SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    eee tak wystrzeli, że się nie spodziewasz :D, a po drugie małe jest piękne nanana :D
    ciekawe która przed porodem będzie się bardziej cieszyła :D ta z mniejszym dzieciątkiem czy 4 kg klocem :P

Kasia, to też jest opcja że jak wrócę to same zauważą... bardzo prawdopodobne :)

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Bry :)
    Bry! A co Ty tak nas unikasz? :D

Monkey lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeśli chodzi o witaminy to moja dr powiedziała, że ona nie poleca żadnych witamin, że wszystkie witaminy to środki chemiczne i nie wchłaniają się tak jak z pożywienia. Mam jeść ryby, spacerować po słońcu i jeść do każdego posiłku owoce lub warzywa, a na pewno dziecko będzie zdrowe, ewentualne witaminy wprowadzi później jak dziecko będzie na tyle duże, że będzie potrzebowało dodatkowych składników.

justikf lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie, małe będzie łatwiej urodzić :D :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    aaa i jeśli chodzi o witaminy to moja dr powiedziała, że ona nie poleca żadnych witamin, że wszystkie witaminy to środki chemiczne i nie wchłaniają się tak jak z pożywienia. Mam jeść ryby, spacerować po słońcu i jeść do każdego posiłku owoce lub warzywa, a na pewno dziecko będzie zdrowe, ewentualne witaminy wprowadzi później jak dziecko będzie na tyle duże, że będzie potrzebowało dodatkowych składników.
    Każda ma swojego gina i stosuje się do jego zaleceń :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iris witam się ale zimno też mi jest :)

Słabo się dziś czuję. To nie mój dzień...
    Pozatym czekam na detektor i mam nadzieję, że pozwoli mi on odetchnąć bo póki co głupie myśli mi się po głowie kołaczą.

No i wakacje są więc więcej czasu poświęcam Julce :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w dniu porodu 9 lat temu wazylam 58kg, a Julia wazyla 3620g, niby latwo mi sie ją rodzilo i szybko, tyle ze mialam naciete krocze bo Julka duza a ja mala :)
    troche mnie potem szwy ciagnely przez 2 tygodnie

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od 2 trymestru brac symnatal pro baby, ktos was ma tez te witaminy zalecone?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Monkey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacinanie było najgorsze. Myślałam, że kutwę uduszę jak mi trzy warstwy ciachała nie trafiając w skurcz. Wrrr...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się porobiło tyle fasolek uciekło :-( ja też jak zapewne każda z Was się martwię czy z moją fasolką wszystko dobrze, czy zdrowo rośnie, bo też miała w 7 tyg maciupcia w porównaniu z waszymi ale jak któraś napisała nie ma co porównywać! Wczoraj miałam strasznego doła, piersi przestały boleć, już mnie nie modli jak modlili i Coco? Oczywiście lampka się zapaliła ze cos jest nie tak.Cały wieczór się martwilam, płakałam. Ale ja ogóle od kiedyś jestem w ciąży mam wisielczy humor. Wogole po mnie nie widać ze się cieszę z ciąży, jestem wiecznie zła smutna, na męża wrzszcze z byle powodu, choć by ze 2 raz się spryt czy łódka chce, albo ze idzie cos na ogrodzie porobić zamiast ze mną siedzieć w domu i tak w kółko. Więc u mnie włączył się syndrom WIEDŹMY! ;-)) do tego stresy w pracy w sumie z blahego powodu. Posadzili na przeciwko mnie starego faceta ponad 60 lat. Wiecie jak sie zachowuja tacy ludzie? (Oczywiscie nie wszyscy) na porzadku dziennym jest Siorpanie, glamanie, flukanie komentoowanie wszystkiego co sie dookola dzieje. Od 9 do 14 przeżywam w pracy tragedię nie umiem się na niczym skupić bo ciągle jego skuszę a ja jestem strasznie wyczulaona/uczulona na takie zachowania. I siedzę jak zaklejona piczka nie zwrócę mu uwagi bo mi głupio i się cały dzień denerwuje ;-(( Eh gdyby mi nie zależało na pracy to już bym poszła na zwolnienie ale wiem ze nie miałabym do czego wrócić.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam za każdym porodem miałam rozcinanie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakby brzuch puszczał.... :) Idę z psem do ogrodu trochę pofikać :) miłego dzionka!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Hej dziewczyny, ale się porobiło tyle fasolek uciekło :-( ja też jak zapewne każda z Was się martwię czy z moją fasolką wszystko dobrze, czy zdrowo rośnie, bo też miała w 7 tyg maciupcia w porównaniu z waszymi ale jak któraś napisała nie ma co porównywać! Wczoraj miałam strasznego doła, piersi przestały boleć, już mnie nie modli jak modlili i Coco? Oczywiście lampka się zapaliła ze cos jest nie tak.Cały wieczór się martwilam, płakałam. Ale ja ogóle od kiedyś jestem w ciąży mam wisielczy humor. Wogole po mnie nie widać ze się cieszę z ciąży, jestem wiecznie zła smutna, na męża wrzszcze z byle powodu, choć by ze 2 raz się spryt czy łódka chce, albo ze idzie cos na ogrodzie porobić zamiast ze mną siedzieć w domu i tak w kółko. Więc u mnie włączył się syndrom WIEDŹMY! ;-)) do tego stresy w pracy w sumie z blahego powodu. Posadzili na przeciwko mnie starego faceta ponad 60 lat. Wiecie jak sie zachowuja tacy ludzie? (Oczywiscie nie wszyscy) na porzadku dziennym jest Siorpanie, glamanie, flukanie komentoowanie wszystkiego co sie dookola dzieje. Od 9 do 14 przeżywam w pracy tragedię nie umiem się na niczym skupić bo ciągle jego skuszę a ja jestem strasznie wyczulaona/uczulona na takie zachowania. I siedzę jak zaklejona piczka nie zwrócę mu uwagi bo mi głupio i się cały dzień denerwuje ;-(( Eh gdyby mi nie zależało na pracy to już bym poszła na zwolnienie ale wiem ze nie miałabym do czego wrócić.

pewnie już nie nadrobię 2 tygodni postów... o których fasolkach mówisz? :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    pewnie już nie nadrobię 2 tygodni postów... o których fasolkach mówisz? :(
    Renieczka, Konwalijka, Miśka905, Tomania...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Renieczka, Konwalijka, Miśka905, Tomania...

ojejku :( to nawet nie miałam świadomości... :( oby już wszystkie fasolki tu z nami zostały!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze Roxa

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Jeszcze Roxa :(
    myślę, że trzeba zaktualizować listę i osobno wpisać te dziewczyny, jako znak, że o nich pamiętamy i trzymamy kciuki

Blanka bardzo dobry pomysł

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jeszcze Roxa :( dobry pomysł z tą listą... Monkey się musi tym zająć.

Może dziewczyny, które się nie odzywają a są na liście zapomniały o naszym forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:45

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Bianka super pomysł!
    Ja proponuję zaktualizować listę żeby np dać 2 tygodnie i spisywać te dziewczyny, które się pojawią... bo wiecie jak to bywa, zaczynałyśmy pisać gdy wiele z nas jeszcze oczekiwało na @... :(

Dostałam list z helsestasjon że wybrali mi położną, i mam pierwszą wizytę u położnej 18 sierpnia o 8 30 :) wcześniej pewnie jeszcze pójdę do gina lub na usg do położnej no i do fastlege po kolejne zwolnienie... chyba że mi sie znudzi :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł z tą tabelką :)
    Mambella też objawy trochę mi ustąpiły, piersi już nie bolą tylko są wrażliwe, mdli mnie tylko wieczorami i jak wcześniej modliłam się, żeby przeszło to teraz się denerwuję, że coś jest nie tak. A na moim mężu raz się wyżywam, a raz się przymilam w zależności od pory dnia i nastroju :)

Pianistka ale Ci zazdroszczę tego zwolnienia, ja planuję pracować do końca września a potem ze względu na niską temperaturę w pracy zamierzam wybrać się na zwolnienie.

Dziewczyny czy powiedziałyście już wszystkim o ciąży? W sobotę mam iść na wieczór panieński koleżanki ale jakoś nie wyobrażam sobie iść do klubu, na trzeźwo kiedy one na pewno delikatnie mówiąc będą wstawione. Do tego padam o 21-22 i drażnią mnie głośne dźwięki. Nie wiem czy nie za wcześnie na informowanie znajomych...

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ