SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę, praca z substancjami toksycznymi, kancerogennymi, wywołującymi poronienia i Bóg wie co jeszcze. A na dokładkę myszy.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jedno, jeśli dziewczynka to Idalia, poznałam jakoś czas temu dziewczynę o tym imieniu i bardzo mi sie spodobało. A tak w ogóle to chciałabym jakieś imię na B, zarówno ja jak i mój narzeczony mamy imiona na B, po ślubie będziemy mieć identyczne inicjały, wiec bąbel tez mógłby sie wkomponować, w ramach żartu ;).

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to mój szwagier z siostra wymyślili zabawnie, mianowicie szwagier to Grzegorz, żona to Dominika, syn Aleksander ( w skrócie Olo). Gdy wysyłają komuś kartę np urodzinowa podpisują sie G.O.D. ;).

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela już wysyłam :)
    Iriss, dzięki za przepis, wypróbuję... póki co jakby lepiej ale nie chwalmy dnia... ;)
    Ale mi czas wolno leci dzisiaj... Już bym chciała być u tego rodzinnego i wiedzieć co i jak ze zwolnieniem...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion i inicjałów to mój mąż podpisuje się 3D... :D Dawid Damian i nazwisko znacie :) na D... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss cieszę się i jednocześnie świruję, jak to kobieta w ciąży hehe

Dziś mam ambitny plan i dużo rzeczy zaplanowałam do zrobienia, gółwnie pranie, prasowanie, sprzątnie ;( a jak wyjdzie to się okaże bo puki co cięzko mi z łózka wyjść :)

Czy Wasi faceci są bałaganiarzami ? bo ja czasami muszę się powstrzymywać, zeby swojego nie zamordować :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to straszny syfiarz... tzn nie lubi jak jest brudno w mieszkaniu ale rzuca wszystko wszędzie :/ ciuchy, jakieś kabelki itd... a potem nigdy nie wie gdzie co jest... ^^ normalka

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, a u nas nie było celowania bo jednak po kilku latach to już człowiek ma gdzieś czy będzie chłopak czy dziewczynka... Ale wypadło akurat tak, że dzień po owulacji mąż musiał wyjechać służbowo przez co staranka były tylko 3 razy! I byłam pewna że nic z tego :D A jednak... i wg kalendarza, powinien byc chlopak :)
    Ale zobaczymy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do emocji to mam tak jak Iriss :) rozklejam się, beczeć mi się chce... takie ciepłe kluchy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mój to straszny syfiarz... tzn nie lubi jak jest brudno w mieszkaniu ale rzuca wszystko wszędzie :/ ciuchy, jakieś kabelki itd... a potem nigdy nie wie gdzie co jest... ^^ normalka

o rany normalnie jak bym o swoim czytała :) myslałam, ze tylko ja mam aż tak :) mój pół zycia chyba zmarnuje na szukanie wszystkiego, portfela, kluczy, dokumentów, dosłownie wszystkiego :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też taka beksa się zrobiłam ale przy tym nerwowa strasznie.

U nas to już wogóle nie było celowania w płeć, los zadecydował i embriolog nieświadomie :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, czasem specjalnie mu coś chowam :P
    Zawsze kładzie wszystko w durnym miejscu a potem biega i panikuje że zgubił :D

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A co do emocji to mam tak jak Iriss :) rozklejam się, beczeć mi się chce... takie ciepłe kluchy
    Ja sie niestety awanturuje, ale to jest tez przez to ze jestem najmłodsza w rodzinie, zawsze walczyłam o to zeby mieć to samo co starsze siostry. Z automatu, musiałam pokazać ze o mnie nie można zapominać ;).

Mój jest poukładanym facetem, umie wszystko zrobic wokół siebie, zadbać, posprzątać etc. Na szczęście nie jest pedantem. Ale , co 2 tyg do fryzjera musi byc bo mu sie fryzura zepsuje :/. Jak go poznałam, to pierwsze co musiałam zmienić, to jego fryzurę. Nie znoszę obecnej mody wsród facetów, pół głowy króciutko, druga połowa długa zaczesywana na bok ( jak większość polskich piłkarzy oni wylansowali ten styl). Blee ... Na szczęście juz jej nie ma :).

Taru

• czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, ja juz po USG nasza kruszynka ma się dobrze ma 5cm,fakt ze ciąża niby o tydzień starsza ale jest dobrze 11t3d ;) teraz tylko mogę dzwonić na plenatarne i się umawiać ;)

Taru, Malvinka, tomania2806, Bianka*, pati87, Doti87, justikf, zosiaaa, Kasia02, PeggyOlsen, szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona to u nas tylko dziewczynka jest wybrana. Od lat wiemy, ze będzie Tosia, bo ja zawsze "jak córka to Tosia" i monsz się potulnie zgodził. A chłopak dalej w rozkminie - Sylwek, Dominik, Franek...

A bałaganiara ja jestem gorsza niz mój mąz. I to on szału ze mną dostaje :P

Aha, to i nerwowa jakos nie jestem. Chyba, ze się wyjątkowo jakos gorzej czuję. Ale generalnie nad wyraz stabilna emocjonalnie się zrobiłam... Chyba :P

• Taru Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietnie czarna ma. :).

czarna_ma lubi tę wiadomość

Taru

• lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie ma zadych problemów z fryzurą, bo jej nie ma wcale hehe jest łysy :)
    Ale jego rzeczy są dosłownie wszędzie, ze nie wspomnę o kubkach po kawie, które tez są wszędzie. Czasem gdybym była postacią z kreskówki to byłabym cała czerwona ze złości aż dym by mi szedł uszami, hehe

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_ma gratulacje :)

czarna_ma lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ma! Super :) gratulacje :)
    Ja za 5,5 godziny obejrzę naszą fasolkę :)
    Póki co leżę pod kocykiem i wypoczywam bo nie wiem czy dostanę zwolnienie... Tak sobie myślę, że jesli nawet nie dostanę to od środy do piątku wezmę sobie takie zwolnienie, które sama mogę sobie wziąć na maksymalnie 3 dni :)
    Ale mam nadzieję, że lekarz mi da aż do końca ciąży :)

czarna_ma, pati87 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_ma, takie duze juz? O jej! Gratulacje :) Kurde, drugi raz w ciazy jestem i drugi raz mnie ten proces zadziwia. Ostatnio sobie czytałam. Robal w moim brzuchu ma jakies 1.5cm, i na tym 1.5 cm palce u rąk, oczy, uszy, wątrobę i jelita na wierzchu :D No czad normalnie. Jestesmy zajebiste dziewczyny, ze takie cos wyhodowac potrafimy :D

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ