Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
super wieścidomiii wrote:cześć Dziewczyny! dawno mnie tu nie było, bo dużo się działo, a i nie nadążałam Was czytać

chciałam się pochwalić - byłam dzisiaj na drugim USG i maluch ma 13,7 mm i tętno 136
patrząc na normy to chyba będę miała Kropka Giganta 
domiii lubi tę wiadomość
-
Domii gratulacje!

Ja w 7+3 miałam CRL 15 mm
Ale ostatnio zwolnił i rośnie normalniej 
Ale mnie strasznie brzuch boli
jak na @ ale bardzo...
nie mogę znaleźć wygodnej pozycji... nie chce mi się nawet wstać żeby w domu posprzątać...
domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalvinka wrote:Uwazajcie z nospą. Powszechnie uwazana za bardzo bezpieczny w ciazy lek, a coraz wiecej danych wskazuje na zwiazek miedzy nospa w ciazy a obnizonym napieciem miesniowym u dzieci.
Rozmawiałam o tym z lekarzem. Bo ja przez ponad tydzień miałam takie bóle, że brałam ok 4-5 dziennie (lekarz pozwolił na 6). I uwierzcie, że z zegarkiem w ręku modliłam się aby nadeszła godzina aby móc wziąć kolejną dawkę. Lekarz powiedział mi, że lepiej aby brać nospę, bo ona niweluje skurcze w macicy, a one są szkodliwe dla płodu. Drugi mój lekarz z kolei zaproponował zamiast nospy buscopan. Powiedział, że lepsze dla ciąży. Ale zupełnie nie zniwelował mi bólu i po jednym dniu stosowania wróciłam do nospy
Dziś jest drugi dzień, kiedy (tak liczę) moja dzienna dawka nospy nie przekroczy 3 szt.
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Domii gratulacje!

Ja w 7+3 miałam CRL 15 mm
Ale ostatnio zwolnił i rośnie normalniej 
Ale mnie strasznie brzuch boli
jak na @ ale bardzo...
nie mogę znaleźć wygodnej pozycji... nie chce mi się nawet wstać żeby w domu posprzątać...
Ja też w tym dniu miałam badanie - było 14,7 mm
domiii lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Justikf, czyli teraz Twoja fasolka może mieć ok 2,3 cm
Moja tyle miala w 8+4 
A my jutro kończymy 11 tydzień
Fajnie że mam zwolnienie do końca trymestru
Jak wrócę do pracy to powiem koleżankom o ciąży 
Pianistka, jak wrócisz do pracy pewnie same zobaczą
,zanim zdążysz powiedziec;P, bo z tego co widzę Thor-ek baaardzo szybko rośnie
!!

-
w kwestii wielkości dziecka to moja mama zawsze jak mantrę powtarza, że mój brat jak się urodził to był najmniejszy z dzieci a na pierwszym szczepieniu był największy, więc to że jedne rosną szybciej inne wolniej to nic nie znaczy. Zależy to od genetyki, wielkości dziecka, płci, zagnieżdżenia i pewnie 100 innych czynników, nawet brzuszek różnym kobietom inaczej rośnie, więc i dzieci są różne
póki lekarz nie mówi, że jest coś nie tak, to nie ma się co przejmować. Mój miał 13,7 mm w 7t2d
-
nick nieaktualnyTylko u mnie te dni inaczej liczone niż u Was.
Wiek ciąży jest liczony tylko i wyłącznie na podstawie wielkości zarodka.
Nie jesteśmy w stanie ustalić owulacji, miesiączki etc.
Wiemy tylko tyle, że poroniłam 11 maja, a potem krwawiłam 10 dni. Ale nawet jeśli by to uznać za pierwszy dzień miesiączki to owulacja musiała być nieco później.
U mnie jak zawsze inaczej i skomplikowanie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH