SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Najgorsze jest to że od kilku dni przestały mnie boleć piersi... Nawet gdy mocno nacisnę - nic... :( No i o ile jeszcze tydzień temu były wielkie i napięte to teraz wróciły do stanu "przed" :(
    No i koniec z apetytem i lataniem do toalety 10 razy na godzinę... Krótko mówiąc wszystkie objawy zniknęły...
    Kada, dzięki za link... tak właśnie jak pisałam, w tym miejscu w którym lekarz badał były co najwyżej jelita albo żołądek a nie macica :/ Idiota

Przeciez masz nowy objaw w postaci bolacego brzucha :-) ja mam tylko taki!

• kada24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę i myślę i Mateusz urodził się 13 sierpnia w urodziny teściowej hehe a termin był na 17 sierpnia i teraz mam termin wg om na 21 luty ale 17 luty mójszwagier ma uurodziny będzie zabawnie jak się w jego urodziny urodzi haha

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Pianistka wszystko jest dobrze. Moja kolezanka ktora poronila zygala az do zabiegu a dziecko sie nie rozwijalo od 2 tyg !!
    Nie mysl zle bo sprowadzisz na siebie jakies nieszczescie. Nie masz tam blisko siebie kogos kto by Toba potrzasnal i dal Ci kopa w dupe zeby mysli byly pozytywne !?
    No właśnie to Iriss zawsze spełniała te funkcje :D
    Idę zjeść bułki z twarożkiem i miodem i jakoś dotrwam do poniedziałku do 16:15 :)

Justikf akurat tego objawu wolałabym nie mieć! ;P bo on + krew = zawał

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No to ja na drugim biegunie... Miesiączka tak bolesna że wolałabym wszystko inne niż to, 7 dni krwotoku bo inaczej tego nazwać nie można, w nocy musiałam wstawać zmieniać tampony/podpaski... :/ Pierwszy dzień zawsze wycięty z życiorysu... ale rozmawiałam z wieloma dziewczynami, które też tak ciężko przechodziły pierwszy dzień @ i ku mojemu zdziwieniu, podobno u wielu kobiet po ciąży się to normuje i już tak nie boli :) To mnie pociesza... :)

Mamaniemama, no właśnie ten wczorajszy lekarz to był lekarz ogólny, nawet nie ginekolog... i to taki młody jakiś... ale co tam... :) Wcześniej zmierzyli mój puls i był 68... poza tym przy badaniu cały czas trzymał mój nadgarstek i kontrolował...
    Z resztą, to MUSIAŁO być tętno maluszka... no bo raczej moje jelita tętna nie mają :D
    położna to położna ale w poniedziałek musi mi zrobić USG... czekam jak na zbawienie na to skierowanie do ginekologa..

Powiem ci kochana że w moim przypadku było nieco inaczej, przed ciążą było super, 5 dni krwawienia, zero bólu, skąpe krwawienie, nieco obfite w 1 dzień miesiączki, a po porodzie pierwszy cykl trwał 14 dni - skąpe krwawienie i niezmierny ból, w końcu zadecydowałam o tabletkach anty, podobno miałam coś z hormonami, po tabletkach krwawienie było tak obfite że nie mogłam się ogarnąć, to był że tak powiem krwotok:/ trwało to tak z 10 dni, potem było już ok, aż w końcu się wkurzyłam i te tabletki odstawiłam i wtedy już było ok, 5 dni lekkiego krwawienia, cykle 31 dni, a nie 21:) czyli że tak powiem wszystko unormowało się dopiero po 9 miesiącach od porodu

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka, ale u mnie gorzej być nie może.. miałam taką masakrę z moimi cyklami i @ że naprawdę gorszego piekła sobie nie wyobrażam... zdarzało mi się kończyć na ketanolu bo z bólu wyłam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No właśnie to Iriss zawsze spełniała te funkcje :D
    Idę zjeść bułki z twarożkiem i miodem i jakoś dotrwam do poniedziałku do 16:15 :)

Justikf akurat tego objawu wolałabym nie mieć! ;P bo on + krew = zawał

Coz nie masz wplywu. Ja mam od ponad tygodnia bardzo silne bole. Biore maksymalna dozwolona przerz lekarza dawke nospy i jeszcze naprzemian krwawie i plamie.

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny upadłam.. Niby nic mi się nie stało, ale wystraszyłam się nie na żarty.. Wbiegły na mnie dwa bawiące się rozpędzone psy (w tym jeden mój głupi pies, którego zaraz do lasu wywioze), byłam odwrócona plecami i nie widziałam, że biegną no i "podcieły" mi kolana.. boli mnie troche kostka i zdarłam kolano, bo oczywiście upadłam jak sierota na okrak.. najgorzej, że upadłam też na dupe, mam nadzieje, że nie zaszkodziło to fasolce :-( niby dupa nie boli...

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, na pewno zadek zamortyzował :P Nic się nie martw :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila najważniejsze ze nie upadłaś na brzuch. Nic sie nie martw.

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Mila dzidzia jest mocno chroniona i bezpieczna teraz przed takimi mechanicznymi uszkodzeniami :)

Co do bóli okresowych przez 8 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, ale wcześniej to bóle takie, że łącznie z omdleniami, masakra :/ po odstawieniu tabletek w grudniu pierwszy okres spoko, potem poronienie więc ból był gorszy niż w trakcie miesiączki, a kolejne 2 miesiączki, które lekarz kazał odczekać nic nie bolały :) Jedyny plus, że jak miałam okres to bardzo skąpy :) oby mi bez tych bóli już tak zostało. A bóle są wynikiem tego nieszczęsnego tyłozgięcie macicy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 13:48

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że nie mam czym się martwić.. wrr może chce ktoś zaadoptować pieska? :D podróbka labradora, czarna, diabeł normalnie :D

Ja też mam tyłozgięcie macicy i miesiączki to była masakra, ale każdy miesiąc wyglądał inaczej, bo czasem wymioty, biegunka, płacz i niemoc, a czasem kilka tabsów i oprócz chęci zabicia każdej osoby w promieniu kilometra to dało się wytrzymać :-)
    Wyobraźcie sobie jak pracowałam w barze i dostałam miesiączki.. każda minuta to była walka samej ze sobą, żeby się uśmiechać i nie zabić nikogo :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nudy :) Mąż poszedł się zdrzemnąć, ja oglądam TV i zajadam nektarynki... :)
    na szczęście po plamieniach ani śladu...

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka na nudę polecam co ktoś już polecał...O matko! Na player ;)

Jutro będzie na śniadanie...

http://www.kwestiasmaku.com/przepis/owoce-zapiekane-pod-kruszonka-z-platkow-owsianych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:44

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! jest fajne, tez polecam ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;) ja właśnie po wizycie i jest wszystko ok.
    Pianistka ja mam ten detektor i korzystałam z niego przez całą ciążę. Jest ok. Najlepszy z mi znanych i dostępnych do użytku domowego. W porównaniu z detektor ami z położnictwa mnie niweluje szumy. Ale czułość jest ok.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, zapłaciłam za niego ok 400 zł więc liczę na dobry sprzęt :)
    Tak sobie myślę, mam nadzieję, że położna w poniedziałek da mi zwolnienie do końca tygodnia, jeśli nie, to idę jeszcze raz do fastlege i wymęczę zwolnienie na miesiąc :) I chyba koniec mojej pracy w ciąży...
    Mam dość, skoro szefowa nie potrafi mi zapewnić dogodnych warunków...
    Miałam złożyć jej wypowiedzenie... ale nie zrobię tego! Zaniosę jej zwolnienie, to będzie musiała płacić :D
    Gorzej ją zaboli...
    Wiem, jestem wredna... Ale koleżanka dała mi cynk że szefostwo strasznie trzęsie dupą po tym jak mój mąż im powiedział że jak przez nich stracę ciążę to wytoczy im proces... Nie powiem jej że z ciążą ok, niech się martwi...suka

Mandragora, a jak na wizycie? Jak bąbel wygląda? :) Jesteśmy na tym samym etapie :) ciekawe czy w poniedziałek zobaczę jak się rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:10

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnego weekendu, żadnych plamien! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, takie życzenia możesz mi składać codziennie! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja dzisiaj usg nie miałam. Tylko detektorem znalazł tętno. I miałam badanie ginekologiczne. Usg mam za 1,5 tygodnia. No właśnie co do tętna. .. macica niestety nie jest tak wysoko żeby je znaleźć w okolicy pępka. Moje znalazł tuż nad spojeniem lonowym.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie wiem, bo za każdym razem na usg znajdywała położna maluszka nad spojeniem łonowym lekko po prawej stronie, 2 tygodnie temu jak byłam na pogotowiu z krwawieniem to tez znalazł doktor tętno nad spojeniem po prawej... Ten wczorajszy lekarz kompletnie nie umiał tego robić, latał tym detektorem po całym brzuchu.. :(

Więcej nie pojadę na to pogotowie, bo już 2 razy byłam i było tak samo... na szczęście za 2 i pół tygodnia będę miała swój detektor to w razie plamień czy takich sytuacji sama będę mogła znaleźć sobie tętno maluszka...

Mam tylko nadzieję, że maluszek żyje :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ