chociaż pojemnik wyparzyłam, bo miałam niejałowy i ze środkowego strumienia, jedynie nie umyłam się rano, bo mi się nie chciało, no ale to nie był posiew, tylko zwykłe badanie...
    A w moczu wyszły mi liczne nabłonki, pasma śluzu i bakterie, a leukocyty 5-10.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ;) nie chciałam wprost o to pytać ;) powtórz badanie ale z myciem porannym ;)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączyłam do grupy na fb :) Fajnie was zobaczyć "z twarzy"!

lelewela lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opieki moi rodzice 250 km odemnie, teściowa na miejscu, ale pierwsze tygodnie chcę żebyśmy ogarnęli sami i "nauczyli się dziecka", że tak to nazwę, a potem jak będzie większe i będę chciała coś załatwić albo spędzić wieczór z mężem to teściowa pomoże, zresztą mój tata też deklaruje, że będzie pomagał, bo moja mam tylko podczas urlopu, bo pracuje i chyba będzie to robiła do oporu bo uwielbia swoją pracę :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, ze też na pomoc mamy liczę trochę :) ja mimo wieku nie miałam kontaktu za bardzo z takimi maluchami, nie zajmowałam się nigdy więc obawy mam duże. Ale damy radę :)
    Zmykam spać, spokojnej nocy wszystkim

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dziś tyle naczytałam o PAPPIe i jak bardzo potrafi byc mylna, ze aż sie boje na te badania iść, popsułAm sobie tylko humor. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 23:37

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora teraz już chyba nie będę powtarzać do wizyty, pewnie później i tak mi zleci mocz znów do zrobienia...

Idę spać, jakoś dziwnie się czuję, tak jakby mnie miała choroba brać. Oby nie, może jak się wyśpię to przejdzie. Dobranoc.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja się tylko witam. Po wczorajszej akcji oczywiście cieszę się, że wszystko dobrze (dziś rozpoczynam 9tc - to już nie przelewki). Ale też jestem zmęczona i zdołowana. Wczoraj się troszkę popłakałam.

Będę Was odwiedzać i witać - abyście wiedziały co u mnie, jednak nie mam też w sobie tyle werwy, aby wchodzić w tak "dalekie" dla mnie tematy jakie tutaj podejmujemy, związane już z dzieckiem. Po prostu czuję się bardzo niepewnie.

Na suwaczka też nie mam odwagi.

Liczę dziś na spokojny dzień - bez wielkich bóli brzucha, jak również bez krwawień i w związku z tym szpitali, ze uda mi się troszkę popracować i opuścić na chwilkę domowe mury. W weekend miałam jechać na Pomorze do rodziców, ale oczywiście odwołałam. Rodzice odwiedzą za to chorą w stolicy w niedzielę i dowiozą pomoc charytatywną w postaci słoików :-)

Dobrego dnia !

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Nie chce się chwalić ale dzisiaj zaczęłam dzień bez mdłości :D po przebudzeniu odrazu zjadłam 3biszkopty, a jak wstałam to zamiast śniadania to chrupałam pieczywo chrupkie i naprawde czuje się dobrze. Oby tak juz dzisiaj zostało :)

Justikf rozumiem Twoje obawy, ale odezwij sie od czasu do czasu, bo będziemy sie martwić. Dobrze ze rodzice przyjadą do Ciebie :)

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ