Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lelewela wrote:hej wszystkim
Pianistka super.....leżysz
A wiecie co? ja mam chyba problem. Nie wiem sama już czy panikuję czy nie. Przebudziłam się w nocy i poczułam takie lekkie pieczenie w pochwie. Rano jak się myłam to tak jakby leciutko mnie swędziało. Boję się, że to infekcja jakaś się zaczyna, a to chyba w ciąży groźne. Wystraszyłam się trochę. Jest to bardzo delikatne jak na razie i nie wiem już sama czy nie panikuję
Wizytę mam dopiero za 8 dni. Nie wiem już sama co robić, czy na razie poczekać i zobaczyć czy to bedzie się zaostrzać i wtedy u siebie gdzies się umawiac wcześniej na wizytę.
lelewela- ja tak miałam tydzień po pozytywnym teście ciążowym. Też się zestresowałam i szybko szukałam ginekologa. Dostałam maść i na wszelki wypadek czopki, ale nie były już potrzebne.
Podobno infekcja grzybicza nie jest taka groźna, a ja właśnie taką miałam. Ginekolog mi powiedział, że takie infekcje są częste w ciąży, bo jest osłabiony organizm. Dostałam pimafucin, ale to jest chyba na receptę.
Gorzej jeśli to jest bakteryjne.
Ale mimo wszystko chyba poszłabym wcześniej, bo nie ma też co czekać ponad tydzień, żeby się jeszcze bardziej rozprzestrzeniło, bo przez ten tydzień zdążysz to sobie wyleczyć. -
lelewela wrote:tylko do przychodni. Bo ja wcześniej leczyłam się u innego lekarza i teraz jak zaszłam w ciąże to przejmuje mnie od następnej wizyty inny lekarz taki który prowadzi tam ciążę. On podobno daje do siebie kontakt w razie czego no ale u niego wizyta pierwsza za 8 dni.
Ok jutro spytam o wszystko i czy należy pilnie się zgłaszać czy jak do wizyty kilka dni zostało to można się podratować i czym ewentualnie napiszę odrazu, tylko że ja wizytę mam o 19:40:/ -
tak slyszalam tylko ja mam dyskopatie wiec nie wiem czy bede mogla skorzystac, bo wiem ze na pewno przy zwyrodnieniach kregoslupa nie mozna tego znieczuleniamiszkaaa wrote:A nie wiem czy słyszałyście że teraz kazda rodzącą kobieta ma prawo do darmowego znieczulenia zewnątrzoponowego? Nfz będzie refundowal znieczulenie
-
oczywiście jeszcze nie poszłam.. wiedzie co.. to nasze forum jest bardzo fajne i pozytywne:) dzieje się tu mało przykrych rzeczy. Oczywiście są strachy różnego rodzaju, ale to normalne. Zanim odezwałam się tu przeglądałam też forum lutówek 2016na mjakmama24.. tam jest mniej wesoło.. i dużo więcej dziewczyn straciło swoje maluszki. Oczywiście nie piszę tego, żeby się nakręcac, a was straszyc.. Mimo wszystko trzeba byc dobrej myśli. Iriss bardzo dobrze napisała i się z nią zgadzam w 1000%, ale wiecie co.. CO MA BYĆ TO BĘDZIE , a póki co jest dobrze:) tego się trzymajmy
A.W., tysiaa93 lubią tę wiadomość

-
11+2 to już 12ty tydzień. Liczysz tygodnie "bieżące" a nie skończone. Pierwszy dzień okresu to pierwszy dzień pierwszego tygodnia, 7my dzień po okresie to 7my dzień pierwszego tygodnia. Ósmego dnia zapisujesz, że to jest 1t+1d,czyli pierwszy dzień drogiego tygodnia - zaczęłas drugi tydzień. Dlatego analogicznie skończonych 11t i 2 dni to już 2gi dzień 12 tego tygodnia - wczoraj zaczęłas 12ty tydzień. Usg prenatalne robi się do 13t+6d czyli do końca 14tego tygodnia
-
Nic się nie stanie jak witaminy dla pierwszego trymestru będziesz brała odrobinę dłużejNatalii00 wrote:Wiec masakra bo nie wiem dalej od kiedy mam zaczac brac wit od 13 tyg bo pierwsze sa do 12 tak a juz drugie od 13
Malvinka lubi tę wiadomość
-
miszkaaa wrote:A nie wiem czy słyszałyście że teraz kazda rodzącą kobieta ma prawo do darmowego znieczulenia zewnątrzoponowego? Nfz będzie refundowal znieczulenie
Słyszałam o tym i powinno tak byc ale niestety rzeczywistosc moze byc inna
ja mieszkam w malym miasteczku gdzie nawet nie mozna zaplacic zeby je dostac bo nie ma anastezjologa ;/ mam nadzieje ze do lutego sie cos zmieni bo szwagierka mowila ze znieczulenie duzo daje i ze nie wyobraza sobie rodzic bez niego
-
nic się nie stanie jak weźmiesz wczesniej albo później to tylko witaminy. Ja biorę w 11 tc takie co są od 13 tc bo mają dha a te które brałam wcześniej nie miały.Natalii00 wrote:Wiec masakra bo nie wiem dalej od kiedy mam zaczac brac wit od 13 tyg bo pierwsze sa do 12 tak a juz drugie od 13
-
cześć Dziewczyny! dawno mnie tu nie było, bo dużo się działo, a i nie nadążałam Was czytać

chciałam się pochwalić - byłam dzisiaj na drugim USG i maluch ma 13,7 mm i tętno 136
patrząc na normy to chyba będę miała Kropka Giganta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 14:01
tysiaa93, miszkaaa, Kasia02, Pianistka, zosiaaa, pati87 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

sykemelding