SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam śledzie z suszonymi pomidorami i poszłam spać. Spałam kilka godzin, wstałam, najadłam się śledzi i brzuch mnie rozbolał. Ale mnie prawie po wszystkim boli :/

Pianistka...co do twojej pracy, wogóle nie jesteś wredna. Nie wiem co ci zrobiła szefowa, bo jesli pisałas to mi umknęło, ale decyzja o nieskładaniu wypowiedzenia i pójście na zwolnienie jest słuszna. Mi tam nikogo z pracy nie szkoda, że za mnie pracuje, bo ja też lekko nie miałam. A na swoje odejście nikogo nie przygotowałam. Nikt nie wiedział, że jestem w ciąży, nagle wzięłam dzień wolnego (miałam wizytę w warszawie) a na drugi dzień poszłam do pracy z nowiną, że jestem w ciązy i idę na zwolnienie :) tyle lat czekałam na tą chwilę :)

A za detektor muszą zwrócić ci kasę, łaski nie robią.

I ja też spędzam czas przed TV i laptopem bo mój spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 18:14

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój gra na play station 4, kupił jak się dowiedział o ciąży bo stwierdził, że jak nie teraz to nigdy :) a ja dalej na tej kanapie...
    aż wstyd się przyznać ale właśnie jem zupkę serową gorący kubek... ja nigdy nie lubiłam takich rzeczy i nie jadłam a teraz tak mi smakuje :)

lelewela lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    A mój gra na play station 4, kupił jak się dowiedział o ciąży bo stwierdził, że jak nie teraz to nigdy :) a ja dalej na tej kanapie...
    aż wstyd się przyznać ale właśnie jem zupkę serową gorący kubek... ja nigdy nie lubiłam takich rzeczy i nie jadłam a teraz tak mi smakuje :)

Ech faceci :) mój jak zacznie grać to go oderwać czasem nie można :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ja chce PS4 już prawie namówiłam, ale wpadłam na inny genialny pomysł, mąż się śmiał, że dla naszego dobra nie powinniśmy mieć bo on łatwo może się wciągnąč :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Ech faceci :) mój jak zacznie grać to go oderwać czasem nie można :)

dziewczyny mam to samo...... wtedy jak kamień w wodę i zero pożytku.. czasem gorzej niż małe dziecko..;),a jeszcze jak przyjdzie przyszły szwagier to już w ogole ich nie ma..

A.W. dasz rade na tym egzaminie, połóż notatki na brzuchu, to Ci jutro fasolek pomoże :D, niech się na coś przyda ;)hihi.

Lelewela ja też poszłam na zwolnienie nieoczekiwanie dla wszystkich. Też czekałam na tą chwilę, tyle razy ją sobie wyobrażałam hihi,a jak przyszło co do czego to miałam małe wyrzuty sumienia"?" !

Pianistka teraz jest takie prawo, że w ciągu 14 dni bez podania przyczyny możesz oddac towar i zwrócą Ci kasę :) na pewno nie utopiłaś kasy:). Daj znac jak działa, bo jestem ciekawa:):):)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mój zacznie grać to koniec, wiadomo, że spać idę sama (szczególnie teraz jak padam o 22 max :)

Na PS3 też grałam ale baaardzo sporadycznie a tutaj nie widzę żadnych gier dla siebie :p

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już myślałam, że "tylko" ja mam taki "dramat" :P, hahahahaha

a ja śpię rano do późna i wczoraj przed 1 nie mogłam zasnąc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 18:46

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze ja na kanapie, przed telewizorem zasypiam w 3 sekundy, a jak się do łóżka przeniosę to nie mogę zasnąć :)

Kasia02 lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze miałam wyrzuty sumienia nawet jak na urlop szłam, a teraz o dziwo nie :) pierwszy raz w życiu. A czekałam na taką chwilę bardzo długo, ale miałam małego stresa jak miałam jechać do pracy i powiedzieć o wszystkim, ale miło było. Wszyscy mi pogratulowali i kazali odpoczywać do bólu, nawet ci z którymi miałam ograniczony mocno kontakt zareagowali pozytywnie. Nawet niektórzy mnie wyściskali. Więc biorąc pod uwagę jaka czasem była atmosfera to było miłe.

A pograć też czasem lubię, mam swoją gierkę na laptopie, ale mnie na szczęście wszystko szybko nudzi więc nie mam z tym problemu :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa własnie w TV powiedzieli ze kobieta w 15 tyg. ciązy trafiła do szpitala bo wzięła dopalacz i się zatruła i jeszcze odmówiła pomocy i sie wypisała....czujecie masakra :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela jak to jest u Cibie z tym suwaczkiem? Wszędzie piszą, że jeżeli jesteś 10tydzień 1 dzień to jesteś w trakcie 11 tygodnia ciąży... a pod suwaczkiem wyświetla Ci się info o 10 tyg, który jak dobrze rozumiem Ty już skończyłaś? :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już dopler :D Znaleźliśmy tętno maluszka <3 mąż miał oczy jak złotówki jak pierwszy raz usłyszał serduszko! :)
    Tylko jeszcze musimy się nauczyć obsługiwać bo raz jak przystawiłam było tętno np 145 a wystarczyło że ruszyłam pod kątem o 5 stopni i było inne... Ale ogólnie ok 150 :) i na linii włosów łonowych, a nie koło pępka! :)

lelewela, ilka85, Kasia02, justikf, tysiaa93, miszkaaa, Taru, zosiaaa, Doti87, Max, Monkey lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Aaaaaaa własnie w TV powiedzieli ze kobieta w 15 tyg. ciązy trafiła do szpitala bo wzięła dopalacz i się zatruła i jeszcze odmówiła pomocy i sie wypisała....czujecie masakra :(

Kompletny brak wyobraźni.....

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • lelewela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Lelewela jak to jest u Cibie z tym suwaczkiem? Wszędzie piszą, że jeżeli jesteś 10tydzień 1 dzień to jesteś w trakcie 11 tygodnia ciąży... a pod suwaczkiem wyświetla Ci się info o 10 tyg, który jak dobrze rozumiem Ty już skończyłaś? :)

tak własnie z tymi suwaczkami, bynajmniej z tamtej stronki tak jest. Już ktoś o tym pisał, że czyta opisy z suwaczkami innych bo ich opisy są już nieaktualne :) On chyba liczy pełne tygodnie a nie takie rozpoczęte.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mam już dopler :D Znaleźliśmy tętno maluszka <3 mąż miał oczy jak złotówki jak pierwszy raz usłyszał serduszko! :)
    Tylko jeszcze musimy się nauczyć obsługiwać bo raz jak przystawiłam było tętno np 145 a wystarczyło że ruszyłam pod kątem o 5 stopni i było inne... Ale ogólnie ok 150 :) i na linii włosów łonowych, a nie koło pępka! :)

Juhuuuuu :) super
    A mąż takim przeciwnikiem był :)
    swoją drogą jesteś zakręcona hehe
    no i na pewno o niebo spokojniejsza już ;) aż ci zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 19:10

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super, ważne że teraz będziesz spokojniejsza :) a spokój dla Ciebie i fasolki najważniejszy :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:

też właśnie oglądam.........bez komentarza?! ma laska w dupie.. biedne maleństwo. Eh

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

super!! :)też Ci chyba zaczynam zazdrościc :):P ! tylko rób sobie troche przerwy w słuchaniu :D hihih ;). Nie dziwie się.. Twój mąż słyszał zupełnie pierwszy raz teraz bedzie to przeżywał super :):):)!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamierzam słuchać codziennie... ale gdy zacznę się źle czuć / plamić / martwić to mi to pomoże... :)
    W przyszłym tygodniu będę kombinować zwolnienie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Nie zamierzam słuchać codziennie... ale gdy zacznę się źle czuć / plamić / martwić to mi to pomoże... :)
    W przyszłym tygodniu będę kombinować zwolnienie

Cieszę się bardzo. Jeśli u Ciebie dobrze to i u mnie musi być. Kciukasy

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ