SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    mandragora, dla dziewczynki wymyśliliśmy Sara albo Ewa. Dla chłopca nie mamy pojęcia! Myślałam nad Tymonem, ale teraz co drugi w szkole to Tymek :/

A wy jakie macie typy co do imion?
    U nas Marysia albo Pola, a na chłopca to nie mam pojęcia za dużo imion mi się podoba ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, mi już kurwa ręce opadają... znowu krew :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Kasia moja była przyjaciółka choć sama jest w niechcianej ciąży i wszystko na Nie mąż na nie i teraz ciąża na nie eh

to tym bardziej się nie przejmuj. To ona ma problem nie Ty :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Duzo? Brzuch Cię też boli?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Może za dużo pracujesz? :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, brzuch mnie bolał od rana cały dzień... potem przeszło...
    Czy dużo? Nie jak przy @ ale więcej niż 2 tyg temu... :(

Tysiaa albo praca albo wczorajsze nerwy... :( Chyba nie obędzie się bez zwolnienia...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Max, brzuch mnie bolał od rana cały dzień... potem przeszło...
    Czy dużo? Nie jak przy @ ale więcej niż 2 tyg temu... :(

Tysiaa albo praca albo wczorajsze nerwy... :( Chyba nie obędzie się bez zwolnienia...

Pianistka też mi się wydaje, że to ciąg dalszy wczorajszych nerw.., ale rozumiem, że już jesteś w domku i już więcej tam nie wracasz?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka uciekaj na zwolnienie i niech cie w du... pocałują. Pewnie to przez stres. Odpocznij. Spróbuj sie zrelaksować

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero się włączam bo długo mnie nie było i zaraz będę was nadrabiać, ale Pianistka Tobie też moze nerwy wychodzą i stąd ten ból.

A ja się zdołowałam trochę bo wiecie co się stało :( dziś zmarł mąż mojej sąsiadki z góry. Oboje mieli coś nieco po 30-stce. Dwójka małych dzieci. Nie znam szczegółów ale cos się stało, ona wezwała karetkę, reanimowali go 1,5 godziny i zmarł. Dramat. Ciągle o tym myślę :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela straszne :(

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Hej ja dopiero się włączam bo długo mnie nie było i zaraz będę was nadrabiać, ale Pianistka Tobie też moze nerwy wychodzą i stąd ten ból.

A ja się zdołowałam trochę bo wiecie co się stało :( dziś zmarł mąż mojej sąsiadki z góry. Oboje mieli coś nieco po 30-stce. Dwójka małych dzieci. Nie znam szczegółów ale cos się stało, ona wezwała karetkę, reanimowali go 1,5 godziny i zmarł. Dramat. Ciągle o tym myślę :(

szok! szok! szok!! :(:(:(:(:(:(:(:(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka myślę tak jak dziewczyny, idź na zwolnienie, dzidzia najważniejsza.

Najgorzej gdy umierają młodzi ludzie...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela :( Najgorsze jest gdy ktoś tak młody umiera niespodziewanie... Pamiętam jak kiedyś nasz kolega motocyklista zmarł... pojechaliśmy po niego bo nie przyjechał w umówione miejsce, niedziela rano... Myślimy - zabalował... Przychodzimy, jego matka mówi że jeszcze śpi, no to my w śmiech że mu ładną pobudkę urządzimy...
    Niestety chłopak się już nigdy nie obudził, zmarł we śnie - 26 lat :( I potem każdy pyta jak to się mogło stać :(
    To okropne gdy tak młody człowiek odchodzi, zostawia rodzinę, małe dzieci :( okropieństwo

U mnie teraz nadeszła faza na "brąz" i wiem na pewno - Rynkowski kłamie! Ja wcale nie lubię brązu :(

Myślicie że powinnam jechać na pogotowie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka czy Ty czasem nie przezywalas od samego rana ze musisz do tej pracy wrócić?? Moze tak reagujesz na stres. Ja zauważyłam ze jak sie zdenerwuje, to od razu boli mnie brzuch, w dolnej części, nieprzyjemne uczucie jakby dziecku cos przeszkadzało. Właśnie mam teraz ten stan bo mnie rodzinka zdenerwowała głupotami. Ehhhh....

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jechała. Lepiej pojechać raz za dużo niż za mało. Usłyszysz serduszko i się uspokoisz.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, tylko wiesz jak mnie ostatnio potraktowali... Usg nikt nie zrobił... Tym razem będzie jeszcze gorzej jak mnie zobaczą ponownie... Ginekolog mówił że dopóki nie ma jak przy @ i/lub strasznego bólu to spokojnie...
    Chyba jednak namówię męża na ten doppler...

Na pewno wzięłam sobie już wolne na jutro...
    Chyba jednak pójdę do położnej w poniedziałek sprawdzić co u malucha... Tak chciałam żeby mąż szedł ze mną ale on nie może :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie bym pojechała.

Lelewela straszna historia... Okropne kiedy młodzi ludzie nagle umierają. Pianistka - historia Twojego znajomego również :-/ zmarł tak po prostu w śnie?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Pianistka czy Ty czasem nie przezywalas od samego rana ze musisz do tej pracy wrócić?? Moze tak reagujesz na stres. Ja zauważyłam ze jak sie zdenerwuje, to od razu boli mnie brzuch, w dolnej części, nieprzyjemne uczucie jakby dziecku cos przeszkadzało. Właśnie mam teraz ten stan bo mnie rodzinka zdenerwowała głupotami. Ehhhh....

Taru a u Ciebie co znowu:(?

Pianistka ja mysle,ze to przez stres i jutro przejdzie,ale jesli ma Cie to uspokoic to jedz!!
    Daj znac

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a duże tego plamienia masz, bo może faktycznie warto jechać.

No ja znałam ich z widzenia tylko i na cześć ale i tak mam doła bo to straszna tragedia dla tej dziewczyny. A tym bardziej zrobiłam się niespokojna bo mój facet pojechał 120 km do kolegi i wróci jutro. Teraz zdecydowanie wolę jak jest w domu i sam nigdzie nie jeździ.

A co przeczuć. Ja nie mam przeczucia tylko wiem, ze będę miała syna :) a imiona? u nas zawsze była mowa o Aleksandrze, ale o Aleksandra walczyliśmy ponad 3 lata, kilka nieudanych prób, ciąża biochemiczna i ja powiedziałam teraz ze nie chce tego imienia za długo czekaliśmy. Ja teraz myslę nad Adasiem, ale nie wiem czy to nie za pospolicie :) a dla dziewczynki nie mamy wybranego, bo przecież będzie chłopak :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadłam siku... a tam kap, kap, kap żywa krew...
    zbieram się :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ