SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen, jeśli chodzi o chusty to na yt jest masa filmików jak motać, to naprawdę nie jest tak tajemna wiedza jak próbują to głosić "specjalistki". Wierz mi, znam to środowisko od środka, tam głównie o kasę chodzi niestety :( oglądaj sobie filmiki, cwicz na lalkach, a jak się maluch urodzi to daj sobie chwile na dojście do perfekcji. I może się okazać, że warsztaty nie są Ci potrzebne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:43

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...hejo przczytałam wszystko...ja wczoraj po zakupach padłam, najbardziej przeszkadzały mi zapachy w sklepach, nigdy nie zwracałam na nie uwagi ale wczoraj to gehenna:/

Co do humorów w ciąży, szczęśliwie narazie brak, a ja z tych co może awantury nei zrobią ale foch na porządku dziennym był, a teraz od długiego czasu ciszaaa...aż mąż się śmieje, że strach się bać jakiejś kumulacji:P

Byłam dzisiaj na badaniach jedyne 460 zł ze zniżką zostawiłam, więć tym bardziej zaraz biorę się do klecenia skargi do NFZ i RPP na "szanownego" pana doktora...no i HIV był bez jakchkolwiek pytań i skierowaniw. Powoli pojawiają się wyniki i wygląją dobrze, przynajmniej mi się tak wydaję, ale TSH 1,10 to chyba gicior:)

Co do płci dzidzi przeczucia miałam meGa na dziewczynkę, a teraz już sama nie wiem:P Ale zadowolona będę z każdej opcji;)

Oby do środy, bo wtedy wizyta:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc :).

a ja zaraz jadę do lekarza po recepte, bo jak byłam tydzień temu to z tego wszystkiego zapomniałam..,a nie ma mojej gin i ide do innej. Mam nadzieje, że obejdzie się bez większych problemów.

Ilka ładnie zapłaciłaś..

Cynamonowa dziękuję, za listę lekarzy usg :)!

miłego dnia

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey, w sumie różni się wyglądem i ceną... Nie wiem czemu bo nazywa się tak samo O.o Grunt żeby nam serduszko pokazywał a jak wygląda to nie ważne! :)
    Ja nadal na sofie, zaraz idę ogarnąć w kuchni i może jakoś szybciej ten czas zleci do wizyty... szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, co ja bede robic na tym zwolnieniu jeśli je dostane! :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen no duza,ale lekarz twierdzi ze jest dobrze. ;) ale Ci zazdroszcze taki wujek to skarb ;) chociaż ja sama bym już wszystko kupiła,ale juz powiedziałam za dwa tyg po plenatarnych cos pomału pokupujemy ;) chociaż ja zaraz jak się dowiedzilam o ciąży kupilam sobie małe niedrapki i skarpetki aby nie zapeszyc ;) i siee sprawdziło ;)

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ilka, ogromna suma za te badania :O u mnie wyszło 180zł, ale może miałaś coś więcej. No teraz widać, jak to jest opłacać składki i g... z tego mieć.

z dodatkowych to tylko chyba witaminę D3 i fakt to 105 zł, ale to i tak jak za zboże, a powinnam mieć za friko :/ ale co poradzić...mam nadzieję, że Pan doktor dla innych po mojej rekcji będzie już milszy...

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie jest ta tabelka, o której piszecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja mam dziś zajebisty humor:) czuję i wiem ze dziś na wizycie będzie wszystko dobrze :) do tego mam tak dobry humor ze zrobiłam obiad dwudaniowy ha a niech maz ma jak wróci z pracy psu ugotowałam zeby boroczek nie jadł suchego cały czas caly czas maluszkowi śpiewam albo mu opowiadam no wariatka ze mnie ;)
    Wgl mam newsa moze juz wiecie ale jeżeli w waszej najbliższej rodzinie (mama,tata,maz,rodzeństwo i dziadki)
    występuje choroba genetyczna albo wrodzona to prenatalne badania sa z nfz. Musicie o to zapytać waszych gin i mają obowiązek dac wam skierowanie. Moja kuzynka np miała z nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:28

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Dziewczyny a gdzie jest ta tabelka, o której piszecie?
    wysłałam ci zaproszenie, jak je przyjmiesz to wyślę ci link:)

Tomania, no to super że humor dopisuje! :) A co masz na obiadek dobrego? U mnie dzisiaj skromniej :P Naleśniki z owocami :) i obowiązkowo kakao :)

Mąż przyjedzie po mnie równo o 16 i wyjeżdżamy na USG :) już się nie mogę doczekać :) pierwszy raz gdy pójdziemy na USG razem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po wizycie:))) z dzidzią wszystko ok:))) widok poruszających się tyci rączek i nóżek bezcenny...z usg to 11 tydzień w przyszłym tygodniu mam przyjsć na dokładniejsze usg więc super bo znowu zobaczę moje maleństwo ja to wogóle bym mogła tak co tydzień chodzić na usg aż do końca ciąży;)

ilka85, Taru, Kasia02, czekolada, tysiaa93, szara myszka, Max, zosiaaa lubią tę wiadomość

Justi2
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie pod wrażeniem Pianistka, mój jak zobaczył serduszko to teściowa opowiadała, że cały się trząsł z wrażenia jak opowiadał jej o tym na drugi dzień, a po powrocie zasnąć nie mógł do 2:) Ciekawe co zobaczymy w środę:)

Ja czekam na moją pierwszą @ po tej, która oznaczała ciąże...wypada 18.07, a bezpieczna granica wg. belly wypada 30.07:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:34

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka85 to obydwie czekamy do 30 lipca bo wtedy właśnie wg belly zaczynam II trymestr :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ilka85 to obydwie czekamy do 30 lipca bo wtedy właśnie wg belly zaczynam II trymestr :)

zazdroszczę ja chyba do 14.08 czekam na tą przełomową drugą datę:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolek oraz kotlety z ryżem

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    ilka85 i Pianistka, to czekam z Wami ale do 31.07, bo wtedy kończymy I trymestr :D

nie nie ja tylko przekraczam barierę bezpieczeństwa, II trymestr zaczynam 14.08 :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to już porządnie zakręcone jesteście :D Ja takiej muzyki nie będę słuchała w ciąży bo mnie drażni i wywołuje uczucie irytacji :P Wolę slipknota :D z resztą maluch niech się przyzwyczaja że u tatusia w samochodzie słucha się tylko death metalu :D

Tomania, a adres? :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko chyba bym zwariowała! :D Trawię jedynie beethovena z muzyki poważnej :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj... Ale się źle czuje, chyba skocze jutro do rodzinnego. I zaraz do łóżka wskakuje wygrzac się ehhh co za cholerne przeziębienie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymaj się! :( Spróbuj herbaty z sokiem malinowym :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss dzięki za odpowiedź :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ