SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, miłego dnia:)

• Zołz83 Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

MamaNieMama moja ciąża również dwuowodniowa i dwukosmówkowa - podobno to "nabezpieczniejsza" opcja z ciąż bliźniaczych ;)

Zapytam się jeszcze Ciebie co Twój lekarz twierdził na temat badań prenatalnych i testu pappa bo moja pani doktor kiedy już okazało się że ciąża jest bliźniacza powiedziała mi że bez sensu teraz je robić bo wyniki z założenia mogą być fałszywie nieprawidłowe i może to powodować tylko niepotrzebne nerwy w związku z czym lepiej zaczekać do tych połówkowych ok. 20tygodnia. Generalnie byłam zbyt zszokowana faktem dwóch fasolek i się nie dopytywałam... :/

Bliźniacze szczęście <3 <3 :) Ona i On ;)
    34bwkw7inaqowttx.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja na drugim biegunie... Miesiączka tak bolesna że wolałabym wszystko inne niż to, 7 dni krwotoku bo inaczej tego nazwać nie można, w nocy musiałam wstawać zmieniać tampony/podpaski... :/ Pierwszy dzień zawsze wycięty z życiorysu... ale rozmawiałam z wieloma dziewczynami, które też tak ciężko przechodziły pierwszy dzień @ i ku mojemu zdziwieniu, podobno u wielu kobiet po ciąży się to normuje i już tak nie boli :) To mnie pociesza... :)

Mamaniemama, no właśnie ten wczorajszy lekarz to był lekarz ogólny, nawet nie ginekolog... i to taki młody jakiś... ale co tam... :) Wcześniej zmierzyli mój puls i był 68... poza tym przy badaniu cały czas trzymał mój nadgarstek i kontrolował...
    Z resztą, to MUSIAŁO być tętno maluszka... no bo raczej moje jelita tętna nie mają :D
    położna to położna ale w poniedziałek musi mi zrobić USG... czekam jak na zbawienie na to skierowanie do ginekologa..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama, a masz jakieś doświadczenia z tym detektorem, który zakupiłam?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zycze Wam dobrego, NUDNEGO DNIA ;)

Pianistka, współczuje Ci bardzo! Wiem ze to trudne ale postaraj się szukac w sobie spokoju. Wydaje mi się ze to efekt Twojego przedwczorajszego stresu z pracy. Oby tylko tego, wierze w to i trzymam kciuki :*

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jestem bardzo spokojna.... Tylko już zmęczona... Już było dobrze, po wizycie się uspokoiłam, przez 2 tygodnie było cudownie, cieszyłam się ciążą... wczoraj znowu wszystko zburzone :( i znów czekam do wizyty by się dowiedzieć czy maluch nadal żyje :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja dostalam detektor w prezencie. Powiem Ci ze nawet nie wiedzialam wczesniej ze mozna takie urzadzenie kupic. Ten moj jest najprostrzy, nie pokazuje tetna tylko mozna sluchac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołz moja ginekolog kieruje mnie na usg genetyczne 11-14 tydz do szpitala. Powiedziala ze kilka razy w przeciagu ciazy bede w szpitalu na badaniach. Testu pappa nie bede robila

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja kupiłam z wyświetlaczem żeby było łatwiej :)
    Mam nadzieję, że ten lekarz mnie nie oszukał...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ja pospałam dziś nieźle :) sama byłam, łóżko tylko moje to sie pospało :) ale od dwóch dni dobrze czuję się rano.

Wszystkim życzę miłego i spokojnego dnia.

Pianistka a ty się tam relaksuj do poniedziałku.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=dno+macicy+w+ci%C4%85%C5%BCy+oznaczenia&sa=X&biw=1366&bih=635&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=j9OgVYKALsfnygP0zbeYDA&ved=0CDMQsAQ#imgdii=ETzrGFssxL9ktM%3A%3BETzrGFssxL9ktM%3A%3BIP1kK3QkmYGocM%3A&imgrc=ETzrGFssxL9ktM%3A

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Pewnie im powiemy...w sumie tłumaczę sobie, że i tak się niedługo dowiedzą, a po drugie nie ma czegoś takiego jak zapeszanie ;) no i głupie uwagi mogę olać...

Pianistka tak wysokie tętno to na 100% dzidziusia :) oby czas do wizyty zleciał szybciutko i napewno zostaniesz uspokojona :)

Podpisuję się pod słowami Szarej Myszki - Nudnego weekendu :) ja lecę ogarniać dom, bo dziś spodziewamy się gości i czas zacząć roznosić dobrą nowinę ;) no chyba, że mi się odwidzi i znów wymięknę :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Wiesz, jestem bardzo spokojna.... Tylko już zmęczona... Już było dobrze, po wizycie się uspokoiłam, przez 2 tygodnie było cudownie, cieszyłam się ciążą... wczoraj znowu wszystko zburzone :( i znów czekam do wizyty by się dowiedzieć czy maluch nadal żyje :(

Znam to uczucie. Spokojna, bez emocji. Zniechecona, rozczarowana zdarzeniami.

• Max Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powróciły mdlosci. Dzisiaj nawet nie zdążyłam zjeść i nie miałam czym wymiotować a i tak nie mogłam odejść od muszli :-/
    Ja na razie dziadkom jeszcze nie chciałam mówić, bo jak oni się dowiedzą to cala ich wioska, gdzie też moja inna część rodziny mieszka by się zaraz dowiedziała. W innym wypadku pewnie bym powiedziała. A tak poczekam jeszcze miesiąc.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lekko stres bierze że brzuch nie boli, nie wymiotuje... A jak Bobo nie rośnie? Dobra nie myślę o tym, musi być dobrze....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A mnie lekko stres bierze że brzuch nie boli, nie wymiotuje... A jak Bobo nie rośnie? Dobra nie myślę o tym, musi być dobrze....
    od jakiś 2 czy 3 dni mam tak samo :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Po 5 miesiącach starań, udało się i nam. Dwa tygodnie temu pierwszy raz uwidoczniona została akcja serduszka. Wczoraj już słyszałam serduszko i widziałam jak łopocze :) Fasolka ma już 1.83cm i kocham ją bardzo mocno :) Przewidywany termin porodu to około 20 lutego. Cieszę się, ale jestem też pełna obaw o moją istotkę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze i ja trzymam za Was. Pozdrawiam serdecznie.

szara myszka lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że od kilku dni przestały mnie boleć piersi... Nawet gdy mocno nacisnę - nic... :( No i o ile jeszcze tydzień temu były wielkie i napięte to teraz wróciły do stanu "przed" :(
    No i koniec z apetytem i lataniem do toalety 10 razy na godzinę... Krótko mówiąc wszystkie objawy zniknęły...
    Kada, dzięki za link... tak właśnie jak pisałam, w tym miejscu w którym lekarz badał były co najwyżej jelita albo żołądek a nie macica :/ Idiota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:20

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam kochane? U nas dziś samopoczucie jakby całkowicie lepsze. Wróciła chęć do czekolady, natomiast teraz nie mogę patrzeć na mięso. Dalej najchętniej jadłabym wszystko co ostre, warzywa itp. Mdłości również minęły. Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko dobrze, że nasze maleństwo da mamusi nacieszyć się ciążą, w końcu nie chciałabym przespać całych 9 miesięcy:P

Aaaaa wczoraj również dzwoniłam do kliniki, umówiłam się na badania prenatalne + USG 3D:) Chce mieć pewność co do zdrowia naszego maleństwa! Troszkę się stresuję, a tu trzeba jeszcze poczekać bo wizyta odbędzie się za 17 dni, 28 lipca:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wszystko jest dobrze. Moja kolezanka ktora poronila zygala az do zabiegu a dziecko sie nie rozwijalo od 2 tyg !!
    Nie mysl zle bo sprowadzisz na siebie jakies nieszczescie. Nie masz tam blisko siebie kogos kto by Toba potrzasnal i dal Ci kopa w dupe zeby mysli byly pozytywne !?

Pianistka lubi tę wiadomość

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ