Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do pracy po 10 miesiącach :) a moja mama... Chyba nie wyobraża sobie życia bez pracy... Jest strasznie aktywna :) czasem ja nie nadążam za jej pomysłami... Średnio co 3 lata "pyka" sobie jak to określa podyplomówke, w wieku 44 lat zaczęła doktorat piorun wie po co, pracuje, pisze książkę... Gdyby ktos jej zaproponował siedzenie w domu i gotowanie obiadków zginąłby śmiercią tragiczna :D

Co do tsh, ja sie nie znam... Mi nawet nie zrobili :/ ale co tam, skoro w NO sie nie robi i kobiety rodzą to pozostaje mi zaufać systemowi :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy, nikt nie zobaczy :) top secret :) wyślę ci namiar na priv

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na was zawsze można liczyć :D oczywiście dla mnie najważniejsza jest opinia lekarza, ale teraz wiem, że mogę spokojnie poczekać do wizyty :)

Jeszcze mi wyszły liczne bakterie w moczu, ehhh, znów będzie trzeba pewnie na to coś wziąć...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wróciłam, krew pobrana na pappa a teraz czekanie 2 tygodnie :( ale cóz nie ma wyjścia. Nie wiem czy dam radę was nadrobić :)
    PeggyOlsen wysłałam ci zaproszene do przyjaciółek to zaakceptuj

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela a dlaczego tak wcześnie pappa? To się chyba robi 12-13 tc

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chyba bede sama dla siebie, mój Artur będzie po pracy dawał mi ewentualne drzemki. Mam też zamiar robić jak moja siostra wstawała rano z dzieckiem i szła spać z dzieckiem :D Zobaczę w praniu jak wyjdzie. Jedyne co to wiem że dziecko będzie spało samo :) w nocy bede cycowała w fotelu, chociaż zastanawiam się nad karmieniem na noc butelką. Podobno dziecko dłużej przesypia :)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Lelewela a dlaczego tak wcześnie pappa? To się chyba robi 12-13 tc

tak mi lekarz wyznaczył termin w mojej klinice, ja według niego wczoraj zaczęłam 11 tydzień a według belly jutro zacznę. Ale raczej powinnam słuchac się lekarza bo ja mam ciążę po transferze wieć on coś inaczej wyliczył niż wg. ostatniej miesiączki się liczy. A w 12 tyg. będę miała usg genetyczne.

mandragora, justikf lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Sylka, już Cię dodałam... przepraszam ale nie sprawdzam tak często wiadomości priv i nawet nie zauważyłam... :( sorki ale ciężki dzień... na dodatek mam katar :( ale to pewnie od płaczu...

Pianistka nie nadrobię całego dnia :) i nie wiem czy o tym pisałaś, ale coś się wydarzyło u ciebie złego, że od płaczu?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Jeszcze mi wyszły liczne bakterie w moczu, ehhh, znów będzie trzeba pewnie na to coś wziąć...
    zosiaa a na pewno właściwie pobrana próbkę moczu? Bo wtedy czasem wychodź bakterie a nie koniecznie musi to być związane z infekcja.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    tak mi lekarz wyznaczył termin w mojej klinice, ja według niego wczoraj zaczęłam 11 tydzień a według belly jutro zacznę. Ale raczej powinnam słuchac się lekarza bo ja mam ciążę po transferze wieć on coś inaczej wyliczył niż wg. ostatniej miesiączki się liczy. A w 12 tyg. będę miała usg genetyczne.
    Aha. To tego nie wiedziałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie zapiekanke z masłem czosnkowym nie mogłam się opanować:D a teraz idę spać. Dobrej nocy dziewczynki! :D
    Jutro idę na badania krwi rano:) muszę pamiętać żeby nasiusiać do pojemniczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:32

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    zosiaa a na pewno właściwie pobrana próbkę moczu? Bo wtedy czasem wychodź bakterie a nie koniecznie musi to być związane z infekcja.

Mandragora no idealnie chyba nie, chociaż pojemnik wyparzyłam, bo miałam niejałowy i ze środkowego strumienia, jedynie nie umyłam się rano, bo mi się nie chciało, no ale to nie był posiew, tylko zwykłe badanie...
    A w moczu wyszły mi liczne nabłonki, pasma śluzu i bakterie, a leukocyty 5-10.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ;) nie chciałam wprost o to pytać ;) powtórz badanie ale z myciem porannym ;)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączyłam do grupy na fb :) Fajnie was zobaczyć "z twarzy"!

lelewela lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opieki moi rodzice 250 km odemnie, teściowa na miejscu, ale pierwsze tygodnie chcę żebyśmy ogarnęli sami i "nauczyli się dziecka", że tak to nazwę, a potem jak będzie większe i będę chciała coś załatwić albo spędzić wieczór z mężem to teściowa pomoże, zresztą mój tata też deklaruje, że będzie pomagał, bo moja mam tylko podczas urlopu, bo pracuje i chyba będzie to robiła do oporu bo uwielbia swoją pracę :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, ze też na pomoc mamy liczę trochę :) ja mimo wieku nie miałam kontaktu za bardzo z takimi maluchami, nie zajmowałam się nigdy więc obawy mam duże. Ale damy radę :)
    Zmykam spać, spokojnej nocy wszystkim

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dziś tyle naczytałam o PAPPIe i jak bardzo potrafi byc mylna, ze aż sie boje na te badania iść, popsułAm sobie tylko humor. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 23:37

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora teraz już chyba nie będę powtarzać do wizyty, pewnie później i tak mi zleci mocz znów do zrobienia...

Idę spać, jakoś dziwnie się czuję, tak jakby mnie miała choroba brać. Oby nie, może jak się wyśpię to przejdzie. Dobranoc.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja się tylko witam. Po wczorajszej akcji oczywiście cieszę się, że wszystko dobrze (dziś rozpoczynam 9tc - to już nie przelewki). Ale też jestem zmęczona i zdołowana. Wczoraj się troszkę popłakałam.

Będę Was odwiedzać i witać - abyście wiedziały co u mnie, jednak nie mam też w sobie tyle werwy, aby wchodzić w tak "dalekie" dla mnie tematy jakie tutaj podejmujemy, związane już z dzieckiem. Po prostu czuję się bardzo niepewnie.

Na suwaczka też nie mam odwagi.

Liczę dziś na spokojny dzień - bez wielkich bóli brzucha, jak również bez krwawień i w związku z tym szpitali, ze uda mi się troszkę popracować i opuścić na chwilkę domowe mury. W weekend miałam jechać na Pomorze do rodziców, ale oczywiście odwołałam. Rodzice odwiedzą za to chorą w stolicy w niedzielę i dowiozą pomoc charytatywną w postaci słoików :-)

Dobrego dnia !

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Nie chce się chwalić ale dzisiaj zaczęłam dzień bez mdłości :D po przebudzeniu odrazu zjadłam 3biszkopty, a jak wstałam to zamiast śniadania to chrupałam pieczywo chrupkie i naprawde czuje się dobrze. Oby tak juz dzisiaj zostało :)

Justikf rozumiem Twoje obawy, ale odezwij sie od czasu do czasu, bo będziemy sie martwić. Dobrze ze rodzice przyjadą do Ciebie :)

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ