SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , przeczytałam właśnie na innym takim naszym wątku jeszcze z OF o Tomani.. wpadłam zobaczyć tu czy coś więcej napisała , nie mogę sobie poradzić teraz... to jest coś okropnego :-(

Nie bójcie się , nie denerwujcie i nie stresujcie na zapas! Wiadomo , że takie wiadomości odrazu zasiewaja niepokój ale u nas wszystko będzie dobrze i koniec! Widziałyscie maleństwa , serduszka biły i wszystko było dobrze więc nadal tak jest!!!
    Trzymajcie się :-*

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania - bardzo mi przykro. Walcz dalej. Ale zrób teraz wszystkie badania jakie możesz. Jeszcze będzie słońce.

Ja wczoraj przespałam większość dnia. Ale też i sporo jadłam. Szybko się położyłam spać i całą noc smacznie spałam. Przeżyłam już poranną toaletę. Załatwiam się co rano i zawsze niepokoję się co ze mnie wyleci. Dziś niestety krople krwi - wygląda na to, że muszę mieć jeszcze w środku krew.
    Chyba troszkę odpuszcza mi już brzuch. Wczoraj z rana bolał bardzo. A po południu nie wzięłam już moich dawek nospy. Z rana też póki co nie wzięłam.

Dobrego dnia! Trzymajcie się dzielnie. ja mam wizytę na równy tydzień ;-( Szmat czasu. Ale kruszynę widziałam 5 dni temu.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania kochana przytulam cie i bardzo mi przykro.. Jejkus jakie to wszystko jest niesprawiedliwe, my się staramy dbamy o siebie i są problemy a taka patologia chleje ćpa jakieś gówna i jest ok

Aż się nóż w kieszeni otwiera na takich ludzi wrrrr

Ja też za tydzień wizytę mam i zaczynam się denerwować bo od ponad 3 tygodni Bobo nie widziałam....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania bardzo mi przykro :( wspieram z całych sił <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania strasznie mi przykro :(

Wy piszecie, że wizyty za tydzień, dwa a ja mam najbliższą za 4 tygodnie :/ to będzie 5,5 tygodnia od ostatniej. Strasznie jeszcze długo tego czekania :(

Jeśli chodzi o samopoczucie to czuje ulgę, że w pracy już wiedzą. Niestety mi mdłości wróciły że zdwojoną siłą, miałam jakiś tydzień przerwy ale od soboty znowu. Rano wybieram się jak mucha w smole, wmuszam w siebie śniadanie przed pracą, bo jak mam pusty żołądek to jeszcze gorzej :/ wczoraj wróciłam z pracy i resztę dnia przeleżałam. Moja produktywność = 0. Teraz już jadę DP pracy i zastanawiam się jak wytrwać do 15:30.

Powodzenia dziś :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze spać już nie mogę od 6.... Ehhh
    Zaczęłam się bać i martwić bobasem, żeby tylko wszystko ok było... Ehhh najdłuższy mój tydzień czekania będzie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania tak mi przykro... :( Ściskam Cię z całych sił :*

Takie informacje zawsze odbierają mi spokój... Byle do 21.07. ...

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest to czego niestety obawiałam się u siebie...
    W tym momencie wszystkie powinnyśmy mieszkać w jednym mieście, przyszłybyście do mnie, ja mam detektor... :)

Dziewczynki, zaraz wychodzę na wizytę do fastlege i będę coś kombinować ze zwolnieniem... nie wiem czy dostanę ale mam nadzieję... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Pianistka. Zrób im tam scenę płaczu i histerii to ci dadzą napewno

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, złe wiadomości od rana... Przykro mi Tomania, trzymaj się mocno.

Ja jeszcze w ogóle badań nie robiłam, oprócz zwykłych sikanych testów ciążowych. I pierwsze jakie będę miała to usg w 12 tygodniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania bardzo mi przykro...
    a czy ja dobrze pamiętam, że Tomania nie widziała wcześniej serduszka ?
    My widziałyśmy więc mamy większe prawdopodobieństwo że nam się uda. Choć tak na prawdę nie ma bezpiecznego momentu w ciąży...

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania tak strasznie mi przykro :(

Witaj Malvinka :) ja też mieszkam w UK. Jest tu jeszcze Skierka, ale narazie mało aktywna - czeka aż Dzieci skończą szkołę i wtedy do nas wróci.

Dziewczyny mnie też taki cholerny niepokój ogarnia :( powiedzieliśmy juž wszystkim najbliższym znajomym a do usg jeszcze cały tydzień :( myślałam, że jak serducho już jest, to już będzie dobrze :( mam nadzieję, że już żadna z nas nie straci maleństwa...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania nie widziała serduszka. To była jej jakby pierwsza wizyta sprawdzająca ehhh :-( :-(
    Oby nasze maleństwa były bardzo silne i przetrwały te 9 miesięcy... Ale Pianistka zazdroszczę tobie tego detektora tętna teraz.. Szkoda ze bliżej nie mieszkasz to bym wpadła na kawkę i sprawdzenie hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale złe wiadomości :(:( przykto mi strasznie, że kogoś to spotyka :( teraz też się sama wystraszyłam, a byłam taka zadowolona, że wszystko ok. Mam pytanie do Was, miałam USG w 5 tyg, potem na początku 8, a teraz mam mieć dopiero genetyczne w połowie sierpnia, czy to nie za mało? Mama mi tłumaczy, że skoro wszystko jest ok to bez sensu żeby mi ciągle robili USG, ale teraz mam stresa, że to jeszcze tyle czasu, a zmniejszyły mi się poranne mdłości. Zostały tylko zaparcia i przetłuszczające się włosy, doszedł wilczy głód. wizytę mam 8 sierpnia, ale nie wiem, czy będzie USG, bo zawsze chodzę osobno. Oszaleję zaraz.

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    kurcze ale złe wiadomości :(:( przykto mi strasznie, że kogoś to spotyka :( teraz też się sama wystraszyłam, a byłam taka zadowolona, że wszystko ok. Mam pytanie do Was, miałam USG w 5 tyg, potem na początku 8, a teraz mam mieć dopiero genetyczne w połowie sierpnia, czy to nie za mało? Mama mi tłumaczy, że skoro wszystko jest ok to bez sensu żeby mi ciągle robili USG, ale teraz mam stresa, że to jeszcze tyle czasu, a zmniejszyły mi się poranne mdłości. Zostały tylko zaparcia i przetłuszczające się włosy, doszedł wilczy głód. wizytę mam 8 sierpnia, ale nie wiem, czy będzie USG, bo zawsze chodzę osobno. Oszaleję zaraz.

Zasada jest taka aby chodzić na wizytę raz w miesiącu + plus w przypadku gdy coś się dzieje: na początku krwawienia, później brak ruchów płodu.

Ja chodzę częściej. Bo jedną ciążę straciłam. I mam wszystkie niepokojące rzeczy: plamienia, czasem krwawienia, bóle...
    Ale standard to raz na miesiąc. Bądź cierpliwa.

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja jeszcze leżę, ale trzeba się zbierać, bo na 12 do pracy. Nawet się cieszę, że pracuję dziś do wieczora, szybciej zleci, a jutro już wizyta :)

Pianistka powodzenia, obyś załatwiła wszystko, co potrzebujesz!

Natalica wizyta raz w miesiącu jest jak najbardziej ok :) ja teraz mam nawet po 5 tygodniach.

Ktoś dziś wizytuje? Jeśli tak to udanych wizyt!

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to i tak ma być, ale ten miesiąc trwa wieczność :)

201602111680.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica no trwa wieczność, ale jakoś trzeba wytrzymać :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale też nie możecie wpadać w panikę! Niestety, takie rzeczy się zdarzają, wiadomo, że jest to bardzo przykre. Ale z drugiej strony nie mamy na to wpływu. I nawet jak będziecie codziennie usg robić to niewiele to zmieni. Niestety musimy się pogodzić z myślą, że nie na wszystko mamy wpływ, nie wszystko możemy przewidzieć i nie wszystkiemu zapobiec. Nie mowię, żeby się nie martwić czy nie przejmowac. Mówię tylko, żeby nie wpadać w panikę, a spróbować podejść do sprawy z większym spokojem. Jesteście pod opieką lekarzy, dbacie o siebie - resztę musimy zostawić losowi. Pamiętajcie - mimo wszystko statystyka jest po naszej stronie.
    Zresztą - tutaj usg robi się dopiero w 12 tygodniu (jeśli nic się nie dzieje). I owszem, chciałabym zobaczyć malucha wcześniej, ale wiem też, że nie ma się co nakręcac. A jak czytam czasem Wasze posty - za mały/za duży/za mało urósł/za dużo urósł - to dochodzę do wniosku, że rzeczywiście takie wcześne usg to jeszcze nic prócz nerwów nie wnosi. Bo jeśli mamy - tfu tfu! - ciążę stracić to i tak ani tego nie przewidzimy ani nie zapobiegniemy. Tylko tyle, ze będziemy o tym szybciej wiedzieć. A jeśli ma być ok, a u większości z nas będzie ok!, to tylko nerwy niepotrzebne.

Kochane, wiadomo, że współczujemy, że martwimy się o nasze brzuszki. Ale teraz niestety czas już wstać, zjeść śniadanie, wypić kawę i uśmiechnąć się do nowego dnia z optymizmem. Bo jeszcze dużo stresów nas czeka - jest on wpisany w macierzyństwo. Nie tylko w ciąży, ale, a może przede wszystkim, gdy dzieci są już na świecie. Ale trzeba się nauczyć z nim żyć, żebyśmy całkiem nie zwariowały. dla dobra naszego i naszych rodzin.

Miłego dnia!

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka masz rację. ... a dopiero się zacznie od 14 tyg jak lekarze będą wagę dziecka poddawać

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ