Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam powiedzieć że wczoraj minął termin mojej 2giej @ której oczywiście nie ma:D czuję się bezpieczniej.

Kasia02 lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka czekolada pomaga też na biegunkę albo cacao ale takie do ciasta nie to rozpuszczalne

201602111680.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gorączki... jeździ mi w jelitach i muszę często biegać... co kilka dni tak mam ale dzisiaj byłam w toalecie z 10 razy z tym :/ Ale już jest lepiej po tym węglu bo póki co spokój :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ;)
    Pianistka węgiel można i pij dużo coby się nie odwodnic za mocno ;)
    Wnerwa mam też na wszystkich. Obrywa w się mężowi, mamie, tacie i generalnie każdemu kto się nawinie. Tyko syna oszczędzam. W żadnej z ciąż aż tak nie miałam. Poza tym mdłości, zawroty głowy i juz mnie skurcze łydek łapią ;( kręgosłup zaczyna szwankowac. .. mój organizm mówi chyba basta! Trzy ciążę pod rząd to chyba przedobrzylam. No ale jakoś musze przetrwać. ..
    Padłaś ? Powstań ! Popraw koronę i zapierdzielaj dalej! Eh życie. ..
    a Pianistka ja sama tętna jeszcze nie odnalazłam. Zawiesiłam poszukiwania kropka detektorem na tydzień żeby się nie denerwować.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Należy pamiętać o zdrowym rozsądku w ciąży. Choć niejedna przyszła mama dałaby sobie zamontować w brzuchu kamerkę, by móc przez cały czas widzieć i słyszeć swoje dziecko"

własnie wyczytałam to w necie i podpisuję sie pod tym w 100% :)

Pianistka pytałam o gorączkę, bo wyczytałam, ze to moze być wtedy infekcja i trzeba do lekarza. Ale jak nie masz to dobrze, musisz tylko uważac zeby się nie odwodnić. I pisali jeszcze, ze moze to powodować również stres, a miałas ostatnio nie małe przezycia.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak być że przez stres albo jem zbyt dużo różności... :)
    Ale jakoś się trzymam, piję dużo... :)

Madragora, ja wczesniej jak miałam USG i lekarz szukał maluszka to znajdowali po prawej stronie a teraz jest po lewej :) Wczoraj szukaliśmy z mężem z 10 minut a dzisiaj chciałam rodzicom na skype pokazać to tylko przyłożyłam i znalazłam :) I chyba maluszek spał bo tętno oscylowało ok 130 :) A wczoraj ok 150

Iriss, to kakao bardziej mi się podoba z opisu niż spalony chleb :D Ale następnym razem gdyby się tak działo to będę próbować :) Jesteście moją skarbnicą wiedzy o medycynie naturalnej bo u mnie w domu nigdy takich cudów nikt nie stosował...
    Iriss, i gratuluję tak pozytywnej zmiany :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka kiedys pisalam moja babcia zakorzenila patent w domu na biegunke: pokroic chleb w kostkei na patelni zesmolic na czarno i to zjesc. Zawsze pomagalo. Albo lyzeczka suchego naturalnego kakao.

U mnie po 5 tygodniach meki chyba mdlisci idchodza :D. Drugi dzien bez wymiotow i jem ze smaczkiem :-). A dzisw realu znalazlam serek kanapkowy cos jak almette bez laktozy!!! Zwariowalam zradosci, w skladzie maslanka z mleka, smietanka z mleka i kultury bakterii..wiec zadnego syfku i chyba takie serki nam wolno co? :-)

Aaaa i robilismy zakupy w rossmanie i kupowalam zel pod prysznic babyder mwiec dalam karte rpssnne i pani mowi ze ma gratis dla mnie i dostalam krem do twarzy bielenda sexy mama:-D. Niewiem czy to dlatego ze przekroczylismy jakas kwote ale mialam ucieche:-D
    Tak to za użycie karty rossnę(na ciążę) i rachunek przekroczył 50zł :) Ja pracuje w rossmannie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:53

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy mają jeszcze duuuuzo miejsca wiec śmigaja. A co do wysokości tętna to dziewczynki mają wyższe tętno niż chłopcy ;) tak mi mówiła położna jak byłam w ciąży z synkiem. Taka ciekawostka ;)

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka węgiel spokojnie możesz, ja wczoraj też brałam przy biegunce, on się nie wchłania z przewodu pokarmowego, więc na dzidzię nie zadziała :)

Niezapominajka powodzenia jutro, nie martw się, pobieranie krwi to nic strasznego :)

Anabel udanej podróży :)

U mnie do wizyty jeszcze 3 dni... nie mogę się już doczekać!! :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz malec ma raczej tętno z dolnej normy bo czytałam że wiele maluchów na tym etapie ma 160-170... więc może będzie synuś :) szczerze mówiąc od samego początku przeczuwam, że będzie chlopiec :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie przeczucie ze będzie syn nawet już mu imię wybrałam :-D zobaczymy czy się sprawdzi

201602111680.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na córkę, a może bardzo chce córkę. .. no mam nadzieje ze się sprawdzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, weszłam na naszą tablekę a tam już niektóre dziewczyny wpisały płeć dziecka :D Umknęło mi jak sie chwaliły?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Tak się zastanawiam, weszłam na naszą tablekę a tam już niektóre dziewczyny wpisały płeć dziecka :D Umknęło mi jak sie chwaliły?
    Agnesia to tylko nasze przeczucia ;) za wcześnie jeszcze na poznanie płci ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    aż z ciekawości od razu weszłam w tabelke :) któraś dorobiła rubrykę płeć-przeczucia :) więc jeśli przeczucia to realne że można wpisać :) ja liczę że za miesiąc na USG sie dowiemy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Agnesia to tylko nasze przeczucia ;) za wcześnie jeszcze na poznanie płci ;)
    Aaaaa, dziwnie tak że jest to napisane. Ostatnio dziewczny się chwaliły w poczekalni że poznały płeć 12-13 tydzień.
    Ja miałam przeczucie na bliźniaki:D moje się nie sprawdzają :D

Też sobie wpisałam, czuje że będzie córka bo za bardzo chce syna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:22

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak będzie ;) 12 tc jak sprawny operator, dobry sprzęt i dziec się dobrze ułoży jest jak najbardziej realny na poznanie płci.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:

Szara myszka, nie przejmuj się, a jak tam przeszło już?

Kasia plamienia o dziwo i odpukać dziś nie miałam poza dwoma plamkami kawy z mlekiem ale tym to się nie przejmuje ;) jestem trochę przeziebiona ale dostałam od teściowej syrop z sosny i inne rozne soki do herbaty i po dzisiejszym dniu już lepiej się czuje ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No i tak będzie ;) 12 tc jak sprawny operator, dobry sprzęt i dziec się dobrze ułoży jest jak najbardziej realny na poznanie płci.
    Ja ide na prenatalne w 13t0d mam cichą nadzieję że poznam płeć :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, u mnie niby dzidzia starsza o 8 dni więc jutro byłby 11+5 :D Ale byśmy mieli fuksa jakby się jutro okazało :) Ale to tak mało prawdopodobne że aż niemożliwe :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ