SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka u nas też dziewczynka będzie Tosia ;) to jeszcze ustaliliśmy jak byliśmy parą ;)
    A mnie zaczyna męczyć zgaga i więcej biegam siku niż pije

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyś wiedziała Malvinka! :) Ostatnio dostałam od położnej książkę w której było narysowane dziecko w każdym tygodniu... I jak zobaczyłam jak maluch wyglądał w 6tc a kiedy już widziałam serce to byłam w szoku! Taka malutka kropeczka, a już miała serduszko :) Na ostatnim USG maluszek miał 23 mm :) fajnie by było jakby miał te 4-5 cm :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mnie uczył gotować :D Moja mama karierowiczka nigdy w życiu pierogów nie zrobiła... w ogóle nie pamiętam obiadów w domu... Mąż uczył mnie gotować :) Tak jak i u Bianki, mój musiał sam zadbać o siebie, zamieszkał sam jak miał 16 lat... Matka do tej pory ma go w dupie... Jak jej powiedzieliśmy o ciąży to powiedziała "aha" :D słodko

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka będzie dobrze ,walcz o wolne ja od samego początku siedze w Domu i odpoczywamy czasami bokami to wychodzi,ale ważne ze z dzidzia ok, daj znać jaki jest już Twój maluszek duży ;)

• czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka, tez się zdziwilam jak lekarka powiedziała ze super ze ma juz5cm itd. Ale ważne ze jest ;)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za 3dni ide do gina, ach jak ten czas leci szybko...

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojego nikt niestety nie nauczył porządku i nawet jak coś by leżało to na podłodze to by nie podniósł tylko wielkiego kroka dał i poszedł dalej. Takze toczę z nim wojnę o to....ech
    Ja chyba krzyżyki na śnianie zacznę robić ile do badań bo na prawde nieźle świruję. ja za 9 dni mam wizytę ale wczesniej też usg genetyczne i wyniki pappa już będą.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Dziękuję Kochane za wsparcie i miłe słowa dotyczącej babci i całej tej sytuacji. Czytałam Was cały czas, udzielałam się jednak mniej, teraz powinnam już względnie częściej się pojawiać.

Wiem, ze któraś z Was (nie pamiętam kto) prosiła o nazwiska lekarzy których moja ginekolog mi poleciła do prenatalnych, oto ona: (przepraszam za zwłokę)
    dr Roszkowski
    dr Garwoliński
    dr Dębksi
    dr Muzyczuk
    dr Bednarowska
    Ja ostatecznie idę do dr Roberta Makowskiego (poleciła mi go ciocia która ostatnie dziecko miała w wieku 39 lat, była zadowolona).

Miałam parę dni względnej przerwy od mdłości, ale wczoraj znów mi wróciło :/ Jestem dziś w pracy i średnio mi z tym. Powiedziałam szefowej o ciąży, jej reakcja była mocno bezpłciowa... Zaniosłam od razu zaświadczenie o ciąży do kadr i tam spotkałam się z bardzo pozytywną rekreacją, gratulacjami i na wyjściu było "do widzenia mamusiu" :) Dodatkowo Pani z kadr mi kazała na siebie uważać, oszczędzać się i jak będę się źle czuć, czy będę zmęczona to brać L4 i nie mieć skrupułów =D Wiara w ludzi mi wróciła :P

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, moja najbliższa dopiero 11 sierpnia... Jak ja wytrzymam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:56

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genetyczne mam 22 lipca i po usg tego samego dnia wizytę u nowego gina. To będzie wg belly koniec 12 tyg, a według mojego lekarza to nawet początek 13 tyg.

zmykam sprzątać bo samo się nie zrobi od narzekania.

A mi własnie przyszłam mi tuniczka która zamówiłam na allegro w tamtym tyg. spodziewałam sie ze nie bezie fajna bo nie mam szczęścia do zakupów w ciemno, ale jet fajna. Humor aż mi sie poprawił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:18

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa niestety są tacy ludzie i nie należy sie nimi przejmować. ja miałam wcześniej taką szefową, że jak moja koleżanka z pokoju urodziła i spotkała ją na macierzyńskim na mieście to nawet się nie zatrzymała, nie zapytała jak dziecko, pamiętam, ze strasznie przykro jej było. Są ludzie i ludziska.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, Lelewela dzięki :) Wiem,że są ludzie i ludziska. Ja się cieszę, że mam to za sobą. Jeden stres mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:56

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie napisałam szefowej ze jutro ide do lekarza i pewnie dostane zwolnienie takze od razu jej powiedziałam zeby na środę-piątek znalazła sobie zastępstwo...

Cynamonowa, dobrze że inni byli życzliwi a szefową się nie przejmuj... Ja mam gorszą i niestety jeszcze muszę się z nią męczyć dlatego tak liczę na zwolnienie... żeby nie musieć się z nią obżerać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co dziewczyny? Pozytywna reakcja tez jeszcze o niczym nie świadczy. U mnie w poprzedniej ciazy wszyscy byli zadowoleni, usmiechnięci i przyjazni. Co prawda musiałam isc dosc wczesnie, ale potem probowalam wrocic (na dwa tygodnie wrocilam i skonczylo sie znowu plamieniami) i bylam w stalym kontakcie. W wolnym czasie sie doksztalcalam z kursow, ktore mi szef podrzucil. I od samego poczatku mowilam - 4-6 miesiecy po porodzie chcialabym wrocic do pracy ZDALNIE. Wierzcie mi, pracę mam taką, ze to bylby zaden problem - wymagalo to tylko kiwniecia palcem przez mojego szefa. I tak, tak, super, pewnie! A ostatecznie szefunio nawet sie nie zajaknal, zeby cokolwiek zalatwic, a dziewczyny w hr-ach tak mnie potraktowaly i tak mnie w jajo zrobily, ze glowa mala. Dwa razy mi bledne informacje podaly, raz tak zamotaly z wyplata ze zostalam bez kasy... Az szkoda gadac. Wiec ostatecznie wolalabym, zeby wszyscy byli formalni i malo sympatyczni, ale robili normalnie swoja robote i traktowali mnie jak trzeba, anie kopali dolki przy kazdej okazji :/

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kalendarzu ciąży belly mam serduszka z komunikatami :) pojutrze, w środę: Mija okres największego zagrożenia utraty ciąży :)
    0dj.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:13

Monkey, Taru, Max lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam detektor. Teraz tylko czekam aż dojdzie :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, też czekam na dzień z tym serduszkiem! U mnie to jeszcze 10 dni :)

czarna ma, ale duża dzidzia!! Rany, nie mogę się doczekać następnego USG - zmieniłam dzisiaj termin na tydzień wcześniej hehe, dobre i to ;)

Dostałam wczoraj pakę rzeczy od mojego brata - wózek, fotelik samochodowy najwyższej klasy (mój brat zarabia naprawdę dobrą kasę ;) ), buciki, monitor oddechu, nianię elektroniczną z kamerką, buciki, ciuszki - no będę w raju jak to wszystko przygarnę :D

Nie wiecie gdzie szukać warsztatów chustowania?

czarna_ma lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-) jutro idę wykonać badania i mam zalecone glukozę, powiedzcie mi któraś z Was robiła ?? Jak wyglądało badanie ? Pobierają tylko krew czy jeszcze trzeba pić ten specyfik ??

Pozdrawiam Was i życzę udanych wizyt :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, mi nie chodziło o to, żeby teraz dziewczyny dobrze potraktowane zrobiły się podejrzliwie :P raczej o to, żeby powiedzieć tym chłodno potraktowanym, że lepiej tak, niż z fałszywym uśmiechem :)

• Monkey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iris z tej firmy co ma Pianistka ale chyba tańszy.
    W sumie to nie wiem czym się różnią :)
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-zel-baterie-fv-i5196060165.html

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam niezapominajka? :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ