SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam powiedzieć że wczoraj minął termin mojej 2giej @ której oczywiście nie ma:D czuję się bezpieczniej.

Kasia02 lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka czekolada pomaga też na biegunkę albo cacao ale takie do ciasta nie to rozpuszczalne

201602111680.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gorączki... jeździ mi w jelitach i muszę często biegać... co kilka dni tak mam ale dzisiaj byłam w toalecie z 10 razy z tym :/ Ale już jest lepiej po tym węglu bo póki co spokój :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ;)
    Pianistka węgiel można i pij dużo coby się nie odwodnic za mocno ;)
    Wnerwa mam też na wszystkich. Obrywa w się mężowi, mamie, tacie i generalnie każdemu kto się nawinie. Tyko syna oszczędzam. W żadnej z ciąż aż tak nie miałam. Poza tym mdłości, zawroty głowy i juz mnie skurcze łydek łapią ;( kręgosłup zaczyna szwankowac. .. mój organizm mówi chyba basta! Trzy ciążę pod rząd to chyba przedobrzylam. No ale jakoś musze przetrwać. ..
    Padłaś ? Powstań ! Popraw koronę i zapierdzielaj dalej! Eh życie. ..
    a Pianistka ja sama tętna jeszcze nie odnalazłam. Zawiesiłam poszukiwania kropka detektorem na tydzień żeby się nie denerwować.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Należy pamiętać o zdrowym rozsądku w ciąży. Choć niejedna przyszła mama dałaby sobie zamontować w brzuchu kamerkę, by móc przez cały czas widzieć i słyszeć swoje dziecko"

własnie wyczytałam to w necie i podpisuję sie pod tym w 100% :)

Pianistka pytałam o gorączkę, bo wyczytałam, ze to moze być wtedy infekcja i trzeba do lekarza. Ale jak nie masz to dobrze, musisz tylko uważac zeby się nie odwodnić. I pisali jeszcze, ze moze to powodować również stres, a miałas ostatnio nie małe przezycia.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak być że przez stres albo jem zbyt dużo różności... :)
    Ale jakoś się trzymam, piję dużo... :)

Madragora, ja wczesniej jak miałam USG i lekarz szukał maluszka to znajdowali po prawej stronie a teraz jest po lewej :) Wczoraj szukaliśmy z mężem z 10 minut a dzisiaj chciałam rodzicom na skype pokazać to tylko przyłożyłam i znalazłam :) I chyba maluszek spał bo tętno oscylowało ok 130 :) A wczoraj ok 150

Iriss, to kakao bardziej mi się podoba z opisu niż spalony chleb :D Ale następnym razem gdyby się tak działo to będę próbować :) Jesteście moją skarbnicą wiedzy o medycynie naturalnej bo u mnie w domu nigdy takich cudów nikt nie stosował...
    Iriss, i gratuluję tak pozytywnej zmiany :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka kiedys pisalam moja babcia zakorzenila patent w domu na biegunke: pokroic chleb w kostkei na patelni zesmolic na czarno i to zjesc. Zawsze pomagalo. Albo lyzeczka suchego naturalnego kakao.

U mnie po 5 tygodniach meki chyba mdlisci idchodza :D. Drugi dzien bez wymiotow i jem ze smaczkiem :-). A dzisw realu znalazlam serek kanapkowy cos jak almette bez laktozy!!! Zwariowalam zradosci, w skladzie maslanka z mleka, smietanka z mleka i kultury bakterii..wiec zadnego syfku i chyba takie serki nam wolno co? :-)

Aaaa i robilismy zakupy w rossmanie i kupowalam zel pod prysznic babyder mwiec dalam karte rpssnne i pani mowi ze ma gratis dla mnie i dostalam krem do twarzy bielenda sexy mama:-D. Niewiem czy to dlatego ze przekroczylismy jakas kwote ale mialam ucieche:-D
    Tak to za użycie karty rossnę(na ciążę) i rachunek przekroczył 50zł :) Ja pracuje w rossmannie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:53

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy mają jeszcze duuuuzo miejsca wiec śmigaja. A co do wysokości tętna to dziewczynki mają wyższe tętno niż chłopcy ;) tak mi mówiła położna jak byłam w ciąży z synkiem. Taka ciekawostka ;)

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka węgiel spokojnie możesz, ja wczoraj też brałam przy biegunce, on się nie wchłania z przewodu pokarmowego, więc na dzidzię nie zadziała :)

Niezapominajka powodzenia jutro, nie martw się, pobieranie krwi to nic strasznego :)

Anabel udanej podróży :)

U mnie do wizyty jeszcze 3 dni... nie mogę się już doczekać!! :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz malec ma raczej tętno z dolnej normy bo czytałam że wiele maluchów na tym etapie ma 160-170... więc może będzie synuś :) szczerze mówiąc od samego początku przeczuwam, że będzie chlopiec :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie przeczucie ze będzie syn nawet już mu imię wybrałam :-D zobaczymy czy się sprawdzi

201602111680.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na córkę, a może bardzo chce córkę. .. no mam nadzieje ze się sprawdzi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, weszłam na naszą tablekę a tam już niektóre dziewczyny wpisały płeć dziecka :D Umknęło mi jak sie chwaliły?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Tak się zastanawiam, weszłam na naszą tablekę a tam już niektóre dziewczyny wpisały płeć dziecka :D Umknęło mi jak sie chwaliły?
    Agnesia to tylko nasze przeczucia ;) za wcześnie jeszcze na poznanie płci ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    aż z ciekawości od razu weszłam w tabelke :) któraś dorobiła rubrykę płeć-przeczucia :) więc jeśli przeczucia to realne że można wpisać :) ja liczę że za miesiąc na USG sie dowiemy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Agnesia to tylko nasze przeczucia ;) za wcześnie jeszcze na poznanie płci ;)
    Aaaaa, dziwnie tak że jest to napisane. Ostatnio dziewczny się chwaliły w poczekalni że poznały płeć 12-13 tydzień.
    Ja miałam przeczucie na bliźniaki:D moje się nie sprawdzają :D

Też sobie wpisałam, czuje że będzie córka bo za bardzo chce syna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:22

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak będzie ;) 12 tc jak sprawny operator, dobry sprzęt i dziec się dobrze ułoży jest jak najbardziej realny na poznanie płci.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:

Szara myszka, nie przejmuj się, a jak tam przeszło już?

Kasia plamienia o dziwo i odpukać dziś nie miałam poza dwoma plamkami kawy z mlekiem ale tym to się nie przejmuje ;) jestem trochę przeziebiona ale dostałam od teściowej syrop z sosny i inne rozne soki do herbaty i po dzisiejszym dniu już lepiej się czuje ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No i tak będzie ;) 12 tc jak sprawny operator, dobry sprzęt i dziec się dobrze ułoży jest jak najbardziej realny na poznanie płci.
    Ja ide na prenatalne w 13t0d mam cichą nadzieję że poznam płeć :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, u mnie niby dzidzia starsza o 8 dni więc jutro byłby 11+5 :D Ale byśmy mieli fuksa jakby się jutro okazało :) Ale to tak mało prawdopodobne że aż niemożliwe :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ