SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela mogę spytać się jutro na wizycie co można na wypadek jakby była infekcja...

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iriss polecę do apteki.

Pianistka ja przy wzb anty hbs mam wpisane ujemny, bez żadnych wartości liczbowych

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    lelewela mogę spytać się jutro na wizycie co można na wypadek jakby była infekcja...
    spytaj będę wdzięczna. Ja mam lekarza 120 km od domu :( ale jak bedzie trzeba to gdzieś prywatnie pójdę.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka ja pytalam lekarza i powiedzial ze dla kobiet w ciąży jest jedna maść na infekcje ale na receptę wiec konieczna jest wizyta

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Ja mimo z nauczylam sie chyba wszystkiego o opiece nad dzieckiem, bo mam w rodzinie takiego szkraba którego kąpałam, karmiłam butelka., przewijałam a takze jeździłam z nim po lekarzach to i tak chce iść do szkoły rodzenia. Położne w szpitalu nie maja czasu żeby uczyć czy pokazywać wiec matka musi sobie radzić sama. Mam koleżanki które nie były w szkole rodzenia, pomagały im mamy i niestety mamy juz nie pamiętają jak sobie radzić z ciemieniuchą czy pleśniawkami albo jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi. To oczywiście indywidualna sprawa, ale ja jestem jak najbardziej za!

W szpitalu w Warszawie czy Piasecznie po poproszeniu położnej wyedukowała moich znajomych jednych i drugich na dziesiątą stronę, stąd piszę że wystarczy poprosić, piszę tylko o swoim nastawieniu po opiniach osób, które były i powiedziały, że nie polecają i drugi raz by nie poszły (szkoła szkole pewnie nie równa) :) A mam mamę pielęgniarkę i to jeszcze dermatologiczną stąd jak coś będzie ze skórą to mi pomoże, tak jak pomaga innym dzieciaczkom u rodziny i znajomych:)

marissith lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka to masz bardzo fajnie. W szpitalu w moim miescie nie można liczyć na położną. Rzuca w przelocie dwa hasła i nic nie wytłumaczą wiec moje znajome nie byly zadowolone, za to ze szkoły rodzenia tak :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz telefon do swojego lekarza lelewela czy tylko do przychodni??

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Ilka to masz bardzo fajnie. W szpitalu w moim miescie nie można liczyć na położną. Rzuca w przelocie dwa hasła i nic nie wytłumaczą wiec moje znajome nie byly zadowolone, za to ze szkoły rodzenia tak :)

no i to jest wkurzające, bo to ich praca nauczyć przystawiać dziecko, myć i pielęgnować, ale na szczęście nie wszystkie położne to krowy :P

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ale dzisiaj miałam cudny sen :D
    Śniło mi się, że urodziłam syna z niebieskimi oczkami :D Taką kopię tatusia ;) Bo mój mąż, to trochę ewenement, włosy prawie czarne, ciemna karnacja i niebieskie oczy :D
    Mam nadzieję, że to sen proroczy ;) :D

a ja dzisiaj śniłam oooooooooooooooooooo PIANISTCE!!!! Dokładnie nie pamiętam, ale wiem że urodził jej się syn :P

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam w necie że te przeciwciała świadczą o przebytym WZW B :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, ja poprzednią ciąze co chwila jakas infekcja. I chyba pimafucin dostawałam po prostu. Ginekolog twierdził, ze w ciazy to normalne.

Co do szkoły rodzenia...coz... ja miałam pecha. To byla taka porazka, ze szkoda gadac. Usmialybyscie sie jak norki. Szkoda tylko, ze mnie to nie bylo przestrogą przed tym szpitalem... :/ Powiem tak - gdybym tam dalej mieszkala, to bym taka skarge machnela, ze by sie nie pozbierali. Albo od razu bym do gazety napisala. A tak - zanim sie pozbieralam na tyle, zeby byc gotowa pisac, to sie wyprowadzilam za granice. A stad mi sie nic tam pisac nie chce. Zaczelam chodzic na terapię i mam nadzieje, ze dzieki temu jakos dojde do siebie :) Nikomu nie zycze kontaktow z tak niekompetentnym i nieludzkim personelem ;(

I z gory przepraszam - jeszcze pewnie nie raz bede narzekac na moj poprzedni porod. Ale coz... jak tylko o tym mysle, ze to mnie taka zlosc i taki zal bierze... ciezko sie powstrzymac. A moze ku przestrodze bedzie - zebyscie dokladnie przeswietlily szpital w ktorym chcecie rodzic. Ja tym razem zamierzam rodzic w domu i mam nadzieje, ze bede mogla.

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, Malvinka mądrze napisałyście :)

U nas w mieście ze żłobkami nie na problemów, my zapisaliśmy Olę parę dni przed pójściem :)

Szkołę rodzenia polecam bardzo, kiedyś napiszę więcej :)

Tymczasem jadę do pracy ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, jeszcze Pianistka super, że załatwiłaś :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy słyszałyście że teraz kazda rodzącą kobieta ma prawo do darmowego znieczulenia zewnątrzoponowego? Nfz będzie refundowal znieczulenie

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    a masz telefon do swojego lekarza lelewela czy tylko do przychodni??
    tylko do przychodni. Bo ja wcześniej leczyłam się u innego lekarza i teraz jak zaszłam w ciąże to przejmuje mnie od następnej wizyty inny lekarz taki który prowadzi tam ciążę. On podobno daje do siebie kontakt w razie czego no ale u niego wizyta pierwsza za 8 dni.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    ale jak masz teraz przeciwciała to chyba dobrze, to znaczy, ze choroba ci nie groźna.

Malvinka to straszne musiałaś mieć faktycznie przeżycia jak na terapii wylądowałaś :( i z tymi infekcjami trochę mnie uspokoiłaś, bo myślałam, ze infekcja w ciąży to już koniec świata.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Pianistka podajesz niskie wartości tego wyniku i w innych jednostkach niż normalnie u nas podają, wydaje mi sie ze ten poziom jest nieistotny, co najwyżej świadczący ze poziom przeciwciał jest niewystarczający do ochrony przed B co jest logiczne skoro nie byłaś szczepiona. Ja po szczepieniu mam przeciwciała powyżej 1000. Ale dopytaj następnym razem swojego lekarza bo tu pewności nie mam.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że nie mają anastezjologa :/ tak więc niestety oczywiste to nie jest. Tak samo jak fakt, że nie będziecie musiały płacić za poród rodzinny, mimo iż ten w standardzie jest już od kilku lat.

Dopytujcie o wszystko dziewczyny! Niech nic nie będzie dla Was oczywiste!

• lelewela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie okropnie mdli dziś, okropnie

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela ja profilaktycznie po swoich akcjach z bakteriami w moczu pije dużo wody, sok z żurawiny. Zalecaja nie przetrzymywać mocz i w przypadku wspołżycia z partnerem zaraz po umyć sie ;).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ