SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ale obudziłam się z wielkim bólem gardła..Wczoraj jak byliśmy na zakupach dostałam ochotę na loda..i ooo proszę już mnie gardło boli :-( masakra :-(

I wczoraj wieczorem tak mnie bolał jajnik po prawej stronie... Chodzić nie mogłam tak kulo mnie...dzisiaj leżę i odpoczywam i kuruje się z gorącą herbata z cytryna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 08:24

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
    u mnie się sprawdziło hihi 2 razy za pierwszym razem córka w październiku poczęcie a syn w listopadzie hih

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 08:27

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Max Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    O 21 mam wizytę więc proszę o trzymanie kciuków :)
    Pianistka jeżeli chodzi o tabelkę to możesz uzupełnić przeczucie dziewczynka(pierwszy raz w życiu mam trądzik haha) więc podobno dziewczynka bierze piękno mamie. Jeżeli chodzi o imię to Franek/Antosia

Trzymam kciuki.

A mi wszędzie powyskakiwały potówki i mnie swędzą :/ na dłoniach, udach, ramionach i brzuchu :/

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja właśnie siedzę w poczekalni i czekam na pobieranie krwi. Strasznie dużo malutkich płaczących dzieci :(
    Mdłości mniejsze za to już strasznie głodna jestem!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem głodna ale jestem za leniwa żeby zrobić sobie śniadanie a dwa nie wiem co chcę zjeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wstaje i idę na 11 na rzęsy :) oby szybko mi czas mijał :D wczoraj wymyślilismy nowe imię dla dziewczynki bardzo mi się podoba: Malwina

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Tomania już zmieniłam w tabelce :)
    Lelewela, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek więc jak przyjmiesz to wyślę Ci link :)

A ja jestem baaardzo spokojna przed wizytą, idziemy tylko obejrzeć maluszka, mężowi w zasadzie go pokazać :) No i zobaczyć czy nie ma krwi w macicy... Jestem naprawdę zadowolona że kupiliśmy ten detektor bo mogę sprawdzać czy maluch żyje i ma się dobrze... niestety w przeciwieństwie do mnie :/
    O ile w nocy było ok to rano obudził mnie potworny ból i jazda w jelitach, ja biegiem do toalety i tak spędziłam z 20 minut... potem znowu, i znowu :/
    Już mam dość :/

A i dostałam powiadomienie z centrum medycznego że jutro mam wizytę o 8 30 u lekarza rodzinnego, ale nie u mojego :/ Nie wiem dlaczego ale moja lekarka mnie nie przyjmie... Ale z drugiej strony to dobrze, bo moja lekarka powiedziałaby że ciąża to nie choroba, a chłop to chłop, spanikuje, ja mu jeszcze przykoloryzuje co nie co :D
    Jestem dobrej myśli... Wczoraj pisałam na forach norweskich na ten temat i są 2 rodzaje zwolnień... Albo z powodu ciąży jakkolwiek to brzmi, albo z powodu choroby w ciąży... W przypadku tego pierwszego finansowo sprawa wygląda zajebiście a i zwolnienie jest aż do rozwiązania... Zwolnienie typu 2 jest np na miesiąc, dwa i już nie jest tak fajne i korzystne... je się dostaje np przy wymiotach czy okresowej niedyspozycji :) I szczerze mówiąc mam nadzieję, że lekarz złoży wniosek o svangerskapspenger w którym napisze, że jestem w ogóle nie zdolna do pracy w czasie ciąży... Więc nie będę chyba mówić że się źle czuje, że rzygam itd tylko pójdę w drugą stronę, że się boję, że rano wstaję z płaczem bo nie chce iść do pracy bo jest niesprzyjająca dla mojej ciąży... tutaj oni bardzo patrzą na takie rzeczy :) Przykładowo, koleżanka po kłótni z szefową dostała zwolnienie na miesiąc bo "jest zbyt zestresowana".... :D Tutaj bardzo patrzą na emocjonalność i chyba w tym kierunku to załatwię :D

tomania2806 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach, przyniescie same dobre wieści :)

Ja się zbieram a potem jadę na zakupy, farby, pierdolki do pokoju itp, miłego dnia :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziękuję :)

• Monkey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ogarniam i lecę jeszcze zapolować na truskawki bo mam w planach zrobić delikatne dżemiki :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Niestety nie mogę nadrobic wszystkich 461 stron, ale mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie :) Udzielałam się Ovu kiedyś intensywnie - przed zajściem w ciązę z moim synem (on jest z 10.2013). A potem zniknęłam i wracam teraz - przyda mi się kontakt z lutówkami 2016 :) Termin mam na 26.02 chyba, więc w sumie się mogę jeszcze na marzec załapac :D

Moze jeszcze o mnie słówko: mam 28 lat, mieszkam w Anglii. Starszak jak juz wspominałam teraz ma 20.5 miesiąca. Jeszcze jest karmiony piersią (bardzo intensywnie), właśnie przeszedł ospę :D Ja jeszcze nie miałam ani usg, ani nawet wizyty z nikim - tutaj trochę inaczej traktuje się ciązę. I powiem Wam, ze mi to odpowiada, jedynie usg chętnie bym zrobiła raz :D Wizytę u poloznej pierwszą mam w przyszłym tygodniu we wtorek, ciekawa jestem jak będzie. Niestety pierwszy poród u mnie skończył się PTSD, starszna sprawa, niekompetentny i nieludzki personel, długo by opowiadac. Jestem w trakcie terapii, mam nadzieję,ze do porodu będzie lepiej :) Musi byc! A w planach poród domowy :D

A. No i teraz póki co czuję się niezle. Trochę mnie męczą mdłości, ale jakby lepiej jest. Zmęczona jestem, ale staram się byc aktywna (joga, zumba, zajęcia les mills - w sumie 5 dni w tygodniu), więc nie jest zle. No i mam cichutką nadzieję na drugiego chłopaka :D

To jak? Przyjmiecie córkę marnotrawną?

Pozdrawiam!

kada24, szara myszka lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvinka witamy serdecznie!!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo witam Malvinka. Właśnie na poprzedniej stronie napisałam że chyba damy córce na imię Malwina:) rozgość się u nas:)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy serdecznie Malvinka :-) każdego przyjmujemy :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka, witamy witamy :)
    Idę sobie jakieś jedzonko ogarnąć bo biegunka nadal męczy :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie gardło boli... A jaka marudna przez to jestem ehhh :-(

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Agnesia - ja mam Malwina na drugie. Funkcjonuje wirtualnie :D
    Panistka - próbowałas pic wywar ze świezego imbiru? Dobry jest na wszelkie dolegliwości ze strony zołądka :)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Malvinka! :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Taru Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, dołączam dziś do tych co jęczą i narzekają. Głowa mnie boli, a tu podróż z poznania do Wrocławia, dobrze ze tylko 2h17 min. Muszę sie w końcu w pracy ujawnić i powiedzieć ze jestem w ciazy. A tak tego nie chce, nie zrobiłabym gdyby nie fakt, ze szef ma nowe pomysły dla mnie. Ogólnie zła jestem, swojego mężczyznę juz okrzyczalam, wczorajszej nocy zrobiłam mu awanturę ze nie chce o 21.00 jechać do marketu po parówki dla mnie. A taka miałam ochotę z ogórkami kwaszonymi. W końcu pojechał, ale foch był, zwłaszcza, ze nie miałam do tej pory specjalnych zachcianek.

Doti87 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Pianistka zaakceptowałam zaproszenie, to jesli możesz to podrzuć linka i z gory dziękuję. Współczuję ci bo strasznie musisz się meczyć. Dobrze, ze masz wizytę, moze połoznej podpytasz co robić w takiej sytuacji.

Ja zajadam teraz sniadanko, ale jakoś dziwnie zaczęlam się czuć, chyba zgaga mi sie odzywa. A tak poza tym nic, zero mdłości, zero bólu, a do wizyty jeszcze 9 dni.

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ