SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się masakrycznie czuję... :/ Głowa mnie boli niesamowicie, nie moge wysiedzieć, bełta mnie... :/ Idę spać :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się dla odmiany nie chce spac.. nie wiem, co jest..
    ale tu dziś cicho.. ah te weekendy :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo w weekend każdy odwiedza znajomych, rodzinę i tak zlatuje czas. Ja właśnie wróciłam do domku bo u sąsiadów byliśmy na drinku i już nie dałam rady dłużej wysiedziec.. A kiedyś? Do rana się siedziało a teraz przychodzi północ i ja ledwo daje rade.

A wy wszystkie spicie już????

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dla pocieszenia szara myszko ja dodam, że znowu mam krew... :(
    No ale serduszko bije... w poniedziałek na USG zobaczymy czy krwiaka nie ma nigdzie :)

Z krwiakiem jest bezwzględne leżenie. Często szpitalne. Dopóki tego nie wiesz to lepiej nie chodź zbyt dużo. Chociaż mając na uwadze to jak długo już krwawisz i jaki miałaś (całkiem) intensywny tryb życia - to raczej skłaniam się ku teorii, że tak masz - taki Twój urok.

Nie wiem na ile w moim przypadku prawdziwa jest teoria lekarza, że mam jeszcze wolne miejsca nie zajęte przez pęcherzyk skąd leci krew, ale trudno mi uwierzyć, abyś Ty Pianistko dwa tygodnie później jeszcze też tak miała. W końcu wszystko powinno być już o ok 1,5 cm większe. A przecież te nasze narządy nie są nie wiadomo jak duże.

Czy USG będzie robiła położna?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, tak będzie robiła położna. A we wtorek idę do fastlege wyżebrać zwolnienie z pracy np do końca sierpnia a potem będziemy przedłużać :p co do krwiaka to watpię bo juz wczesniej krwawiłam i krwiaka nie było.. Kiedyś lekarz zdiagnozował u mnie endo ale nie zrobił laparo bo ja wtedy wyjeżdżałam i potem tak wyszło... Jesli faktycznie mam endo to krwawienie jest z ognisk...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja wg belly dziś zaczynam 9 tydz ale maluch na usg starszy hihi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ale zachciało mi się kanapki z serkiem topionym i pomidorem :) macie jakieś zachcianki spożywcze?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj o 23 robiłam kluski z serem :P
    Tak w ogóle to od kilku dni mam lekkie biegunki... i waga mi spadła do początkowej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio widziałam bób w polski sklepie... Ale w Norwegii go nie ma... jak z resztą wielu rzeczy... wiecie na co mam ochotę? Na taki pasztecik drobiowy z pieczarkami w takiej małej foremce :)
    Albo paprykarz! :D

Mój post nr 1234

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:11

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiszona kapusta wywołuje u mnie odruch wymiotny :) a jeszcze niedawno mogłam jeść i jeść ;) bób mi śmierdzi, mąż musi jeść go z daleka ode mnie :P za to ziemniaki mogę jeść w każdej postaci, pieczone, gotowane, placki, babka, kiszka :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, zazdroszczę Ci! mielone ja bym wciągnęła z buraczkami :D
    Ja dzisiaj zrobię polędwiczki duszone z jakimś fajnym sosem, młode ziemniaczki i jakąś surówkę :)

póki co czytam na norweskim forum że położna nie może dać mi zwolnienia z pracy więc już zapisałam się na wtorek do rodzinnego i naprawdę mam nadzieję, że dostanę to zwolnienie!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wyspałam się i chyba już dziś dobrze się czuję :) zobaczymy co będzie jak wstanę i zjem. No i zastanawiam się co zjeść... Wczoraj cały dzień byłam na herbatnikach i waflach ryżowych.

Miłej niedzieli wszystkim życzę, mam nadzieję, że u mnie będzie lepsza niż sobota.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam młode ziemniaczki z koperkiem, schabowy i mizeria a dzisiaj mam ochotę na jakiś pyszny makaron więc obiad poza domem, a przy okazji zakupy jakieś jeszcze na wyjazd :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam wate cukrowa hihihi a dziś jeszcze nie wiem co na drugie danie rosół juz się gotuje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo, zjadłabym rosołku ale nie kupiłam udek :( przepadło

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja mam najdziwniejsze potrzeby zywieniowe. Ja od kilku dni popijam maggi, ta przyprawe do zup, tak mi smakuje. Nie pomijam faktu ze od poczatku ciazy moim najlepszym posilkiem jest kanapka z serem i duza iloscia ketchupu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ze detektor juz dziala i ze juz go masz.
    Ja jestem na wyjezdzie i moj zostal w domu, ale nawet jak wroce to nic nie bede szukala. Nie znajde i bede chodzila jak na szpilkach do wizyty. A ta dopiero 24 lipca.
    dziewczyny czy wy wszystkie robilyscie badania anty hiv i wr te na kile ? Bo moja mi nie przepisala i tak mysle czy nie zrobic

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś jadę do teściów i będzie rosół. Ciekawe co na 2gie danie:D zamowiłam ziemniaczki i chyba mam ochotę na gołąbki więc wezmę swojego z domu gołąbka. Wczoraj byłam na grillu i zjadłam łososia pycha:D później sałatkę (tą wstawioną na fb)

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem HIV i WR to chyba obowiązkowe w PL?

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Pianistka super ze detektor juz dziala i ze juz go masz.
    Ja jestem na wyjezdzie i moj zostal w domu, ale nawet jak wroce to nic nie bede szukala. Nie znajde i bede chodzila jak na szpilkach do wizyty. A ta dopiero 24 lipca.
    dziewczyny czy wy wszystkie robilyscie badania anty hiv i wr te na kile ? Bo moja mi nie przepisala i tak mysle czy nie zrobic
    Ja robiłam, ale te badania można zrobić też później. One są potrzebne do porodu:)

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ